Chocolade Mousse
Dit recept levert de lekkerste, luchtigste en beste chocolademousse op die ik ooit heb gegeten. Recept van een meesterkok!
1/2 liter slagroom * 300 gr. pure chocolade * 6 eiwitten * suiker * beetje zout * beetje versgemalen peper
Smelt de chocolade in brokken au bain marie, en klop ondertussen de slagroom stijf. Doe de eiwitten in een grote kom met een snufje zout. Maak suikerstroop: een bodempje suiker in een steelpannetje, klein beetje water erbij (de suiker moet net nat zijn, dit kan ook met een beetje sinaasappel- of citroensap), en smelt het, onder flink roeren, op een zacht vuur. Klop nu met SCHONE kloppers, onder voorzichtig bijdruppelen van de suikerstroop de eiwitten stijf tot 'merengue'. Roer de gesmolten chocolade met een snufje peper door de slagroom, en voeg hier de merengue aan toe en klop door elkaar met en garde. Verdeel eventueel over toetjeskommetjes, en zet het minstens een uur in de koelkast om op te stijven.
- Frans Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op01-10-1999Frans Nagerecht60-120 min.
Chocolademousse
WEER EEN WAANZINNIG RECEPT VAN JAMIE OLIVER EN OOK NOG EENS ERG MAKKELIJK!! WAT WIL JE NOG MEER?
- 120 gr. donkere pure chocola, - in kleine stukjes 35 gr. roomboter. - 1,75 dl slagroom, - 1 groot ei, - 1/2 el amaretto, - 1 el vloeibare honing.
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-03-2004Nagerecht20-30 min.
Witte Chocolademousse
Je bent gewaarschuwd!! Maak niet te veel, want het is best machtig
150 gr witte chocolade 2 el bloem 2 el witte rum 3 eiwitten 50 gr witte basterdsuiker 2 kiwi's
- Frans Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op11-09-2005Frans Nagerecht> 120 min.
Chocolademousse
Dit is echt de allerlekkerste chocolademousse die je ooit hebt geproefd!!!
3,4 dl slagroom, 200 gram couverture (wit*, melk of puur), 15 gram zachte boter, 3 eetlepels heet water, 5 eiwitten, 100 gram kristalsuiker, * Voeg bij de bereiding van een witte chocolademousse nog 3 eetlepels ongeslagen slagroom aan het chocolademengsel toe om ervoor te zorgen dat de mousse gebonden blijft.
- Nederlands Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-12-2000Nederlands Nagerecht20-30 min.
Chocolademousse
Heerlijke chocolademousse. `s Avonds een etentje? Maak deze chocolademousse dan de avond ervoor klaar, zodat je niet de gehele avond in de keuken staat en toch wat bijzonders op tafel kunt zetten.
150 g bittere chocolade, 4 eetlepels sterke koffie, 2 eetlepels suiker, 2 eieren, 2 dl slagroom
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-04-2008Nagerecht20-30 min.
Chocolademousse
En of ie wreed is! Een recept van Jamie Oliver. Als je een zoveel gangen-diner houdt en dit al toetje serveert, kun je deze hoeveelheden gerust voor vier personen gebruiken. Is namelijk erg heftig, maar wel zalig! En niet te vergeten heel makkelijk
110 gram donkere chocolade, zo puur mogelijk, in kleine stukjes, 35 gram roomboter, 1,75 dl slagroom, 1 groot ei, 1/2 eetlepel Amaretto, 1 eetlepel honing, vloeibaar, ,
- Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-12-2002Nagerecht10-20 min.
Chocolademousse
Dit is een recept voor chocolademousse, zoals er zovele zijn. Als je geluk hebt combineert hij volgende drie belangrijke eigenschappen: heel smaakvol, toch heel luchtig, en vast, stijf.
150 gr pure chocolade Fondant (bij voorkeur Cote d'or of Callebout), nootje boter, Slagroom, niet opgeklopt, 15 cl, 3 eiwitten, snufje zout, Ongeveer 50 gram bloemsuiker,
- Belgisch
- > 120 min.
