1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese
  4. Chinese recepten
Chinese recepten Meer Chinese recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Wil je eens verrassend uit de hoek komen? Serveer dan deze heerlijke kruidige gehaktballetjes met Chinees vijfkruidenpoeder, peultjes en rijst. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Boost je immuunsysteem met deze lekkere maaltijdsoep !   Kip is immers een bron van vitamine B-6. Het vermindert symptomen van verkoudheid en zorgt ervoor dat je in de eerste plaats niet ziek wordt.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees

1 Portie Kcal: 217 Vet: 7.4 V.vet: 1.1 Eiwit: 12.3 Koolhy: 24.8 Vezels: 3.9 Zout: 3.66 …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

1 Portie Kcal: 283 Vet: 7.9 V.vet: 1.9 Eiwit: 17.3 Koolhy: 34.0 Vezels: 2.9 Zout: 1.60   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Sommige van mijn soepen maak ik juist altijd op dezelfde wijze zoals bijvoorbeeld mijn Traditionele-erwtensoep gewoonweg omdat het een authentiek familierecept is waar naar mijn mening niets aan veranderd mag worden  Echter mijn pompoensoepen zijn een heel ander verhaal. Die maak ik het liefst elke keer weer anders. En dat is niet omdat het recept me niet bevalt maar gewoonweg omdat je met pompoen zoveel mogelijkheden hebt waardoor je automatisch wat vaker gaat variëren. Deze keer kwam in een recept tegen van Café Sjiek uit Maastricht. Met een paar kleine aanpassingen zet ik het hier neer. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Regionaal

Een klassieker uit de Koreaanse keuken die super lekker smaakt en makkelijk te bereiden is  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Koreaans

In het originele recept zijn in plaats van kipfilet rundereepjes gebruikt. Ik vind runderreepjes vaak erg droog worden dus heb ik gekozen voor kipfilet. Varkensreepjes kunnen natuurlijk ook. Ook de hoeveelheden van het originele recept heb ik aangepast en er nog wat kruiden aan toegevoegd. Dit is geen pittig gerecht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Lekkere wok die snel gemaakt is ; wel de reepjes vlees eerst 30' marineren …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

De soep wordt opgediend in een dobin mushi theepotje. De ingredienten zijn allemaal te verkrijgen bij de Japanse of Oosterse winkel  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Een heerlijke soep die de chinese tomatensoep van de chinees evenaart. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Kruidige mihoen boordevol groente, kip en garnalen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Iedereen die dit gerecht heeft gegegeten is er enthousiast over en wil meteen het recept hebben. Het is makkelijk en snel te maken en het eet lekker licht weg. Het kan natuurlijk ook met b.v. Chinese kool. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Deze bereidingswijze van nasi benaderen de smaak van echte chinese nasi goed. Zien ook mijn recept: Variatie op bami van de chinees …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Pittig-zoete tomatensoep. Ik heb al veel recepten geprobeerd, maar deze is net zo als bij de Chinees! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Babi pangang is bij ons Nederlanders een verschrikkelijk populair gerecht. Hoeveel mensen staan er in het weekend wel niet in de rij bij een afhaalchinees om enkele porties van dit `spulletje` te gaan halen? Ik nooit want heb vroeger op koksschool geleerd hoe je dit zelf en lekkerder kunt maken. Met eigen Nasi, dat recept heb ik al eens op Smulweb gezet, een feestmaaltijd om je vingers bij af te likken. Ik zou denken doe er je voordeel mee! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Deze komt eigenlijk uit een kookboek van een Chinese chefkok, maar heb vlees vervangen door rundvlees. Lekker pittig en zoet van smaak. Eenvoudig te maken en als hij op staat dan komen er herfstige geuren vrij die je onmiddellijk doen denken aan stoofpeertjes. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees

Je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die, de weinige keren dat ik bij de afhaalchinees zit, Tjap Tjoy bestellen. Ergens wel te begrijpen want het is één en al gezondheid op je bord. Ik bestel het nooit, enige wat ik wel eens haal is heerlijke Pekingeend want dat maken en zo`n eend douchen in de hete olie tot krokant is me teveel werk. Echter dit is dan mijn versie van Tjap Tjoy, lekker gezond, kleurrijk, ziet er leuk uit, slank, vol vitamines en een mooie combinatie van Oosterse smaken. Probeer zelf maar en dan hoor ik graag of deze versie van mij lekkerder was dan van jouw (afhaal)Chinees. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch
Populaire Chinese kookboeken:
Top