1. Home
  2. Recepten
  3. Chocoladefondue

Chocoladefondue recepten (57)

Alles wissen
Chocoladefondue

Chocoladefondue

Wie is er nu niet gek op chocolade? Als jij dat ook bent dan is chocoladefondue echt iets voor jou. Kies chocolade uit die goed smelt en verwarm dit in een pannetje. Zet het als het gesmolten is en goed heet midden op tafel op een warmhoudplaat. Nu is het tijd om te dopen. Doop alles waarvan je denkt dat het lekker smaakt met chocolade in de pan, laat het even afkoelen en eet het lekker op. Als je met een groep bent is het ook leuk om twee pannetjes te maken, eentje met witte chocolade en een met bruine.

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Chocoladefondue

INGREDIENTEN

250-300 gram chocolade, puur, melk of wit 200 ml slagroom 2 eetlepels Cognac of ander likeur bijvoorbeeld: grand marnier of kirsch. (Voor kinderen laat je de drank weg). Stukjes fruit: aardbeien, appel, annanas, banaan, peer (let hierbij op dat gebruikt fruit dat snel verkleurd pas op het laatst gesneden moet worden en/of ingesmeerd wordt met wat citroensap) Koekjes: bitterkoekjes, lange vingers, soesjes, stukjes cake Marshmallows

Bereidingswijze

Chocolade au-bain marie laten smelten (dit kan bijvoorbeeld prima in de magnetron of in een warmwater bad). Roer er vervolgens wat van de room bij en voeg cognac of likeur toe. Chocolade overdoen in de fonduepan en kun je beginnen met fonduen.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-12-2012
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Chocoladefondue

Een heerlijke afsluiting van een romantisch diner voor twee, chocoladefondue!

INGREDIENTEN

3 dl slagroom, 1 vanillestokje, 1 eetlepel cognac, 150 gram lichte couverture, 150 gram donkere couverture,

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-07-2008
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Chocoladefondue.

INGREDIENTEN

250 gram pure chocolade-, 1/8 liter slagroom-, 1/8 liter melk-, 15 gram boter-, Vruchten en koek naar keuze om te dippen, zoals bijvoorbeeld ananas, banaan, aardbeien, appel, peer, lange vingers en/of eierkoeken.,

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-10-2003
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Chocoladefondue

Een heerlijk nagerecht voor een romantisch dineetje (bron: Super de Boer)

INGREDIENTEN

- 60 gram pure chocolade, - 125 ml slagroom, - 25 gram suiker, - 1 el cacaopoeder, - 1 el creme de cacao (likeur), - enkele druppels vanille-aroma, , Fruit: aardbeien, druiven, kersen, sinaasappels, mango, peer

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-02-2002
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Chocoladefondue

Een fijne surprise voor groot en(vooralvoor)klein, als de gasten van zoet houden en er voor veel variatie van "dip-materiaal"(stukjes fruit en koek) is gezorgd.

INGREDIENTEN

- 1/8 liter room, - 2 zakjes vanillesuiker, - 300 gr. chocoladerepen, - 2-3 eetlepels brandewijn of, sinaasappellikeur, - biscuits, stukjes fruit of brood

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-06-2000
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Chocoladefondue

Lekker en simpel nagerecht. Amaretto geeft er een speciale draai aan. Ook cognac of whiskey kunnen als alternatief gebruikt worden.

INGREDIENTEN

300 g pure chocolade, 3 dl room, 50 g suiker, Amaretto (naar smaak), Fruitmix (Aardbeien, banaan, appel, kersen, etc)

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-12-2009
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Chocoladefondue

Verwennerij voor groot en klein

INGREDIENTEN

750 gram fruit naar keuze,citroensap,1/8 l.slagroom,2 theel.suiker,4 dl.melk,250 gr.pure chocolade,3 eetl.witte rum,lange vingers,marsmallows

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-11-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Chocoladefondue

INGREDIENTEN

250 gr. pure chocolade1 1/4 dl. slagroom1 1/4 dl. melk15 gr. boter, vruchten en koek naar keuze om te dippen, zoals bijvoorbeeld ananas, banaan, aardbeien, appel, peer, blokjes cake, lange vingers en/of eierkoeken.