- Geplaatst op10-07-2002Belgisch> 120 min.
Chocolademousse
Wil je snel een slank toetje, dan moet je deze chocolademousse eens proberen! Echt lekker en maar 150 kcal per persoon. Bron: Evita
100 g donkere chocolade, 60 g magere platte kaas, 2 eiwitten opgeklopt, 1 tl zoetstof, 3 el sterke koffie.
- Slanke keuken
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-06-2005Slanke keuken0-10 min.
- Eigen recept
Luchtige witte chocolademousse met Amarene kersen
Vorige week heb ik dit nagerecht gemaakt, het is heel eenvoudig te maken en superlekker. Mijn vriendin kwam de dag daarop eten en ik wilde de avond van te voren een mousse maken. Winkels waren dicht dus ging ik op zoek in mijn voorraadkast. Ik had nog een pot Amarene kersen, 100 gram witte chocola, Amerettini koekjes, en houdbare slagroom en wat eieren. Op internet naar een recept gezocht maar alles was voor veel meer personen met veel meer ingrediënten. Toen zag ik een heel klein receptje van een mousse met fruit voor 2 personen, ik heb de hoeveelheden verdubbeld en verder naar eigen idee dit nagerecht gemaakt. We waren met z`n drieën maar ik wilde ook een `proeftoetje` maken Wij hebben zitten smullen en mijn vriendin vroeg gelijk het recept. En nu zet ik het op smulweb zodat nog meer mensen van dit heerlijke toetje kunnen genieten. Op het laatst dacht ik er pas aan om een foto te maken dus je ziet hier alleen het eindresultaat.
100 gr witte chocolade, 150 ml slagroom, 2 eiwitten, 30 gr suiker, ± 8-10 Amarene kersen plus wat sap (per glas), Wat Amarettini koekjes (ligt aan je glas),
- Italiaans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-10-2013Italiaans Nagerecht10-20 min.
- Eigen recept
Chocolademousse
Een heerlijke zachte luchtige chocolademousse!
240 g chocolade, 250 ml slagroom, 2 grote eieren, 3 eetlepels suiker
- Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-03-2011Nagerecht0-10 min.
Chocolademousse
Een heerlijk smakende chocolademousse om indruk te maken op bezoek of als eigen traktatie. Zeer snel en simpel gerecht, zou niet moeten kunnen mislukken!
100 gram pure chocola (voor het beste effect: met een zo hoog mogelijk cacao-percentage), 1 eiwit, 100 ml slagroom, 50 g suiker, Snufje zeezout, , Eventueel: 2 eetlepels likeur (bijvoorbeeld grand marnier of amaretto).
- Internationaal Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-11-2011Internationaal Nagerecht0-10 min.
chocolademousse
Gemakkelijk te maken en superlekkere, luchtige chocomousse
225 gr pure chocolade fijngehakt, 9 eieren gesplitst, 3 eetlepels vanillesuiker
- Multi-cultureel Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-01-2007Multi-cultureel Nagerecht20-30 min.
Chocolademousse
Simpel, maar een ambachtelijk recept
Benodigheden chocolademousse:, 2 eieren, 100 gr. pure couverture (of een goede chocolade), 15 gr. vanillesuiker, 1/8 ltr. slagroom, 2 eetl. suiker, 25 gr. suiker, 2 eetl. sterke koffie en *20 ml. likeur of cognac (b.v. grand marnier, cointreau, tia maria, creme de cacao, cognac, etc).,
- Frans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-02-2000Frans Nagerecht10-20 min.
Chocolademousse
Meest lekkere chocolade moes die u ooit heeft geproeft
360 Gram Chocolade, 50 Gram Boter, 6 eiwitten, 0.5 liter slagroom, 100 Gram Suiker
- Belgisch Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-04-2000Belgisch Nagerecht0-10 min.
chocolademousse
Lekkere chocolademousse om op te smullen !!!
