Chocoladecreme
Bron : Kerst Allerhande
100 gram extra bittere chocolade - 125 ml slagroom - 2 eierdooiers - 1 eetlepel poedersuiker - 1 eetlepel creme de cacao - 4 chocoladesticks
Breek de chocolade boven een hittebestendige kleine kom in stukjes. Hang de kom in een pan met kokend water. Laat de chocolade langzaam smelten onder af en toe roeren. Breng de slagroom in een steelpan aan de kook en zet het vuur laag. Roer de eierdooiers met een beetje warme room los. Schenk het eimengsel in de steelpan en lepel het met een houten lepel door de slagroom. Vewarm het mengsel al roerend zachtjes tot de room gaat binden. Neem de pan direct van het vuur.Schep de gesmolten chocolade door het roommengsel. Roer de poedersuiker en likeur erdoor. Schenk het chocolademengsel in koffiekopjes, laat het afkoelen en zet het afgedekt in de ijskast.
Neem de kopjes chocoladecreme 1/2 uur voor het serveren uit de ijskast. Steek de chocoladesticks erin en serveer.
- Nederlands Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-01-2005Nederlands Nagerecht10-20 min.
Chocoladecreme
100 g pure chocolade, 2 eetlepels cognac, amandellikeur of sinaasappellikeur, 2 eieren, 1 eetlepel suiker, 2 ? dl slagroom, 1 theelepel basterdsuiker, 3 eetlepels gehakte pistachenootjes (ongezouten)
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-03-200520-30 min.
Chocoladecreme
Een overheerlijk toetje, om je vingers bij op te eten.
100 g pure chocolade, 2 eetlepels cognac, amandellikeur of sinaasappellikeur, 2 eieren, 1 eetlepel suiker, 2 ? dl slagroom, 1 theelepel basterdsuiker, 3 eetlepels gehakte pistachenootjes (ongezouten)
- Nederlands Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-09-2005Nederlands Nagerecht20-30 min.
Chocoladecreme
Chocolade 115gr 1 liter melk, maizena, suiker en vanillesuiker
- Belgisch Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-10-1999Belgisch Nagerecht0-10 min.
Chocoladecreme
Lekker (enigzins klassiek) met chocolade
100 g extra bittere chocolade125 ml slagroom2 eierdooiers1 el poedersuiker1 el creme de cacao (Gall & Gall)4 chocoladesticks.
- Nederlands Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-12-2004Nederlands Nagerecht30-60 min.
Chocoladecreme
100 g pure chocolade, 2 eetlepels cognac, amandellikeur of sinaasappellikeur, 2 eieren, 1 eetlepel suiker, 2 ? dl slagroom, 1 theelepel basterdsuiker, 3 eetlepels gehakte pistachenootjes (ongezouten),
- Internationaal Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-09-2002Internationaal Nagerecht20-30 min.
Chocoladecreme
100 g pure chocolade, 2 eetlepels cognac, amandellikeur of sinaasappellikeur, 2 eieren, 1 eetlepel suiker, 2 ? dl slagroom, 1 theelepel basterdsuiker, 3 eetlepels gehakte pistachenootjes (ongezouten),
- Nederlands Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-09-2002Nederlands Nagerecht10-20 min.
- Eigen recept
Chocoladecréme
Voor 6 potjes: 500 ml volle of halfvolle melk 100 gr. chocolade 1 ei + 5 eidooiers 100 gr. fijne tafelsuiker
- Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op25-01-2009Nagerecht> 120 min.
Chocolade-Creme.
4 repen chocolade, 4 eidooiers, 4 eiwitten, 4 lepels melk, rum,enkele lepeltjes suiker.
- Nederlands Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-08-2000Nederlands Nagerecht20-30 min.
Chocoladecreme
Lekker snel nagerecht !
50 gram pure chocolade - 30 grame gele basterdsuiker - 1 dl slappe koffie - 1 dl vanillevla - 1/8 slagroom - 4 Kanelly's (kaneelkoekjes)
- Nederlands Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-12-2000Nederlands Nagerecht10-20 min.