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-12-2005
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Chocoladefondue.

INGREDIENTEN

250 gram fruit:aardbeien,ananas,bananen,rijpe peren,rijpe appelen,druiven enz., 250 gram chocolade, 1 dl room

  • Kinderkeuken Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-05-2003
  • Kinderkeuken Nagerecht
  •  0-10 min.

CHOCOLADEFONDUE

DIT IS ECHT LEUK VOOR DE KINDEREN ZELF FONDUEN MET ALLEMAAL HEERLIJK FRUIT MAAK ER EEN NAAM BIJ BIJV DE PADDEPOEL DAT VINDEN KINDEREN WEL LEUK

INGREDIENTEN

400 GR CHOCOLADE (MELK OF PUUR),30GR BOTER,2,5 DECILITER SLAGROOM SNUFJE ZOUT

  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-03-2002
  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.

chocoladefondue

Als dessert serveren

INGREDIENTEN

150 gr. gedroogde vruchten, 1 grote stevige handpeer, 2 bananen, 2 eetl. citroensap, 200 gr. grote druiven, 100 gr. lange vingers, 100 gr. volle mekchocolade, 100 gr. bittere chocolade, 2 dl. melk, desgewenst 3-4 eetl. rum of cognac

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-12-2001
  •  
  •  0-10 min.
Nieuwste chocoladefondue recepten

chocoladefondue

INGREDIENTEN

400 g bittere chocolade, scheut sterke zwarte koffie, scheutje room, cake in blokjes gesneden, abrikoos (uit blik), mandarijntjes (uit blik), banaan, peer, ananas, (evt. scheutje rum), ,

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-11-2003
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Chocoladefondue

Kinderen maken het zelf! na dat feestje zullen ze er ook nog eens heerlijk van smullen...

INGREDIENTEN

300 gram melk- of pure chocolade, 1/8 liter slagroom, biscuitjes, druiven, plakjes banaan of appel, toast, evt. een flesje kant en klare chocoladesaus om de smaak te verfijnen

  • Kinderkeuken
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-2000
  • Kinderkeuken
  •  10-20 min.

Cho­co­la­de­fon­due

INGREDIENTEN

1 reep bittere chocolade (200 g), 1 bakje Kaapse goudbes (100 g), 100 g aardbeien, 2 mandarijnen, 4 plakken bitterkoekjescake (a 450 g)

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-02-2013
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

chocoladefondue

Heerlijke fondue die lichter op de maag valt dan je zou denken. Te dippen met cake, wafels, verschillende soorten fruit, marshmallows enzovoort.

INGREDIENTEN

200 ml kokosmelk, 300 g melkchocolade (of puur of wit), 25 g geraspte kokos, 2 el kokoslikeur (eventueel)

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-2005
  •  
  •  10-20 min.

Chocoladefondue

Lekkere fondue, maar dan als nagerecht

INGREDIENTEN

-300 g bittere chocolade, -1 1/2 dl verse room, -1 1/2 th lepel oploskoffie, -1/2 dl Cognac, -allerlei vers fruit of ingemaakt fruit; stukjes marsepein.....

  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Chocoladefondue

INGREDIENTEN

, 250 gram pure chocolade, 1/8 liter slagroom, 1/8 liter melk, 15 gram boter, vruchten en koek naar keuze om te dippen, b.v. ananas, banaan,aardbeien,appel,peer lange vingers en/of eierkoeken,

  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-03-1999
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.

Chocoladefondue

Het dessertje dat iedereen lust

INGREDIENTEN

100 g chocolade (toblerone, witte of fondant), 100 ml room, fruit in stukjes (ananas, mandarijnen, banaan, aardbei, ...), marshmallows, koekjes

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-07-2005
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Chocoladefondue

Chocoladefonduewww.albert heijn.nl

INGREDIENTEN

? 1 reep bittere chocolade (200 g), ? 1 bakje Kaapse goudbes (100 g), ? 100 g aardbeien, ? 2 mandarijnen, ? 4 plakken bitterkoekjescake (a 450 g), , ? chocoladefonduepotje of vuurvast schaaltje, ? fonduevorken of satestokjes,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-12-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Chocoladefondue

zo ontzettend lekker en zo makkelijk te maken!

