1. Home
  2. Recepten
  3. Chicago Entrecote

Chicago entrecote recepten (2)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

En­tre­co­te Chi­ca­go sty­le

Deze spicy Chicago entrecote marineren we eerst minstens 1 uur alvorens we hem grillen op de bbq .

INGREDIENTEN

4 entrecotes 1 eetlepel olijfolie 3 teentjes knoflook (geperst) 3 sjalotten (fijngehakt) 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker 2 eetlepels gedroogde dragon 1 portie rode port (-peperboter of 75 g kant-en-klare kruidenboter)

Bereidingswijze

-Vetrand van entrecotes op meerdere plaatsen tot op vlees insnijden. -In kommetje pasta roeren van olie, knoflook, sjalotten, suiker en dragon. -Vlees met pasta inwrijven en in schaal leggen. -Schaal afdekken en entrecotes in koelkast minimaal 1 uur marineren. -Entrecotes op goed ingevet rooster leggen en aan elke kant 3 à 4 min. grillen. -Entrecotes elk op bord leggen en bestrooien met zout. - Boter in 4 schijven snijden en op elke entrecote schijf rode port-peperboter leggen. -Lekker met gegrildechampignons en rucolasalade. Voor het recept van rode port-peperboter zie ah.nl/recepten; het barbecueboek.

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-01-2019
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Ro­de port-pe­per­bo­ter

Lekker bij o.a. entrecote Chicago style , biefstuk, eendenborstfilet en appel.

INGREDIENTEN

75 g boter (op kamertemperatuur), 2 eetlepels rode port, 1 theelepel vierseizoenenpeper (grof gemalen), 1 mespunt kaneelpoeder

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-01-2019
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
Nieuwste chicago entrecote recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top