1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese
  4. Chinese recepten
Chinese recepten Meer Chinese recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Hoe langer je de zalm laat marineren des te lekkerder smaakt de zalm. Met de marinade gaat de zalm de oven in. Dus dat gaat snel. Dit recept is een combinatie van recepten van internet. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Een klassieker die iedereen gelukkig maakt. Makkelijk een vegetarische variant van te maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

De titel van dit recept is Chinese nasi maar eigenlijk is het nasi goreng (gebakken rijst) oftewel fried rice. Nasi gemaakt met de smaakjes uit de supermarkt zijn vaak niet lekker of te sterk van (kunst)smaak. Deze nasi is lekker als bijgerecht en lijkt wat op de gebakken rijst van de ‚€úChinees‚€Ě. Ook prima in te vriezen. ¬† …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees

De sappige rib-eyes nemen de volle smaak van de sesam-sojamarinade met pittige gember en knoflook op. Eerst wel 30 minuten marineren …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Dit recept heb ik van mijn moeder en zij van haar moeder. Geen idee waar mijn oma het vandaan heeft Maar voor mij is het mijn oma's koolschotel. Het is een makkelijk en heerlijk recept voor een koude winterdag, maar kan ook prima in de zomer gegeten worden.¬† Ik weet nog dat ik mijn oma altijd mocht helpen. Ik maakte dan de gehaktballetjes en soms zat ik voor de oven te kijken en te wachten tot de schotel klaar was. Dit hield ik alleen niet zo heel lang vol, daar de schotel zo'n 45 minuten in de oven staat. Het is ook een van de gerechten die ik als eerste heb klaargemaakt toen ik ging samenwonen. Ik maak het nog geregeld en krijg steeds complimenten dat het zo lekker is. Inmiddels heb ik er zelf wat aan lopen sleutelen om het nog lekkerder te maken. Tenminste dat vind ik (en mijn omgeving ook trouwens). Eet smakelijk.¬† …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Heb dit van iemand gekregen en gaan uitproberen je kunt dit recept zo lekker maken als je zelf wilt dat is wel zo fijn …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Azijn, zout, sojasaus en peper verzekeren respectievelijk een zure, zoute, zoete en scherpe toets aan dit gerecht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees

Toen mijn vriend en ik een Big Green Egg kochten konden we eindelijk een beer can chicken grillen. Oftewel een hele kip op een bierblikje en dat dan op de barbecue. Doordat het bier in het blikje gaat koken en omhoog komt wordt de kip van binnen gaar gestoomd. En dat terwijl de buitenkant juist gegrilld wordt. Een heerlijke manier om een mals kippetje op tafel te toveren dus. Een bevriende chef, Justin Brown, had nog een mooi recept liggen, dus die heb ik gemaakt. Het is een recept voor een hele kip van de bbq met een tropische barbecuesaus als lak. Echt gruwelijk lekker. Het recept is niet moelijk, maar je moet op tijd beginnen omdat de marinade in de kip moet trekken en de kip ook een tijdje op de bbq moet. Maar het resultaat, een heerlijk sappig kippetje, is het meer dan waard. Bekijk het recept met meer foto's. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Caribisch

[color=rgba(0, 0, 0, 0.5)]de basis voor dit recept is een kippenbouillon. Die maak ik een dag van tevoren. Hiervoor gebruik ik een aantal kippenvleugels en een zakje boerensoepgroente. Dit laat ik in 2 liter water 8 uur pruttelen in de slowcooker. Na de bereidingstijd haal ik het door een zeef en laat ik het afkoelen. Het kippenvlees gooi ik natuurlijk niet weg, dit pluk ik in draadjes en gebruik ik voor de Chinese tomatensoep.[/color] …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees

Een heerlijke soep die de chinese tomatensoep van de chinees evenaart. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Kruidige mihoen boordevol groente, kip en garnalen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Iedereen die dit gerecht heeft gegegeten is er enthousiast over en wil meteen het recept hebben. Het is makkelijk en snel te maken en het eet lekker licht weg. Het kan natuurlijk ook met b.v. Chinese kool. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Deze bereidingswijze van nasi benaderen de smaak van echte chinese nasi goed. Zien ook mijn recept: Variatie op bami van de chinees …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Pittig-zoete tomatensoep. Ik heb al veel recepten geprobeerd, maar deze is net zo als bij de Chinees! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Babi pangang is bij ons Nederlanders een verschrikkelijk populair gerecht. Hoeveel mensen staan er in het weekend wel niet in de rij bij een afhaalchinees om enkele porties van dit `spulletje` te gaan halen? Ik nooit want heb vroeger op koksschool geleerd hoe je dit zelf en lekkerder kunt maken. Met eigen Nasi, dat recept heb ik al eens op Smulweb gezet, een feestmaaltijd om je vingers bij af te likken. Ik zou denken doe er je voordeel mee! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Deze komt eigenlijk uit een kookboek van een Chinese chefkok, maar heb vlees vervangen door rundvlees. Lekker pittig en zoet van smaak. Eenvoudig te maken en als hij op staat dan komen er herfstige geuren vrij die je onmiddellijk doen denken aan stoofpeertjes. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees

Je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die, de weinige keren dat ik bij de afhaalchinees zit, Tjap Tjoy bestellen. Ergens wel te begrijpen want het is √©√©n en al gezondheid op je bord. Ik bestel het nooit, enige wat ik wel eens haal is heerlijke Pekingeend want dat maken en zo`n eend douchen in de hete olie tot krokant is me teveel werk. Echter dit is dan mijn versie van Tjap Tjoy, lekker gezond, kleurrijk, ziet er leuk uit, slank, vol vitamines en een mooie combinatie van Oosterse smaken. Probeer zelf maar en dan hoor ik graag of deze versie van mij lekkerder was dan van jouw (afhaal)Chinees. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch
Populaire Chinese kookboeken:
Top