1. Home
  2. Recepten
  3. Chardonnay

Chardonnay recepten (150) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kippenreepjes met chardonnay.

INGREDIENTEN

1 eetl. olijfolie,4 sjalotten fijngehakt,2 teentjes look fijngehakt,8 sneden pancetta infijne reepjes,600 gr fijne kippenreepjes,300 gr shitake in fijne reepjes,250 gr parijse champignons in fijne reepjes,p+z,10 cl gevogeltebouillon,1 dl chardonnay wijn,1 kruidentuiltje(thijm,peterselie,laurierblad),geraspte schil van 1 citroen,sap van 1 citroen,1 dl room.u

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2004
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

kalkoenfilet met krab en mosterdroom met chardonnay

Prachtig gerecht van Pierre Wynants van het restaurant Comme Chez Soi.

INGREDIENTEN

600 gr kalkoenfilet, 3.2 dl gevogeltefond, 8 cl kreeftenfond, 20 gram kalfsfonds,1 dl chardonnay uit de pays d'Oc of uit Bourgonge, 40 gram fijngehakte sjalot, 4 dl room,120 gram boter,20 gram milde mosterd, wat geplette knoflook,een scheutje citroensap, 60 gram tomatenblokjes, 100 gram krabbenvlees, 100 gram schorseneer in kleine stukjes, 100 gram preiwit in kleine blokjes, 400 gram beetgare paste ( spaghettini),20 gram gehakte bieslook, 40 gram geraspte parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-12-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

gebakken worteltjes met komijn, boter en chardonnay

Weer een recept van jamie oliver nu uit het boek " the naked chef is terug " JA IK PROBEER MIJN LIEVELINGSKOK FLINK AAN TE PRIJZEN

INGREDIENTEN

*500 gr worteltjes (kan ook winterpeen), geschrapt en de kleintjes gewoon heel, winterpeen in brokken., *0,5 tl komijnzaad geplet, *1 handvol verse tijmblaadjes, *4 klonten boter, *1 glas chardonnay, *zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-10-2002
  • Engels Bijgerecht
  •  60-120 min.

Varkensrollade in chardonnay gestoofd met olijven

De wijn bepaalt de smaak van dit gerecht. Hoe steviger, des te lekkerder is het eindresultaat

INGREDIENTEN

, gekruide varkensrollade van ca 750 gram, 2 el olijflier, 40 gr boter, 5 teentjes knoflook,n dunne plakjes, 250 gr chardonnay, 5 laurierblaadjes, licht gekneusd, 1 pot zwarte olijven zonder pit. (160 gr uitgelekt),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Jacobsnoten doorprikt met vanille, jelly van chardonnay

Echt een leuk luxe/ Culinair recept bijvoorbeeld voor de Pasen. Mooi om zoiets op tafel te zetten. (zie foto)

INGREDIENTEN

8 jacobsnoten, 2 vanillestokjes, VOOR DE WORTELZALF:, 6 wortelen, 2 eetlepels boter, half bosje gehakte koriander, peper en zout, vurry poeder, VOOR DE JELLY:, 1 dl zoete chardonnay, half blaadje gelantine,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-03-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Salade met in Chardonnay gegaarde zalm

Deze salade kunt u ook maken met bijv. tonijn of grote garnalen.

INGREDIENTEN

400 g. zalmfilet, zonder vel, zonder graten, 1/4 liter visbouillon, 2 glazen Chardonnay, versgemalen peper en zout, 1 zakje gemengde slasoorten, 4 eetlepels kruidendressing, 2 eetlepels lichtgebakken pijnboompitten, 2 eetlepels in reepjes gesneden zongedroogde tomaten, 4 eetlepels mayonaise, sap van 1 citroen, 1 eetlepel mierikswortelsaus, 4 eetlepels gehakte peterselie, ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-2010
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken worteltjes met komijn, tijm, boter en Chardonnay

Ik vindt dit gerecht heerlijk met worteltjes erin, maar je mag er ook de dikke winterpenen voor gebruiken die op de door jouw gewenste maat snijdt. Boter en wijn vormen samen een heerlijke saus die voor mij lekker genoeg is. Je kun deze groente echt overal bij serveren

INGREDIENTEN

500 gr worteltjes, geschrapt en heel, 1/2 theelepel komijnzaad, geplet, 1 handvol verse tijmblaadjes, 4 klontjes boter, 1 glas Chardonnay, zout en peper uit de molen,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-04-2015
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Tilapiafilet met krokante korst begeleid door de Chardonnay

INGREDIENTEN

4 tilapiafilets (diepvries), 2 eieren, 100 g gehakte gemengde gezouten noten, 1 theel. peper, 1 theel. paprikapoeder, 4 eetl. olie, verse dille

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-05-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Simpele pasta met boursin en pijnboompitjes

Gewoon zo?n heerlijke simpele pasta die iedereen lust. En snel bereid is!!!

