Chimichurri
Deze originele Argentijnse kruidensaus smaakt super bij gegrild vlees.
-4 knoflooktenen (fijngehakt) -1 th lepel versgemalen zwarte peper -1/2 th lepel chilivlokken -1 th lepel paprikapoeder -2 th lepels oreganoblaadjes (fijngehakt) -een handvol peterselieblaadjes en takjes (fijngehakt) -1 dl olijfolie -5 el rodewijnazijn -zout naar eigen smaak
-meng alles in een pot en schud ze door elkaar **laat de saus 3 a 4 uur staan alvorens hem te gebruiken
- Argentijns
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-10-2004Argentijns0-10 min.
Chimichurri
Heerlijke saus bij gegrilld vlees maar ook bij de borrel met taco chips
1 dl olie, 2 dl warm water, 2 dl azijn, 1 tl zout of minder, 2 teentjes knoflook, 2 el peterselie, 1 sjalotje of bosuitje, 1 kleine tomaat, 1 kleine rode paprika, 1 tl paprikapoeder, ? tl komijn, gemalen, ? tl chilipoeder, ? tl oregano, 2 laurierbladeren,
- Braziliaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-04-2001Braziliaans0-10 min.
Chimichurri
Kruidensaus
3 dl olijfolie, 3/4 dl rode wijnazijn, 2 grote uien, 2 teentjes knoflook, 1 rode Spaanse peper, 1 bosje peterselie, 1 tl gedroogde oregano, 2 laurierbladeren, zout, versgemalen peper
- Argentijns
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-05-1999Argentijns0-10 min.
Chimichurri
BBQ of dipsaus voor bij brood
175 ml olijfolie, 75 ml wijnazijn, 1 gesnipperde ui, 1 fijngehakte teen knoflook, 1 gesnipperde paprika, tl gedroogde spaanse peper zonder pitjes, 50 gr wortel, 15 gr fijngehakte platte peterselie, enkele blaadjes selderij, 1 tl gedroogde oregano, 1/4 tl paprikapoeder, snufje zeezout en zwarte peper
- Argentijns
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-06-2006Argentijns10-20 min.
Chimichurri
1 eetlepel oregano, 1 kopje olijfolie, een scheut azijn, 10 teentjes knoflook, 1 eetlepel basilicum, 4 laurier blaadjes, 1 eetlepel thijm, 1 eetlepel peterselie, 1 uitje, 1 eetlepel komijnzaad, zout, peper, 2 eetlepels paprika poeder, rood pepertje als je het wat pittiger wilt maken
- Argentijns
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-11-2009Argentijns10-20 min.
Chimichurri
Babrequesaus
2 teentjes knoflook, - 1 rode ui, - 1 groene peper, - 1 bosje peterselie, - 1 tomaat, - 2 dl olijfolie extra vergine, - 0,5 dl wijnazijn, - scheutje wijn, - snufje zout,
- Argentijns
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-02-2004Argentijns10-20 min.
chimichurri
Internet gevonden ,geprobeert was ondanks eenvoud lekker
1 a 2 tomaten, bos bladpeterselie, 1 rode ui, 4 tenen knoflook, rode peper of gedroogde chilivlokken, 1 theelepel gedroogde oregano, 1 theelepel komijnpoeder, 1/2 theelepel suiker, olijfolie, rode wijnazijn, peper & zout
- Argentijns
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-04-2017Argentijns10-20 min.
Chimichurri
Heerlijk bij een mooie argentijnse steak, of liefst een picanha
1 flinke bos peterselie, ik heb een heel supermarktplantje gebruikt, 2 flinke tenen knoflook, 2 eetlepels oregano, ik heb gedroogde gebruikt omdat ik geen verse had, 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel rode wijnazijn, 0,5 theelepel zeezout, 0,25 theelepel zwarte peper, versgemalen, 0,25 theelepel chilivlokken, , ,
- Argentijns
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-10-2018Argentijns0-10 min.
Chimichurri met sherryazijn
Heerlijke Chimichurri die erg rond is van smaak
, 2 teentjes knoflook, Handvol verse krulpeterselie, 1 kleine rode peper (zaadjes eventueel verwijderd), ¼ rode ui, ¼ theelepel gedroogde oregano, ½ theelepel komijnpoeder, 40 ml olijfolie, 35 ml sherryazijn, Zwarte peper, ,
- Argentijns
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-10-2014Argentijns10-20 min.
