1. Home
  2. Recepten
  3. Cheddarkaas

Cheddarkaas recepten (368)

Alles wissen
Cheddarkaas

Cheddarkaas

Cheddar is een gele, bijna oranje, kaas die een kenmerkende pittige smaak heeft. De kaas wordt gemaakt van koemelk. Oorspronkelijk werd de kaas alleen gemaakt in Cheddar, een dorpje in het Verenigd Koninkrijk. Dit verklaart ook de benaming. Tegenwoordig wordt cheddar op grote schaal geproduceerd, het gaat meestal om massa-productie. Hierdoor zijn er grote verschillen in kwaliteit en smaak. De cheddar kaas wordt namelijk ook veelvuldig gebruikt in de fastfoodindustrie: het plakje kaas op je hamburger is vrijwel altijd cheddar kaas. Weliswaar is deze kaas bijna geen echte cheddar kaas meer te noemen, omdat er vaak allerlei chemische stoffen als smeltzouten aan de kaas zijn toegevoegd om hem sneller te laten smelten. Omdat de cheddar kaas op zoveel plekken wordt gemaakt, is de cheddar geen beschermd streekproduct meer. Cheddar is een vette kaas. Dit komt, omdat de kaas een lang rijpingsproces heeft. Hierdoor krijgt de kaas ook haar pittige smaak.

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Ovenschotel met winterpeen, uien en gehakt( shephards pie )

Deze heerlijke ovenschotel is bij ons echt favoriet. Weer eens iets anders dan HUTSPOT. Echt veel, veel lekkerder. Het recept is afkomstig van de Ierse Careen en heeft ooit in een tijdschrift gestaan.

INGREDIENTEN

1 ½ kg aardappelen - 1 kg winterpeen - 2 grote uien - 2 teentjes knoflook - 2 eetl. boter + wat boter om te bakken - 500 gr rundergehakt - peper, zout, nootmuskaat - eventueel een scheutje melk - 3 runderbouillontabletten - worcestershiresaus - 50 gr geraspte Cheddarkaas of belegen Goudse kaas

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar in water met zout. Stamp de aardappelen fijn en breng de puree op smaak met zout, peper, nootmuskaat en 2 eetlepels boter. Vind je de puree nog wat te dik doer er dan een scheutje melk doorheen. Ondertussen kook je de winterpeen beetgaar (± 20 min.) in weinig water. Oven voorverwarmen op 200 graden. Uien en knoflook lichtbruin fruiten in wat boter. Gehakt toevoegen en rul bakken. Op smaak maken met de verkruimelde bouillontabletten, peper, zout en een paar druppels worcestersaus. Wortelen afgieten ( Let op ! 5 eetl kooknat bij het gehakt voegen). Wortelen mengen door het gehakt. Eerst het wortel-gehaktmengsel in de vuurvaste schaal. Puree erover verdelen en bestrooien met geraspte kaas. In het midden van de tot 200 graden voorverwarmde oven zetten tot de bovenkant bruin kleurt. (plm. 10-15 minuten )

  • Iers
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2006
  • Iers
  •  20-30 min.

Enchillada'S Met Cheddarkaas

Kaas-enchillada's met zelfgemaakte tomatensaus en cheddar, heerlijk gerecht.

INGREDIENTEN

2 uien fijngesneden, 3 teentjes knoflook, geperst, 2 el olijfolie, 3 tl chilipoeder, 1,5 tl gemalen komijn, 1,5 tl gedroogde oregano, 3 blikken tomatenblokjes (inh.a 400gr), 1,5 tl suiker, 1,5 el tomatenpuree, zout, versgemalen peper, 12 flour tortilla's, 375g rijpe cheddar, geraspt, 125 ml zure room

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-1999
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

#cheddarkaas met gember

Een lekker pittig, vegetarisch gerechtje voor bij het gourmetten

INGREDIENTEN

25 gr. boter, 4 el gesneden verse gember (potje), 4 tl kerrie, 4 el gehakte walnoten (ca. 25 gr.), 4 plakken Chaddarkaas van ca. 1/2 cm (ca. 300 gr.)

