1. Home
  2. Recepten
  3. Chili

Chili recepten (2.923) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Stifado voor de slowcooker of oven

Stifado is een heerlijk Grieks gerecht. Ik maak het in de slowcooker maar toen ik die nog niet had maakte ik het in de oven. Er bestaan veel recepten van Stifado maar dit is heel lekker! Toen ik het eens wilde proberen vond ik zoveel verschillende recepten op internet en in Griekse kookboeken dat ik eerst ging proberen wat nu wel en niet lekker was. Van verschillende recepten ingrediënten gebruikt en/of weggelaten en zo heb ik het recept iedere keer wat veranderd naar mijn eigen smaak en misschien zijn er een paar ingrediënten bij dit er niet in horen maar dit is het geworden en zo vinden wij het heerlijk! Toen het "oude smulweb" er nog was kreeg ik bij dit recept een groot compliment van de kok van een Grieks restaurant in ons land. Helaas is dit bericht verloren gegaan maar ik was er heel blij mee. Misschien wil je het wat pittiger of meer z/p wilt toevoegen? Even proeven. Soms voeg ik een snufje chili of cayenne toe, hoort absoluut niet maar wij vinden het lekker.

INGREDIENTEN

Eerst even dit; Komt het vlees van een koude buitenlucht of uit de koelkast? Laat het `even wennen` want als het ijskoud de pan in gaat dan is het gedaan met het malse vlees! ± 800 g runderlappen.(wat doorregen runderlappen vindt ik lekker) 4-5 el olijfolie. 5 teentjes knoflook (of naar smaak)uit de knijper of gesneden 1 blik tomatenblokjes. 250 g sjalotjes. 50 ml rode wijn. 25 ml rode wijnazijn ½ -1 afgestreken tl kaneel.½-1 afgestreken tl geraspte nootmuskaat2 laurierblaadjes. 1 mespuntje kruidnagelpoeder. ½ tl gemalen komijn vers gemalen zwarte peper en zout naar smaak1 klein blikje tomatenpuree. 50 g boter.(of minder naar eigen smaak) ± 10 gedroogde tomaten op olie, in stukjes gesnedenScheutje Worcestershire sauce. plusminus 300 ml water.(hangt van je pan af, het vlees moet net onder staan). ± 1 el bloem om het vlees mee te bestrooien plus plastic zak (om vlees en bloem in te doen) Soms voeg ik een snufje chili of Cayenne toe, hoort absoluut niet maar wij vinden het lekker.

Voorbereiding

Voordat ik aan de Stifado begin zet ik alles klaar, kleine schaaltjes met de kruiden,weeg de boter af, pers de knoflook uit, meet water en wijn alvast af. Pel de sjalotjes en als ze te groot zijn snijd ik ze doormidden en snijd ik vast het vlees in niet te kleine dobbelstenen. Dat werkt snel. Mijn slowcooker mag je niet voorverwarmen maar bij andere merken moet je dat wel doen. Voor gebruik in de oven verwarm je de oven voor op 160°- 180° C. Let op iedere oven is anders dus het zou kunnen zijn dat je de temperatuur moet verlagen!Dit gerecht kan natuurlijk ook gewoon in een jus/braadpan op het gas zet er zo nodig een vlamverdeler onder.

Bereidingswijze

Doe bloem in de plastic zak, het vlees erbij en even goed schudden, zo wordt het dun bedekt met wat bloem. Doe de olijfolie in de koekenpan of juspan en bak het vlees op matig vuur rondom iets aan. Voeg dan al roerende de kruiden en de knoflook toe en meng alles goed door elkaar. Voeg peper en zout naar smaak toe. Giet de azijn en rode wijn toe en laat het ongeveer 2 -3 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de tomaten uit blik, de gedroogde tomaten ,tomatenpuree en de Worcestershire sauce toe. Doe alles over in de slowcooker OF de ovenvaste schaal. Voeg dan het water toe en let erop dat het vlees onderstaat. Leg de sjalotjes boven op het vlees en daarop de boter. Deksel op de slowcooker (of braadpan). Voor de slowcooker; zet de slowcooker 1 uur op high en 6-7 uur op low (het hangt van je slowcooker af, bij mij is deze timing perfect bij een ander misschien korter). Voor de oven is de tijd ongeveer 2-3 uur. (kijk/proef tussendoor)

  • Grieks
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-08-2007
  • Grieks
  •  > 120 min.

