1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese
  4. Chinese recepten
Chinese recepten Meer Chinese recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Deze hartige taart stond wel heel snel op tafel. Dat komt ook omdat ik gerooktekipfilet heb gebruikt.Gerookte kipfilet kun je zo gebruiken zonder te bakken. Een zak Chinese wokgroenten, wat kruiden en losgeklopte eieren. Taart in de oven en klaar. Je kunt de taart ook goed invriezen en bevroren in de oven verwarmen. Lekker makkelijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Het recept komt uit het boek Aziatisch koken Zo doe je dat. het is dus niet van mezelf maar zo lekker dat ik het graag wil delen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees

Deze noedels zijn geïnspireerd op het bekende Sichuan gerecht dan dan noodles, maar dan koud geserveerd. Benieuwd naar deze razend populaire smaaksensatie? Ontdek nu de rijke smaak van twee van de bekendste Aziatische keukens gecombineerd.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

Deze heerlijke Aziatische ovenschotel is heel gemakkelijk te maken en staat al na 30 minuten te geuren op tafel. Het gerecht lijkt een beetje op : "Chinese Kung Po Kai een Chinese Klassieker ", maar dan toch weer nét ff anders en net zo snel klaar als dit gerecht . De saus is verrukkelijk. en de absolute smaakmaker in dit gerecht. Chinese-kung-po-kai-een-chinese-klassieker …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Heerlijke Bami met sticky zalmmoten …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Bij mijn omeletjes (wraps) gevuld met pittig gehakt wilde ik snijbonen maken die er een beetje bij zouden passen. Tijdens het koken kwam ik op dit idee en we vonden het een lekkere combinatie met de omeletjes. Deze snijbonen zijn ook lekker bij een andere Indische of Chinese maaltijd. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Dit makkelijke recept heb ik van een Chinese app gehaald en thuis geprobeerd na te maken, en dat was een succes!  Zoals in de meeste Chinese kookvideo's die ik heb gezien, worden de hoeveelheden van de ingrediënten niet duidelijk aangegeven, wat dus betekent dat je op gevoel moet koken: pas dus op met de chilipoeder Toch denk ik niet dat het snel fout zal gaan.  De link naar de video (in het Chinees): https://www.iesdouyin.com/share/video/6865212312379313408/?region=NL&mid=6764609956239902721&u_code=34hj52ll8fha&titleType=title&did=69429341243&iid=3271772033791204&utm_source=copy_link&utm …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Na vele recepten (van Smulweb o.a) te hebben geprobeerd en wat experimenteren heb ik (eindelijk) HET recept gevonden voor de echte chinese tomatensoep zoals bij de chinees en wil dit graag met jullie delen. Bewerkelijk maar o zo lekker. Hoop dat jullie het lekker vinden …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees

Een heerlijke soep die de chinese tomatensoep van de chinees evenaart. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Kruidige mihoen boordevol groente, kip en garnalen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Iedereen die dit gerecht heeft gegegeten is er enthousiast over en wil meteen het recept hebben. Het is makkelijk en snel te maken en het eet lekker licht weg. Het kan natuurlijk ook met b.v. Chinese kool. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Deze bereidingswijze van nasi benaderen de smaak van echte chinese nasi goed. Zien ook mijn recept: Variatie op bami van de chinees …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Pittig-zoete tomatensoep. Ik heb al veel recepten geprobeerd, maar deze is net zo als bij de Chinees! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Babi pangang is bij ons Nederlanders een verschrikkelijk populair gerecht. Hoeveel mensen staan er in het weekend wel niet in de rij bij een afhaalchinees om enkele porties van dit `spulletje` te gaan halen? Ik nooit want heb vroeger op koksschool geleerd hoe je dit zelf en lekkerder kunt maken. Met eigen Nasi, dat recept heb ik al eens op Smulweb gezet, een feestmaaltijd om je vingers bij af te likken. Ik zou denken doe er je voordeel mee! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Deze komt eigenlijk uit een kookboek van een Chinese chefkok, maar heb vlees vervangen door rundvlees. Lekker pittig en zoet van smaak. Eenvoudig te maken en als hij op staat dan komen er herfstige geuren vrij die je onmiddellijk doen denken aan stoofpeertjes. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees

Je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die, de weinige keren dat ik bij de afhaalchinees zit, Tjap Tjoy bestellen. Ergens wel te begrijpen want het is één en al gezondheid op je bord. Ik bestel het nooit, enige wat ik wel eens haal is heerlijke Pekingeend want dat maken en zo`n eend douchen in de hete olie tot krokant is me teveel werk. Echter dit is dan mijn versie van Tjap Tjoy, lekker gezond, kleurrijk, ziet er leuk uit, slank, vol vitamines en een mooie combinatie van Oosterse smaken. Probeer zelf maar en dan hoor ik graag of deze versie van mij lekkerder was dan van jouw (afhaal)Chinees. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch
Populaire Chinese kookboeken:
Top