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-07-1999
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Enchilladas Met Cheddarkaas

Kaas enchilladas, ooit uit een boekje geknipt.

INGREDIENTEN

* 2 fijngesneden uien, * 2 teentjes geperste knoflook, * olijfolie, * chilipoeder, * 1,5 theelepel gemalen komijn, * 1,5 theelepel gedroogde oregano, * 3 blikken a 400 gram tomatenblokjes, * 1,5 theelepel suiker, * 1,5 eetlepel tomatenpuree, * zout en versgemalen peper, * 12 flour tortillas, * 375 gram geraspte rijpe cheddar, * 1,25 dl zure room

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-2000
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Witlof met cheddarkaas

Weer een heel oud gerechtje wat ik op mijn pc vond.

INGREDIENTEN

4 struikjes witlof, 2 eetlepels citroensap, 4 plakken Gerookte rauwe ham, 25g boter, 25g bloem, 2 1/2 dl melk, 50g cheddar (kaas), zout, peper (uit de molen),

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-04-2017
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Eieren met cheddarkaas en champignons

INGREDIENTEN

8 eieren, 1 pot hele champignons, 1½ eetl. boter, ½ theel. knoflook, zout, peper, 2 takjes selderij, 8 plakjes Cheddarkaas, 1 theel. milde paprikapoeder

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-02-2004
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Populaire kaas recepten
  • Eigen recept

Ovenheerlijke gevulde paprika`s

INGREDIENTEN

3 a 4 gekleurde paprika`s, 500 gr gehakt, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 potje kappertjes, 1 thl sambal, 1 blikje tomatenpuree, 1 thl suiker, 2 a 3 eetl groene pesto, geraspte kaas of cheddarkaas., verse basilicum.

  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2008
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Lamskoteletten met tomaat en cheddarkaas

INGREDIENTEN

8 lamskoteletten ca. 75 gr., 2 tomaten, 100 gr. champignons, 30 gr. uien, 1/4 dl. ketchup, 1 gr. peper, 10 gr. zout, 1/4 dl. olie, 130 gr. geraspte cheddarkaas, 200 gr. maiskorrels, 50 gr. geconfijte dadels, 1/4 bosje peterselie

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-08-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

CHAMPIGNON LASAGNE MET CHEDDARKAAS

SAMPIOEN-LASAGNE

INGREDIENTEN

45 ml olie, 1 ui, fyn gekap, 2 knoffelhuisies, fyngedruk, 250 g Denny Bruin Sampioene, gesny, 250 g Denny Portabellini Sampioene, gesny ( By sommige Spar winkels), sout en peper, 60 ml suurroom, 45 ml botter, 45 ml koekmeelblom, 1 ml neutmuskaat, 625 ml melk, 250 ml gerasperde cheddarkaas, 1 pak (200 g) lasagne-velle

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2004
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Bleekselderijsoep met mosterd en (cheddar)kaas

Ik had nog wat stengels bleekselderij en een stukje cheddar-kaas in de koelkast die nodig op moesten. Daaruit ontstond deze heerlijke soep.

INGREDIENTEN

4 flinke stengels bleekselderij -, 1 eetlepel zonnebloemolie -, 1 aardappel -, 1 kleine ui -, 2 groente- of kruidenbouillontabletten -, 1 theelepel mosterd -, 50 gram geraspte cheddar kaas (andere kaas kan natuurlijk ook!), gehakte selderij of peterselie om te garneren

  • Engels
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2011
  • Engels
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Hamburgers met pesto en cheddarkaas

Hamburgers met cheddar, hamen pesto (groen)

INGREDIENTEN

750gr. half om half gehakt, 1 potje groene pesto, 6 plakjes cheddarkaas, paar plakjes (achter)ham, 2 teentjes knoflook, 1 ei (hoeft niet maar het wordt iets minder droog met een ei), 1 ui (middelgroot), zout/peper naar smaak

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-05-2014
  •  
  •  10-20 min.
Nieuwste cheddarkaas recepten

Kipfilet met zuivelspread en cheddarkaas

Kipfilet in een verrassende combinatie met zuivelprodukten.

