1. Home
  2. Recepten
  3. Chileens
  4. Chileense recepten
Chileense recepten Meer Chileense recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Chilenen eet veel brood en als je dit brood hebt geproefd, zul je begrijpen waarom. Elke Chileen heeft wel een recept voor pan amasado (gekneed brood). De truc om goede Chileense pan amasado te maken ligt in het kneden. Besteed dus je volle aandacht aan deze stap. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chileens

Malse steak op Chileense wijze. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chileens

Tongstrelend visgerecht, door Pieter bedacht en samengesteld uit meerdere bobotierecepten. Wel bewerkelijk. Zeer geschikt voor kookliefhebbers die geen haast hebben en die een uitgebreide voorraad kruiden en specerijen in huis hebben en de nodige 'kooklef'. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans

1 ui 2 tn knoflook 1 rode peper 2 stengels bleekselderij 1 el olie 400 g gehakt 2 el tomatenpuree tomatenblokjes uit blik 2 tl koranderpoeder 2 tl komijnpoeder 3 el azijn 1 el heldere honing 3 el oregano …  Lees verder »

Elegante mexicaanse tortilla, met lichtroze gekleurde uien die door de voorbehandeling hun uienscherpte zijn kwijtgeraakt. Als je geen pasilla of chipotle pepers kunt krijgen, varieer dan gerust met andere smaakmakers. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Wat voor Nederlanders erwtensoep is dat is voor de Chilenen deze maïspastei, die overigens tegenwoordig meer vleesvulling dan maïs bevat. De smaak is lekker pittig en tegelijk zoet. Ook al doet de naam misschien anders vermoeden, chocolade zit er niet in: Choclo is het Chileense woord voor maïs. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chileens

Hollandse pot met een vurig, mediterraan accent! Prima van te voren te bereiden. Je hoeft de schotel dan alleen nog maar in de oven te verwarmen en te grillen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Wat voor Nederlanders erwtensoep is dat is voor de Chilenen deze maïspastei, die overigens tegenwoordig meer vleesvulling dan maïs bevat. De smaak is lekker pittig en tegelijk zoet. Ook al doet de naam misschien anders vermoeden, chocolade zit er niet in: Choclo is het Chileense woord voor maïs. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chileens

Malse steak op Chileense wijze. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chileens

Tongstrelend visgerecht, door Pieter bedacht en samengesteld uit meerdere bobotierecepten. Wel bewerkelijk. Zeer geschikt voor kookliefhebbers die geen haast hebben en die een uitgebreide voorraad kruiden en specerijen in huis hebben en de nodige 'kooklef'. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans

Het smaakt heerlijk en het ruikt ook nog heerlijk, en aangezien het zo lang op moet staan ruikt je keuken lekker lang lekker. …  Lees verder »

750 GR.IN STUKJES GESNEDEN DOORREGEN RUNDVLEES. 2 EETL. BOTER OF MARGARINE, 2 GROTE FIJGESNEDEN UIEN, 1 TEENTJE GEPERSTE KNOFLOOK, 1MESPUNT MARJOLIJN, 1 MESPUNT ROZEMARIJN, 1 TAKJE TIJM, 2 LT. WATER, 500 GR.(Winter)WORTELEN, 2 MEIRAAPJES, 2 PREIEN. 2 KROPJES SLA 1 BOSJE SELDERIJ, PEPER EN ZOUT …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chileens

Het ultime liefdesgerecht volgens de Chileense schrijfster in haar boek: "Aphrodite". …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chileens

Recept van mijn (Chileense) schoonzus, de oorspronkelijke naam weet ik niet meer, maar het is zalig …  Lees verder »

IK VOND EERST DE KOFFIESAUS IS WEL EEN BEETJE ENG MAAR HET IS ECHT HEEL LEKKER. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chileens

Een gerecht dat in Engeland aanvankelijk 'downstairs' werd gegeten en pas later, toen men ontdekte dat het heel smakelijk was, ook 'upstairs' werd opgediend. En toen werd de aanvankelijk gebruikte goedkope sour cream vervangen door altijd wat prijzige clotted cream. In het recept van vandaag komen beide roomsoorten niet voor. Er wordt creme fraiche gebruikt en dat is wel zo lekker! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels
Populaire Chileense kookboeken:
Top