INGREDIENTEN

1 reep bittere chocolade (200 g) , 1 bakje Kaapse goudbes (100 g) , 100 g aardbeien , 2 mandarijnen , 4 plakken bitterkoekjescake (a 450 g) ,

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-02-2007
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Chocoladefondue

INGREDIENTEN

300 gram pure of melk chocolade * 2 dl creme fraiche * 1 dl melk * 1/2 verse ananas * 100 gram aardbeien * 2 grote niet te rijpe peren * 1 klein vers stokbrood * lange vingers.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Chocoladefondue

INGREDIENTEN

400 gram chocolade - naar smaak melk en/of puur, 250 ml. room of creme-fraiche, bananen, druiven, mandarijnen, aardbeien, biskwietjes, eierkoeken, cake, wafels

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-12-2001
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Chocoladefondue

INGREDIENTEN

Chocolade, slagroom, Licor 43, Daar een chocolade fondue van maken.

  •  
  •  
  • Geplaatst op21-12-2010
  •  
  •  

Chocoladefondue

INGREDIENTEN

, - 600 g chocolade, - 3 dl verse room, - 1 ananas, - 3 bananen, - 3 appels, - 1 cake, - 12 ronde koekjes, - 1 biscuit,

  • Kinderkeuken
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2000
  • Kinderkeuken
  •  30-60 min.

Chocoladefondue

INGREDIENTEN

*CITROENSAP*2 DL KOFFIEROOM*2 PEREN*2 BANANEN*4 MANDARIJNTJES*4 KOKOSKOEKJES*4 PLAKKEN VRUCHTENCAKE*200 GR.MELKCHOCOLADE*

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-08-2000
  •  
  •  10-20 min.

Chocoladefondue

4 personen van"dzjen3kids"

INGREDIENTEN

*Diverse stukjes fruit Aardbeien, ananas, etc *300 g chocolade (puur), *1 dl room, *2 el Cognac, *cake in blokjes,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-02-2002
  •  
  •  10-20 min.

chocoladefondue

Het is een romige saus van chocolade waar je onder andere vruchten in kan dopen.

INGREDIENTEN

400 gram pure chocolade, 3 dl water, 2 eetlepels allesbinder, een aantal vruchten

  • Kinderkeuken Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-07-2002
  • Kinderkeuken Nagerecht
  •  10-20 min.

Chocoladefondue.

Heerlijk in de zomer op een warme avond.

INGREDIENTEN

1 reep bittere chocolade (200 gram), 1 bakje Kaapse goudbes (100 gram), 100 gram aardbeien, 2 mandarijnen, 4 plakken bitterkoekjescake (a 450 gram), Chocoladefonduepotje of vuurvast schaaltje, Fonduevorken of satestokjes.,

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-03-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

CHOCOLADEFONDUE

Nagerecht

INGREDIENTEN

200 g bittere chocolade, 100 g Kaapse goudbessen, 100 g aardbeien, 2 mandarijnen, 4 plakken bitterkoekjescake

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-07-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

chocoladefondue

INGREDIENTEN

* 16 aardbeien * 16 marshmallow * 2 aardappelen * 200 g reep chocolade melk, * 200 g reep chocolade puur,

  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2001
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Chocoladefondue met fruitspiesjes

INGREDIENTEN

Ingrediënten (4 personen), 1 banaan, 4 abrikozen, 1 appel, 4 aardbeien, 1 kiwi, 1 mango, 5 eet I. Cointreau, 2 eetl. acaciahoning, verse munt, Voor de chocoladefondue:, 150 g witte chocolade, 100 g mascarpone 1 dl room, 1 eetl. oranjebloesemwater (facultatief),

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-05-2009
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

chocoladefondue, met fruit

INGREDIENTEN

3 dl slagroom, 50 ml melk, 1 vanillestokje, 500 gr pure chocolade fijngehakt, 1 banaan, 3 appels, 3-4 plakjes ananas, vers of uit blik, 150 gr aardbeien

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-02-2001
  •  
  •  10-20 min.

