Chilisaus
Eenvoudig zelf te maken en in de koelkast vrijwel onbeperkt houdbaar
Ingrediënten
10 el rijstazijn (maakt niet uit welke kleur) , , 10 el suiker , , 10 el water , , 6-8 lange verse rode pepers , , 4 teentjes knoflook , , 1 el olie , , 2 tl grof zout ,Voorbereiding
De pepers wassen, schoonmaken en in lengte halveren. Dan afhankelijk van de scherpte de zaadjes en zaadlijsten verwijderen (maakt de saus zachter) of er in laten (maakt de saus scherper)
Bereidingswijze
De peper met 2 tl grof zeezout in een vijzel doen en fijnwrijven, ze mogen nog korrelig zijn. 10 el rijstazijn, 10 el suiker met 10 el water aan de kook brengen en tot een lichte siroop in laten koken. Intussen 4 teentjes knoflook pellen en fijnhakken. De knoflook langzaam en zachtjes in 1 el olie stoven en met de pepers door de siroop roeren.