Chocoladecake Met Chocoladecreme
Voo de chocoladecake: 250 gram zelfrijzend bakmeel, 250 gram witte basterdsuiker, 250 gram boter, 4 eieren, cacao, zakje vanillesuiker, Voor de chocoladecreme: 240 gram suiker, 160 melk, 1 pakje vanillesuiker, 1 eidooier, cacao, Voor de garnering: chocoladevlokken,
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-04-200160-120 min.
Chocoladecrème met kardemom
Feestelijk lekkere chocoladecrème, zoals U het nog nooit hebt geproefd
Voor de karamel:, 100 gr witte suiker, 2 el koud water, 1 el warm water, , Voor de chocoladecrème:, 225 ml volle melk, 200 ml room, 1 zakje vanillesuiker, 2 el rietsuiker, 5 groene kardemompeulen, 90 gr donkere chocolade (70% cacao), 3 grote eieren, 50 gr geraspte donkere chocolade
- Belgisch Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-12-2017Belgisch Nagerecht30-60 min.
Chocoladecrème met chocogranité
* 190 gr bittere chocolade, e (100 gr in stukjes, 90 gr grof geraspt), * 2 eetl suiker, fijne, * 70 gr poedersuiker, * 3 gr gelatine (geweekt in koud water), * 5 dl room, * 6 dl koffie, sterke (espresso),
- Belgisch Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op18-11-2011Belgisch Nagerecht> 120 min.
Hazelnootcake Met Chocoladecreme:
Lekker bij de koffie!
3 eieren, 150 g suiker, 150 g boter of margarine, 180 g bloem, 120 g gehakte hazelnoten, 1 zakje vanillesuiker, , voor de creme:, 75 g boter of margarine, 30 g cacao, 75 g poedersuiker,
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-09-1999Nederlands60-120 min.
Tosti's met chocoladecreme !!
3 eetl.mascarpone (italiaanse verse kaas), 25 gr vloeibare chocolade, 1-2 eetl.cacaopoeder, enkele druppels chocoladelikeur, 1 snufje vanillesuiker, 1 snufje kaneelpoeder, 1-2 eetl. havervlokken, 4 sneetjes tostibrood, 1-2 eetl. boter of margarine,
- 0-10 min.
- Geplaatst op02-10-20010-10 min.
Chocoladecrème met abrikozen
Voedingswaarde per persoon: eiwit 6 gr/vet 23 gr/koolhydraten 50 gr/kcal 460
5 gedroogde abrikozen, 2 eetlepels sinaasappellikeur, 2 bitterkoekjes of 1 kandijkoekje, verkruimeld, 25 gr extra pure chocolade, in stukjes, 50 gr mascarponecacaopoeder
- Nederlands Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-06-2011Nederlands Nagerecht10-20 min.
Chocoladecreme met bitterkoekjes
200 g pure chocolade, 1 1/4 dl water, 50 g poedersuiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 blaadjes gelatine, rum, 1/4 l slagroom, 4 grote of 8 kleine bitterkoekjes,
- Frans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-12-2001Frans Nagerecht20-30 min.
Chocolade-creme brulee
Chocolade-creme brulee
? 1 vanillestokje, ? 400 ml slagroom, ? 100 ml melk, ? 100 g pure chocolade (in stukjes), ? 4 eierdooiers, ? 100 g witte basterdsuiker,
- Belgisch Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op30-08-2003Belgisch Nagerecht60-120 min.
Chocoladecreme Jamaica
Heerlijk voor de chocoladefans, niet zo'n moeilijke bereiding !
-500 g bitterkoekjes, -1 glaasje rum, -125 g pure chocolade, -1 eetlepel water, -65 g boter en 65 g suiker, -1 ei en 1 th lepel maizena, -1/4 l melk, -1/8 l slagroom, GARNERING:, -1 dl slagroom en 20 g suiker
- Belgisch Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-04-2003Belgisch Nagerecht20-30 min.
Schuimmandjes met chocoladecréme
Schuim, , 4 eiwitten, 125 g kristalsuiker, 125 g poedersuiker, 10 g maïzena, Chocoladecrème, , 250 g pure chocolade, 200 g room, 3 el bruine rum
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-10-2012Belgisch20-30 min.
Chocoladecrème met limoen
Een zalige pudding met een fris accent
-1/2l room, -250g bittere chocola, -6 eierdooiers, -150g fijne suiker, -schil van 2 onbehandelde limoenen, -kruidnagelpoeder
- Belgisch Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-01-2007Belgisch Nagerecht20-30 min.