- Eigen recept
Entrecote met chimichurri
Deze gegrilde entrecote met zelfgemaakte chimichurri smaakt het beste met een licht gekoelde Pinot Noir van Barton & Guestier. Heerlijk voor een diner met je beste vrienden.
Entrecote:, 4 entrecotes, 2 el zonnebloemolie, versgemalen peper en zout, , Chimichurri:, 5 g verse koriander, 10 g verse peterselie, 1 knoflookteen, gepeld en fijn gesneden, 1 Spaanse rode peper, 2 el olijfolie, 1 el rode wijn azijn, 1 tomaat, in kleine blokjes gesneden, 1 sjalot, gesnipperd, versgemalen peper en zout
- Argentijns Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-03-2019Argentijns Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Entrecote met chimichurri
Sappige entrecote van de grill met pittige chimichurri, do we need to say more? Dit gerecht vertegenwoordigd de stoere en smaakvolle Argentijnse keuken. Deze entrecote vergezellen wij het liefst met een Pinot Noir van Barton & Guestier. Omdat deze Pinot Noir van Corsica komt, en daardoor veel zon-uren heeft gehad en erg vol, fruitig en kruidig is past hij perfect bij het sappige vlees en de pittige chimuchurri. Daarnaast is deze Pinot Noir licht gekoeld het lekkerst. Dit maakt hem perfect voor bijvoorbeeld het barbecue seizoen.
Entrecote, 4 entrecotes, 2 el zonnebloemolie, versgemalen peper en zout, , Chimichurri, 5 g verse koriander, 10 g verse peterselie, 1 knoflookteen, gepeld en fijn gesneden, 1 Spaanse rode peper, 2 el olijfolie, 1 el rode wijn azijn, 1 tomaat, in kleine blokjes gesneden, 1 sjalot, gesnipperd, versgemalen peper en zout
- Argentijns Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-06-2019Argentijns Hoofdgerecht20-30 min.
Chimichurri Picante
Basisrecept:Serveer de Chimichurri bij gegrild vlees of gegrilde vis.
2 rode uien, 4 teentjes knoflook, 2 tomaten, 2 groene Spaanse pepers, 1 bosje peterselie, 2? dl extra vergine olijfolie, 1? dl witte azijn, 2 theelepels zout, 1 theelepel grof gemalen peper
- Argentijns
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-02-2002Argentijns0-10 min.
Kalfsgehaktballetjes “chimichurri”
Makkelijk en lekker als tapa met stokbrood of als hoofdgerecht met aardappelpuree
600 g kalfsgehakt, 4 el Panko (Japans paneermeel), 2 lente-uitjes, in fijne ringen, 3 teentjes knoflook, geperst, 1 ei, 3 el zonnebloemolie, peper en zout, , Slaatje:, 200 g veldsla, 2 eetlepels citroensap, 4 eetlepels olijfolie, 1 à 2 eetlepel hazelnootolie, 50 g pijnboompitten, , Voor de chimichurri:, ½ bosje peterselie, 2 takjes oregano, ½ bosje koriander, 1 kleine rode ui, sap van 1 citroen, 1 rode chilipeper, ½ kl chilipoeder, 50 ml olijfolie, 2 el rode wijnazijn
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-06-2020Belgisch20-30 min.
Kalfsgehaktballetjes “chimichurri”
Lekker als tapa of als hoofderecht met een pureetje of brood
600 g kalfsgehakt, 4 el Panko (Japans paneermeel), 2 lente-uitjes, in fijne ringen, 3 teentjes knoflook, geperst, 1 ei, 3 el zonnebloemolie, peper en zout, , Slaatje:, 200 g veldsla, 2 eetlepels citroensap, 4 eetlepels olijfolie, 1 à 2 eetlepel hazelnootolie, 50 g pijnboompitten, , Voor de chimichurri:, ½ bosje peterselie, 2 takjes oregano, ½ bosje koriander, 1 kleine rode ui, sap van 1 citroen, 1 rode chilipeper, ½ kl chilipoeder, 50 ml olijfolie, 2 el rode wijnazijn
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-09-2019Belgisch30-60 min.
Chimichurri picante
Pittige chimichurri
2 rode uien, 4 teentjes knoflook, 2 tomaten, 2 groene Spaanse pepers, 1 bosje peterselie (voor ongeveer 5 eetlepels, fijngesneden peterselie), 2? dl extra vergine olijfolie, 1?dl witte azijn, 2 theelepels zout, 1 theelepel grof gemalen peper
- Argentijns
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-01-2003Argentijns0-10 min.
