Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese
  4. Chinese recepten
Chinese recepten Meer Chinese recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Het gehakt en de groene kool ( =savooiekool ) worden kort gewokt en gaan dan in een ovenschaal overdekt met aardapelpuree en kaas in de oven. In plaats van groene kool kun je voor dit gerecht ook spitskool of Chinese kool gebruiken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Parelhoenders worden ook wel poelepetaten of stipkippen genoemd (van poule-pintade, in het Frans heet een parelhoen een pintade). Parelhoen heeft een lichte wildsmaak. Voor de bereiding komen alle fazantenrecepten in aanmerking. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Ik ben altijd al gek geweest op chinese tomatensoep. het leek mij dan ook leuk om dit eens zelf te kunnen maken zonder dat je er voor naar de chinees moet gaan. Er zijn erg veel recepten te vinden van chinese tomatensoep die vaak totaal niet in de beurt komen van de soep bij de chinees. Na wat combineren van bestaande recepten en wat eigen aanpassingen ben ik aardig in de buurt gekomen. Ik zelf ben erg tevreden met deze chinese tomatensoep.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Japans gemarineerd vlees waardoor de sappige rib-eyes  de volle smaak opnemen van de sesam-sojamarinade met pittige gember en knoflook op. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Misschien dan wel niet echt Chinees maar lekker is het wel. Een klassieke stoofpot met smaken en geuren uit het verre Oosten door de heerlijk geurende Chinese 5-spice kruiden. Niet Chinees, niet Vlaams, maar Fusion dus Chinese 5-spice ofwel vijf kruidenpoeder is een Chinese specerijen melange. In deze melange komen de 5 basissmaken zoet, zuur, zout, bitter en hartig (umami) bij elkaar. Ingrediënten van deze mix zijn steranijs, szechuanpeper, kaneel, venkel en kruidnagel.  Ik heb het in eigen keuken gemaakt (en een beetje aangepast) en heb er witte rijst en roerbakgroenten (met een beetje chilisaus en sojasaus) bij geserveerd. N.B. Heb je geen 5-spices melange in huis dan is het heel gemakkelijk zelf te maken door de 5 bovengenoemde ingrediënten in gelijke hoeveelheden fijn te maken in een vijzel en door elkaar te mengen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Fusion

Het lijkt een hele waslijst aan ingrediënten, maar het is de moeite waard. Deze balletjes serveerde ik koud bij een buffet en ze vlogen weg. Je kunt ze ook eventueel warm eten bij het diner met rijst en Chinese kool of paksoi  uit de wok. De balletjes wegen ca 20 gram en ik kon er 46 maken. Hou je niet van koriander dan kun je ook verse bladpeterselie gebruiken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Thais

Tja, wat moet ik hier nu over vertellen.Ik wou de Chinese kool wat opfleuren en deed dat met een halve paprika en een vergeten sjalot. Wat gembersiroop en ketjap erbij  en... voilà klaar en de Chinese kool weer eens met een echt ander smaakje en lekker kleurrijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Eigenlijk is deze schotel niet helemaal Mexicaans, want ik nam de Chinese roerbakmix in de plaats, omdat de Mexicaans roerbak helaas niet meer voorradig was. Omdat de kleininderen meeaten heb ik maar geen mais toegevoegd, want daar doe ik ze niet zo'n plezier mee. Wat wél leuk was  toen ze binnenkwamen en me de nacho's in de schotel zagen steken er een gejuich opsteeg. En.... aan tafel was het even muisstil..... want als muisjes..... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Een heerlijke soep die de chinese tomatensoep van de chinees evenaart. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Kruidige mihoen boordevol groente, kip en garnalen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Iedereen die dit gerecht heeft gegegeten is er enthousiast over en wil meteen het recept hebben. Het is makkelijk en snel te maken en het eet lekker licht weg. Het kan natuurlijk ook met b.v. Chinese kool. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Deze bereidingswijze van nasi benaderen de smaak van echte chinese nasi goed. Zien ook mijn recept: Variatie op bami van de chinees …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Pittig-zoete tomatensoep. Ik heb al veel recepten geprobeerd, maar deze is net zo als bij de Chinees! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Babi pangang is bij ons Nederlanders een verschrikkelijk populair gerecht. Hoeveel mensen staan er in het weekend wel niet in de rij bij een afhaalchinees om enkele porties van dit `spulletje` te gaan halen? Ik nooit want heb vroeger op koksschool geleerd hoe je dit zelf en lekkerder kunt maken. Met eigen Nasi, dat recept heb ik al eens op Smulweb gezet, een feestmaaltijd om je vingers bij af te likken. Ik zou denken doe er je voordeel mee! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Deze komt eigenlijk uit een kookboek van een Chinese chefkok, maar heb vlees vervangen door rundvlees. Lekker pittig en zoet van smaak. Eenvoudig te maken en als hij op staat dan komen er herfstige geuren vrij die je onmiddellijk doen denken aan stoofpeertjes. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees
Populaire Chinese kookboeken:
Top