Surinaamse Massala Kip
Traditioneel pittig gerecht, makkelijk te maken en mooi om te serveren.
Ingrediënten 4 personen
500 gram kipfilet citroensap 2 flinke uien 400 gram sperziebonen, (of kousenband) 6 tenen knoflook 4 middelgrote vastkokende aardappels 2 el olie 1 tl gedroogde chilivlokken (of 1 Madame Janetpeper) 2 el massala kerrie 1 klein blikje tomatenpuree 4 kleine maggiblokjes allesbinder 1/2 liter warm water 4 eieren peper en zout uit de molenVoorbereiding
Was de kip met wat water en citroen. Droog de filets vervolgens af met keukenpapier. Snijd de kip in grove stukken. Snipper de uien en de knoflook, maak de boontjes schoon en breek ze. Schil de aardappels en snijd er grove stukken van. Kook de eieren hard maar niet groen.
Bereidingswijze
Verhit de olie in de braadpan en bak de kipfilet even aan. Voeg de uien en knoflook toe. Laat dit enkele minuten meefruiten. Nu kunnen achtereenvolgens: de tomatenpuree, chilivlokken, masala, bonen, aardappels, bouillonblokjes en het water worden toegevoegd.Laat het geheel zachtjes een half uurtje sudderen en roer af en toe voorzichtig om. Bind je gerecht vlak voor het serveren met een klein beetje allesbinder en breng op smaak met peper en zout uit de molen.