Chili con carne (HOT&SPICY)
Deze chili had je nog nooit! Mijn beste chili con carne ooit gemaakt! Vol van smaak en bestemd voor alle liefhebbers van een zeer pittig chili. Dit is echt lekker. Probeer maar. Het lijk een vreemde combinatie van ingrediënten, maar al deze smaken combineer perfect. …
Ingrediënten 8 personen
800 g gaar bruine bonen of een combinatie van kidneybonen, bruine bonen en zwarte bonen, uit pot of anders gaar gekookt in zout, laurierblad en gekerfde uien, , 1 kg mager rundergehakt, 200 g gerookte spekreepjes of chorizo blokjes, 4 e zonnebloemolie, 4 uien, fijn, 6 teentjes knoflook, fijn, 6 rode pepers met zaden, fijn, 1 rode en 1 groene paprika, in blokjes, 4 stengels bleekselderij, in blokjes, 4 middelgroot wortelen, in blokjes, 3 e chilipoeder, 1 e cayennepeper, 1 t zwarte peper, 3 kleine gedroogde Sichuanpepertjes, fijn (toko), 2-3 t zeezout, 2 e gedroogde oregano, 2 t gemalen komijn, 2 t paprikapoeder, 5 cm kaneelstok, 2 laurierbladeren, 80 g tomatenpuree, 800 g stukjes tomaten uit blik, 1 e Worcestersaus, 250 ml donkere bier (Hertog Jan), 100 ml sterke koffie of of pure 6 blokjes chocola of paar eetlepels cacao, , gehakt bleekselderij voor garnering, zure room voor garnering, limoen partjes voor garnering, ,