1. Home
  2. Recepten
  3. Chilisaus

Chilisaus recepten (3.471) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Overheerlijke kip kerrie!

Echt een toppertje al zeg ik het zelf :-). Gebruik wel de Massala (toko) i.p.v. gewone kerriepoeder want deze geeft veel meer smaak aan het geheel en maakt het echt Surinaams! Ik zie dat mijn recept als snelste stijger binnen Smulweb staat en daar ben ik uiteraard erg trots op! :-)

INGREDIENTEN

Voor het Kipmengsel:, * 750 gr. Kipfilet, * 1 (rode) Ui, * 2 teentjes Knoflook, * 5 eetlepels Ketjap Manis, * 2 eetlepels Sojasaus, * 1 eetlepel zoete Chilisaus, * 1 eetlepel Olijfolie, * 1 theelepel Knoflookpoeder, * 1 theelepel Paprikapoeder, * 1 theelepel Massala, * Peper en Zout, Voor de Saus:, * 100 gr. Bakboter, * 100 gr. Bloem, * 6 ruime theelepels Kerriepoeder (gebruik Massala!), * +/- 1 liter Water, * 2 Runderbouillon blokjes, Extra:, * 1 Rode Puntpaprika in stukjes, * 1 bakje Kastanje Champignons (250 gr.) in stukjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-08-2011
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kipfilet in kerrie-kokossaus met groenten en koriander

Lekker pittig, maar ook romig wokgerecht met kipfilet, worteltjes en champignons.

INGREDIENTEN

4 eetlepels olie, 3 theelepels kerriepoeder, 4 halve kipfilets, 350 gram worteltjes, 2 middelgrote uien, 2 teentjes knoflook, 1 Spaanse rode peper, 250 gram champignons, zout, peper, 400 ml kokosmelk, 1 eetlepel zoete chilisaus, 3 dunne lente-uitjes, koriandergroen, 350 gram Basmati-rijst, 1 kippenbouillontablet

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2012
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chilisaus

Eenvoudig zelf te maken en in de koelkast vrijwel onbeperkt houdbaar

INGREDIENTEN

10 el rijstazijn (maakt niet uit welke kleur) , 10 el suiker , 10 el water , 6-8 lange verse rode pepers , 4 teentjes knoflook , 1 el olie , 2 tl grof zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-05-2005
  • Aziatisch
  •  10-20 min.

Spitskool met gehakt en witte rijst

Iedereen die dit gerecht heeft gegegeten is er enthousiast over en wil meteen het recept hebben. Het is makkelijk en snel te maken en het eet lekker licht weg. Het kan natuurlijk ook met b.v. Chinese kool.

INGREDIENTEN

500 gr. witte rijst, 500 gr. rundergehakt, 500 gr. in reepjes gesneden spitskool, 100 gr. kip- of runderbouillon (niet moeilijk, lees even verder), 2 grote uien in blokjes gesneden, 1 teentje uitgeperste knoflook, 1 theelepel djahé (gemberpoeder), 1 eetlepel kerriepoeder, (versgemalen) peper en zou naar smaak, olijfolie, sweet chilisaus (loempiasaus), gebakken uitjes (bv van conimex), , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2007
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chilisaus

Lekker pittig!!

INGREDIENTEN

8 eetlepels ketchup, 2 eetlepels hete chilisaus, 1 uitgeperst teentje knoflook, 1 theelepel worcestershiresauce.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-09-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Chilisaus

Pittige saus

INGREDIENTEN

600 gr. tomaten, 1 ui, 3 dl. azijn, 175 gram suiker, 1/2 kopje vleesbouillon, 1 eetl. gemberpoeder, 3 a 4 fijngehakte chili-pepers, 2 teentjes knoflook, 1/2 eetl. zout, peper, 1/2 eetl. kaneel en 100 gram abrikozen.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-10-1998
  • Mexicaans
  •  > 120 min.

Chilisaus.

Een heerlijke pittige saus voor ongeveer 4 personen.

INGREDIENTEN

1 ui * 2 teentjes knoflook * 2 rode pepers * 1 eetlepel olie * 1 eetlepel chilipoeder * 2 theelepels koekkruiden * 1 pak gezeefde tomaten (500 gr) * 2 eetlepels bruine basterdsuiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-07-2002
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Chili-Saus

Een paar weken houdbaar in de koelkast.