Chili con Carne van Jamie Oliver

Van de BBC gehaald

INGREDIENTEN

2 middelgrote uien, 1 teentje knoflook, olijfolie, 2 tl chilipoeder, 1 vers rode peper, van zaadlijsten ontdaan en in stukjes gesneden, 1 tl djintan, (zee)zout en vers gemalen zwarte peper, 500 gr rundergehakt, 200 gr zongedroogde tomaten in olie (potje), 2 blikken hele tomaten, in stukjes snijden (hele tomaten uit blik zijn naar mijn mening iets lekkerder dan tomatenblokjes), 0,5 stokje kaneel, 2 blikken rode kidney bonen, uitgelekt

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2002
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Muchos Nachos!

Vaak gegeten in Mexicaans restaurant, smaakte zo goed dat ik het ook zelf heb geprobeerd, en het was erug lekker!

INGREDIENTEN

-grote zak nacho chips, chili of cheese flavoured., -200 gr gehakt., -200 gr kipfilet, -cheddar of andere pittige smeltkaas, -quacemole(recept komt), -salsa, uit een potje of zelf gefabriceerd, -chilipoeder, -tomatenpuree en ketchup, -tabasco, -peper en zout, - mexicaanse kruiden voor vlees, -flesje rode wijn, -paprika of mexicaanse mix van groenten, -eigen inbreng is hier zeer welkom!, gooi erbij wat je lekker lijkt., -een lekker biertje voor tijdens de voorbereiding.

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-2000
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pikante kip (dit is een slank recept)

Dit is een heerlijk pittig kipgerecht. In het (oorspronkelijk Engelse recept ) staat; "De zalige marinade maakt dat de kip een gouden korstje krijgt en bij het proeven van de binnenkant zal het water in je mond komen het is zacht en pittig!" Wauw! En omdat ik las dat het maar 210 cal. p.p.. heeft moest ik het natuurlijk proberen! Je kunt dit nog pittiger maken als je wat chili of andere pittige kruiden toevoegt maar voor ons is het pittig genoeg. Vandaag (11.01.2012) weer eens gemaakt, de marinade was vrij dik, waarschijnlijk door de mosterdpoeder die ik gebruikt heb (schoot wat uit met de lepel) maar de smaak was perfect dus de volgende keer leng ik het wat aan met water. Tip De marinade heb ik gemaakt voor 2 dikke kipfilets (bij elkaar 550 gram). Heb je 4 flinke filets maak  dan een dubbele hoeveelheid marinade. 

INGREDIENTEN

De maten zijn afgestreken eetlepels (Maar ik heb behoorlijk grote eetlepels), 1 el hot curry poeder, 1 el gemberpoeder, 1 el Gemalen komijn (djinten)., 1 halve el pittige mosterd (of 1 tl mosterdpoeder), 2 el. Abrikozenjam, 5 -6 el. Worcestershire sauce (inderdaad zoveel maar je kunt minder nemen), 3-4 el. Citroensap, 2 -3 el. tomatenpuree., Vers gemalen zwarte peper (± 2 tl), 2 -4 tenen knoflook uitgeperst (meer of minder naar smaak ik nam er 4), 2 el. zonnebloem of olijfolie (of van beiden 1 el), 4 kipfilets, Eventueel zout

  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2006
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Chili con carne

Mijn chili con carne door de jaren verder ontwikkeld tot deze recept.

INGREDIENTEN

600 g rundergehakt, 2 uien, fijn, rode chilipeper met zaden, fijn, 3 tenen knoflook fijn, 1 rode en 1 groene paprika, in blokjes, 450 g bliktomaten, in stukjes, 40 g tomatenpuree, 1 e suiker, 1/2 t cayenne, 1 t chilipoeder, 1 vol t paprikapoeder, 1 vol t komijnpoeder, 1+1/2 t zout, 1 laurierblad, gescheurd, hand vol fijn peterselie of dille, 3 e olijfolie, 800 g gaar bruine bonen (of een mengsel van verschillende gedroogde bonen)

  • Mexicaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2005
  • Mexicaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mijn chili con carne.

Er staan heel veel Chili con carne recepten op Smulweb maar dit is mijn eigen recept zoals ik het altijd maak en het is toch een beetje anders dan anders en dit keer had ik mijn fototoestel "in de aanslag"... Tja..wat kan ik zeggen over "mijn Chili" Het is gewoon een heerlijke Herfst/Winterkost. Het bevat 410 calorieën per persoon dus niet echt een "dikmaker" en de komkommersalade (zie link) is ook slank.