200 gr chocolade, 150 gr room, 50 gr boter, 5 verse eieren, 1 snufje zout, 30 gr poedersuiker
- Belgisch Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-11-2004Belgisch Nagerecht20-30 min.
Chocolademousse
200 gr zwarte chocolade, 150 gr room, 50 gr boter, 5 verse eieren, 1 snuifje zout, 30 gr poedersuiker
- Belgisch Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-11-2002Belgisch Nagerecht30-60 min.
Chocolademousse
Nagerecht.
125 gr bittere chocolade, 25 gr boter, 3 eiwitten, 3 eierdooiers, 1/3 ltr room, 1 zakje vanillesuiker, scheutje cognac.
- Frans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-03-1999Frans Nagerecht20-30 min.
Chocolademousse
Een chocolademousse voor iedereen die aan de lijn doet, een heeeel oud WW recept!
1 blaadje gelatine, 8 eetlepels magere melkpoeder, 8 theelepels ongezoete cacao, 2 theelepel vanille-extract, 2 ijsblokjes, zoetstof naar smaak.
- Slanke keuken Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-02-2001Slanke keuken Nagerecht10-20 min.
Chocolademousse
Deze heerlijke chocolademousse lukt echt perfect.
100 gram bittere chocolade, 2 1/2 dl slagroom, 2 eiwitten, ,
- Belgisch Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-04-2001Belgisch Nagerecht10-20 min.
Chocolademousse
Een romige chocolademousse
500 gram pure couverture (chocolade), 750 cc Slagroom, 6 eiwitten, 1 eetlepel suiker
- Goedkoop en snel Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-08-1999Goedkoop en snel Nagerecht0-10 min.
Chocolademousse
Net zomachtig als "echte" chocolademousse maar wel lekker luchtig
2 eiwitten, pak chocolade vla, hagelslag
- Goedkoop en snel Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-12-2002Goedkoop en snel Nagerecht0-10 min.
Chocolademousse
Een heerlijk luchtige mousse!
200g zwarte chocolade, 3 eiwitten, 60 g kristalsuiker, 2,5dl vloeibare verse room
- Belgisch Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op25-07-2001Belgisch Nagerecht> 120 min.
Chocolademousse
Gewoon een heerlijke chocolademousse voor diverse doeleinde.
200 gram pure chocola (Callebaut), 2 eetlepels pisa likeur (Slijter), 2 eieren gesplitst, 60 gram suiker, 1 1/2 dl slagroom
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-12-20070-10 min.
Chocolademousse
Gewoon lekker!! Gewoon veel calorieen!! Gewoon MAG af en toe!!
250 gr pure chocolade, gehakt 3 eieren 60 gr basterdsuiker 2 tl donkere rum 250 ml room, luchtig geklopt.
- Frans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-03-2005Frans Nagerecht30-60 min.
Chocolademousse
4 repen bittere chocolade; 4 eieren; 40 g suiker
- Nederlands Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op08-03-1999Nederlands Nagerecht0-10 min.
Chocolademousse
Luchtige, snel en eenvoudig te bereiden chocolademousse
6 eiwitten, 6 lepel suiker, 6 repen chocolade
- Belgisch Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-11-2002Belgisch Nagerecht0-10 min.
Chocolademousse
Chocolademousse met behulp van de magnetron.
2 eieren, 75 g pure chocolade, 25 g melkchocolade, 2 el koffie, 1 el koffielikeur, 2 el suiker, stijfgeslagen slagroom
- Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-09-1999Nagerecht10-20 min.
Chocolademousse
200 g fondant chocolade, (70 %) in kleine stukjes; 2 eetlepels sterke koffie; 1 dl verse room, eiwit van 2 eieren, 1 snuifje zout, 1 eetlepel uiterst fijne suiker. Garnituur:, 1 dl verse room, enkele stukken gekristalliseerde gember.,
- Belgisch Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-02-2005Belgisch Nagerecht20-30 min.
Chocolademousse
200 gr zwarte chocolade-, 150 gr room-, 50 gr boter-, 5 verse eieren-, 1 snuifje zout-, 30 gr poedersuiker.