INGREDIENTEN

4 kipfilets - 8 champignons - 1 ui - 1 doosje Philadelphia zuivelspread - 4 plakken Cheddar kaas - Pikante kipkruiden (Verstegen)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-03-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Aardappelgratin met witloof en cheddarkaas

Deze overheerlijke ovenschotel zal iedereen bekoren ! We geven er bovendien een heerlijk slaatje bij.

INGREDIENTEN

900 g aardappelen, 500 g witloof, 1 citroen, 2 teentjes knoflook, 80 g walnootpitten, 200 g cheddar, 2 dl room, 4 dl melk, 2 eetl. boter, 2 koffiel. tijm (gedroogd), 1 koffiel. oregano (gedroogd), snuifje. rozemarijn (gedroogd), 1 koffiel. paprikapoeder, peper en zout, , Voor de salade:, , 200 g slamix, 1 bakje tuinkers, 200 g kerstomaten, 100 g groene linzen, 2 lente-uitjes, 1 eetl. mosterd, 1 eetl. wittewijnazijn, 6 eetl. olijfolie, 1 blaadje laurier, 1 blokje groentebouillon

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-10-2016
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

LASAGNE MET CHAMPIGNONS EN CHEDDARKAAS

INGREDIENTEN

45 ml olie, 2 uien, fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 250 g kastanje champignons, in plakjes, 250 g portabello champignons, in halve plakjes, zout, peper, 60 ml zure room (sour cream), 40 g boter, 40 g bloem, 1/4 t nootmuskaat, 625 ml melk, 250 g geraspte Cheddar kaas, 1 e koffiemelk, 250 g lasagne-vellen

  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2009
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Tagliatelli met courgette, rauwe ham en cheddarkaas

Tagliatelli met courgette, rauwe ham en cheddarkaas

INGREDIENTEN

1 courgette, 3 teentjes knoflook, Verse tagliatelli, 200 gram rauwe ham, 5 plakjes cheddarkaas (pakjes van plm. 10 plakjes verkrijgbaar in supermarkt), 4 el olijfolie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-12-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kaaskoekjes a la pappa

Dit is een recept van mijn vader en het is anders dan de "gewone kaaskoekjes" het is namelijk niet van bladerdeeg gemaakt maar van een supersimpel deeg om te maken. Ik heb de naam van dit recept (kaasstengels a la pappa) veranderd in "Kaaskoekjes a la pappa". Ik probeerde de kaasstengels van mijn vader te maken maar terwijl hij ze allemaal even mooi en met zelfde lengte/dikte kreeg, lukte dit mij niet.(zie mijn 1e fotos) Maar ja, mijn vader was banketbakker en ik ben maar een simpele hobbykok. Dirk (Canadadutch) had er rondjes van gemaakt en was laaiend enthousiast en heeft 2 foto`s aan dit recept toegevoegd. Ik maak nu ook rondjes van en ze zijn prima! Goed in te vriezen en als je bezoek krijgt zijn ze binnen een paar minuten ontdooid en net zo knapperig. De foto`s van "mijn rondjes" heb ik toegevoegd. Mocht je (zoals Dirk) grotere hoeveelheden willen maken? Geen probleem als je maar gelijke hoeveelheden bloem/boter en kaas aanhoudt.

INGREDIENTEN

100 gram boter, 100 gram geraspte oude kaas, 100 gram bloem, Peper en zout (klein beetje, kaas is al zout)

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-2004
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kaas dipsaus lekker bij nacho chips

Een heerlijke dipsaus

INGREDIENTEN

3 plakjes cheddarkaas, 3 lepels creme fraiche, 1 of 2 knoflookteentjes, 1 jalapeno peper uit pot of sambal, (melk)

  • Mexicaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-08-2009
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Kaas-Spek-BBQ bommen, (met roomkaas-mayonaise)

Deze is zondigen met een grote Z. Een aanslag op je lichaam, maar oo zooo lekkerrr! Moet je proberen, hier krul je tenen van om...

