1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese
  4. Chinese recepten
Chinese recepten Meer Chinese recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Dit Aziatische wokgerecht is een must try voor een doordeweekse dag. Lekker snel en je hebt maar weinig ingredienten nodig. De kip marineer je met een eiwit, maizena en kecap asin. Deze techniek van marineren wordt ook wel velveting genoemd. De techniek wordt veel toegepast in de Chinese keuken. De groenten blijven knapperig omdat je ze eerst blacheert en vervolgens kort mee wokt. De saus is zout en zoet. Houd je een klein beetje pit in het gerecht? Voeg dan de ABC chili sauce toe.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Mijn favoriete soep, beter van smaak dan wat als Chinese tomatensoep wordt verkocht in Chinees-Indische restaurant. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Peultjes gaan erg goed samen met Aziatische wok gerechten. Dit eenvoudige Aziatisch recept staat snel op tafel. Lekker om er een komkommersalade bij te serveren. Ik maakte onderstaande salade erbij. https://www.smulweb.nl/recepten/1481799/Eenvoudige-en-snelle-oosterse-komkommersalade   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Een perfecte salade voor een warme zomeravond! En zo gezond! Hij zit bomvol groenten zoals Chinese kool en wortel en er gaat gepocheerde kip doorheen. De dressing maakt hem zo geweldig. Deze zit tjokvol krachtige smaakmakers wat heel goed samen gaat met de zachte smaken van de Chinese kool en wortel.  https://chivanne.nl/vietnamese-kipsalade/ …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vietnamees

Deze verrukkelijke en snelle kip ketjap is een recept van Familie over de kook. Het is een lange lijst van ingrediënten, maar het zijn gelukkig allemaal producten die iedereen wel in zijn keukenkastjes heeft staan. In het originele recept wordt ook een halve theelepel five spices poeder gebruikt.  Mijn man is daar geen liefhebber van dus heb ik dat achterwege gelaten, mijn eigen mix van groente gekozen en het gebakken ei en de seroendeng vervangen door wat kroepoek en zoetzure uitjes en augurkjes. De kiemgroente had ik over van een gisteren gemaakte saladeD https://www.smulweb.nl/recepten/1481373/Maaltijdsalade-warm-gerookte-zalm-enpittige-kiemgroentjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Deze lekkere sticky (beetje plakkerig) zalm smaakt erg lekker en is super snel klaar. De zalm wordt kort aan beide zijden gebakken. Het sausje heb je inmiddels klaar (2 minuten). De saus gaat in de koekenpan over de zalm en gaart in de ssaus verder. Zalm mag je niet te lang bakken. De zalm moet rosé blijven vanbinnen anders wordt de vis te droog en dat is echt niet lekker !! Ik vond dit recept op internet maar heb het wel een beetje aangepast. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Een heerlijke soep die de chinese tomatensoep van de chinees evenaart. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Kruidige mihoen boordevol groente, kip en garnalen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Iedereen die dit gerecht heeft gegegeten is er enthousiast over en wil meteen het recept hebben. Het is makkelijk en snel te maken en het eet lekker licht weg. Het kan natuurlijk ook met b.v. Chinese kool. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Deze bereidingswijze van nasi benaderen de smaak van echte chinese nasi goed. Zien ook mijn recept: Variatie op bami van de chinees …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Pittig-zoete tomatensoep. Ik heb al veel recepten geprobeerd, maar deze is net zo als bij de Chinees! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Babi pangang is bij ons Nederlanders een verschrikkelijk populair gerecht. Hoeveel mensen staan er in het weekend wel niet in de rij bij een afhaalchinees om enkele porties van dit `spulletje` te gaan halen? Ik nooit want heb vroeger op koksschool geleerd hoe je dit zelf en lekkerder kunt maken. Met eigen Nasi, dat recept heb ik al eens op Smulweb gezet, een feestmaaltijd om je vingers bij af te likken. Ik zou denken doe er je voordeel mee! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Deze komt eigenlijk uit een kookboek van een Chinese chefkok, maar heb vlees vervangen door rundvlees. Lekker pittig en zoet van smaak. Eenvoudig te maken en als hij op staat dan komen er herfstige geuren vrij die je onmiddellijk doen denken aan stoofpeertjes. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees

Je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die, de weinige keren dat ik bij de afhaalchinees zit, Tjap Tjoy bestellen. Ergens wel te begrijpen want het is één en al gezondheid op je bord. Ik bestel het nooit, enige wat ik wel eens haal is heerlijke Pekingeend want dat maken en zo`n eend douchen in de hete olie tot krokant is me teveel werk. Echter dit is dan mijn versie van Tjap Tjoy, lekker gezond, kleurrijk, ziet er leuk uit, slank, vol vitamines en een mooie combinatie van Oosterse smaken. Probeer zelf maar en dan hoor ik graag of deze versie van mij lekkerder was dan van jouw (afhaal)Chinees. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch
Populaire Chinese kookboeken:
Top