1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese
  4. Chinese recepten
Chinese recepten Meer Chinese recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Een lekker en gezond wokgerecht. Lekker voor de vakantie, want alles gaat in één pan. Wel even de mihoen vóórkoken. Deplakjes varkenshaas moeten plm. 30 minuten marineren en in die tijd maak jij de groenten schoon. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Dit lekkere rijstpannetje smaakte ons heel erg goed. Ik heb hiervoor allerlei groenteresten gebruikt. Je kunt zelf zoveel variëren als je wilt. Alles in één pan met niet te veel verschillende kruiden. In één woord: HEELIJK! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

[color=rgba(0, 0, 0, 0.870588)]De Japanse keuken heeft redelijk wat invloeden uit de Chinese keuken. Gyoza is daar een voorbeeld van. Het is een afgeleide van de Chinese dumplings of dim-sum. De Chinese versie wordt gestoomd. In Japan vinden we het lekker om de gyoza te bakken. De meeste Aziatische supermarkten in Nederland verkopen gyoza vellen. De rest van de ingrediënten kun je gewoon kopen bij een Nederlandse supermarkt.[/color] …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Lekker snel en makkelijke hap na de voorbereiding  :-) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Dit recept bevat lekker veel groente. Ik had vegetarische "kip lemonstukjes" toegevoegd en dat gaf een extra dimensie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Shiitake paddenstoelen zijn hee leiwitrijk en bevatten veel vitamine B en C. Het is een vlezige paddenstoel die niet veel vocht bevat, dus lekker om te wokken. Volgens onderzoeken hebben shiitake een gneeskrachtige werking en zijn bloeddruk- en cholesterolverlagend. Deze sticky paddenstolen zijn een heerlijke vegetarische maaltijd en een goed alternatief voor vlees. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Dit eenvoudig stamppotje van Project Gezond is bij ons goed in de smaak gevallen. Snel te bereiden en met slechts Kcal 417 terecht een slank gerecht te noemen. Snel klaar bovendien. De Aziatische smaak van de gember en de soja is heerlijk . https://www.projectgezond.nl/chinese-koolstamppot-met-kabeljauw/ …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

De halve Chinese kool op de foto "schreeuwde" om verwerkt te worden. Chinese kool gewokt, gekookt, gestoofd en gebakken het kan allemaal met deze groente. Alleen in de vorm van salade was ie bij ons nog nooit aan de orde geweest. Reden te meer om eens uit te proberen Samen met een halve zoete puntpaprika, een sjalotje, een stukje rode peper en een restje taugé met een dressing van enkel sesamolie , rice vinegar en wat peper en zout resulteerde dit in een smakelijke salade die ons uitstekend smaakte bij de https://www.smulweb.nl/recepten/1474777/Pittige-satestoof-van-janneke-philippi …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Lekker snel klaar met deze dagelijkse maaltijd. Alles hoeft maar even in de wok en als de taugé is afgespoeld en de noodles al zijn bereid ben je echt heel snel klaar. En zeker nóg sneller als je shoarmavlees kant en klaar koopt. Ik deed dat niet, omdat ik graag mijn eigen samengestelde shoarmakruiden volgens het recept van Project gezond gebruik.https://www.smulweb.nl/recepten/1471807/Zes-mooie-kruidenmixen-van-project-gezond …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Een heerlijke soep die de chinese tomatensoep van de chinees evenaart. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Kruidige mihoen boordevol groente, kip en garnalen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Iedereen die dit gerecht heeft gegegeten is er enthousiast over en wil meteen het recept hebben. Het is makkelijk en snel te maken en het eet lekker licht weg. Het kan natuurlijk ook met b.v. Chinese kool. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Deze bereidingswijze van nasi benaderen de smaak van echte chinese nasi goed. Zien ook mijn recept: Variatie op bami van de chinees …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Pittig-zoete tomatensoep. Ik heb al veel recepten geprobeerd, maar deze is net zo als bij de Chinees! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Babi pangang is bij ons Nederlanders een verschrikkelijk populair gerecht. Hoeveel mensen staan er in het weekend wel niet in de rij bij een afhaalchinees om enkele porties van dit `spulletje` te gaan halen? Ik nooit want heb vroeger op koksschool geleerd hoe je dit zelf en lekkerder kunt maken. Met eigen Nasi, dat recept heb ik al eens op Smulweb gezet, een feestmaaltijd om je vingers bij af te likken. Ik zou denken doe er je voordeel mee! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Deze komt eigenlijk uit een kookboek van een Chinese chefkok, maar heb vlees vervangen door rundvlees. Lekker pittig en zoet van smaak. Eenvoudig te maken en als hij op staat dan komen er herfstige geuren vrij die je onmiddellijk doen denken aan stoofpeertjes. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees

Je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die, de weinige keren dat ik bij de afhaalchinees zit, Tjap Tjoy bestellen. Ergens wel te begrijpen want het is één en al gezondheid op je bord. Ik bestel het nooit, enige wat ik wel eens haal is heerlijke Pekingeend want dat maken en zo`n eend douchen in de hete olie tot krokant is me teveel werk. Echter dit is dan mijn versie van Tjap Tjoy, lekker gezond, kleurrijk, ziet er leuk uit, slank, vol vitamines en een mooie combinatie van Oosterse smaken. Probeer zelf maar en dan hoor ik graag of deze versie van mij lekkerder was dan van jouw (afhaal)Chinees. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch
Populaire Chinese kookboeken:
Top