1. Home
  2. Recepten
  3. Chocoladeijs

Chocoladeijs recepten (201) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Chocoladeijs

INGREDIENTEN

4 grote eierdooiers, 100 gram fijne tafelsuiker, 2 eetlepels cacao, 4,25 dl melk, 3 dl garderoom.

Voorbereiding

Emmer van de ijsmachine in de vriezer voor zolang de fabrikant aangeeft.

Bereidingswijze

Klop de dooiers met de suiker tot het mengsel dik en lichtgeel is. Maak een gladde pasta met de cacao en wat melk. Giet de rest van de melk in een pan en breng tegen de kook aan. Giet de hete melk bij de cacaopasta en meng goed. Giet terug in de pan en breng weer tegen de kook aan. Giet het cacao-melkmengsel al roerend met een houten lepel bij het dooiermengsel en volg het basisrecept voor vanille-roomijs vanaf stap 3 (zie eerder recept). Giet in de emmer en draai het chocolade-roomijs.

  • Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-06-1999
  • Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Chocolade-ijs

Romig chocolade-ijs

INGREDIENTEN

1 eidooier, 50 gram fijne kristalsuiker, 20 gram cacaopoeder, 250 ml halfvolle melk, 150 ml slagroom

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Chocoladeijs

Pure Chocoladeijs

INGREDIENTEN

Bereidingstijd: 10 min. plus 20 min.afkoel-en 4 uur invriestijd kooktijd 5 min., 300 ml volle melk *, 50 g donkere basterd suiker *, 30 g cacao,gezeefd *, 100 g pure chocolade,in kleine stukjes gebroken *, 150 ml slagroom *, verse munt om te garneren *

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-04-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Chocoladeijs.

INGREDIENTEN

8 eierdooiers, 1 liter slagroom, 200 gram witte basterdsuiker, 165 gram pure chocolade.

  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-07-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Chocoladeijs.

INGREDIENTEN

8 eierdooiers, 1 liter slagroom, 200 gram witte basterdsuiker, 165 gram pure chocolade..,

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-08-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Chocoladeijs

Gekregen van bianca_b bedankt hiervoor

INGREDIENTEN

100 gr chocolade, 300 ml room, 40 gr suiker, 150 gr yoghurt

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-1999
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

chocolade-ijs

Ijs gemaakt met de ijsmachine

INGREDIENTEN

* 100 gr. suiker, , * 4 eierdooiers, , * 1 theel. maizena, , * 1/2 ltr. melk, , * 50 gr. cacaopoeder

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-07-1999
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Chocoladeijs

Mijn schoonmoeder vindt het leuk om recepten te maken met alleen ingrediënten waar ik tegen kan, dus kwam ze na wat gepuzzel met dit fantastische recept voor zelfgemaakte chocoladeijs. Heel snel te maken, maar 4 ingrediënten nodig en ontzettend lekker ijs, die ik alleen nog in Lari (Italië) eerder heb geproefd.

INGREDIENTEN

Cacaopoeder, Amandelpasta (te krijgen bij de reformzaak, ik gebruik ongebrande ongezouten witte amandelpasta), Honing, Soyamelk (of rijstemelk, amandelmelk, havermelk, net wat je hebt liggen. Tegenwoordig allemaal te krijgen in de supermarkt bij de houdbare melk)

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-12-2012
  •  
  •  10-20 min.

Chocolade-ijs

Lekker lekker lekker

INGREDIENTEN

1 dooier; 70 gram fijne kristalsuiker; 15 gram cacao; 200 cc halfvolle melk; 125 cc slagroom

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-06-2005
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Chocolade-ijs

Jammie

INGREDIENTEN

* 1 eierdooier, * 70 gr. fijne kristalsuiker, * 15 gram cacao, * 200 cc melk, * 125 cc. slagroom

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-12-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

chocolade-ijs

Zonder eierdooiers ivm zwangere vriendinnen en kinderen met dank aan Anneke v.d. Wiel.

INGREDIENTEN

45 gr chocolademousse poeder, 100 gr poedersuiker, 250 cc volle melk, 200 cc slagroom, 15 gr cacao, 1 tl oploskoffie.

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Chocolade-ijs

Vandaag mijn nieuwe ijsmaker uitgeprobeerd. In de gebruiksaanwijzing staat dit recept.