INGREDIENTEN

3 grote uien., 1 eetlepel olijfolie., 2 tenen knoflook (of meer naar smaak) uitgeperst., 1 grote groene paprika (in blokjes)., 400 gram mager rundergehakt., 1 blik tomatenblokjes., 1½ theelepel chilipoeder., 1½ eetlepel bloem., 1½ eetlepel bruine suiker., 1 groot blikje tomatenpuree., 1 grote pot bruine bonen., 2 lente-uitjes in ringetjes gesneden.

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2009
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Provencaalse kip ovenschotel, heerlijk in de herfst!

Dit is weer een andere versie van een heerlijke herfstschotel met nog een klein vleugje van de nazomer. Uiterst compleet en voedzaam. Kan het hele gezin van smullen. Hij is niet vet en barst van de smaken. Als je van lekkere kip houd dan moet je deze beslist eens maken en je weet niet wat je proeft. De kip wordt lekker krokant want het caramelliseert een beetje. Smullen dus weer, ik hoor het wel.

INGREDIENTEN

6 8 kippenpoten of kipkarbonades, 2 uien, ¾ kilo vastkokende aardappels, ¾ kilo wortels, 3 uien, 4 teentjes knoflook, 2 el Dyon mosterd, 2 el honing, 1 t chilipoeder, Zeezout, Zwarte peper uit de molen, 2 twijgjes rosemarijn, 150-200 ml kippenbouillon

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-09-2012
  • Frans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Verrukkelijke aardappelen uit de oven

Een verrukkelijk aardappelgerecht. Past ook prima in de lichte keuken.

INGREDIENTEN

Circa 1 kg aardappelen, Olijfolie, Knoflook (3 teentjes of meer), Peper, Zout, Ketjap, Chilipoeder, Paprikapoeder (eventueel pikant)

  • Europees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-04-2013
  • Europees
  •  30-60 min.

Chili con Carne (slowcooker)

Chili uit de crockpot/slowcooker smaakt nog lekkerder. Door het lange sudderen vermengen de smaken zich tot een verukkelijk gerecht.

INGREDIENTEN

750 gram mager rundvlees of gehakt250 gram magere spekblokjes1 eetlepel bloem2 flinke uien in plakjes2 teentjes knoflook1 groene paprika in plakjeswat champignons (bv 150 gr) in vieren1 blik tomaten gepeld met sap1 klein blikje tomatenpuree100 ml waterscheut olijfolie100 ml rode wijnkruiden: 2 theelepels chilipoeder, 1 flinke theelepel gemalen komijn, zout en peper,1 theelepel kaneel,evt 1 fijngesneden verse rode (chili)peper(als je van echt pittig houdt),1 laurierblaadje1 blik bruine bonen en 1 blikje kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-09-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Chili

Snel, veel, gemakkelijk en lekker

INGREDIENTEN

Pond rundergehakt, 1 pakje spekblokjes, 2 grote blikken bruine bonen, 1 blikje kidneybonen, 1 blikje tomatenstukjes, 1 blikje mais, 1 courgette, vers gemalen chili en zout en peper

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-11-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Chili

Er staan al veel chili recepten op smulweb, maar dit is mijn versie! :-)

INGREDIENTEN

300 gram rundergehakt, blik tomatenstukjes (of een blik gepelde tomaat en dat zelf fijnsnijden), stuk winterwortel fijngesneden, klein blikje rode kidneybonen of zwarte bonen, klein blikje kikkererwten, klein blikje mais, 1 flinke ui snipperen, 1 rode peper fijnsnijden, (zaadjes eruit halen), 1 teentje knoflook, 1 paprika fijngesneden, 150 ml rode wijn, bouillonblokje (kip), djinten (gemalen komijn), chilipoeder, chipotlesaus

  • Mexicaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2011
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

Mexicaanse aardappel-ovenschotel

INGREDIENTEN

1zakje celavita minikriel, 250gr rundergehakt, mexicaanse kruiden, olijfolie, 2eetl.creme fraiche, klein potje mexicaanse groentenschotel, kruidenmix voor chili con carne, 150gr geraspte kaas.

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-07-2005
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Chili

Chili con carne "DE LEKKERSTE"

INGREDIENTEN

1 pot bruine bonen, 6 tomaten, 3 parika's(rood/groen/geel), 2 uien, 1 bakje chmpignons, 750 gram gehakt, 4 tenen knoflook, half bosje selderij, 1 of 2 rode spaanse pepers, 2 blikjes tomatenpuree, chilipoeder, zout, peper, djintan, aromat(knorr), worchestershiresauce, klein blikje mais

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2005
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chili

INGREDIENTEN

3 pond rundergehakt, 2 uien, gesnipperd, 6 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 pakje tomatenpassata, 1 tl cayennepeper, 5 el chilipoeder, 1,5 el komijn, 1 tl oregano, 1 el boter, 1 el olie, 3 blikken bruine bonen, geraspte kaas, zure room,

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-07-2000
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

chili

Amerikaans,genoeg saus voor bij circa 30 muffins. (zie recepten op deze pagina).

