1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese
  4. Chinese recepten
Chinese recepten Meer Chinese recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Heerlijk gerecht zelf Vega met kip van de vegetarische slager, maar ook heerlijk met garnalen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Aubergines met gemarineerd gehakt is een populair gerecht uit de Chinese keuken. Een kleine hoeveelheid gehakt doet de smaak van aubergines sterk verbeteren. Opdienen met rijst. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Bij de bereiding is gebruik gemaakt van een slowcooker. De babi pangang is gemaakt van buikspek maar je kunt eventueel ook kiezen voor speklapjes of procureur. Je zou ook kunen kiezen voor hamlappen, maar deze zijn niet vet genoeg en drogen snel uit. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees

Je kent ze wel, die pakjes noodles voor 50 cent in de supermarkt. Ook lekker en ik heb ze ook altijd in huis maar eigenlijk kun je deze ook zelf maken. Je kan hier enorm mee varieren met groenten, champignons, gekookt ei of wat je maar wilt. Ik zet hier gewoon de basis neer.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

In een magazine van de drogist ( je zou het niet verwachten) las ik onderstaand recept. Ik heb er wat aan gesleuteld door iets toe te voegen, iets weg te laten en het recept te herschrijven voor 2 personen. Een heerlijk, gemakkelijk en snel recept, dat ons beiden zéér goed bevallen is.Heerlijke garnalen met gember in de HOOFDROL Wij hebben ervan gesmuld. Zo eenvoudig en toch zo lekker. De pandanrijst moet 10 minuten koken en na afgieten nog 10 minuten met het deksel op de pan blijven staan. In deze laatste 10 minuten maak je de wok. ( mits alles al voorgesneden klaarstaat)   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Zuur-zoet pikant maar super lekker deze Chinese kip met gebakken wilde rijst  ! Deze bereiding kan iedereen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Hoe langer je de zalm laat marineren des te lekkerder smaakt de zalm. Met de marinade gaat de zalm de oven in. Dus dat gaat snel. Dit recept is een combinatie van recepten van internet. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Een klassieker die iedereen gelukkig maakt. Makkelijk een vegetarische variant van te maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Een heerlijke soep die de chinese tomatensoep van de chinees evenaart. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Kruidige mihoen boordevol groente, kip en garnalen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Iedereen die dit gerecht heeft gegegeten is er enthousiast over en wil meteen het recept hebben. Het is makkelijk en snel te maken en het eet lekker licht weg. Het kan natuurlijk ook met b.v. Chinese kool. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Deze bereidingswijze van nasi benaderen de smaak van echte chinese nasi goed. Zien ook mijn recept: Variatie op bami van de chinees …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Pittig-zoete tomatensoep. Ik heb al veel recepten geprobeerd, maar deze is net zo als bij de Chinees! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Babi pangang is bij ons Nederlanders een verschrikkelijk populair gerecht. Hoeveel mensen staan er in het weekend wel niet in de rij bij een afhaalchinees om enkele porties van dit `spulletje` te gaan halen? Ik nooit want heb vroeger op koksschool geleerd hoe je dit zelf en lekkerder kunt maken. Met eigen Nasi, dat recept heb ik al eens op Smulweb gezet, een feestmaaltijd om je vingers bij af te likken. Ik zou denken doe er je voordeel mee! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Deze komt eigenlijk uit een kookboek van een Chinese chefkok, maar heb vlees vervangen door rundvlees. Lekker pittig en zoet van smaak. Eenvoudig te maken en als hij op staat dan komen er herfstige geuren vrij die je onmiddellijk doen denken aan stoofpeertjes. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees

Je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die, de weinige keren dat ik bij de afhaalchinees zit, Tjap Tjoy bestellen. Ergens wel te begrijpen want het is één en al gezondheid op je bord. Ik bestel het nooit, enige wat ik wel eens haal is heerlijke Pekingeend want dat maken en zo`n eend douchen in de hete olie tot krokant is me teveel werk. Echter dit is dan mijn versie van Tjap Tjoy, lekker gezond, kleurrijk, ziet er leuk uit, slank, vol vitamines en een mooie combinatie van Oosterse smaken. Probeer zelf maar en dan hoor ik graag of deze versie van mij lekkerder was dan van jouw (afhaal)Chinees. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch
Populaire Chinese kookboeken:
Top