INGREDIENTEN

1 dooier, 70 g fijne kristalsuiker, 15 g cacao, 200 cc halfvolle melk, 125 cc slagroom

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-12-2002
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Chocolade-ijs

INGREDIENTEN

5 eidooiers, 200 gram suiker, 1/2 liter melk, 25 gram cacaopoeder,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Chocolade-ijs

INGREDIENTEN

- 50 gr Cote d?Or Melkchocolade of Fondant, - 3 kleine lepels oploskoffie, - 50 cl melk, - 4 suikerklontjes, - 15 cl verse room, Versiering: geraspte chocolade of Cote d?Or Hagelslag

  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-08-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Chocolade-ijs

INGREDIENTEN

1 l melk, 4 eetlepels honing, 6 eigelen, 240 gr chocolade, 150 gr suiker, framboosjes, munt.

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-07-2002
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Chocolade-ijs

INGREDIENTEN

50 gr melkchocolade of fondant, 3 kleine lepels oploskoffie, 50 cl melk, 4 suikerklontjes, 15 cl verse room., , Versiering: geraspte chocolade of hagelslag,

  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-02-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Chocolade-Ijs

INGREDIENTEN

5 eidooiers - 200 gram suiker - 1/2 liter melk - 25 gram cacaopoeder

  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Chocolade-ijs

(Glace au Chocolat) van "moesje2"

INGREDIENTEN

5 eidooiers, 200 gram suiker, 1/2 liter melk, 25 gram cacaopoeder,

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-07-2002
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Chocolade-ijs

INGREDIENTEN

5 eidooiers - 200 gram suiker - 1/2 liter melk - 25 gram cacaopoeder

  • Belgisch Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-07-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  > 120 min.

Sinaasappel Met Chocoladeijs

INGREDIENTEN

4 sinaasappelen, 6 eetl. abrikozenjam, 2 eetl. rum, 4 bolletjes gember, 300 gr chocoladeijs.

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-02-2001
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Chocoladeijs met toffee-notensaus

Net even anders. Deze toffee-notensaus is ook heel lekker in combinatie met stracciatella- ,bananen-of bitterkoekjesijs.

INGREDIENTEN

50 gram boter, 1 el gele basterdsuiker, 3 el vloeibare bloemenhoning, 50 g ongezouten gemengde noten, grof gehakt, 2 el slagroom, 1/2 l chocoladeijs, 1/2 l witte chocoladeijs, 4 amandelkrullen.(banketbakker).,

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-02-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Bananenmousse met chocoladeijs

Dit nagerecht heeft in onze vriendenkring heel wat fans

INGREDIENTEN

 3 bananen,  20 g boter,  2 el lichte basterdsuiker,  1 el citroensap,  2 dl slagroom,  kaneel,  1/2 l chocoladeijs,  cacao,  Pirouettes, gedraaide ijswafels

  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-04-2000
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Meringues Met Chocolade-Ijs

INGREDIENTEN

1/2 citroen, , , , 5 eiwitten, zout, 125 gr fijne tafelsuiker, 125 gr poedersuiker, 1 theelepel maizena, chocolade-ijs, extra nodig: bakplaat bekleed met bakpapier, ,

  • Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-03-2000
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

ChocoladeIjs Speciaal

Heerlijk Ijs met chocolade.

INGREDIENTEN

100gr Vanille of ChocoladeIjs, een grote reep Chocolade (met voorkeur Milka chocolade), een klein beetje boter.

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-06-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Pure chocoladeijs

Heeeel erg chocoladeachtig!

INGREDIENTEN

* 300 ml. volle melk, * 50 gram donkere bastardsuiker, * 30 gram cacaopoeder, gezeefd, * 100 gram pure chocolade, in kleine stukjes gebroken, * 150 ml. slagroom, * verse munt om mee te garneren

  • Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-10-2003
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

rijkgevuld chocolade-ijs

Kan zowel met de ijsmachine als met de hand gemaakt worden.

INGREDIENTEN

* 3,5 dl room, , * 1,25 dl melk, , * 65 g suiker, , * 100 g pure chocolade, in stukjes, , * 3 eierdooiers, geklopt, , * 1/2 tl vanille-essence,

  • Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-03-2000
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

wit chocolade-IJs

Heel bijzonder en eenvoudig

INGREDIENTEN

150 g witte chocolade in stukjes, 5 dl melk, 100 g suiker, 5 dl slagroom, voor het serveren:, 50 g witte chocolade in stukjes, verse kersen of amarene-kersen (pot)

  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-06-2000
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Chocolade-ijs met koffie-chocoladesaus

Chocolade-ijs met koffie-chocoladesaus

INGREDIENTEN

? 1 bak Malaga-roomijs (1 liter), ? 1 reep witte chocolade (100 g), ? 1 reep pure chocolade (100 g), ? 1 bekertje slagroom (125 ml), ? 2 sticks oploskoffie (caramel of mocca),

