1. Home
  2. Recepten
  3. Chocoladecreme

Chocoladecreme recepten (193) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Chocoladecreme

Bron : Kerst Allerhande

INGREDIENTEN

100 gram extra bittere chocolade - 125 ml slagroom - 2 eierdooiers - 1 eetlepel poedersuiker - 1 eetlepel creme de cacao - 4 chocoladesticks

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-01-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Chocoladecreme

INGREDIENTEN

100 g pure chocolade, 2 eetlepels cognac, amandellikeur of sinaasappellikeur, 2 eieren, 1 eetlepel suiker, 2 ? dl slagroom, 1 theelepel basterdsuiker, 3 eetlepels gehakte pistachenootjes (ongezouten)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-03-2005
  •  
  •  20-30 min.

Chocoladecreme

Een overheerlijk toetje, om je vingers bij op te eten.

INGREDIENTEN

100 g pure chocolade, 2 eetlepels cognac, amandellikeur of sinaasappellikeur, 2 eieren, 1 eetlepel suiker, 2 ? dl slagroom, 1 theelepel basterdsuiker, 3 eetlepels gehakte pistachenootjes (ongezouten)

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-09-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Chocoladecreme

INGREDIENTEN

Chocolade 115gr 1 liter melk, maizena, suiker en vanillesuiker

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-10-1999
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Chocoladecreme

Lekker (enigzins klassiek) met chocolade

INGREDIENTEN

100 g extra bittere chocolade125 ml slagroom2 eierdooiers1 el poedersuiker1 el creme de cacao (Gall & Gall)4 chocoladesticks.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-12-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Chocoladecreme

INGREDIENTEN

100 g pure chocolade, 2 eetlepels cognac, amandellikeur of sinaasappellikeur, 2 eieren, 1 eetlepel suiker, 2 ? dl slagroom, 1 theelepel basterdsuiker, 3 eetlepels gehakte pistachenootjes (ongezouten),

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-09-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

Chocoladecreme

INGREDIENTEN

100 g pure chocolade, 2 eetlepels cognac, amandellikeur of sinaasappellikeur, 2 eieren, 1 eetlepel suiker, 2 ? dl slagroom, 1 theelepel basterdsuiker, 3 eetlepels gehakte pistachenootjes (ongezouten),

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-09-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Chocoladecréme

Voor 6 potjes: 500 ml volle of halfvolle melk 100 gr. chocolade 1 ei + 5 eidooiers 100 gr. fijne tafelsuiker

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-01-2009
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Chocoladecreme

Lekker snel nagerecht !

INGREDIENTEN

50 gram pure chocolade - 30 grame gele basterdsuiker - 1 dl slappe koffie - 1 dl vanillevla - 1/8 slagroom - 4 Kanelly's (kaneelkoekjes)

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-12-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Chocolade-Creme.

INGREDIENTEN

4 repen chocolade, 4 eidooiers, 4 eiwitten, 4 lepels melk, rum,enkele lepeltjes suiker.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-08-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Chocoladecake Met Chocoladecreme

INGREDIENTEN

Voo de chocoladecake: 250 gram zelfrijzend bakmeel, 250 gram witte basterdsuiker, 250 gram boter, 4 eieren, cacao, zakje vanillesuiker, Voor de chocoladecreme: 240 gram suiker, 160 melk, 1 pakje vanillesuiker, 1 eidooier, cacao, Voor de garnering: chocoladevlokken,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-04-2001
  •  
  •  60-120 min.

Chocoladecrème met kardemom

Feestelijk lekkere  chocoladecrème, zoals U het nog nooit hebt geproefd 

INGREDIENTEN

Voor de karamel:, 100 gr witte suiker, 2 el koud water, 1 el warm water, , Voor de chocoladecrème:, 225 ml volle melk, 200 ml room, 1 zakje vanillesuiker, 2 el rietsuiker, 5 groene kardemompeulen, 90 gr donkere chocolade (70% cacao), 3 grote eieren, 50 gr geraspte donkere chocolade

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-12-2017
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Chocoladecrème met chocogranité

INGREDIENTEN

* 190 gr bittere chocolade, e (100 gr in stukjes, 90 gr grof geraspt), * 2 eetl suiker, fijne, * 70 gr poedersuiker, * 3 gr gelatine (geweekt in koud water), * 5 dl room, * 6 dl koffie, sterke (espresso),

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-11-2011
  • Belgisch Nagerecht
  •  > 120 min.

Hazelnootcake Met Chocoladecreme:

Lekker bij de koffie!

INGREDIENTEN

3 eieren, 150 g suiker, 150 g boter of margarine, 180 g bloem, 120 g gehakte hazelnoten, 1 zakje vanillesuiker, , voor de creme:, 75 g boter of margarine, 30 g cacao, 75 g poedersuiker,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-09-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Tosti's met chocoladecreme !!

INGREDIENTEN

3 eetl.mascarpone (italiaanse verse kaas), 25 gr vloeibare chocolade, 1-2 eetl.cacaopoeder, enkele druppels chocoladelikeur, 1 snufje vanillesuiker, 1 snufje kaneelpoeder, 1-2 eetl. havervlokken, 4 sneetjes tostibrood, 1-2 eetl. boter of margarine,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-10-2001
  •  
  •  0-10 min.