INGREDIENTEN

500 g tomaten, 1 rode paprika, 5 spaanse pepers, zout, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 dl azijn, ? tl ketoembar, 1 tl gemberpoeder, 1 tl mosterdpoeder, suiker

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-03-2000
  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.

chilisaus

INGREDIENTEN

1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 rode pepers, 1 eetlepel olie, 1 eetlepel chilipoeder, 2 theelepels koekkruiden, 1 pak gezeefde tomaten (500 g), 2 eetlepels bruine basterdsuiker

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-04-2005
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  > 120 min.

Chilisaus

INGREDIENTEN

1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 rode pepers, 1 el olie, 1 el chilipoeder, 2 tl koekkruiden, 1 pak gezeefde tomaten(500 gr), 2 el bruine basterdsuiker.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-06-1999
  •  
  •  > 120 min.

chilisaus

INGREDIENTEN

* 1 ui * 2 teentjes knoflook * 2 rode pepers * 1 eetlepel olie * 1 eetlepel chilipoeder * 2 theelepels koekkruiden * 1 pak gezeefde tomaten (500 gr) * 2 eetlepels bruine basterdsuiker,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-08-2002
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Chilisaus

Lekker bij geroosterd vlees en vis

INGREDIENTEN

1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 rode pepers, 1 eetl. olie, 1 eetl.chilipoeder, 2 theel. koekkruiden, 1 pak gezeefde tomaten (500 gr.), 2 eetl. bruine suiker

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-02-2002
  •  
  •  0-10 min.

Chilisaus

INGREDIENTEN

5 spaanse pepers - 3 eetlepels azijn - 1 theelepel zout - 1 ui - 400 gr tomaten -, 2 tenen knoflook - 1/4 theelepel ketoembar - zonnebloemolie -, 1 theelepel geroosterd mosterdzaad,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-03-2004
  •  
  •  20-30 min.

Chilisaus

Pittig sausje voor bij de tortilla's of een ander mexicaans gerecht.

INGREDIENTEN

1 grote ui, 2 grote blikjes tomatenpuree, 1 thl chilipoeder, 1 thl suiker, 1 thl sambal, 2 el azijn, zout en peper, 2 teentjes knoflook.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-03-2003
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Chilisaus

INGREDIENTEN

5 spaanse pepers, 3 eetlepels azijn, 1 theelepel zout, 1 ui, 400 gr tomaten, 2 teentjes knoflook, 1/4 theelepel ketoembar, olie, 1 theelepel geroosterd mosterdzaad

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2000
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Chilisaus.

INGREDIENTEN

5 spaanse pepers, 3 eetlepels azijn, 1 theelepel zout, 1 ui, 400 gr tomaten, 2 teentjes knoflook, 1/4 theelepel ketoembar, olie, 1 theelepel geroosterd mosterdzaad

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-01-2000
  •  
  •  0-10 min.

chilisaus

Bij grillades.

INGREDIENTEN

2 lookteentjes, 4 uien, zout, 6 el olie, 4 vleestomaten, kaneel, kruidnagel, gember, suiker, 1/2 l bouillon, 1 scheut wijnazijn, 1 kl chilipoeder.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-09-2001
  •  
  •  20-30 min.

Chilisaus

INGREDIENTEN

100 gr. gehakt, 1 el. olie, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 1/2 blik bruine bonen, 1 tl. chilipoeder, peper, zout.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-06-2009
  • Internationaal
  •  10-20 min.

chilisaus

Een piitige saus die u een week in de koelkast kunt bewaren. Lekker bij saucijsjes en hamburgers

INGREDIENTEN

6 tomaten, 1 ui, 1 rode paprika (zaadjes verwijderd), 2 teentjes knoflook, 2 el olijfolie, 1 tl kaneel, 1 tl chilipoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl zout, 0,5 tl zwarte peper, 1/3 kop lichte basterdsuiker, 5 el azijn, bosje verse basilicumblaadjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2002
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Chilisaus

Dipsaus (voor bij oosterse gerechten)

INGREDIENTEN

1 kleine Spaanse peper; 3 el sojaolie; 1 el vloeibare honing; 5 el sojasaus; 5 el bouillon (naar keuze)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-01-2005
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Chilisaus

Pittige rode saus

INGREDIENTEN

1 rode paprika. 1 ui. 1 teentje knoflook. 4 rode Spaanse pepers. 1 eetl.olijfolie. 1 eetl.witte wijnazijn. 1/2theel.oregano. 1/2theel.komijn. 1/2theel.bruine suiker.zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-07-2000
  •  
  •  10-20 min.

