1. Home
  2. Recepten
  3. Chocolade Mousse

Chocolade mousse recepten (761)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Chocolade Mousse

Dit recept levert de lekkerste, luchtigste en beste chocolademousse op die ik ooit heb gegeten. Recept van een meesterkok!

INGREDIENTEN

1/2 liter slagroom * 300 gr. pure chocolade * 6 eiwitten * suiker * beetje zout * beetje versgemalen peper

Bereidingswijze

Smelt de chocolade in brokken au bain marie, en klop ondertussen de slagroom stijf. Doe de eiwitten in een grote kom met een snufje zout. Maak suikerstroop: een bodempje suiker in een steelpannetje, klein beetje water erbij (de suiker moet net nat zijn, dit kan ook met een beetje sinaasappel- of citroensap), en smelt het, onder flink roeren, op een zacht vuur. Klop nu met SCHONE kloppers, onder voorzichtig bijdruppelen van de suikerstroop de eiwitten stijf tot 'merengue'. Roer de gesmolten chocolade met een snufje peper door de slagroom, en voeg hier de merengue aan toe en klop door elkaar met en garde. Verdeel eventueel over toetjeskommetjes, en zet het minstens een uur in de koelkast om op te stijven.

  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-10-1999
  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.

chocolade mousse

Dit recept heb ik gevonden op internet en ga ik gebruiken voor het kerstdiner.

INGREDIENTEN

80 gram chocolade (pure chocolade geeft een wat machtigere smaak dan melk chocolade, je kan ook witte chocolade gebruiken, of chocolade met stukjes hazelnoten), 20 gram poeder- of fijne suiker., 1 ei., 125 ml slagroom.,

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-12-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Mousse Van Chocolade

Dit is een luchtige chocolademousse met verse room bereid en pure chocoladesmaak!!!

INGREDIENTEN

* 210 gram bittere chocoladerasp, * 2 dl. room, * 5 st. eiwitten, * 5 st. eidooiers, * 50 gram suiker, * 30 gram vanillesuiker, * 1 scheutje cognac (indien gewenst),

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-03-1999
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

chocolade mousse

INGREDIENTEN

2 eieren, 50g. chocolade, ,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-2000
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

chocolade mousse

Leuk je chocolade eieren/chocolade letters opmaken

INGREDIENTEN

Chocolade paaseieren, advocaat/ geklopt eiwit

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-04-2011
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Chocolade mousse

Dat komt door de chocolade

INGREDIENTEN

4 repen pure chocolade, 6 eetlepels creme fraiche, 4 eieren, 3 eetlepels bruine basterdsuiker, slagroom of, 4 waaierwafeltjes.

  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-06-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
Populaire zuivel recepten
  • Eigen recept

chocolade mousse

Een zalig en vooral simpel nagerecht.

INGREDIENTEN

150 gr. pure chocolade, 3 eiwitten, 90 gr. suiker, 3/4 borrelglaasje cognac / armagnac

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-01-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Chocolade mousse

Chocolade mousse als onderdeel van grand dessert bv in kleine "amuseglaasjes"

INGREDIENTEN

350 Gr gesmolten (au bain Marie) pure chocolade, 4 eiwitten, 500 ml slagroom, 100 Gr suiker

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-12-2014
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Chocolade mousse

INGREDIENTEN

500 gram pure chocolade -, 1/4 liter slagroom -, het wit van 8 eieren -, 100 gram suiker -, 3 eieren, ,

  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-11-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Chocolade mousse

Creme craque. Luchtige chocolade pudding, met echte chocolade en slagroom.

INGREDIENTEN

300 gr pure chocolade, 30 gr suiker, 2 eieren, 30 gr boter, 3 eetlepels cacaolikeur, 125 cc slagroom.

  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-1999
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Chocolade mousse

INGREDIENTEN

100 gram pure chocolade, 35 gram boter, 125 ml slagroom, 1 ei, Amaretto, 1 eetlepel honing,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-12-2008
  •  
  •  0-10 min.
Nieuwste chocolade mousse recepten

chocolade mousse

INGREDIENTEN

600 gr chocolade, 6 ei dooiers, 4 eieren, 50 gr suiker, 50 gr boter, 1,5 ltr slagroom

  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-06-2012
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

chocolade mousse

Verschrikkelijk lekker machtig en je moet veel te lang wachten voor je het kan eten. Delen vind ik persoonlijk moeilijk bij dit gerecht!!

INGREDIENTEN

1 grote reep melk chocolade (gewoon hele goedkope), 250ml slagroom, gelatine blaadjes, 2 ei dooiers, scheutje melk, advocaat en Tia Maria (is ook lekker met malibu).