Chocoladecrème met abrikozen

Voedingswaarde per persoon: eiwit 6 gr/vet 23 gr/koolhydraten 50 gr/kcal 460

INGREDIENTEN

5 gedroogde abrikozen, 2 eetlepels sinaasappellikeur, 2 bitterkoekjes of 1 kandijkoekje, verkruimeld, 25 gr extra pure chocolade, in stukjes, 50 gr mascarponecacaopoeder

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-06-2011
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Chocoladecreme met bitterkoekjes

INGREDIENTEN

200 g pure chocolade, 1 1/4 dl water, 50 g poedersuiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 blaadjes gelatine, rum, 1/4 l slagroom, 4 grote of 8 kleine bitterkoekjes,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-12-2001
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Chocolade-creme brulee

Chocolade-creme brulee

INGREDIENTEN

? 1 vanillestokje, ? 400 ml slagroom, ? 100 ml melk, ? 100 g pure chocolade (in stukjes), ? 4 eierdooiers, ? 100 g witte basterdsuiker,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-08-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Chocoladecreme Jamaica

Heerlijk voor de chocoladefans, niet zo'n moeilijke bereiding !

INGREDIENTEN

-500 g bitterkoekjes, -1 glaasje rum, -125 g pure chocolade, -1 eetlepel water, -65 g boter en 65 g suiker, -1 ei en 1 th lepel maizena, -1/4 l melk, -1/8 l slagroom, GARNERING:, -1 dl slagroom en 20 g suiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Schuimmandjes met chocoladecréme

INGREDIENTEN

Schuim, , 4 eiwitten, 125 g kristalsuiker, 125 g poedersuiker, 10 g maïzena, Chocoladecrème, , 250 g pure chocolade, 200 g room, 3 el bruine rum

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2012
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Chocoladecrème met limoen

Een zalige pudding met een fris accent

INGREDIENTEN

-1/2l room, -250g bittere chocola, -6 eierdooiers, -150g fijne suiker, -schil van 2 onbehandelde limoenen, -kruidnagelpoeder

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-01-2007
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Chocoladecreme met abrikozen

Kalorierijk maar de moeite waard

INGREDIENTEN

5 gedroogde abrikozen, 2 eetl. sinaasappellikeur, 2 bitterkoekjes of 1 kandij koekje verkruimeld, 25 gr. extra pure chocolade in stukjes, 50 gr. marscapone, cacao poeder

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-03-2011
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Krokante Chocoladecreme

Deze creme smelt je op de tong

INGREDIENTEN

1 pakje chocoladepuddingpoeder, 4 dl. melk, 2 el suiker, 1 el amandellikeur, brandewijn of sanaasappelsap, 6 lange vingers, 1 el boter, 100 gram stevige kersen, 2 eiwitten.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

chocoladecreme brulee

Een frans toetje voor fijnproevers.

INGREDIENTEN

3 1/2 dl room, 1 el instant koffiepoeder, 90 gr bittere chocolade, in stukjes, 4 grote eidooiers, 2 el fijne tafelsuiker, 1 flesje vanille-extract, VOOR DE BOVENKANT:, 2 el rietsuiker, koffieboontjes om te garneren.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-12-2001
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Koffiecrepes met chocoladecreme

INGREDIENTEN

150 g bloem, mespuntje zout, 3 eieren, 200 ml melk, 100 ml koude sterke koffie of espressokoffie, 2 eetlepel cacaopoeder, 250 ml slagroom, 2 eetlepel bruine basterdsuiker, 1 zakje slagroomversteviger, 12 bokkenpootjes of mokkaschuimkoekjes, 50 g boter, poedersuiker.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2005
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Schuimige chocoladecreme

INGREDIENTEN

100 gram rozijnen - 1 dl lichte rum - 3/4 liter melk - 4 eetlepels suiker - 150 gram bittere chocolade - 50 gram maizena - 3 eetlepels sinaasappelsap - 1/2 liter slagroom - 3 rode bigarreaux kersen

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-01-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Chocoladecreme met komijnbiscuit

INGREDIENTEN

100 g bloem, zout, 1/2 theelepel bakpoeder, 1 lepel djinten, 50 g suiker, 50 g koude boter, 30 g pure chocola, 1 dl slagroom, 6 lepels chocoladeroomijs, boter om in te vetten

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-11-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

koffie chocoladecreme

INGREDIENTEN

2 eierdooiers, 1 eetl. suiker, 1 theel. maizena, 100g pure chocolade, 2dl slagroom, 2 eetl. choclade koffiepoeder, slagroom uit een spuitbus en 4 lange vingers.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-04-2002
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

chocoladecreme met hazelnootadvocaat.

Is net als een bonbon bij de koffie.