INGREDIENTEN

voor hamburger, 1 x basis worstmengsel, 200 g Parmigiano reggiano, 200 g feta, geraspt, 200 g oude Goudse kaas, geraspt of oude Cheddarkaas, 50 g mozzarella, plakjes bacon, , 1. Maak een basis worstmengsel., 2. Meng verschillende kaassoorten (behalve mozzarella) door gehakt., 3. Maak schijven van gehaktmengsels met behulp van een vorm., 4. Plaats stukjes mozzarella op helft van gehakt schijven., 5. Plaats overige schijven bovenop en druk stevig aan., 6. Verdeel bacon over hamburgers en steek vast met saté stokjes., 7. Rooster op bbq en serveer warm met roomkaas kruidenmayonaise.

  • Afrikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-06-2013
  • Afrikaans
  •  0-10 min.

Zoete Aardappelen

Zoete aardappelen worden vooral gebruikt in de caribische keuken en zijn lekker bij bijvoorbeeld argentijnse ribeye, gemarineerde karbonades of kip uit de oven.

INGREDIENTEN

Olie, 6 zoete aardappelen (witte of oranje), bij voorkeur 1 zoete witte ui en anders een gewone witte,2 teentjes knoflook, 1 zakje cheddarkaas, peper en zeezout.,

  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-1999
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

Nacho's

Ooit bij een vriendin gegeten en stiekem gepikt voor thuis..... hmmmm!!

INGREDIENTEN

- 1 zak nacho's (Doritos Nacho Chees), - 1 bosje bos- of lente uitjes, - 1 bekertje zure room, - 1 eetl. mayonaise, - knoflookpoeder (op gevoel), - cheddarkaas, - geraspte kaas (liefst oud), - gedroogde bieslook

  • Mexicaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-11-2004
  • Mexicaans
  •  0-10 min.

Hamburger (zoals je ze bij McDonalds krijgt)

Op deze manier kan je natuurlijk ook quarter pounders maken, dan het vlees wat dikker maken tot hamburgers, sesambroodjes pakken ipv hamburgerbroodjes en de uien grover laten en 2 plakken cheddarkaas,1 erop en 1 eronder.

INGREDIENTEN

125gram pp rundergehakt, 1 ei, 4 hamburgerbroodjes, tomatenketchup, mosterd, 1 uitje fijngesnipperd, 1 augurk in plakjes, eventueel cheddarkaas als je cheeseburgers wilt

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2012
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Quiche Lorraine

Traditionele Quiche Lorraine Dit is het basisrecept voor de klassieke quiche. Er zijn oneindig veel variaties mogelijk met verschillende soorten kaas en groenten.

INGREDIENTEN

Voor het deeg, 100 g zachte boter, 200 g bloem, 2 eieren, , Voor de vulling, 4 grote uien, 1 eetl. olijfolie, 3 teentjes knoflook, 6 eieren, 5 dl room, 20 plakken gerookt ontbijtspek, 200 g geraspte cheddarkaas, zout, peper

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-03-2009
  • Frans
  •  60-120 min.

Mini Bacon-Kaasquiches

Lekker voor bij de thee. Ze zijn het lekkerst als ze lauwwarm zijn.

INGREDIENTEN

6-7 plakjes diepvriesbladerdeeg(ontdooid), 100 gr. bakbacon(in reepjes), 3 eieren, 1 eidooier, 3 dl. creme fraiche, zout, peper, 2 eetl. fijngesneden marjolein en 4 eetl. geraspte cheddarkaas of jong belgen kaas.

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-08-2000
  • Engels
  •  30-60 min.