INGREDIENTEN

600 gram verse pasta (of bijvoorbeeld die verse pasta van A.H.Voor de saus (4 personen):pakje Boursin met knoflook-kruiden 2 dl witte, zoete wijn (Chardonnay) 2 handjes sugar snaps (suikerpeulen) of normale peultjes 2 uien60 gram pijnboompitten 2 eetlepels rode pesto 600 gram (zachte) hamlappenzout, peper, rundvlees-bouillonblokje

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Salade met gemarineerde vijgen en serranoham

Geweldige salade met zoetzure gevulde gemarineerde gedroogde vijgen. Wel aan denken dat de vijgen een dag tevoren in de marinade gaan. Een dergelijk recept eerder gelezen, maar aangepast volgens mijn eigen idee.

INGREDIENTEN

16 grote gedroogde vijgen (de lekkerste zijn die van AH met vanille), 12 halve walnoten, 8 plakken serranoham, 2 dl witte Chardonnay wijn, 1 1/2 dl balsamico-azijn, gemengde sla met rucola (AH), [Voor de dressing]:, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 eetlepel honing, 1 theelepel mosterd, versgemalen peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2007
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

*Jamie Oliver's gebakken worteltjes met komijn en tijm

Recept van Jamie Oliver: gebakken worteltjes met komijn, tijm, boter en Chardonnay: Boter en wijn vormen samen een heerlijke saus. Je kunt deze groenten echt overal bij serveren.

INGREDIENTEN

- 500 g worteltjes, liefst biologische, geschraapt, en heel, - 1/2 theelepel komijnzaad, geplet, - 1 handvol verse tijmblaadjes, - 4 klonten boter, - 1 glas Chardonnay, - zout en peper uit de molen

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2005
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

De allerlekkerste gewokte Hollandse Zeeuwse mosselen

Ik begrijp niet waarom mensen geen of weinig verse mosselen eten. Mosselen zitten barstensvol gezonde eiwitten, vitamine en mineralen. Eigenlijk is het supervoedsel. Ik kan het niet laten, maar dit zijn de allerlekkerste verse Zeeuwse mosselen die je kan krijgen in een restaurant of eetcafé. Zodra er iets onbekends in zit slaan Nederlanders en Belgen gelijk op tilt. Dit is een basic recept van verse Zeeuwse mosselen op Nederlandse wijze klaargemaakt. Koken doen we niet meer, maar we wokken ze. Dat gaat veel sneller. Uiteraard zijn de verse Zeeuwse mosselen MSC gecertificeerd, d.w.z. dat ze duurzaam zijn. Dit recept barst van de smaken. Op de foto`s laat ik zien hoe je het doet.

INGREDIENTEN

Mice en place:, , 1 grote Ui (halve ringen), 1 grote winterpeen (plakjes), 1 stengel Bleekselderij (halve ringen), 1 bosje verse Bladselderij (gesnipperd), 1 dikke Prei (halve ringen), 2 teentjes Knoflook (geperst), Bosje verse Peterselie (fijn), ½ verse Venkelknol (fijn), , Droge witte wijn (Chardonnay, Riesling, Sylvaner), 2 kilo verse Zeeuwse mosselen, Olijfolie, Vers gemalen zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-08-2013
  • Vis Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

koolraap met aardappelen en kaas

Koolraap behoorde vroeger tot een veel gegeten groentensoort. De rapen hebben een vuil-gele kleur die bij het koken oranje wordt. Het is een echte bewaargroente waarvoor de belangstelling in de vorige eeuw vrijwel geheel verdwenen was. Sinds de koolraap schoongemaakt en in blokjes of reepjes gesneden in supermarkten en bij de groentenspecialisten wordt aangeboden wordt er steeds meer van verkocht.

INGREDIENTEN

750 gr. koolraap - in blokjes of reepjes gesneden - 750 gr. aardappelen (geen afkokers) in blokjes of reepjes gesneden - zout - 1.25 dl creme fraiche - 1.25 dl groentenbouillon of eenvoudige droge witte wijn - zoals Chardonnay (Jardin de la France) -125 gr. fijngeraspte oude Goudse kaas.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Witte Truffelsoep

Deze soep van pastinaak en knolselderij is een heerlijk vegetarisch voorgerecht en krijgt door de toevoeging van truffelolie en truffelcarpaccio een extra rijke smaak en een feestelijk accent.

