chocoladeflan.
Mexicaans nagerecht
120 gram basterdsuiker,60 gram pure chocolade,2 eetlepelswater,sap ven een halve limoen, 2,8 deciliter melk, 1 kaneelstokje, 2 eieren,2 eidooiers, 60 gram suiker.
Verwarm 4 vormpjes voor in 180 graden voorverwarmde oven.
Roer in een steelpan met een dikke bodem 120 gram suiker door het water en het limoensap. Kook zachtjes en roer tot de suiker is opgelost.Breng dan,zonder te roeren,de siroop aan de kook en kook die tot goudbruine karamel. Verdeel de karamel over de hete vormpjes en zorg ervoor dat de zijkanten en bodems egaal bedekt worden. Laatde vormpjes bij kamertemperatuur afkoelen. Hak de chocolade in kleine stukjes en verhit die samen met de melk en het kaneelstokje. Roer nu en dan om de chocolade op te lossen. Klop de eieren en eidooiers samen met de overgebleven suiker enigszins schuimig. Klop geleidelijke de hete chocolademelk erdoor.Verwijder het kaneelstokje. Giet de chocoladecustard voorzichtig in de vormpjes en zet in een braadslede die zover met water gevuld is dat het tot halverwege de zijkant van de vormpjes reikt. Zet de braadslede voorzichtig in de oven en bak de puddinkjes 20-25 minuten,of tot ze gestold zijn en een mes dat erin gestoken wordt er schoon uitkomt. Laat de puddinkjes op kamertemperatuur afkoelen en zet ze enige uren,of een nacht in de koelkast. Maak de puddinkjes los door een mes langs de zijkanten te halen en keer ze op de bordjes om.
- Mexicaans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-06-2000Mexicaans Nagerecht30-60 min.
Chocoladeflan
Niet alleen de kinderen zullen tevreden zijn......
6 eierdooiers, 1 dl room, 1/5 dl melk, 150 g suiker, 50 g pure chocolade
- Belgisch Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-10-2015Belgisch Nagerecht20-30 min.
Chocoladeflan
250 gr pure chocolade, 5 eidooiers, 75 gr suiker, 2 dl slagroom, 3 eetl cacao likeur, boter voor invetten, 5 eetl gemalen kokos
- Nederlands Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-03-2001Nederlands Nagerecht60-120 min.
Chocoladeflan
Een fluweelzachte flan van donkere chocolade als afsluiting van een mooi diner.
4 eierdooiers/ 60 gram fijne tafelsuiker/ 6 druppels wierookextract (kruiden- of reformwinkel)/ 30 gram cacao/ 90 gram pure chocolade/ 0,85 deciliter volle melk/ 1/4 liter slagroom.
- Nederlands Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-04-2001Nederlands Nagerecht60-120 min.
Mexicaanse chocoladeflan
Custardpuddingje met chocoladesaus en kaneel.Voorbereidingstijd: 30 minuten. Kooktijd 35-40 minuten. 1 nacht koelen.
120 gram basterdsuiker, 2 eetlepels water, sap van een halve limoen, 60 gram pure chocolade, 2,8 deciliter melk, 1 kaneelstokje, 2 eieren, e eidooiers, 60 gram suiker., , , ,
- Mexicaans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-07-2001Mexicaans Nagerecht30-60 min.
CHOCOLADEFLAN MET KOFFIELIKEUR
Mexicaans nagerecht
125 g pure chocolade, 1/8 l slagroom, 1/8 l volle melk, 1 zakje vanillesuiker, 1 theelepel kaneelpoeder, 50 g suiker, 4 eetlepels schenkstroop of koffiesiroop, 1 eetlepel koffielikeur, 1/2 theelepel amandelessence
- Mexicaans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-07-2003Mexicaans Nagerecht30-60 min.
Mexicaanse chocoladeflan
Custardpuddingje met chocoladesaus en kaneel.Voorbereidingstijd: 30 minuten. Kooktijd 35-40 minuten. 1 nacht koelen. ingezonden door Vifke
120 gram basterdsuiker, 2 eetlepels water, sap van een halve limoen, 60 gram pure chocolade, 2,8 deciliter melk, 1 kaneelstokje, 2 eieren, e eidooiers, 60 gram suiker., , , ,
- Mexicaans Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-02-2002Mexicaans Nagerecht0-10 min.
Chocoladeflan met hazelnoten
4 eieren, 2 1/2dl magere melk, 4 eetl room, 4 eetl suiker, 2 eetl amaretto, 50gr gebrande hazelnoten, 100g geraspte bittere chocolade
- Belgisch Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op23-07-2003Belgisch Nagerecht60-120 min.
mexicaanse chocoladeflan
Puddinkje met chocoladesaus en kaneel.
120 gram basterdsuiker, 2 eetlepels water, sap van een halve limoen, 60 gram pure chocolade, 2,8 deciliter melk, 1 kaneelstokje, 2 eieren, twee eidooiers, 60 gram suiker.
- Mexicaans Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-03-1999Mexicaans Nagerecht60-120 min.
Chocoladeflan Met Kaneel
Dit toetje is behoorlijk machtig
125 gr. pure chocolade, 1/8 l. slagroom, 1/8 l. melk, 1 zakje vanillesuiker, 1 tl kaneelpoeder, 50 gr. suiker, 4 el schenkstroop, 2 eieren, (evt. 1 el koffielikeur), 1/2 tl amandelessence, , ,
- Mexicaans Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op14-10-1999Mexicaans Nagerecht> 120 min.
Chocoladeflan uit Mexico
250 gr pure chocolade, 5 eidooiers, 75 gr suiker, 2 dl slagroom, ? 3 eetlepels cacaolikeur, boter om in te vetten, 5 eetlepels gemalen kokos (Baukje), ,
- Mexicaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-06-2002Mexicaans60-120 min.
Chocolade'flan' met peer en pistache
Lekker nagerecht met koffie chocolade en peer.
40 gram suiker, 40 gram bittere chocolade, 2 dl melk, 1 theelepel instantkoffie, 1 ei, 1 peer, 1 eierdooier, 1 eetlepel citroensap, 20 gram pistachenoten
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-12-2001Nagerecht20-30 min.