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-09-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Chocolade Mousse

Eenvoudige chocolade mousse

INGREDIENTEN

4 ei-dooiers, 200gr chocola, 125 gram suiker, 400ml room

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-2010
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Chocolade taart van chocolade mousse

INGREDIENTEN

150 gr. volkorenbiscuit, 75 gr. boter, 120 gr. chocolade, witte, 120 gr. chocolade, extra bittere, 4 blaadjes gelatine, witte, 1 dl. melk, 5 dl. slagroom, 4 stuks aardbeien, 1 stuk poedersuiker

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-03-2012
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Chocolade mousse

INGREDIENTEN

150 g marshmellow, 50 g boter, 250 g 70 % chocola in kleine stukjes gesneden, 60 ml heet water, 280 ml room, 1 koffielepel vanille extract

  •  
  •  
  • Geplaatst op22-12-2010
  •  
  •  

Chocolade mousse met chocolade aarde

Eetclub bij Hayley Anne 11 mei 2018

INGREDIENTEN

Voor de Mousse, 300 gram donkere chocolade ( fijngehakt ), 50 gram ongezouten boter, 3 eieren gesplitst, 55 gram poedersuiker, 300 ml opgeklopte slagroom, , Voor de chocolade aarde, 125 gram poedersuiker, 125 gram amandel kruimels, 75 gram bloem, 50 gram chocolade poeder, 60 gram ongezouten boter, ,

  • Wereld Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2020
  • Wereld Nagerecht
  •  30-60 min.

Mousse

Bijdrage van Janou

INGREDIENTEN

Voor de afwerking: - 250 gr witte couverture chocolade - 6 crjpes dentelles (Bretoense koekjes) - Voor het chocoladeschuim: - 100 gr fondantchocolade - 1/2 dl melk - 1 eierdooier - 1 el mandarijn- of sinaasappellikeur (bvb Mandarin Napoleon of Grand - Marnier) - 2 dl room - 50 gr poedersuiker - 1 eiwit - 1 snuifje zout

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-05-1999
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Chocolade taart van chocolade mousse

Chocola geeft mensen een blij gevoel. Dus smullen maar Foto volgt zo spoedig mogelijk

INGREDIENTEN

, , 150 gr. Volkoren biscuit, 75 gr. boter, 120 gr. chocolade, witte, 120 gr. chocolade, extra bittere, 4 blaadjes gelatine, witte, 1 dl. melk, 5 dl. slagroom, 4 stuks aardbeien, poedersuiker, ,

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-06-2012
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Mousse van witte chocolade

INGREDIENTEN

400 gr witte chocolade., 600 gr room., 100 gr halve hazelnoten (naar keuze), 1,5 geraspte citroen schil, of 1 geraspte sinaasappel schil.

  • Grieks Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-11-2009
  • Grieks Nagerecht
  •  60-120 min.

Chocolade Amaretto Mousse Trifle

Een kersttoetje of voor speciale dagen. niet eten als je aan de lijn doet.

INGREDIENTEN

250 gram pure chocolade in kleine stukjes gehakt., 3 el amandellikeur, 1 el vanille extrakt (de echte), 875 ml slagroom, 2 pakjes amaretto koekjes, van 200 gram elk, 50 ml geschaafde amandelen

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-1999
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Witte Chocolade Pistache Mousse

INGREDIENTEN

1 blikje witte chocolade voor fondue (Oil & Vinegar), 4 eieren, 1 dl slagroom, 30 g kristalsuiker, 4 eetl. pistachecrème (Oil & Vinegar), pistachenootjes

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2011
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Chocolade mousse in een korstdeegbakje

INGREDIENTEN

Chocolade mousse:, 250 gram pure chocolade 70% cacoa percentage, 1/2 liter room, 3 eieren, 3 eidooiers, 50 gr witte basterd suiker, 2 dl rum, Vanille saus, 1/2 ltr room, 1 vanille stok, 100 gr suiker, 4 eidooiers, 1 sinaasappel,

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-07-2008
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Kokos chocolade mousse

Gezond en heerlijk romig alternatief voor chocolademousse uit de supermarkt die je binnen 10 minuten op tafel zet! Ook heerlijk voor kinderen!

INGREDIENTEN

Avocado 1 stuk, Cacao poeder rauw 20gram, Kokosrasp ter garnering, Honing 1 eetl, Pakje kokosmelk zonder toegevoegde suikers,  

  • Wereld Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-12-2014
  • Wereld Nagerecht
  •  0-10 min.

Mousse van chocolade met perencompote en frambozencoulis.

Nagerecht van Karin

INGREDIENTEN

Voor de Mousse:, 0,5 dl melk, 2 dl room, 1 eetlepel suiker, 1 eidooier, 150 gram pure chocolade, , Voor de Compote:, 1 blaadje gelatine, 0,2 dl perenvocht, 1 vanillestokje, 200 gram peren uit blik, Voor de Saus:, 125 gram verse frambozen, 25 gram witte basterdsuiker, 1 gelatineblaadje, 1 eetl. water, Voor de tuille:, eiwit van 1 ei, 25 gram poedersuiker, 20 gram bloem, 1/2 eetlepel cacao, 25 gram gesmolten boter, En verder voor garnering:, pure chocolade, room, munt

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-11-2013
  • Frans
  •  30-60 min.

mousse van witte chocolade met aardbeien

INGREDIENTEN

400 g witte kwaliteitschocolade, 2 eieren, 3 dl room, 125 g boter, een bakje kleine aardbeien of bosaardbeien, snippers bittere chocolade (noir de noir)

  • Belgisch Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-06-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  > 120 min.

