Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese
  4. Chinese recepten
Chinese recepten Meer Chinese recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Lekkere wok met de super gezonde Yacon, geef er rijst bij of noedels. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Dit kun je gerust op tafel zetten tijdens een feestje. De eitjes zijn een knipoog naar het gevulde ei met kaviaar en mayonaise …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Makkelijk , snel en steeds even lekker  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Mongoolse barbecue is een roerbakgerecht dat in de vroege jaren 1950 werd ontwikkeld in Taiwanese restaurants. Vlees en groenten worden bereid op grote, ronde massief ijzeren bakplaten bij temperaturen tot 300° C. Ondanks de naam is dit gerecht niet Mongools, bovendien is het verband met €barbecue€ flinterdun. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Lekkere dumplings uit Japan met een vulling van varkensgehakt en Chinese kool. Heerlijk borrelhapje  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

De Chinees, we kennen er allemaal wel 1. Wat veel mensen niet weten is dat het chinese eten wat we hier eten niet hetzelfde is als in China. Wat ze daar eten is bijvoorbeeld zeesterren op een stokje, of de voet van een kip.  Nou Barry niet gezien. Doe mij maar een lekkere bak nasi. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Chinees

Hamburger net iets anders , maar zeker even lekker !  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Snel, makkelijk en vooral erg lekker  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Een heerlijke soep die de chinese tomatensoep van de chinees evenaart. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Kruidige mihoen boordevol groente, kip en garnalen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Iedereen die dit gerecht heeft gegegeten is er enthousiast over en wil meteen het recept hebben. Het is makkelijk en snel te maken en het eet lekker licht weg. Het kan natuurlijk ook met b.v. Chinese kool. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Deze bereidingswijze van nasi benaderen de smaak van echte chinese nasi goed. Zien ook mijn recept: Variatie op bami van de chinees …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Pittig-zoete tomatensoep. Ik heb al veel recepten geprobeerd, maar deze is net zo als bij de Chinees! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Babi pangang is bij ons Nederlanders een verschrikkelijk populair gerecht. Hoeveel mensen staan er in het weekend wel niet in de rij bij een afhaalchinees om enkele porties van dit `spulletje` te gaan halen? Ik nooit want heb vroeger op koksschool geleerd hoe je dit zelf en lekkerder kunt maken. Met eigen Nasi, dat recept heb ik al eens op Smulweb gezet, een feestmaaltijd om je vingers bij af te likken. Ik zou denken doe er je voordeel mee! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Deze komt eigenlijk uit een kookboek van een Chinese chefkok, maar heb vlees vervangen door rundvlees. Lekker pittig en zoet van smaak. Eenvoudig te maken en als hij op staat dan komen er herfstige geuren vrij die je onmiddellijk doen denken aan stoofpeertjes. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees

Je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die, de weinige keren dat ik bij de afhaalchinees zit, Tjap Tjoy bestellen. Ergens wel te begrijpen want het is één en al gezondheid op je bord. Ik bestel het nooit, enige wat ik wel eens haal is heerlijke Pekingeend want dat maken en zo`n eend douchen in de hete olie tot krokant is me teveel werk. Echter dit is dan mijn versie van Tjap Tjoy, lekker gezond, kleurrijk, ziet er leuk uit, slank, vol vitamines en een mooie combinatie van Oosterse smaken. Probeer zelf maar en dan hoor ik graag of deze versie van mij lekkerder was dan van jouw (afhaal)Chinees. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch
Populaire Chinese kookboeken:
Top