Chocoladecreme met abrikozen
Kalorierijk maar de moeite waard
5 gedroogde abrikozen, 2 eetl. sinaasappellikeur, 2 bitterkoekjes of 1 kandij koekje verkruimeld, 25 gr. extra pure chocolade in stukjes, 50 gr. marscapone, cacao poeder
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-03-2011Italiaans10-20 min.
chocoladecreme brulee
Een frans toetje voor fijnproevers.
3 1/2 dl room, 1 el instant koffiepoeder, 90 gr bittere chocolade, in stukjes, 4 grote eidooiers, 2 el fijne tafelsuiker, 1 flesje vanille-extract, VOOR DE BOVENKANT:, 2 el rietsuiker, koffieboontjes om te garneren.
- Frans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-12-2001Frans Nagerecht30-60 min.
Krokante Chocoladecreme
Deze creme smelt je op de tong
1 pakje chocoladepuddingpoeder, 4 dl. melk, 2 el suiker, 1 el amandellikeur, brandewijn of sanaasappelsap, 6 lange vingers, 1 el boter, 100 gram stevige kersen, 2 eiwitten.
- Nederlands Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-11-2000Nederlands Nagerecht20-30 min.
Koffiecrepes met chocoladecreme
150 g bloem, mespuntje zout, 3 eieren, 200 ml melk, 100 ml koude sterke koffie of espressokoffie, 2 eetlepel cacaopoeder, 250 ml slagroom, 2 eetlepel bruine basterdsuiker, 1 zakje slagroomversteviger, 12 bokkenpootjes of mokkaschuimkoekjes, 50 g boter, poedersuiker.
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-11-2005Nagerecht20-30 min.
Schuimige chocoladecreme
100 gram rozijnen - 1 dl lichte rum - 3/4 liter melk - 4 eetlepels suiker - 150 gram bittere chocolade - 50 gram maizena - 3 eetlepels sinaasappelsap - 1/2 liter slagroom - 3 rode bigarreaux kersen
- Nederlands Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-01-2005Nederlands Nagerecht10-20 min.
koffie chocoladecreme
2 eierdooiers, 1 eetl. suiker, 1 theel. maizena, 100g pure chocolade, 2dl slagroom, 2 eetl. choclade koffiepoeder, slagroom uit een spuitbus en 4 lange vingers.
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-04-2002Nagerecht30-60 min.
Chocoladecreme met komijnbiscuit
100 g bloem, zout, 1/2 theelepel bakpoeder, 1 lepel djinten, 50 g suiker, 50 g koude boter, 30 g pure chocola, 1 dl slagroom, 6 lepels chocoladeroomijs, boter om in te vetten
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-11-2002Internationaal0-10 min.
chocoladecreme met hazelnootadvocaat.
Is net als een bonbon bij de koffie.
75gr.pure cchocolade(minstens 70procent)100 ml.slagroom,1,5 eet.hazelnootadvocaat,4 chocoladesticks(garnering)en beetje cacaopoeder.
- Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-12-2007Nagerecht10-20 min.
Chocoladecreme met limoen
- ? ltr room, - 250 gr bittere chocolade, - 6 eierdooiers, - 150 gr fijne suiker, - schil van 2 onbehandelde limoenen, - kruidnagelpoeder,
- Belgisch Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op07-04-2005Belgisch Nagerecht> 120 min.
Krokante chocoladecrème
Deze crème die smelt op de tong, past fantastisch bij de krokant geroosterde lange vingerkruimels.
1 pakje chocoladepuddingpoeder, 4 dl. melk, 2 eetl. suiker, 1 eetl. amandellikeur, brandewijn of sinaasappelsap, 6 lange vingers, 1 eetl. boter, 100 gr. stevige kersen, 2 eiwitten,
- Internationaal Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-01-2019Internationaal Nagerecht20-30 min.
Noten schuimgebak met chocoladecréme van Bernachon.
Chocoladecreme., 50 cl. Crème fraîch, 300 gr. Bittere chocolade., , Cake., 180 gr. Amandelen., 180 gr.suiker, Boter en bloem voor het invetten van de bakplaten., 6 grote eiwitten., 2 eetlepels ongezoet cacaopoeder om te garneren., ,
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-04-2007Frans30-60 min.