Chocolade avocado mousse

Deze week voor het eerst gemaakt en getest Door mijn meest kritische proevers het gezin en ze vonden het verrassend lekker zeker toen ik vertelde wat de basis was voor dit lekkere dessert  

INGREDIENTEN

100 gr donkere chocolade, 2 medium avocado's, 25 gr cacaopoeder ongezoet, 3 eetl.lekkere likeur bv kahlua of liqor 43 of koffielikeur, 1 tl.oploskoffie, mespuntje zout, 50 gr poedersuiker.

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-06-2015
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Mousse van chocolade en advocaat

Zeer lekker, maak het elk jaar opnieuw met onze huwelijksverjaardag. Mijn man is er verkikkerd op!

INGREDIENTEN

180 g pure chocolade, 4 dl room, 4 eiwitten, 100 g griessuiker, 1.5 dl advocaat

  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2013
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

mousse van witte chocolade

INGREDIENTEN

200 gram witte chocolade, 2 borrelglaasjes rum, 100 gram pure chocolade, 10 bitterkoekjes, 1/4 liter slagroom, 75 gram suiker, 250 gram mascarpone, cacaopoeder om te bestrooien.

  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-07-2004
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Mousse van witte chocolade

INGREDIENTEN

*200 gram witte chocolade, *2 borrelglaasjes rum, *100 gram pure chocolade, *10 bitterkoekjes, *1/4 liter slagroom, *75 gram suiker, *250 gram mascarpone, *cacaopoeder om te bestrooien

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

chocolade mousse taartjes

Een recept voor echte chocaholics

INGREDIENTEN

200 gram chocolade koekjes, 100 gram boter, 700 ml slagroom, 200 ml melk chocolade, 200 gram pure chocolade

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2017
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

WITTE CHOCOLADE MOUSSE

INGREDIENTEN

-100 ml. Vloeibare room, -300 gr. Witte chocolade, -6 eiwitten, -1 snufje zout,

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-02-2009
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Mousse van Belgische chocolade

INGREDIENTEN

180 gram pure chocolade -, 250 ml slagroom -, 60 gram fijne tafelsuiker -, 250 ml monchou of mascarpone -, 2 eetlepels koffielikeur kahlua of tia maria, , , , , , , ,

  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Mousse au chocolat

Ik ben benieuwd naar jouw recept voor het lievelingsgerecht van je partner! Stuur het in via sanne@smulweb.nl

INGREDIENTEN

70 ml melk, 180 gram pure chocolade (minstens 70% cacao), 350 ml slagroom

  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-02-2011
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Chocolade Pistache Mousse

Blikje Witte Chocolade voor fondue én pistache crème te verkrijgen in Oil & Vinegar

INGREDIENTEN

- 1 Blikje Witte Chocolade voor fondue*, - 4 eieren, - 1 dl slagroom, - 30 g Kristalsuiker, - 4 eetl. pistachecrème*, - pistachenootjes

  • Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-08-2012
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Hemelse modder ( chocolade mousse)

Afkomstig van de kruisheren die dit altijd maakte voor de kinderen op schoolkamp.

INGREDIENTEN

6 repen pure chocolade, 6 eieren, 150 gram suiker, 1,5 eetlepel melk, 3 witte gelatineblaadjes, 1/4 liter slagroom.

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2003
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Chocolade Mousse In Chocoladesaus

Zeker geen licht nagerecht, maar wel overheerlijk

INGREDIENTEN

150 gr witte chocolade, 5 el melk, 2 blaadjse witte gelantine, 1 el rum, 1/4 liter slagroom, flesje chocoladesaus ca. 200 ml

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-1999
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Chocolade Sinasappel Mousse

Het toetje voor sinterklaasavond

INGREDIENTEN

250 gr. bittere chocolade, 125 gr. boter, 6 eieren, 6 eetl. Cointreau, 1 sinasappel

  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-11-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Chocolade yoghurt mousse

Heerlijke frisse nagerecht voor de chocolade liefhebbers.

INGREDIENTEN

200 gram pure chocolade, 125 ml slagroom, 300ml Griekse yoghurt, 50 gram suiker, eiwit van twee grote eieren.

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2011
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Mousse Van Witte Chocolade Met Geitenkaas

Nagerecht met witte chocolade en geitenkaas

INGREDIENTEN

, , 2 dl. room, 2 vanillestokjes, 250 gr. witte chocolade, 4 bl. gelatine, 150 gr. zachte verse geitenkaas, 1 dl. room

  • Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-07-1999
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

chocolade eieren met choco mousse

INGREDIENTEN

4 holle paaseieren, 200 g fondant chocolade, 5 eiwitten, 2 eidooiers, 2 dl room, 3 theelepels poedersuiker, 1 theelepel rum, boter,

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-03-2008
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste chocolade mousse recepten
Populaire zuivel recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top