INGREDIENTEN

75gr.pure cchocolade(minstens 70procent)100 ml.slagroom,1,5 eet.hazelnootadvocaat,4 chocoladesticks(garnering)en beetje cacaopoeder.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-12-2007
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Chocoladecreme met limoen

INGREDIENTEN

- ? ltr room, - 250 gr bittere chocolade, - 6 eierdooiers, - 150 gr fijne suiker, - schil van 2 onbehandelde limoenen, - kruidnagelpoeder,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-04-2005
  • Belgisch Nagerecht
  •  > 120 min.

Krokante chocoladecrème

Deze crème die smelt op de tong, past fantastisch bij de krokant geroosterde lange vingerkruimels.

INGREDIENTEN

1 pakje chocoladepuddingpoeder, 4 dl. melk, 2 eetl. suiker, 1 eetl. amandellikeur, brandewijn of sinaasappelsap, 6 lange vingers, 1 eetl. boter, 100 gr. stevige kersen, 2 eiwitten,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2019
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

Noten schuimgebak met chocoladecréme van Bernachon.

INGREDIENTEN

Chocoladecreme., 50 cl. Crème fraîch, 300 gr. Bittere chocolade., , Cake., 180 gr. Amandelen., 180 gr.suiker, Boter en bloem voor het invetten van de bakplaten., 6 grote eiwitten., 2 eetlepels ongezoet cacaopoeder om te garneren., ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-04-2007
  • Frans
  •  30-60 min.

Kattentongen gevuld met chocoladecreme

Verrukkelijke koekjes, die snel gebakken zijn en daarna gevuld met een heerlijke chocoladecreme met grand-marier

INGREDIENTEN

Deeg:, 3 eiwitten - 50 gr suiker - 1 zakje vanillesuiker - 2 druppels citroenaroma - 1/8 ltr slagroom - 50 gr suiker - 100 gr bloem, Creme:, 1/8 ltr slagroom - 120 gr chocolade - 1 klein borrelglaasje grand marnier, Dopen:, 1 zakje chocoladeglazuur

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2004
  • Duits
  •  20-30 min.

Boudoirs met chocoladecreme en kersen

Dit dessertje heb je zo klaar. Daar kan niemand met z?n (lange) vingers afblijven.

INGREDIENTEN

100 g dessertchocolade * 1 el room * 250 g ricotta * 2 eiwitten * 50 g suiker * 20 boudoirs * 350 g kersen op stroop * Maizena * een scheutje Amaretto

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Chocoladecrème van Robert Kranenborg

INGREDIENTEN

* 380 gr crème fraîche, * 180 gr goede melkchocolade klein gehakt, * 0.6 dl melk, * 60 gr suiker, * 2 vanillestokjes in de lengte opengesneden, * 1-2 eetl eau de vie van fruit (37-45% alcohol), * 1 dl sterke espresso (ristretto) afgekoeld,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-11-2011
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Chocoladecreme met cream sherry

INGREDIENTEN

=100 gr.pure chocolade, = 125 ml slagroom, = 250 gr. vanillekwark, =4 eetl. creamsherry, = 8 chocoladesticks.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-07-2008
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Chocoladecreme met een kruidige sinaasappeljus

Een recept van Josette Demilly/Restaurant les Jardins de Pomplemousse a Roubaix

INGREDIENTEN

Voor de creme, 200 gram (bittere)chocolade, 25 cl melk, 25 cl room, zakje vanille suiker, 4 eieren, , , , Voor de jus, 2 sinaasappels, 1 flink snuifje kaneel, 2 kruidnagels, 4 geplette zwarte peperkorrels, 4 geplette Seschuan peper korrels, 1 zakje vanillesuiker, 5 munt blaadjes, 1 snuifje kardemom poeder, , 1 roze grapefruit voor de garnaring,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-06-2004
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Witte chocoladecreme met aardbeien

INGREDIENTEN

400 gram witte chocolade, 6 eieren, 8 blaadjes gelatine, 1/2 liter slagroom, 1 kilogram aardbeien, 100 gram chokoladecouverture(chocolade voor Bonbons,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Cakejes met witte chocoladecreme

Cakjes met vanbinnen en lekkere vulling.. De naam verklapt het al: witte chocolade creme, gemaakt van witte chocolade en geroosterde en gehakte pijnboompitten.. Maar de chocolade proeft u natuurlijk het meeste...

INGREDIENTEN

210 g witte chocolade, 0,6 dl slagroom, 75 g boter of margarine, 60 g suiker, 2 eieren (nr. 2), losgeklopt, 125 g bloem, gezeefd, ? theelepel bakpoeder, gezeefd, 50 g pijnboompitten, geroosterd, gehakt

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2004
  • Internationaal
  •  30-60 min.

witte chocoladecreme met kokoskoekjes

Een lekker tussendoortje

INGREDIENTEN

Voor de mousse:, 1 lepel maiszetmeel, 6 dl melk, 200 gr geraspte witte chocolade, een snuifje nootmuskaat, een beetje kaneelpoeder, voor de koekjes:, , 250 gr bladerdeeg, 1 lepel cocosnoot(gemalen), 1 lepel fijne suiker, 1 losgekopt ei,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-09-2002
  •  
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top