Braadworst met Chimichurri
Wat heb je nodig voor 4 personen?, 4 Braadworsten, 4 Pistoletjes, Zuurkool, 30 gram Peterselie, 25 gram Bieslook, 1 el Gedroogde oregano, 1 Tomaat, 1/2 Rode ui, 1 Rode peper, 2 teentjes Knoflook, 1/2 Citroen, 4 el Balsamico azijn, 10 el Olijfolie, Peper en zout naar smaak
- Argentijns Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-11-2015Argentijns Hoofdgerecht30-60 min.
Beef Chimichurri
Uit eigen keuken
2 biefstukken, 1 tomaat, 1 bosje bladpeterselie, 1 rode ui, 3 tenen knoflook, 1 rode peper, 1 tl komijnpoeder, Zout en versgemalen peper, Scheut witte balsamicoazijn, Olijfolie, 1 Markant ciabatta
- Wereld Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-03-2016Wereld Hoofdgerecht10-20 min.
Tempeh Chimichurri
Chimichurri is een kruidige Argentijnse saus/marinade, heerlijk bij deze reepjes tempeh! Dit is een variant op het recept dat ik op Post Punk Kitchen vond (wat overigens een geweldige vegan website is)
- 200 gram tempeh, - 1 kopje verse peterselie, - paar sprieten verse bieslook, - 1 eetlepel oregano, gedroogd, - 2 teentjes knoflook, - 2 el rode wijnazijn, - 2 el olijolie, - 1/2 theelepel zout, - 1/2 theelepel chilivlokken, - 50 tot 100 ml bouillon
- Argentijns
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-09-2013Argentijns10-20 min.
Chimichurri picante
Een lekker pittige saus voor over een lekker gegrild stuk rundvlees
2 rode uien, 4 teentjes knoflook, 2 tomaten, 2 groene Spaanse pepers, 1 bosje peterselie (voor ongeveer 5 eetlepels, fijngesneden peterselie), 2? dl extra vergine olijfolie, 1?dl witte azijn, 2 theelepels zout, 1 theelepel grof gemalen peper
- Argentijns
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-02-2005Argentijns0-10 min.
Argentijnse Chimichurri
Chimichirri is een lichtzure ietwat pittige saus en kruiderij (zelfs een marinade) die de Argentijnen zowat bij alles gebruiken. Het wordt meestal gebruikt bij gegrilde steak, maar ook in andere gerechten kan het een leuke twist geven.
4 tenen knoflook, 4 takjes verse oregano, ¼ rode peper, 1 tomaat, ¼ ui heel fijngesnipperd, 1 bosje peterselie, Enkele druppels citroen / limoen, 50 ml olijfolie, 50 ml rode wijnazijn, Peper en zout, Optioneel: 4 verse laurierbladeren, Optioneel: 4 takjes munt en / of koriander
- Argentijns
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-02-2016Argentijns0-10 min.
Chimichurri picante
, 2 rode uien, 4 teentjes knoflook, 2 tomaten, 2 groene Spaanse pepers, 1 bosje peterselie (voor ongeveer 5 eetlepels, fijngesneden peterselie), 2? dl extra vergine olijfolie, 1?dl witte azijn, 2 theelepels zout, 1 theelepel grof gemalen peper, ,
- Argentijns
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-02-2005Argentijns10-20 min.
Chimichurri saus
Saus (of marinade) voor bij gegrild vlees (biefstuk)
1 dL olijfolie extra vierge, 2 el rode wijnazijn, verse oregano, verse peterselie, 3 tenen verse knoflook, 1 ui, 1 rode paparika, rode peper, zwarte peper uit een molen, chilivlokken uit een molen, paprikapoeder, zout
- Argentijns
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-12-2013Argentijns10-20 min.
STEAK CHIMICHURRI**
Chimmichurri ? De marinade in dit recept komt uit de Argentijnse keuken en wordt daar ''chimmichurri '' genoemd, een ver- bastering van de naam Jimmy McCurry. Deze Ierse onaf- hankelijkheidsstrijder bereidde de saus in de 19e eeuw voor het eerst.Basisingrediente zijn, olie,azijn,rode peper en peterselie, vaak aangevuld met bv oregano, knoflook en tijm. Maal alle ingredienten bij voorkeur met een vijzel, zo krijg je een mooie consistentie. Lekker als marinade en saus bij gegrild vlees. Voeg eventueel extra rode peper toe voor een pittige chimichurri.