INGREDIENTEN

1,5 eetl zonnebloemolie, 500 gr rundergehakt, 1 teen knoflook, fijngehakt, 100 gr Mexicaanse salsa of tacosaus, 1,5 dl tomatensaus, 2 eetl gedroogde Mexicaanse chilikruiden, zout en zwarte peper,

  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

chili

INGREDIENTEN

2 uien, in ringen, 3 el olijfolie traditioneel (C1000), 350 g vegetarisch rulgehakt, 1 zak Hollandse roerbakgroenten à 400 g (C1000), 1 blik bruine bonen à 800 g, 1 blikje extra geconcentreerde tomatenpuree à 140 g (C1000), tabasco, peper, zout, 1 bekertje crème fraîche à 200 ml (C1000)

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-08-2007
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

chili

Chili con carne

INGREDIENTEN

400 g rundergehakt, 100 g bakbacon (of spekjes), 2 blikken bruine bonen, 2 zakjes boeren soepgroente, ev. 1 paprika, 2 spaanse pepers, 1 blikje tomatenpuree, blik perziken, peper, zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-05-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

chili

INGREDIENTEN

1 blik bruine bonen met sap, 1 blikje ananasstukjes (zonder sap), 1 paprika in blokjes, 1 grote ui in stukjes, champignons in schijfjes, 1/2 flesje chilisaus van calve, 2 theelepels chilipoeder (niet te scherp), 250 gram gehakt

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-01-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Smoothies, smoothies en nog eens smoothies

Een verzameling gewone en ongewone smoothies - 1 plek voor al mijn huidige en toekomstige smoothies, te beginnen met een heerlijke klassieker uit Chili.

INGREDIENTEN

Banaan, citroen & kaneel smoothie (leche con platanos)

, 2 bananen, 
1/2 el kaneel, 
1 el citroensap, 
1 el rietsuiker
, 200-400 ml melk (afh van hoe dik je het wilt), 

alles in de blender., , 

===

, banaan-pandan smoothie, 

2 bananen
, 1 el citroen of limoensap
, 200-400 ml melk
, 2 el rietsuiker
, 1 mespuntje pandan pasta (toko), , 

===

, Bananen-mokka-cafe smoothie, 

1-2 bananen
, 2 el honing
, 180 ml yoghurt, 
1/4 tl kaneel
mespuntje mokka coffee pasta (koepoe koepoe, toko)
, melk tot 500 ml totaal, 

Pureer banaan met de yoghurt, kaneel en de honing in de blender. Doe de mokka coffee pasta erbij, en de melk tot plm 500 ml, en pureer tot glad.

, , ===

, Mango smoothie

, 1 grote rijpe mango, 
1 el limoensap
, 50 ml yoghurt
, 200 ml melk, 
2 el rietsuiker

, , ===

5, Coconut and mango smoothie, 

½ mango, peeled, stone removed and chopped, 
1 lime, juice only
, 5 tbsp coconut cream
, 2 tbsp milk, 
1 tsp brown sugar, 

erbij: 1 lime wedge, verse munt, , 

===

, Yoghurt mango smoothie

, 1 mango, 
1 banaan
, 200 ml vers sinaasappelsap, 
200 ml biol yoghurt

, Pureer mango en banaan met het sinaasappelsap en de yoghurt in de blender., , 

===, Cointreau en mandarijn smoothie, , 40g/1½oz dried mango, chopped, 1 miniature Cointreau, 25g/1oz ice cubes, 1 orange, juiced, 70ml/2½fl oz tinned mandarin juice, 50ml/2fl oz double cream, 3 tbsp fresh mint, 2 tbsp mascarpone, 1 tbsp honey, , To serve, cocoa powder, , ===, 

Melon, mint and honey smoothie
, Peter Gordon, 

1/2 groene meloen, in stukken
, 1 kleine hand Mut
, 1 el honing
, 60 ml limoensap, 
15 ijsblokjes


, , ===

, Tamarillo Smoothie

, 4 tamarillos
, 1/2 kop melk
, 1/2 kop yoghurt of vruchtenyoghurt, of 
2 scoops ijs
, 2 tl honing, 
1 banaan

, , Peel the tamarillos by pouring over boiling water. Let stand for 3-4 mins, drain and refresh with cold water. Remove the skins. Puree tamarillos in a blender or food processor, add in the banana and process again. Add remaining ingredients and serve.