Spaghettitaart van Jamie Oliver

INGREDIENTEN

400 g droge spaghetti, 500 ml slagroom, 4 grote (liefst scharrel- of biologische) eieren, 100 g geraspte rijpe cheddarkaas of extra belegen kaas, 100 g gemengde kaas, zoals brie, stilton of geitenkaas, in grove blokjes, 2 grote handen vol spinazie, grof gehakt, 1 verse rode peper, zaad verwijderd, fijngehakt, 140 g zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt, grof gehakt, klont boter, paar takjes verse salie, blaadjes geplukt, olijfolie, evt. groene salade, voor erbij

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-02-2010
  •  
  •  60-120 min.

Shepherd'S Pie

Met dit recept heb ik op de duitse televisie een kookboek gewonnen.

INGREDIENTEN

2 el olie, 450 g runder-of lamsgehakt, 1 grote ui fijngesneden, 50 g champignons in plakjes, 2 worteltjes in plakjes, 1 blaadje laurier, 2 el bloem, 1 el tomatenpuree, 2 dl kruidenbouillon, -700g aardappelen in stukjes, zout, pepper, 25 g boter, 1/2 dl melk (kann ook met kant en klaar aardappelpurree)-, 50 g belegen- of cheddarkaas grof geraspt

  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-1999
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een WAANZINNIG kaastaart met veel groenten.

Echt iets om is uit te gaan proberen. Deze vegetarische taart wordt gemaakt van o.a. gourgetten, selderij, wortel, paprika, champignons, mails en kruiden.

INGREDIENTEN

2 eetl. Olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 gourgetten, gehakt, 140 gr selderij, gehakt, 70 gram wortel, geraspt, 1 groen paprika, gehakt, 180 gram maïskorrels, 400 ml tomatensaus, uit blik of zelf gemaakt, 1 eetl. bruine suiker, 1 tl oregano, 1 tl zout, 1 tl basilicum, snufje peper, snufje piment, bladerdeeg of filodeeg, 150 gram Cheddarkaas geraspt, 1 ei en 1 el water samengeklopt, ,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-05-2008
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Asperge en hamgebak

INGREDIENTEN

400 g achterham uit blik, in blokjes gesneden (of ham van eigen keuze), 250 g kleine asperges uit pot, uitgelekt (bewaar vocht) en verder asperges in niet te kleine stukjes gesneden (of verse gekookte asperges), 50 g geraspt Cheddarkaas (voor boven-op), peterselie voor garnering, , VOOR KAASSAUS, 500 ml vocht van asperges, aangevuld met melk, 50 g bloem, 35 g margarine, 1 t mosterdpoeder, zout, peper, 1 kleine ui, geraspt, 200 g geraspt Cheddarkaas, peterselie, fijn, 3 eieren met geel en wit gescheiden

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2007
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kaasmuffins

Hartige muffins, lekker bij soep

INGREDIENTEN

225 gr. maismeel1 eetl. bakpoeder200 gr. geraspte pittige cheddarkaas, of een, andere kaas naar keuze3 dl. melk1 groot, losgeklopt ei4 eetl. gesmolten boter

  • Engels Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2004
  • Engels Bijgerecht
  •  30-60 min.

Mini-souffleetjes met gerookte kip en Stilton

Een van de belangrijkste ingrediënten van dit hapje is Stilton. De smaak van Stilton is nootachtig en licht pikant, de combinatie met port is vermaard.

INGREDIENTEN

Voor 12 stuks, , 3 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg, 100 g blokjes gerookte kip, 1 ei, circa 50 g verkuimelde stilton, 30 g geraspte cheddarkaas, 1-2 el fijngesneden koriander, 1 el bloem, zout en peper

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2009
  • Internationaal
  •  20-30 min.