=1 bosje [platte]peterselie,alleen de blaadjes., =1 rode peper,zonder zaadjes in stukjes., =3 teentjes knoflook,gepeld., =2 eetl. [rode] wijnazijn., =1 tl.paprikapoeder. = 1 eetl.oreganoblaadjes of, 1tl, gedroogd. = 150 ml olijfolie. = tabasco., =4 entrecotes of ribeyes [ ca. 159 gr. per stuk ]
- Argentijns Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-07-2015Argentijns Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Taco's met gegrilde rib-eye en chimichurri
Gegrilde rib-eye of een biefstukje. ik ben er dol op. Probeer het vlees een keer te grillen en eet het met chimichurri en een taco. Heerlijk Mexicaans streetfood! Chimichurri komt uit argentinie en is een salsa van verse kruiden en tomaat.
350 gram rib-eye of andere steak, 4 cordita's (kleine tortilla's, zijn te vinden in de supermarkt), , Voor de chimichurri:, 2 knoflooktenen, 2 tomaten, 1 rode peper (optioneel), 1 ui, fijngesnipperd, flinke scheut olijfolie, scheut azijn, handje peterselie, handje koriander, peper en zout
- Mexicaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-11-2016Mexicaans Hoofdgerecht10-20 min.
Argentijnse biefstuk met chimichurri
Chimichurri:, 2 sjalotten of 1 kleine ui, 0.5 rode paprika, 0.5 groene paprika, 1 rode peper, 8 takjes peterselie, 0.5 dl witte wijnazijn, 1.5 dl olijfolie extra vergine, 0.5 eetlepel gedroogde oregano, 0.5 eetlepel bruine basterdsuiker, 2 tenen knoflook, zout, versgemalen peper, , 4 Argentijnse biefstukken, zout, peper, olijfolie extra vergine
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op01-12-2008Hoofdgerecht0-10 min.
Runderlende met chimichurri en zoete aardappelen
Chimichurri-saus wordt in Argentinie bij alle soorten gegrild vlees gegeten, maar smaakt ook heerlijk bij gepofte aardappelen. van "moesje2"
4 entrecotes, peper en zout, voor de chimichurri:, 6 tenen knoflook, 3laurierblaadjes, 2 spaanse pepers zonder zaadjes, zout, 1/2 bosje peterselie, 1/2 bosje oregano, 1/2 deciliter witte azijn, 1 deciliter olijfolie, , , voor de zoete aardappelen, 4 zoete aardappelen, olie om te frituren, zout,
- Argentijns Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-01-2003Argentijns Hoofdgerecht10-20 min.
Zalm met avocado en chimichurri
1 rode paprika==2 tomaten==1kleine ui==1 teen knoflook==1/2bosje peterselie==1tl.zwarte peper uit de molen==50ml witte wijnazijn==zeezout en peper uit de molen==2-3 tl. suiker==1tl.gedroogde oregano==75ml en nog 2el. olijfolie==2 rijpe avocado,s b.v hass.het sap van 1 limoen==500gr zalmfilet
- Vis Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-08-2010Vis Hoofdgerecht30-60 min.
chimichurri de azafran
Chimichurri met safraan
1 rode ui, 3 teentjes knoflook, 1 bosje peterselie, 1/2 tl saffraan, 2 el citroensap,1 el verse tijm, 2,5 dl olijfolie, 1,5 dl witte azijn, 2 tl zout, 1tl grofgemalen zw peper
- Argentijns
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-11-2005Argentijns0-10 min.
Gegrilde biefstuk met chimichurri
Chimichurri is de pittige saus die de Argentijnen steevast bij gegrild vlees serveren, elke kok heeft zijn eigen recept
* 2.5 dl olijfolie extra vierge, * 1.5 dl rode wijnazijn, * 1 (rode) ui fijngesneden, * 2 augurken fijngesneden, * 2 teentjes knoflook fijngesneden, * 1 eetl fijngesneden peterselie, * 2 eetl fijngesneden oregano, * 0.5 theel cayennepoeder, * grofgemalen zeezout, * grofgemalen zwarte peper, * 2 Biefstukken 150-200gr, * olijfolie
- Argentijns Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op29-10-2012Argentijns Hoofdgerecht> 120 min.