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-12-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

kokos-tuilles met chocoladeijs

INGREDIENTEN

* 75 gram boter, * 75 gram suiker, * 75 gram bloem, * 75 gram eiwit, * bak 3 chocolade ijs, * 50 gram geraspte kokos, * poedersuiker

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-01-2010
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Chocolade-ijs met koffie-chocoladesaus

Chocolade-ijs met koffie-chocoladesaus

INGREDIENTEN

? 1 bak Malaga-roomijs (1 liter), ? 1 reep witte chocolade (100 g), ? 1 reep pure chocolade (100 g), ? 1 bekertje slagroom (125 ml), ? 2 sticks oploskoffie (caramel of mocca),

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-12-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Chocoladeijs met kersen

INGREDIENTEN

2 zakjes vanillesuiker,, 100 g suiker,, 75 g extra bittere chocolade,, 1/4 liter slagroom, 1/2 eiwit,, 25 g poedersuiker,, 3 eierdooiers,, 1 pot kersen zonder pit, nettogewicht 350 g,, 2 eetlepels kirsch,, 12 chocolade-schuimbatons,, slagroom uit de spuitbus,

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-04-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Bananenmousse met chocoladeijs

Een leuk recept

INGREDIENTEN

- 3 bananen, - 20 gr boter, - 2 el lchte basterdsuiker, - 1 el citroesap, 2 dl slagroom, kaneel, 1.5 liter chocolade-ijs, cacao

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-12-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Chocolade-ijs met koffie-chocoladesaus

INGREDIENTEN

? 1 bak Malaga-roomijs (1 liter) ? 1 reep witte chocolade (100 g) ? 1 reep pure chocolade (100 g) ? 1 bekertje slagroom (125 ml) ? 2 sticks oploskoffie (caramel of mocca)

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Crunchy Chocoladeijs

INGREDIENTEN

75 gr bloem, 75 gr ijskoude boter, 75 gr gele basterdsuiker, 75 gr gemalen amandelen, 1 l chocoladeijs, geschaafde chocolade en verse munt

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-1999
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Chocolade-ijs met koffie-chocoladesaus

INGREDIENTEN

1 bak Malaga-roomijs (1 liter), ? 1 reep witte chocolade (100 g), ? 1 reep pure chocolade (100 g), ? 1 bekertje slagroom (125 ml), ? 2 sticks oploskoffie (caramel of mocca),

  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-11-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.

banaanshake met chocoladeijs

INGREDIENTEN

2 1/2 dl koude sterke koffie (zwart), 2 1/2 dl volle melk, 1 banaan in stukjes, 2 bolletjes chocolade ijs, chocoladevlokken of geraspte chocolade om te garneren

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-12-2001
  •  
  •  0-10 min.

Ananascrumbles met chocoladeijs

INGREDIENTEN

Kokoskruimeldeeg:, 100 g boter, 75 g rietsuiker, 130 g bloem, 30 g geraspte kokos, 1 kleine ananas, scheutje witte rum, 1.5 eetlepel rietsuiker, 4 grote bollen Hertog 3 Chocolades, munt

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-04-2005
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Caramel chocoladeijs

INGREDIENTEN

1 gelatineblaadje, 3 1/2 rolo-rol, 1 el melk, 1/4 liter slagroom, slagroom uit een spuitbus, 1 smarties koker a 40 gram.

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-07-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Chocolade-ijs met koffie-chocoladesaus

INGREDIENTEN

30 minuten wachttijd, 1 bak Malaga-roomijs (1 liter), ? 1 reep witte chocolade (100 g), ? 1 reep pure chocolade (100 g), ? 1 bekertje slagroom (125 ml), ? 2 sticks oploskoffie (caramel of mocca),

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-02-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

chocoladeijs met abrikozenroom

Bereiding zonder ijsmachine

INGREDIENTEN

Voor het ijs: 100 g melkchocolade, 50 g pure chocolade, 5 eierdooiers, 4 el apricot brandy, 0.25 l slagroom., Voor de saus: 1 pot abrikozen (450 g), 1 el apricot brandy, 0.25 l slagroom, 1 zakje vanillesuiker.

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-06-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

CHOCOLADEIJS MET ADVOCAAT EN KANEELROOM

Volgens velen is er geen Pasen zonder advocaat. Hier dan een recept.

INGREDIENTEN

1 dl. slagroom, 1 el. suiker, 1/2 tl. kaneel, 1 dl. advocaat, 4 kleine bolletjes chocoladeijs, 2 chocolade paaseitjes

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2000
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste chocoladeijs recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top