Chilisaus

INGREDIENTEN

5 spaanse pepers, 3 lepels azijn, 1 theelepel zout, 1 ui, 400 g tomaten, 2 teentjes knoflook, 0,25 theelepel ketumbar, olie, 1 theelepel geroosterd mosterdzaad

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-11-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Chilisaus

INGREDIENTEN

Gepelde tomaten, uien, knoflook, chilipoeder, koreander, suiker, peper, zout, olie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-02-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Makkelijke pasta met garnalen, chilisaus en creme fraiche

Dit recept heb ik van een bekende, waar ik zelf een eigen twist aan heb gegeven

INGREDIENTEN

- 400g tijger garnalen (bijvoorkeur ontdooit), - blokje kippen boullion, - 2 eetlepels ketjap manis, - chilisaus, - 3 uien, - 200g Creme Fraiche, - 3 tenen knoflook, - 3 eetlepels wokolie, - Pasta naar keuze (zelf pak ik meestal tagiatelle)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-09-2011
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kip Yakitori

Heerlijke combinatie van kip met rijst maar in een gezond jasje

INGREDIENTEN

4 kippenborstfiloets in blokjes, 125 ml teriyakimarinade (fles), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 tl geraspte verse gember, 1 tl suiker, kookoliespray. (tl is theelepel), Dipsaus: 60 ml sojasaus, 1 el milde chilisaus, 1 groene ui in dunne plakjes. (bosui). Wat gaargekookte grof gesneden groente en gekookte rijst.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-11-2008
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Tapas van een varkensspiesje geserveerd met chilisaus

Heerlijk om deze Tapas te serveren met een zoete chilisaus.

INGREDIENTEN

500 gr hamlappen of varkensschnitzel zoete chilisaus circa 16 sat? stokjes, gehalveerd MARINADE: 3 knoflookteentjes uitgeperst 2 kleingesneden vers citroengras 4 el kleingesneden koriander 1 el bruine suiker half tl gemalen koriander half tl witte peper 2 el zoutarme sojasaus 2 el vissaus 2 el sesamolie 65 ml koud water

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-01-2006
  • Frans
  •  0-10 min.

Amuse van Pittige garnalenspiesjes

Leuk voorgerecht!? Makkelijk te maken en een streling voor de tong !! SUPER SUPER SUPER SIMPEL!!Een recept van mijn vriendin waar ze mee binnen kwam op een feestje hier! TOP DUS!! (eigen foto)

INGREDIENTEN

30 cocktailgarnalen zonder staart, 60 g boter, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 2 tl bruine suiker, 2 el citroen- of limoensap, 2 el verse koriander, fijngehakt, 2 el verse basilicum, fijngehakt, Beetje chilisaus

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-02-2005
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Broccoli met chilisaus

De broccoli met chilisaus van Kok Robin.

INGREDIENTEN

Broccoli voor x personen., Voor de saus:, 80 ml sweet chilisaus, 2 EL sojasaus, 2 EL limoen rasp, 2 EL Limoen sap, 2 EL Vers gehakte koriander

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-03-2009
  • Chinees Bijgerecht
  •  0-10 min.

Saucijzenbroodje

Zelfgemaakt natuurlijk het lekkerst!

INGREDIENTEN

500g rundergehakt, handje paneermeel, 1 ei (losgeklopt), 3 el chilisaus, gehaktkruiden naar smaak (even proeven), knoflookpoeder, scheutje zoete ketjap, pakje bladerdeeg (10 velletjes), 3 el fijngeknipte peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-2005
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pikante chilisaus

INGREDIENTEN

8 eetlepels ketchup, 2 eetlepels hete chilisaus, 1 uitgeperst teentje knoflook, 1 theelepel worcestershiresauce, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-03-2009
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Pikante Chilisaus

Serveer deze zeer pikante chilisaus bij barbecueworstjes of hamburgers

INGREDIENTEN

8 eetlepels ketchup, 2 eetlepels hete chilisaus, 1 uitgeperst teentje knoflook, 1 theelepel worcestershiresauce

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-04-1999
  •  
  •  0-10 min.