Witte chocoladefondue

Chocoladefondue maar dan met witte chocola!

INGREDIENTEN

200 ml (slag)room, 200 gr witte chocolade

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-11-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Snelle Chocoladefondue

Wie houdt er nou niet van chocoladefondue en dan ook nog eens super snel!

INGREDIENTEN

125 g bittere chocolade, 200 ml volle kookroom, 10 g poedersuiker

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-11-2015
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Tweekleurige chocoladefondue

Een feestelijke warme chocoladefondue, waar we met stukjes fruit in dippen....

INGREDIENTEN

-100 g melkchocolade, -100 g pure couverture, -250 g slagroom, -sap en geraspte schil van 1 onbespoten sinaasappel, -1 el Cointreau, -100 g witte chocolade, -100 g witte couverture, -5 el kokosmelk, -2 el witte rum, -circa 1 kg gemengd fruit (aardbeien, kiwi, druiven, perzik, banaan....)

  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-12-2005
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Aardbeien Met Chocoladefondue

Pas op dat je je vingers niet bij op eet!

INGREDIENTEN

350 gr pure chocolade* 2,25 dl slagroom* 2 eetl cognac of rum* een kom aardbeien, met kroontjes*

  • Engels Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-07-1999
  • Engels Nagerecht
  •  10-20 min.

Chocoladefondue met marshmellows

INGREDIENTEN

300 gr. melkchocolade, -1 dl. koffieroom, -2 el. cognac, -Aardbei, -Cake, verkruimelde, -Marshmallow, -Fruit, vers,

  • Zwitsers Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Zwitsers Nagerecht
  •  0-10 min.

Luxe chocoladefondue

INGREDIENTEN

* 2.5 dl slagroom, * 500 gr pure chocolade in stukjes, * 4 eetl koffie of mandarijnenlikeur, voor erbij:, plakjes cake marshmellows en fruit

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-10-2011
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Chocoladefondue (makkelijk)

INGREDIENTEN

* 225 gr pure chocolade in stukjes, * 3 dl room, * 2 eetl cointreaux, * 25 gr roomboter, * om te dopen fruit, cake, lange vingers mini marshmallows

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-01-2011
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Fruitige chocoladefondue

Chocolade zorgt voor een geluksgevoel, doordat het tijdelijk het serotoninegehalte verhoogt, een hormoon in onze hersenen, dat onze gevoelens positief beinvloed.

INGREDIENTEN

375 g pure chocolade, 300 ml creme fraiche, 50 g poedersuiker, 2 el sinaasappelsap, 1 mango, 225 g aardbeien, 2 baby-ananassen, 2 perziken, 4 kiwi's

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-02-2004
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

fruitige chocoladefondue

INGREDIENTEN

375gr couverturechocolade, 300ml creme fraiche, 50gr poedersuiker, 3etl sinaasappelsap, 1mango, 225gr aardbeien, 2baby-ananassen, 2perziken, 4 kiwi's

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-07-2005
  • Internationaal
  •  0-10 min.
Chocoladefondue

Chocoladefondue

Wie is er nu niet gek op chocolade? Als jij dat ook bent dan is chocoladefondue echt iets voor jou. Kies chocolade uit die goed smelt en verwarm dit in een pannetje. Zet het als het gesmolten is en goed heet midden op tafel op een warmhoudplaat. Nu is het tijd om te dopen. Doop alles waarvan je denkt dat het lekker smaakt met chocolade in de pan, laat het even afkoelen en eet het lekker op. Als je met een groep bent is het ook leuk om twee pannetjes te maken, eentje met witte chocolade en een met bruine.

Nieuwste chocoladefondue recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top