Argentijnse biefstuk met chimichurri
Chimichurry is het lekkerst als het een uurtje van tevoren wordt klaar gemaakt. 1 Week houdbaar in de koelkast
2 Sjalotten of kleine Ui., 1/2 Rode Paprika, 1/2 Groene Paprika, 1 rode Peper, 8 takjes Peterselie, 1/2 dl Witte Wijn Azijn, 1 1/2 dl Olijfolie extra Vergine, 1/2 el Oregano, 1/2 el Bruine Basterdsuiker, 2 tenen Knoflook, Zout en Peper, 4 Argentijnse Biefstukken.
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-09-20090-10 min.
- Eigen recept
Argentijnse biefstuk "Chimichurri"
Argentijnen marineren hun biefstuk graag in deze saus. Hier wordt ie nog malser en lekker pittig door, probeer het maar eens!
1 zakje (platte) peterselie (fijngesneden), 2 teentjes knoflook (geperst), 1/2 el oregano (gedroogd), 1 el chilimix (uit een maalmolentje van bv Verstegen), 2 el rode wijnazijn, 6 el olijfolie, 4 (Argentijnse) biefstukken,
- Argentijns Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-10-2012Argentijns Hoofdgerecht60-120 min.
Black-Eyed bonen met chorizo en Chimichurri
Zo ontzettend lekker ! Men kan dit warm of koud eten. Allebei heel erg lekker. Serveer er lekker knapperig brood bij dat men doopt in de heerlijke saus.
150 gram gedroogde zwarte ogen bonen, 1-2 chorizo, dik gesneden, , Chimichurri:, 4 grote blikken piquillo pepers, fijngehakt, fijngesneden peterselie, 80mls extra vierge olijfolie, 50 ml sherry azijn, 2 theelepels zoete gerookte paprikapoeder, 1 teentje knoflook, gepeld,
- Amerikaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-11-2009Amerikaans30-60 min.
Fajitas met rundvlees en chimichurri saus
Chimichurri is een pittig Zuid-Amerikaans sausje dat heerlijk smaakt bij een stukje gegrild vlees. Ideaal als smaakmaker bij deze fajita met rundvlees!
2 entrecotes, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 oranje paprika, 3 tenen knoflook, 2 rode uien, 2 el olijfolie, 1 tl komijnpoeder, 1 tl paprikapoeder, snuifje suiker, snuifje zout, , Voor de chimichurrisaus:, , 1 rode chilipeper, 1 bos peterselie, 4 eetlepels (rode) wijnazijn, 200 ml olijfolie, 1 grote ui, gesnipperd, 1 tl oregano, zout, enkele druppels tabasco, , Afwerking:, , 4 tortilla's, 1/2 krop knapperige sla, 1 limoen, 1 bosje koriander
- Mexicaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-05-2019Mexicaans Hoofdgerecht30-60 min.
Fajitas met rundvlees en chimichurri saus
Chimichurri is een pittig Zuid-Amerikaans sausje dat heerlijk smaakt bij een stukje gegrild vlees.
2 entrecotes, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 oranje paprika, 3 tenen knoflook, 2 rode uien, 2 el olijfolie, 1 tl komijnpoeder, 1 tl paprikapoeder, snuifje suiker, snuifje zout, , Voor de chimichurrisaus:, 1 rode chilipeper, 1 bos peterselie, 4 eetlepels (rode) wijnazijn, 200 ml olijfolie, 1 grote ui, gesnipperd, 1 tl oregano, zout, enkele druppels tabasco, , Afwerking:, 4 tortilla's, 1/2 krop knapperige sla, 1 limoen, 1 bosje koriander
- Mexicaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-04-2020Mexicaans Hoofdgerecht20-30 min.
Chimichurri de azafran
SafraanChimichurri;
1 rode ui, 3 teentjes knoflook, 1 bosje peterselie (voor ongeveer 5 eetlepels fijngesneden peterselie), ? theelepel saffraan, 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel verse tijm, 2? dl extra vergine olijfolie, 1? dl witte azijn, 2 theelepels zout, 1 theelepel grofgemalen peper
- Argentijns
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-01-2003Argentijns10-20 min.
Gegrilde Kabeljauw met Chimichurri Saus
.
1 bosje peterselie, 2 teentjes knoflook, 80 ml rode wijnazijn, 190 ml olijfolie, ½ theelpl gedroogde chilipepertjes, zout, 500 gr kabeljauwfilet, olijfoliespray, gekookte rijst
- Europees Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-03-2018Europees Hoofdgerecht20-30 min.