Pikante chilisaus

INGREDIENTEN

8 eetlepels ketchup, 2 eetlepels hete chilisaus, 1 uitgeperst teentje knoflook, 1 theelepel worcestershiresauce

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-04-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Pikante chilisaus

INGREDIENTEN

16 eetlepels ketchup - 4 eetlepels hete chilisaus - 2 uitgeperste tenen knoflook, 2 theelepel worcestershiresauce,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-06-2003
  •  
  •  10-20 min.

Garnalenspiesje met chilisaus

INGREDIENTEN

500 g gekookte cocktailgarnalen, 200 g cherry-/kerstomaten, , voor de chilisaus:, , 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 rode pepers, 1 eetl. olijfolie (Mediterrane), 1 eetl. chilipoeder, 1 theel. koekkruiden, 1 pak gezeefde tomaten (500 g), 1 eetl. bruine basterdsuiker, , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Pikante chilisaus

Lekker bij BBQ-worstjes, hamburgers of als dip met Nacho's

INGREDIENTEN

8 eetl ketchup, 2 eetl. hete chilisaus, 1 teentje knoflook geperst, 1 theel worcestersaus

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-12-2001
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Mie met chilisaus

INGREDIENTEN

300 gram mie, 380 gram kipfilet in reepjes, 3 eetlepels (roerbak)olie, 1 eetlepel bloem, zout en peper, 600 gram gemengde oosterse groente(of Thaise roerbakmix), 100 ml chilisaus, 200 ml kokosmelk

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-05-2012
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Zoete chilisaus

Deze zoete chilisaus, ook wel Aziatische ketchup genoemd, past bij loempia`s bij gestoomde dim sum, als dip met verse koriander, maar kan ook gebruikt worden om gerechten net dat beetje extra pit te geven. De saus is iets dikker dan de saus die kant en klaar in flessen verkrijgbaar is.

INGREDIENTEN

150 gr. rode pepers, 1 ui, 6 cm. gemberwortel, 1/8 l. witte wijn azijn, 1 dl. water, 500 gr. suiker.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-02-2009
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Visfilet met chilisaus

Indiaase vis. Let op moet marineren!!!

INGREDIENTEN

4 platvisfilet, zoals schol, tong of bot elk ongeveer 100 gr, 2 el citroensap, 1 el fijngehakte verse koriander, 1 el plantaardige olie, limoenpartjes, takje koriander, Saus: 1 tl gemberpuree, 2 el tomatenpuree, 1 tl suiker, 1 tl zout, 1 el chilisaus, 1 el moutazijn, 3 dl water

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2003
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Visfilet met chilisaus

INGREDIENTEN

*4 platvisfilet, zoals schol, tong of bot elk ongeveer 100 gr, *2 el citroensap, *1 el fijngehakte verse koriander, *1 el plantaardige olie, *limoenpartjes, *takje koriander, Saus, *1 tl gemberpuree, *2 el tomatenpuree, *1 tl suiker, *1 tl zout, *1 el chilisaus, *1 el moutazijn, *3 dl water

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-01-2004
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Viskebab met chilisaus

Viskebab met chilisaus Cholesterolarm

INGREDIENTEN

Voorbereiding:15 minuten(plus marineertijd), Bereiding 15 minuten, 300 g tonijnsteaks,in moten van 3 cm gesneden *, 1 eetl. zoutarme sojasaus *, 1 teentje knoflook,uitgeperst *, 1/4 theel. geraspte verse gember *, 1 middelgrote rode paprika(200 g),grofgesneden *, 1 middelgrote groene paprika(200g),grofgesneden *, 2 theel. enkelvoudig of meervoudig onverzadigde olie *, 65 g gekookte langkorrelige rijst *, Voor de chilisaus:, 1 kleine verse rode chilipeper,fijngehakt *, 2 teentjes knoflook,uitgeperst *, 1 eetl. fijngehakte verse korianderblaadjes *, 1 eetl. vissaus *, 1 eetl. limoensap *, 1? eetl. bruin suiker *, 1 eetl. mirin *, 80 ml water *

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-08-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top