1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese
  4. Chinese recepten
Chinese recepten Meer Chinese recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Echt heerlijk bij Babi Pangang …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Vaak ossenstaartsoep klaargemaakt.... deze bevalt me het beste. Echte staart van een os is een zeldzaamheid. De staarten zijn van gewone runderen, maar ja 'runderstaartsoep' klinkt minder aantrekkelijk. En de smaak is ook minder verfijnd. Erg veel verschil met een runderschenkel is er niet meer. Dus gebruik gerust schenkel... en/of gehakte kalfsribben (bij de 'Turk' goedkoop verkrijgbaar)... het blijft altijd een heerlijke soep! (natuurlijk gefermenteerde Chinese sojasaus - bij de toko verkrijgbaar - is een enorm verschil met de 'chemische', maar nauwelijks in prijs, en al jarenlang mijn favoriet bij veel gerechten). Kan ook voor >8 personen zijn....  ps de liefhebber kan ook wat meer knof toevoegen …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Snel en smaakvol gerecht …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Een snel, smaakvol en Aziatisch getint gerecht! Heerlijke zalm teriyaki met gewokte Chinese kool en paprika erbij. Koolhydraatarm maar toch met heel veel smaak. Dit toppertje zet je in 20 minuten op tafel.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Heerlijk, makkelijk en voedzaam. Dat is deze oosterse maaltijdsoep. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

7 verschillende eiersalades. De één lekker als broodbeleg, de andere als voorgerecht of buffetgerecht. De ingrediënten vind je bij de bereidingswijze van de salades. Vegetarisch, met vlees en met vis. Voor iedere smaak is er wel één.. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Makkelijk, snel en lekker  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Chinese zoetzure tomatensoep  .  Maak van de soep een hoofdgerecht en voeg mie toe. Deze kan je gaar koken in de soep. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees

. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Een heerlijke soep die de chinese tomatensoep van de chinees evenaart. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Kruidige mihoen boordevol groente, kip en garnalen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Iedereen die dit gerecht heeft gegegeten is er enthousiast over en wil meteen het recept hebben. Het is makkelijk en snel te maken en het eet lekker licht weg. Het kan natuurlijk ook met b.v. Chinese kool. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Pittig-zoete tomatensoep. Ik heb al veel recepten geprobeerd, maar deze is net zo als bij de Chinees! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Deze bereidingswijze van nasi benaderen de smaak van echte chinese nasi goed. Zien ook mijn recept: Variatie op bami van de chinees …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Babi pangang is bij ons Nederlanders een verschrikkelijk populair gerecht. Hoeveel mensen staan er in het weekend wel niet in de rij bij een afhaalchinees om enkele porties van dit `spulletje` te gaan halen? Ik nooit want heb vroeger op koksschool geleerd hoe je dit zelf en lekkerder kunt maken. Met eigen Nasi, dat recept heb ik al eens op Smulweb gezet, een feestmaaltijd om je vingers bij af te likken. Ik zou denken doe er je voordeel mee! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Deze komt eigenlijk uit een kookboek van een Chinese chefkok, maar heb vlees vervangen door rundvlees. Lekker pittig en zoet van smaak. Eenvoudig te maken en als hij op staat dan komen er herfstige geuren vrij die je onmiddellijk doen denken aan stoofpeertjes. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees

Je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die, de weinige keren dat ik bij de afhaalchinees zit, Tjap Tjoy bestellen. Ergens wel te begrijpen want het is één en al gezondheid op je bord. Ik bestel het nooit, enige wat ik wel eens haal is heerlijke Pekingeend want dat maken en zo`n eend douchen in de hete olie tot krokant is me teveel werk. Echter dit is dan mijn versie van Tjap Tjoy, lekker gezond, kleurrijk, ziet er leuk uit, slank, vol vitamines en een mooie combinatie van Oosterse smaken. Probeer zelf maar en dan hoor ik graag of deze versie van mij lekkerder was dan van jouw (afhaal)Chinees. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch
Populaire Chinese kookboeken:
Top