, , ===10, 

Avocado & komkommer smoothie, 

Halve komkommer, 
1 limoen, 
1 avocado, 
2 bollen citroensorbetijs

, Schil de komkommer, snij hem in stukjes en pers hem uit in een sapcentrifuge.
Boen de limoen schoon en rasp de schil er dun af
. Pers de limoen uit., 
Halveer de avocado, haal de pit eruit en trek de schil van de helften
. Snij de avocado in stukken en pureer het vruchtvlees met het limoensap in een blender
. Voeg het komkommersap toe en laat de blender op hoge stand draaien

, , ===, 

Grapefruit smoothie

, 2 roze grapefruits
, 200 g Philadelphia Naturel Light
, 400 ml grapefruit sap
, 2 el suiker

, , De grapefruits schillen met een scherp mesje zodat enkel de partjes overblijven, zonder het wit. Vervolgens de huid van de partjes insnijden en het vruchtvlees eruit halen. Het sap dat daarbij vrijkomt, opvangen. 
De Philadelphia Naturel Light en het grapefruit sap mengen met een handmixer.
De suiker samen met de gefileerde partjes en het opgevangen sap in de kom doen en opnieuw krachtig roeren zodat de partjes uit elkaar vallen maar niet gepureerd worden.
, 4 longdrinkglazen vullen met de smoothie en opdienen. Afwerken met wat stukjes grapefruit en muntblaadjes.

, , ===

, Vijgen-hazelnoot smoothie

, 1 tl noisette siroop (Monin), 
1/2 el honing, rietsuiker of ahornsiroop, 
2 grote verse vijgen, klein gesneden
, 1 mespunt kaneel
, 100 ml melk, , 

===

, Vijgen en rozewater Smoothie

, 6 rijpe vijgen
, 250 ml sinaasappelsap
, 1-2 el rietsuiker, 
2 tl rozewater
, , ===, 
Vijgen-speculaas smoothie

, 4 rijpe vijgen
, 1 banaan
, 1 el rietsuiker, 
1 el citroensap
, 1 mespunt mokka pasta koepoe, 
1 dikke speculaas
, 200 ml melk
, , ===15, 

Feijoa smoothie

, 2 feijoas, 
1 1/2 cups milk, 
1/4 cup vanilla ice cream (you can also use yoghurt), 
1 tablespoon honey, , 

===

, New Rose Tropical explosion

, Sap van 1/2 granaatappel, 
½ papaja, 
½ banaan, 
6 lychees
, 5 aardbeien, 
1 el rozenwater of ½ mespunt rozenpasta 
, sap van ½ limoen, 
1 el rietsuiker
, 200 ml water

, , ===, 

Amandel en bosbessen smoothie

, 1 handful almonds, peeled and soaked overnight in water
, 1 tbsp golden linseeds
, ½ ripe mango, or 1 ripe banana
, 2 handfuls mixed berries, , 

Method
, 1. Drain and rinse the almonds. Put them in the blender and add a little fresh water. Blend to make a smooth paste.

2. Add more water bit by bit and blend until you have a rich almond milk. If its too thick, just add more water youre aiming for something with the consistency of its dairy counterpart.

, , ===, 

Kokos & limoensmoothie

, 600 g low-fat plain yogurt, 
400 ml coconut milk
1 lime, juice only
, 1 tsp honey
, 15 ice cubes

, , Method
, 1. Put the yogurt, coconut milk, lime juice and honey in a liquidiser and blend until smooth.
2. Crush the ice cubes in a blender or other machine suitable for crushing ice.
3. Put the crushed ice in glasses and pour in the smoothie mixture. Serve immediately., , ===, appeltaart smoothie, , Ingredienten, 2 groene appel, 1/2 pot appelmoes, 1 lepel honing, 1 tl kaneel, 0,1 l melk, 3 bastogne koeken, , Rasp de appels en doe deze samen met de andere ingredienten in een keukenmachine., Mix de inhoud een aantal minuten, tot een heerlijke smoothie., , ===20, Nectarine - aardbei smoothie, , 3 nectarines, geschild, 1 hand aardbeien, 150 ml melk, 1 el rietsuiker, 1 el citroensap, , ====, Aardbeien smoothie

, 200 g aardbeien
, 2 el rietsuiker
, scheutje Yomild limoen (of 1 el limoensap)
, 200 ml melk, of water al naar voorkeur, , ======
, Aardbei watermeloen gember smoothie