SHEPHERDS PIE

(uit Engeland) Van: "Wilma"

INGREDIENTEN

500g Minced Lamb = 500 gram lamsgehakt-, 800g Potatoes = 800 gram aardappelen-, 1 large Carrot = 1 grote wortel-, 1 large Onion = 1 grote ui-, 60ml Milk = 60 ml melk-, 30g Butter = 30 gram boter-, 50g Cheddar (Mature) = 50 gram Cheddarkaas (belegen)-, 200ml Beef Stock = 200 ml runder bouillon-, 1 tablespoon Tomato Puree = 1 eetlepel tomate puree-, 1 tablespoon Vegetable Oil = 1 eetlepel zonnebloem olie-, 1 tablespoon Flour = 1 eetlepel bloem-, 1/2 teaspoon Rosemary (dried) = 1/2 theelepel rosemarijn (gedroogd)-, 1/2 teaspoon Thyme (dried) = 1/2 theelepel thijm (gedroogd)-, Salt = zout-, Black Pepper = zwarte peper,

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2002
  • Engels
  •  30-60 min.

Gegratineerde spinazie

Ovenschotel, gezien bij Rudolph van Veen. Is een soort quiche, heel lekker!

INGREDIENTEN

Pak bladspinazie (diepvries), 2 dl creme fraiche, 4 eieren, 50 gr geraspte cheddarkaas, boter om ovenschaal in te vetten, peper en zout.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-11-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

STOKBROODJE SMULWEB!!!

Het lekkerste broodje van 2002!

INGREDIENTEN

1 stokbrood, 350 gr. rundergehakt, 150 gr. belegen kaas, 1 ei, 1 ui, 1 knoflookteentje, 1 klein blikje tomatenpuree, 2 el. ketjap, zout, peper, paprikapoeder, , Voor de garnering:, , 4 plakken cheddarkaas, 1/2 paprika, 2 tomaten, gehakte bieslook

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2002
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Quesadilla's met kaas, avocado en mais

Heerlijk en makkelijk deze Mexicaanse tosti's. En variëren mag.

INGREDIENTEN

4 grote tortillawraps, 1 avocado (geschild, in blokjes), 2 eetlepels citroensap, 1 rode paprika (in blokjes, zonder zaadjes), 1 blikje mais (uitgelekt, ca. 200 g), 0.5 theelepel komijnpoeder (djinten), 0.5 theelepel chilipoeder of, 0.5 theelepel paprikapoeder, 100 gram cheddarkaas (geraspt) of, 100 gram oude kaas (geraspt), 2 eetlepels arachideolie of, 2 eetlepels olijfolie, 125 milliliter zure room, 4 takjes koriander

  • Mexicaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-05-2017
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

GEHAKT EN KAASPASTEI

MAALVLEIS EN KAASPASTEI

INGREDIENTEN

2 eiers -, 300 ml melk -, 5 ml suurlemoensap(citroensap) -, 12,5 ml worcestersous -, 5 ml sout -, 2 ml swartpeper -, 1 ui, gerasper -, 3 dun snytjies brood, blokkies gesny -, 500 g maalvleis -, 3 frankfurters, skyfies gesny OF 250 g 'bacon'blokkies (gebraai) -, 250 g cheddarkaas gerasper -, 2 ml knoffelsout -, 2 ml selderysout -, paprika(poeder),

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-03-2005
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

de texaanse barbecue

Gegratineerde tortillachips

INGREDIENTEN

1 zakje tortilla-chips, 100 gr geraspte cheddarkaas,

  • Amerikaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-07-2000
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

Shepherd's Pie

INGREDIENTEN

400 gram gehakt, 2 eetlepels plantaardige olie, 1 wortel in blokjes, 2 uien, 1,5 dl runderbouillon, 1 eetlepel worcestershiresaus, 1 eetlepel tomatenpuree, 100 g doperwten, 1 ei, 150 g cheddarkaas geraspt, 125 ml zure room, aardappels, melk, zout en peper,

  • Iers
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2005
  • Iers
  •  30-60 min.

nacho's met avacadosalsa

Een van mijn favorite borrelhapjes !, het is wel wat werk op de avond zelf , maar het is het gegarandeerd  waard !

