charoset
Noord Afrikaanse
1 handje amandelen, 1 handje dadels, 1 handje gedroogde vijgen, Sap van 1 tros druiven of 2 eetlepels rode wijn, 1 lepel kaneel, 50 gram suiker,
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-04-1999Afrikaans0-10 min.
israelische charoset
De charoset wordt gegeten als onderdeel van de maaltijd bij de seiderviering tijdens Pesach.
2 appels, geschild en in kleine stukjes gesneden, 2 bananen, in kleine stukjes, sap en geraspte schil van een halve citroen, sap en geraspte schil van een halve sinaasappel, 15 dadels, ontpit en gehakt, 50 gram gehakte pistachenoten, 50 gram amandelschaafsel, 1 theelepel kaneel, 1 dl ? pesach/kiddoesjwijn (of andere zoete rode wijn), 5 eetlepel matzemeel
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-06-2001Joods10-20 min.