- Belgisch Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-08-2003Belgisch Nagerecht10-20 min.
Chocolademousse
Mousse die op je tong smelt !
100 g pure chocolade, 2 eiwitten, 2 eetl. melk, 1,25 dl slagroom, 1 eetl. Cointreau, 2 eierdooiers, 4 eetl. poedersuiker, Voor de garnering:, slagroom, 4 moccaboontjes
- Internationaal Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-11-1998Internationaal Nagerecht10-20 min.
Chocolademousse
Heerlijke chocolademousse met aardbeien
200 gram pure chocolade (55 procent), 3 eieren (3 eiwitten en 3 eidooiers), witte basterdsuiker, 250ml slagroom, bakje aardbeien.
- Nederlands Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-10-2005Nederlands Nagerecht20-30 min.
Chocolademousse
Deze chocolademousse is zeer goed en erg makkelijk te maken, een echte aanrader !!!
100 gram pure chocolade, 3 eetl. zeer sterke koffie, 1 eetl. cognac of armagnac, geraspte schil van 1 kleine limoen, 50 gram zachte boter, 2 grote eieren, 1 eetlepel limoensap, 2 eetlepels kristalsuiker., zorg dat de kom en mixerhaken goed schoon zijn anders worden de eiwitten niet goed stijf.Dit kan je heel goed doen door wat limoensap op keukenpapier te doen en daar de schaal en haken mee te reinigen!!!, ,
- Frans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-08-2005Frans Nagerecht20-30 min.
Chocolademousse
Chocolademousse met cake
150 gram chocolade, 150 gr. suiker, 1/4 liter slagroom, 3 eieren, 2 blaadjes gelatine, ,
- Nederlands Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op29-12-2002Nederlands Nagerecht0-10 min.
Chocolademousse
200 gram pure chocoladeblokjes2 1/2 dl slagroom1/2 dl Pedro Xim?nezcacao
- Spaans Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-08-2006Spaans Nagerecht0-10 min.
Chocolademousse
HEERLIJK CHOCOLADE TOETJE
2 repen bittere chocolade - 2 eieren - 20 g suiker
- Belgisch Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-07-2000Belgisch Nagerecht10-20 min.
Chocolademousse
Ik ben helemaal gek van alles waar chocolade in zit!
180 gr. bittere chocolade (70% cacao), 110 ml. melk, 2 eidooiers, 30 gr. suiker, 375 ml. slagroom
- Nederlands Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op31-01-2003Nederlands Nagerecht60-120 min.
- Eigen recept
Chocolademousse
Deze chocolademousse is zoals een chocolademousse moet zijn. Luchtig met een heerlijke chocoladesmaak.
4 eieren, 100 gram suiker, 160 gram pure chocolade, 4 eetlepels slagroom
- Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op24-12-2014Nagerecht> 120 min.
Chocolademousse
Het favorite dessert van velen; maar al te vaak fout bereid! Dit recept is zonder suiker!!!!!
-500 g verbrokkelde fondantchocolade, -1/2 liter slagroom, -250 g eiwit = 8 a 9 eiwitten, -snufje zout
- Belgisch Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-04-2005Belgisch Nagerecht20-30 min.
Chocolademousse
Erg fijne chocomousse voor een gegarandeerd verzadigd gevoel... voor de echte chocodict!
200 gr. bittere cocolade, 2 eiwitten, 100 ml slagroom
- Frans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-01-2000Frans Nagerecht10-20 min.
Chocolademousse
200 gr zwarte chocolade, 150 gr room, 50 gr boter, 5 verse eieren, 1 snuifje zout, 30 gr poedersuiker
- Belgisch Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op07-08-2002Belgisch Nagerecht> 120 min.
Chocolademousse
Eenvoudig recept, dat altijd slaagt, de meest romige chocolade mousse die je ooit gegeten hebt en luchtiger dan bros !!!
100 gr chocolade couverture of pure chocolade van verkade, 3 dl lichtgezoette slagroom
- Goedkoop en snel Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-11-1999Goedkoop en snel Nagerecht10-20 min.