INGREDIENTEN

1 grote zak tortillachips,naturel of cheese flavour, 200 gram cheddarkaas, geraspt, of de plakjes cheddarkaas die je in kleinere stukjes kan scheuren., 2 avocado's, 2 eetlepels citroensap, 1 rode ui of 2 sjalotjes, 2 tomaten, i bekertje zure room a 125 ml, chilipoeder, ,  

  • Mexicaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2014
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Omelet uit de oven

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

* 8 eieren, * 235 ml melk, * zout en peper, * 85 gr gekookte ham, * 55 gr cheddarkaas, * 55 gr mozzarella, * 2 theelpls gedroogde gefruite uitjes, * 1-2 tomaten, in stukjes gesneden

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-09-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Broccoli-kip pasta ovenschotel

Heel eenvoudig pasta recept met cheddarkaas, gedroogde tomaatjes en amandelsnippers.

INGREDIENTEN

350 gr. pastavlinders, 200 gr. broccoli, 350 gr. kipfilet, 8 gedroogde tomaten in reepjes, 200 gr. kastanjechampignons in plakjes, 150 gr. knoflookkruidenkaas, 1 dl. zure room, 1 dl. melk, 1 bosje fijngesneden lenteui, 1 teentje knoflook, 100 gr. geraspte cheddarkaas, 50 gr. amandelsnippers

  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2000
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

McWrap! Maak hem nu zelf

Wanneer we naar McDonalds gaan, bestelt mijn man meestal de McWrap. Ik had hem zelf eigenlijk nog nooit gegeten, dus het was een beetje een gok, maar ik heb hem gisteren proberen na te maken en hij scheen heel goed in de buurt te komen. Hoewel het natuurlijk niet de "echte" McWrap is, vonden wij hem allebei (en de kinderen zaten ook te smullen!) echt overheerlijk! 

INGREDIENTEN

- 4 wraps, - 4 kip(krokant)schnitzels, - tomaat, - ijsbergsla, - rucola, - 4 plakken cheddarkaas, - peper en zout, - mosterdsaus (nieuw van Calvé in een fles..dus NIET gewone mosterd, dat is te scherp), , Mocht je de honing/moster-saus zelf willen maken, dan kun je de mosterdsaus vervangen door een saus gemaakt van: 3 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel honing en een theelepel grove mosterd. 

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-01-2015
  •  
  •  0-10 min.

maissalade

Fris bijgerecht voor in de zomer

INGREDIENTEN

Stukje cheddarkaas (ongeveer 100 gr), Blikje mais (AH), Wortelrauwkost (AH), Blikje ananasstukje,

  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-05-1999
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
Cheddarkaas

Cheddarkaas

Cheddar is een gele, bijna oranje, kaas die een kenmerkende pittige smaak heeft. De kaas wordt gemaakt van koemelk. Oorspronkelijk werd de kaas alleen gemaakt in Cheddar, een dorpje in het Verenigd Koninkrijk. Dit verklaart ook de benaming. Tegenwoordig wordt cheddar op grote schaal geproduceerd, het gaat meestal om massa-productie. Hierdoor zijn er grote verschillen in kwaliteit en smaak. De cheddar kaas wordt namelijk ook veelvuldig gebruikt in de fastfoodindustrie: het plakje kaas op je hamburger is vrijwel altijd cheddar kaas. Weliswaar is deze kaas bijna geen echte cheddar kaas meer te noemen, omdat er vaak allerlei chemische stoffen als smeltzouten aan de kaas zijn toegevoegd om hem sneller te laten smelten. Omdat de cheddar kaas op zoveel plekken wordt gemaakt, is de cheddar geen beschermd streekproduct meer. Cheddar is een vette kaas. Dit komt, omdat de kaas een lang rijpingsproces heeft. Hierdoor krijgt de kaas ook haar pittige smaak.

Nieuwste cheddarkaas recepten
Populaire kaas recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top