, 3 cups 1-inch cubes seeded watermelon, 
2 cups frozen quartered hulled strawberries
, 1 1/2 teaspoons finely grated peeled fresh ginger
1 1/2 teaspoons fresh lime juice, , =============, Super-Creamy Papaya-Avocado Shake with Fresh OJ and Orange Blossom Water, , flesh from 1/2 giant red papaya, flesh from 1 avocado, fresh juice squeezed from 2 oranges, 1/2 teaspoon orange blossom water, spring water to 32 oz., 1-2 cups ice, , ===25, 
Groene thee smoothie

, 100 ml afgekoelde groene thee van 25 g blaadjes, 
50 ml limoensap, 
1 banaan
, 300 ml biol yoghurt
, 5 el honing, , 

===,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-09-2010
  •  
  •  0-10 min.

Chili

Lekker pittig

INGREDIENTEN

1kg. gehakt, 1/2 rode paprika, 1/2 groene paprika, 1 potje champions, 1potje tauge, 2 st. prei, 2 dike uien, 1 flesje chilisaus, 1 blikje tomatenpuree, 1 blik bruine bonen

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-06-2002
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Chili

INGREDIENTEN

Olijf-olie, runder gehakt,speklapjes, gele,rode en groene paprika, twee uien,twee tomaten,4 teentjes knoflook, 2 blikjes nierbonen, aromat,ve-tsin,braad en grill kruiden, 1 fles eagle-chili saus, champignons, rijst apart koken

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2000
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chili

Leker bonenprutje

INGREDIENTEN

Pond rundergehakt, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 eetl. olie, 1 rode en groene paprika, peper en zout, 1 1/4 dl. water, blikje tomatenpuree, 1 bouillonblokje, 1/2 eetl. chilipoeder, 1 pot bruine bonen (HAK)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chili

Eenpansgerecht met kidneybonen en gehakt

INGREDIENTEN

150 gr maaltijdbacon, paprikapoeder, 1 ui, 2 lente-uitjes, 2 teentjes knoflook, 500 gr. rundergehakt, 2 blikken kidneybonen, 1 blik tomatenblokjes, 4 ringen ananas, 100 gr. verse babymaisjes (of maiskorrels uit blik), peper, zout, 1 theelepel sambal en olijfolie om in te bakken.

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-12-2001
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Chili

INGREDIENTEN

1 kilo grofgemalen gehakt, 1 fijngehakte grote ui, 2 teentjes knoflook uit de knijper, 2 eetlepels olie, 2 theelepels gemalen komijnzaad, 1 eetlepel chilipoeder, zout, peper, 9 dl gepelde tomaten met sap (blik), 3 dl water.

  • Internationaal Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-05-2002
  • Internationaal Bijgerecht
  •  60-120 min.

haastige hap

Dit heerlijke recept heb ik van een tante ontvangen. SNEL EN VERRUKKELIJK. Als dit niet snel klaar is dan weet ik het niet meer.

INGREDIENTEN

500 gr kipfilet, 50 gr boter, 1 teentje knoflook,1 ui, 4 eetl chilisaus, 4 eetl tomatenketchup, 4 eetl ketjap manis, 1 theel kerriepoeder, 1 flinke eetlepel chili con carne kruidenmix, 2 eetlepels suiker, 1 kopje water

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chili sin carne (slanke keuken)

Chili zónder vlees. Zelfs een typisch Texaans vleesgerecht is te vervangen door een even smakelijke - vegetarische variant. kcal: 250

INGREDIENTEN

.3 el olijfolie, .2 grote uien, fijngesneden, .2 tenen knoflook, fijngesneden, .2 rode pepers, fijngesneden, .150 g wortel, in kleine blokjes, .1/2 el chilipoeder, .1/2 el oregano, .2 tl gemalen koriander (ketoembar), .1 blik tomaatstukjes à 400 g, .1 1/2 dl bier, rode wijn of bouillon, .2 blikken rode kidneybonen à 400 g, .1 blik maïskorrels à 300 g, uitgelekt, .zout, versgemalen zwarte peper, .1 el fijngesneden verse koriander

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2009
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chili Con Carne

Heerlijke Chili van Jamie Oliver

INGREDIENTEN

2 middelgrote uien, 1 teen knoflook, olijfolie, 2 afgestreken theel. chilipoeder, 1 verse rode Spaanse peper zonder zaadjes en fijngehakt, 1 volle theelepel gemalen komijn, zee zout en zwarte peper uit de molen, 450 g rundergehakt, 200 g zongedroogde tomaten in olie, 2 blikken tomaten van 400 g, 2 blikken rode kidneybonen van 400 g, uitgelekt, 1/2 kaneelstokje,

  • Chileens
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2005
  • Chileens
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Hollandse bitterballen

Als ik een goede kippenbouillon maak heb ik eigenlijk altijd teveel soepvlees om in de soep terug te doen. Deze keer heb ik er bitterballen van gemaakt en die waren echt super! Het lijkt veel werk maar eigenlijk valt dat best mee. Proberen dus! Houd wel rekening met de wachttijd want de ragout moet echt heel goed zijn opgestijfd.

