1. Home
  2. Recepten
  3. Chili Con Carne Met Chocolade

Chili con carne met chocolade recepten (7) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Chili con carne met Chocolade

Kwam dit recept tegen op andere website, heb hem geprobeerd en hij was heerlijk! Wel hele kleine persoonlijke aanpassingen aangebracht, wilde het recept graag in mijn kookboek plaatsen en jullie er ook van laten genieten.

INGREDIENTEN

600 gram runderstoofvlees 2 Uien, fijn gehakt 4 tenen knoflook, fijn gehakt 1/2 of hele rode peper ( Proef eerst even of hij nodig is want er zit ook al chilipoeder in ) 2 rode paprika's in blokjes 2 blikjes van 400 gram met tomatenblokjes 1 theelepel gemalen korianderzaad 1 theelepel komijn 1,5 theelepel kaneel ( Niet meer! Dit is precies genoeg anders overheerst het) 1 afgestreken theelepel chilipoeder (laat weg als iemand niet van pittig houdt) 1 afgestreken theelepel gerookt paprikapoeder 1 theelepel oregano 200 mililiter runderbouillon 800 gram bruine bonen uit blik of pot. Eerst laten uitlekken. Sap van halve citroen 50 gram pure chocolade (ten minste 75% cacao) in blokjes , fijngehakt of geschaafd. 2 a 3 Kruimige aardappelen als bindmiddel Olijfolie Peper en Zout Eventueel koriander als garnering maar daar ben ik zelf geen liefhebber van dus laat ik die weg. Extra: Rijst, brood of tortilla's voor erbij, eventueel zure room of guacamole

Bereidingswijze

Snijd het vlees in stukjes van ongeveer 2x2 cm. Zet een grote stoofpan op het vuur en verwarm een flinke scheut olijfolie, bak het vlees kort aan alle kanten bruin. Haal het dichtgeschroeide vlees uit de pan. Doe de uien knoflook en een snufje zout in de pan, draait het vuur wat lager en laat zacht en glazig worden. Voeg nu het korianderzaad, komijn, kaneel, oregano, chili en paprikapoeder toe en schep de uien en specerijen goed om. Bak dit 1 minuut en voeg dan de paprikablokjes en het vlees toe. Schep alles goed om en voeg de tomatenblokjes aardappels en runderbouillon toe en laat het geheel 3 uur op laag vuur stoven totdat het vlees mals is. Proef tussendoor of er extra zout bij moet want dit was bij ons geen overbodige luxe. Voeg op het laatste moment de bonen, citroensap en chocolade toe, schep om en laat nog ongeveer 5 minuten doorwarmen.

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-10-2019
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Chili Con Carne

Heerlijk pittig gerecht met een typisch mexicaanse toets van pure chocolade

INGREDIENTEN

Voor de bouillon:, 2 kipfilets, 3 laurierblaadjes, 10 peperbolletjes, 4 kruidnagels, een ui in grove stukken, geplet teentje knoflook, zout, , voor de chili:, De bouillon (gezeefd), diezelfde 2 stukken kipfilet in stukjes gesneden, maïsolie, 1 ui in halve ringen, 1 rode paprika, blikje tomatenpuree 140g, zakje chili con carne kruiden, theelepel kaneelpoeder, 2 blikken bonen (bijvoorbeeld een blik zwarte bonen en een blik groene kidneybonen), indien je van pittig houdt een theelepel chilipoeder, 1/2 tablet pure chocolade,

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-04-2012
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Chili con Carne

Van de vele versies die er van Chili con Carne bestaan is dit wel een hele goeie!

INGREDIENTEN

500g kidneybonen * 750g mager rundvlees * 75ml olie * 4 uien * 4 teentjes knoflook * 1 rode paprika * 1 groene paprika * 4 tomaten * 4-5 eetlepels tomatenpuree * gedroogde Spaanse pepers * chilipoeder * paprikapoeder * zout * versgemalen peper * cayennepeper

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-01-2005
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Chili con carne

Na veel proberen eindelijk geperfectioneerd. Een heerlijk middelmatig pittig Mexicaanse maaltijd.

INGREDIENTEN

2 eetlepels zonnebloemolie, , 4 middelgrote uien, 4 tenen knoflook, 2 chilipepers ontdaan van pitten, 6 stengels bleekselderij, 1 groene paprika, 1 rode paprika, , 1 kg mager rundergehakt, , 800g kidneybonen, 800g tomatenblokjes in blik, 210g tomatenpuree, ½ kop water, , 1 afgestreken eetlepel chilipoeder, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel koriander, 1 theelepel oregano, 1 theelepel zout, ¼ theelepel zwarte peper, ¼ theelepel cayenne peper, , 40g pure chocoade

  • Mexicaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-05-2013
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

Slowcooker chili con carne

Lekkere chili, die je zo pittig kunt maken als je zelf wilt.

INGREDIENTEN

1 ui in ringen; 1 rode peper (ik gebruikte er 2)grof gesneden; bos verse koriander, stelen fijngehakt; 1 eetl. zonnebloemolie; 800 gr. rundvlees(ik had hacheevlees); zout en versgemalen pepep; 2 flinke tenen knoflook geplet; 1 theel. komijn; 1 theel. koriander; 2 theel. chilipoeder; 1 theel. oregano; 2 eetl.tomatenpuree; blik tomatenblokjes (400gr.); 300 ml. runderbouillon; blik kidney- of chilibonen (400 gr.) 1 stukje pure chocolade minstens 60% (dit heb ik niet gebruikt, ik wacht reacties af van diegene die dat wel deed).

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-03-2013
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Chili con carne soep

INGREDIENTEN

1 kleine ui-fijn gehakt, 2 teentjes knoflook-fijn gehakt, 1 el zonnebloemolie, 500 gr gehakt h.o.h., 410 gr blikje rode kidney beans-uitgelekt, 2 x 400 gr blikje tomaten op sap-fijn gesneden, 700 ml hete kippenbouillon, flinke snuf gedroogde chilivlokken, 2 repen donkere chocolade, verse koriander of peterselie, wat geraspte gruyere voor garnering.

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-10-2003
  •  
  •  60-120 min.

Chili con carne met Gruyère AOC

INGREDIENTEN

1 + 1 el olijfolie, 350 g rundergehakt, 2 uien, in ringen, 3 stronken selderij, in schuine stukken, 150 g wortel, in schuine stukken, 3 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 tl gemalen komijnzaad, ½ tl chilipoeder, 3 el oregano, 25 cl licht bier, 1 blik (400 g) gepelde tomaten, 1 blik (400 g) rode bonen, gespoeld en uitgelekt, 1 stukje bittere chocolade, zout, peper, , Garnituur:, 1 rode ui, fijngesnipperd, 50 g Gruyère AOC, geraspt, 1 potje (120 g) roeryoghurt, 1 bosje koriander, fijngeknipt,

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-2012
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste chili con carne met chocolade recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top