Kattentongen gevuld met chocoladecreme
Verrukkelijke koekjes, die snel gebakken zijn en daarna gevuld met een heerlijke chocoladecreme met grand-marier
Deeg:, 3 eiwitten - 50 gr suiker - 1 zakje vanillesuiker - 2 druppels citroenaroma - 1/8 ltr slagroom - 50 gr suiker - 100 gr bloem, Creme:, 1/8 ltr slagroom - 120 gr chocolade - 1 klein borrelglaasje grand marnier, Dopen:, 1 zakje chocoladeglazuur
- Duits
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-02-2004Duits20-30 min.
Boudoirs met chocoladecreme en kersen
Dit dessertje heb je zo klaar. Daar kan niemand met z?n (lange) vingers afblijven.
100 g dessertchocolade * 1 el room * 250 g ricotta * 2 eiwitten * 50 g suiker * 20 boudoirs * 350 g kersen op stroop * Maizena * een scheutje Amaretto
- Belgisch Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-10-2001Belgisch Nagerecht20-30 min.
Chocoladecrème van Robert Kranenborg
* 380 gr crème fraîche, * 180 gr goede melkchocolade klein gehakt, * 0.6 dl melk, * 60 gr suiker, * 2 vanillestokjes in de lengte opengesneden, * 1-2 eetl eau de vie van fruit (37-45% alcohol), * 1 dl sterke espresso (ristretto) afgekoeld,
- Nederlands Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op18-11-2011Nederlands Nagerecht> 120 min.
- Eigen recept
Chocoladecreme met cream sherry
=100 gr.pure chocolade, = 125 ml slagroom, = 250 gr. vanillekwark, =4 eetl. creamsherry, = 8 chocoladesticks.
- Nederlands Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-07-2008Nederlands Nagerecht10-20 min.
Chocoladecreme met een kruidige sinaasappeljus
Een recept van Josette Demilly/Restaurant les Jardins de Pomplemousse a Roubaix
Voor de creme, 200 gram (bittere)chocolade, 25 cl melk, 25 cl room, zakje vanille suiker, 4 eieren, , , , Voor de jus, 2 sinaasappels, 1 flink snuifje kaneel, 2 kruidnagels, 4 geplette zwarte peperkorrels, 4 geplette Seschuan peper korrels, 1 zakje vanillesuiker, 5 munt blaadjes, 1 snuifje kardemom poeder, , 1 roze grapefruit voor de garnaring,
- Frans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-06-2004Frans Nagerecht30-60 min.
Witte chocoladecreme met aardbeien
400 gram witte chocolade, 6 eieren, 8 blaadjes gelatine, 1/2 liter slagroom, 1 kilogram aardbeien, 100 gram chokoladecouverture(chocolade voor Bonbons,
- Belgisch Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-11-2001Belgisch Nagerecht30-60 min.
Cakejes met witte chocoladecreme
Cakjes met vanbinnen en lekkere vulling.. De naam verklapt het al: witte chocolade creme, gemaakt van witte chocolade en geroosterde en gehakte pijnboompitten.. Maar de chocolade proeft u natuurlijk het meeste...
210 g witte chocolade, 0,6 dl slagroom, 75 g boter of margarine, 60 g suiker, 2 eieren (nr. 2), losgeklopt, 125 g bloem, gezeefd, ? theelepel bakpoeder, gezeefd, 50 g pijnboompitten, geroosterd, gehakt
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-02-2004Internationaal30-60 min.
witte chocoladecreme met kokoskoekjes
Een lekker tussendoortje
Voor de mousse:, 1 lepel maiszetmeel, 6 dl melk, 200 gr geraspte witte chocolade, een snuifje nootmuskaat, een beetje kaneelpoeder, voor de koekjes:, , 250 gr bladerdeeg, 1 lepel cocosnoot(gemalen), 1 lepel fijne suiker, 1 losgekopt ei,
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-09-200230-60 min.
- Eigen recept
Chocoladecreme met rice dream
200 ml rice dream chocolade, Eigeel van 2 eieren, 20 gr bloem
- 0-10 min.
- Geplaatst op18-11-20120-10 min.