INGREDIENTEN

125 gram gaar kippenvlees (of rundvlees) 30 gram roomboter 30 gram bloem 2 dl zelfgemaakte kippenbouillon 1 flinke tl zout ( niet zoveel als je bouillon van een tablet gebruikt!) mespunt chilivlokken 1 el fijngehakte peterselie paneermeel 1 ei

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-12-2009
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Zomerse Chili

Een verrassend frisse doch pittige Chilli. Kan uitstekend met zomers weer gegeten worden

INGREDIENTEN

500 gram gehakt, 5 lenteuitjes, 2 rode paprika, 2 prei, 3 teentjes knoflook, 990gr jonge kapucijners uitgelekt, 200 gr mais uit blik, uitgelekt, 600 gr uitgelekte mandarijnpartjes op siroop, 450 gr tomatenpuree, 400 gr. gepelde tomaten (uitgelekt), 2 zakjes chili con carne saus, maximaal 4 rode pepers (naar eigen keuze, maar wees niet te bevreesd, de tomaat en mandarijn neutraliseert pittigheid), zout, peper, olijfolie

  • Chileens Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-07-2008
  • Chileens Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Chili con Carne

Dit vind ik 1 v/d betere chilirecepten

INGREDIENTEN

, 0.5 kg runds/varkensgehakt, 2 blikken bruine of rode bonen (ofwel neem je 1 blik rode en 1 blik bruine), 1 rode paprika, 1 grote ui, 3 blikken gepelde tomaten, 1 klein blikje geconsentreerde tomatenpuree, 2 teentjes look, peper, zout, bouillonblokje (vlees), paprikapoeder, pili-pili of cayennepeper, paar druppeltjes tabasco, eventueel wat aromat (geel potje), is een zeer goede smaakversterker,

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-08-2004
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Chili van pompoen

Een lekkere chili van pompoen, heerlijk op een winderige herfstdag.

INGREDIENTEN

750 g pompoen; 2 el olijfolie; 1 grote ui; 1 groene paprika; 150 g chorizo (stuk); 1 blik kidneybonen; 400 g tomaten; 1-2 tl chilipoeder

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2012
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Chili con carne

Deze chili is niet zo erg pittig, omdat wij daar niet van houden. Je kunt natuurlijk extra cayennepeper of sambal toevoegen om het pittiger te maken. Een andere optie is een blik kidneybonen in chilisaus te gebruiken ipv een blik gewone kidneybonen.

INGREDIENTEN

2 uien, gesnipperd;, olijfolie;, 350 g rundergehakt;, 1 bakje champignons, in plakjes;, 2 blikjes tomatenpuree;, 3 paprika`s, in stukjes (rood, geel, groen);, 2 vleestomaten;, 1 blik kidneybonen (400 g), uitgelekt;, 1 blik bruine bonen (800 g), uitgelekt;, 1 blik linzen (400 g), uitgelekt;, 1 theelepel sambal;, paprikapoeder;, cayennepeper;, knoflook;, zout.

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-01-2010
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Amuse van gekarameliseerde scampies

Niet alleen lekker,maar ook een plaatje om te zien

INGREDIENTEN

16 grote garnalen (scampies) gepeld 1 tl olijfolie 1 tl knoflook, gehakt halve kleine ui, in ringen 1-2 tl chili olie 3 bosuitjes, in stukjes van 2.5 cm gehakt VOOR DE KARAMELSAUS 125 gr bruine suiker 50 ml thaise vissaus (nam pla) 125 ml water

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2006
  • Frans
  •  30-60 min.

