Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese
  4. Chinese recepten
Chinese recepten Meer Chinese recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Fried rice met chinese worst, ook wel bekend als Lop Chueng Chow Fan. Weer een heerlijk alternatief op de standaard Nasi Goreng. Dit gerecht vangt authentieke Chinese smaken op een snelle en makkelijke manier. Echt het proberen waard! In de afbeeldingen zie je hoe de Chinese worst er uit ziet. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Vorig jaar kerst heb ik deze soep gegeten bij Petra en het werd meteen mijn favoriete soep! Ik heb het inmiddels al vaak gemaakt. En met veel succes. Ik denk dat het al een bestaand recept was dat door Petra enigszins is aangepast naar haar smaak.En wat ik inmiddels ook weer een beetje aangepast heb. Ik post hieronder het 'originele' recept. Bij de 'Tips' zal ik aangeven wat ik aangepast heb. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Multi-cultureel

- …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Lekkere chinese gehaktballetjes die ze ginds "Lions head " noemen .  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees

Dit recept heb ik van mijn Opa, goed gevulde soep die we regelmatig op zaterdagavond als avondmaaltijd eten. Als we dit recept maken voor anderen zijn zij enthousiast …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Groene kool, ook wel savooiekool of kapperkool kun je op heel veel manieren bereiden. Dit recept viel wel heel erg in de smaak. Lekker Oosters gekruid en een beetje pittig. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Een heerlijke soep die de chinese tomatensoep van de chinees evenaart. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Kruidige mihoen boordevol groente, kip en garnalen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Iedereen die dit gerecht heeft gegegeten is er enthousiast over en wil meteen het recept hebben. Het is makkelijk en snel te maken en het eet lekker licht weg. Het kan natuurlijk ook met b.v. Chinese kool. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Deze bereidingswijze van nasi benaderen de smaak van echte chinese nasi goed. Zien ook mijn recept: Variatie op bami van de chinees …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Pittig-zoete tomatensoep. Ik heb al veel recepten geprobeerd, maar deze is net zo als bij de Chinees! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Babi pangang is bij ons Nederlanders een verschrikkelijk populair gerecht. Hoeveel mensen staan er in het weekend wel niet in de rij bij een afhaalchinees om enkele porties van dit `spulletje` te gaan halen? Ik nooit want heb vroeger op koksschool geleerd hoe je dit zelf en lekkerder kunt maken. Met eigen Nasi, dat recept heb ik al eens op Smulweb gezet, een feestmaaltijd om je vingers bij af te likken. Ik zou denken doe er je voordeel mee! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Deze komt eigenlijk uit een kookboek van een Chinese chefkok, maar heb vlees vervangen door rundvlees. Lekker pittig en zoet van smaak. Eenvoudig te maken en als hij op staat dan komen er herfstige geuren vrij die je onmiddellijk doen denken aan stoofpeertjes. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees
Populaire Chinese kookboeken:
Top