Vlees met Chimichurri saus
Lekker recept uit het boek van Annabel Langbein vol met zomerse recepten.
4 teentjes knoflook, grof gehakt, 1 lente-ui, grof gehakt, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels wijnazijn, 2 theelepels gerookte paprikapoeder, 2 theelepels gemalen komijn, 2 theelepels zwarte peper, 1 theelepel gedroogde oregano, 1 theelepel lichtbruine suiker, 8 eetlepels peterselieblaadjes, 8 eetlepels korianderblaadjes,
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-04-2016Multi-cultureel Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Gepocheerde eieren met kruidenyoghurt, chimichurri en chiliboter
Deze gepocheerde eieren met kruidenyoghurt, chimichurri en chiliboter moet je proberen! Het frisse van de yoghurt en de rijke smaken van de chimichurri en chiliboter maken dit gerecht als geen ander. Het lijkt een gekke combinatie, ei en yoghurt, maar het gaat geweldig samen. Eet dit als ontbijt, lunch of brunch.
4 verse eieren, 1 brood, rustiek, , Kruidenyohgurt, 250 gr Griekse Yoghurt, 1 EL dille, fijngesneden, 1 knoflookteen, geperst, Snuf zout en peper, , Chili boter, 60 gr boter, 1 EL chilivlokken, ½ TL paprikapoeder, 1/8 TL komijnpoeder, , Chili chimichurri, 2 knoflooktenen, geperst, 2 ansjovisjes uit olijfolie, 2 takjes verse tijm, handjevol verse peterselie, half handjevol verse mint, 1 EL ingemaakte groene chili (bijvoorbeeld jalapenos), gesneden, 2 EL sap van de ingemaakte chilis, 80ML olijfolie extra virgin, Zout en peper naar smaak
- Wereld
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-03-2019Wereld20-30 min.
Ribeye, gegrilde met zoete puree en chimichurri
2 maïskolven of 1 blikje maïskorrels (300 g), uitgelekt, 500 g zoete aardappels, in blokjes, 3 rode pepers, fijngesneden, 2 zakjes verse peterselie (a 30 g), zeer fijngesneden, 2 theelepels oregano, 2 eetlepels rode-wijnazijn, 10 eetlepels olie, 50 ml melk, 10 g boter, 6 ribeyesteaks
- Mexicaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-10-2007Mexicaans Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Biefstuk met chimichurri met een salade van rode biet
Met zelfgemaakte chimichurri van knoflook, peterselie en balsamicoazijn.
Ingrediënten voor 4 personen:, 800 g aardappelen, 1 citroen, 1 rode peper, 12 takjes bladpeterselie, 4 knoflooktenen, 500 g rode bieten, 125 g mesclun, 30 g zonnebloempitten, 500 g kogelbiefstuk, 5 el olijfolie, 5 el zwarte balsamicoazijn, 2 el roomboter, Peper en zout
- Wereld Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-07-2014Wereld Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
(Totaal uit de hand gelopen) Chimichurri
Een Argentijn zou hoofdschuddend weglopen bij het lezen van dit recept. Onze eerste versie begon al fout, en ging steeds verder van het oorspronkelijke recept, maar het is harstikke lekker, door de bulk paprika en peterselie super gezond en ook de kinderen zijn blij als ze het zien maken. In Argentinie is chimichurri een sausje bij steak, maar wij eten het vegetarisch als zodanig met rijst: een flinke saladelepel chimi op een bord rijst. Er zit een zoetje in, maar de azijn moet licht overheersen. Gebruik ook de steeltjes van de peterselie, dat geeft wat beet. Als er jonge kinderen bij zijn stel je je eigen bord bij met wat hot sauce (kataia fire vind ik de meest frisse smaak toevoegen) maar je kunt ook een lombok meeblitzen in de keukenmachine.
3 groene paprika`s -, 2 rode paprika`s -, 2 medium uien -, 1 teentje knoflook -, 1 flinke bos platte peterselie -, 1 handvol verse, of 3 el gedroogde oregano -, 1-2 el rietsuiker -, 3-6 el azijn (knoflook / rode wijnazijn) -, 50 ml maisolie -, zout, peper -, hot sauce (kataia fire, of tabasco) -, ,
- Argentijns
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-09-2008Argentijns10-20 min.