Chili con carne

De Chili con carne kunt u net zo pittig maken als je zelf wilt door hem vlak voor het opdienen op smaak te brengen met tabasco of sambal oelek. Chili con carne is een maaltijd op zich. Om de pittige smaak iets te blussen kunt u er stokbrood en een frisse gemengde salade of stukjes komkommer bij eten. De chili krijgt een echt zuidelijk tintje door met het gehakt, blokjes chorizoworst of salami mee te bakken. Het is ook lekker om stukjes verse tomaat en wat meer paprika toe te voegen. Een extra gele paprika geeft de chili wat meer kleur. Voor de kinderen kunt u een mildere chili maken met stukjes ananas, perzik of banaan.

INGREDIENTEN

2 grote uien, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 1 rode Spaanse peper, 3 eetlepels olie, 400 gr rundergehakt, 1 grote teen knoflook, ? eetlepel chilipoeder, 1 theelepel tijm, 1 theelepel bruine basterdsuiker, 1 vleesbouillontablet, 1 pak gezeefde tomaten, 2 potten bruine bonen, zout, peper, tabasco,

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-2002
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegrilde maiskolf met chili- & limoenboter

INGREDIENTEN

12 maiskolven, 200 gr ongezouten boter op kamertemperatuur, 2 eetl chilipoeder, 1/2 theel cayennepeper, 1 theel paprikapoeder, geraspte schil van 2 limoenen, 4 eetl versgeperst limoensap.,

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-06-2003
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Surinaamse chili

Heerlijk pittig en best gemakkelijk om te bereiden!

INGREDIENTEN

500 gram half om half gehakt, 1 ui, 1 teentje knoflook, zakje chili kruiden, eetl. soja saus, 1 literblik witte bonen, 1 laurierblaadje, 10 zwarte peperkorrels,bruine basterdsuiker, 1 madam jeanette- peper, 2 eetl. gehakte bladselderij, 1 rode paprika., ,

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2000
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Chili Con Carne zoals het hoort

Zo maken de kenners hun chili..

INGREDIENTEN

500 g lendenlappen of bieflappen, in blokjes gesneden, 1 e tabasco, 2 e rode wijnazijn, 1 t knoflookpoeder, 2 e olijfolie, 500 g rundergehakt, 500 g varkensgehakt, 1 t gerookte paprikapoeder of anders zoete paprikapoeder, 3 uien, fijn, 3 rode pepers, fijn, 3 grote teentjes knoflook, fijn, 3 selderijstelen, in kleine blokjes, 6 rode paprika's, in blokjes, 2 e chilipoeder, 2 e komijn, 1 t uienpoeder, 1 e gedroogde oregano, 1 t cacaopoeder, 1 t koriander, 1 t cayennepeper, zout, 1/2 t vers gemalen zwarte peper, 1 fles donker bier, 2 x 450 g tomatenstukjes, uit blik, 1/4 kopje bruine suiker, 250 ml runderbouillon (fond uit potje met stukjes vlees erin is lekker), 1 kg bruine bonen uit blik, 1 kg zwarte bonen uit blik, zure room, lente-ui ringetjes

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-07-2015
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Vegetarische Chili

Pittige bonen/groenteschotel

INGREDIENTEN

-1 flinke ui, -1 teen knoflook, -1 rode paprika, -1 winterpeen, -1 pot bruine bonen en/of kidneybonen, -Een klein blikje ananasstukjes op siroop, of ongeveer net zoveel verse ananas en wat sap, -1-2 blikjes tomatenpuree (a 68gr), -chilipoeder

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-04-2012
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Fusilli Chili

Mijn lievelings eten, lekker makkelijk en erg lekker.

INGREDIENTEN

400 gram fusilli, 500 gram rundergehakt, zakje chili concarne kruiden (knor), 1 pak spekjes, 1 grote prei, champignons, 2 uien, en een rode paprika

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2012
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Snelle Chili

Dit recept is van Rudolph van Veen, en wel heel erg lekkerrrrrrr

INGREDIENTEN

2 rode uien, 2 teentjes knoflook, 500 gram kipfilet, olijfolie classico (Bertolli), 75 gram spekblokjes, 1 blik tomatenblokjes, 2 eetlepels chilisaus, 400 gram kidneybonen, 0,5 bosje peterselie, limoensap, 1 bekertje Blue Band Finesse voor verrijken.

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2004
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chili concarne

INGREDIENTEN

1 pot (750 gram) Hollandse bruine bonen, 250 gr gehakt, 1 ui (fijn snijden), 1 prei (fijn snijden), 1 paprika (fijn snijden), 50 gram zilvervlies rijst (eventueel), 1 teentje knoflook, olie of boter, curry of voor de meer pittige onder ons chili poeder of zelf een spaanse chili peper.

  • Mexicaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-05-2003
  • Mexicaans
  •  20-30 min.
Nieuwste chili recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top