INGREDIENTEN

- Bak & Braad Olijfolie (Oil & Vinegar), - 1 witte ui, grof gesneden, - 1 pastinaak, grof gesneden, - ½ knolselderij, grof gesneden, - 1 laurierblaadje, - 700 ml bouillon, - 2 el Chardonnay Wine Vinegar (witte wijnazijn Oil & Vinegar), - 75 ml room, - Olijfolie met Zwarte Truffel (Oil & Vinegar), - Truffle Carpaccio (Oil & Vinegar)

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-2015
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ovenschoteltje kabeljauw in een heerlijke mosterdroomsaus

Deze heerlijke kabeljauw wordt vooraf niet gebakken, maar gaat gelijk in de oven bedekt met een heerlijke mosterd-roomsaus. Geen omkijken naar en smullen !

INGREDIENTEN

250 gram kabeljauwhaasje, Peper, zout, 1 citroen, Flinke eetlepel roomboter, 1 klein sjalotje, 1/8 liter droge witte wijn (ik gebruikte chardonnay), 150 ml slagroom, 1 flinke eetlepel Dijon mosterd (of meer of minder naar smaak), Gehakte peterselie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-2016
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Boerenkool

Verfijnde stamppot boerenkool

INGREDIENTEN

4 aardappelen, 250 gram boerenkool, blokjes rookspek, maggiblokje, slagersrookworst, water, witte wijn (Chardonnay)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-02-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Garnalen met chardonnayroomsaus

Bij het opruimen van oude mappen met recepten op papier was dit een van de weinige die nog niet op Smulweb stonden. En eigenlijk toch wel te lekker om niet te bewaren.

INGREDIENTEN

250 gr. kleine garnalen;, 1,5 dl. Chardonnay;, 0,5 visbouillontablet;, 125 ml. slagroom;, 3 tl. allesbinder.,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-08-2018
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Rode én witte wijngelei met vele toepassingsmogelijkheden

 Dit receptje las ik eens op de site van Kookwinkel Cook & Co . Zo jammer, dat deze kookwinkel in mijn woonplaats is opgeheven. Ik kwam er graag altijd wel even snuffelen naar nieuwe kookspulletjes. Toch fijner dan online bestellen. Deze gelei is veelvuldig te gebruiken en lang houdbaar en zeer de moeite waard. Ach.... het  kost nauwelijks moeite en dan heb je ook nog wat bijzonders. Zie bij de bereiding waarvoor je het allemaal kunt gebruiken.

INGREDIENTEN

375 ml Witte Chardonnay, 250 gr geleisuiker speciaal ( Van Gilse), 375 ml Merlot of Syrah

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-01-2019
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

Frambozen in Chardonnaygelei

Geurig, zacht en fris dessert dat er fantastisch uitziet. Uit 'Voor altijd zomer' van Nigella Lawson. Bereidingstijd excl. 3 kwartier trekken en minimaal 3 uur opstijven.

INGREDIENTEN

1 fles goede, fruitige Chardonnay, 300 gram verse frambozen, 1 vanillestokje (in de lengte gespleten), 5 blaadjes gelatine, 250 gram suiker, slagroom om erbij te serveren

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-08-2004
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Kaasfondue

Echt de allerlekkerste kaasfondue ooit!!!!

INGREDIENTEN

* 250 ml. chardonnay, * 4 knoflooktenen, * 1 theel. zwarte peper, * 200 gr. emmenthaler geraspt, * 200 gr. gruyere, * 50 gr. roquefort (voor de pittigheid), * 1 theel. kirsch (bij slijter te krijgen), * 1 theel. maizena, * 1 STOKBROOD

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-07-2002
  • Zwitsers
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Coquilles met kerrieschuim

Culinair voorgerecht met een verrassende saus.

INGREDIENTEN

8 coquilles, 40 gram bloem, 1 sjalot, 10 gram kerriepoeder, 1 glas witte wijn, 750 ml groentebouillon

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-04-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Hollandse Kaasfondue met Roquefort

Een simpel te bereiden fondue of gerecht met een pittige smaak.

INGREDIENTEN

100 gram jonge (hollandse) kaas., 300 gram belegen kaas., 100 gram belegen kaas., 200 gram Roquefort (Papillon)., 250 ml. wijn, bij voorkeur Chardonnay., 2 tenen knoflook., 2 el. citroensap., 2 el. maizena., 2 el. water., voorgesneden stokbrood of partybrood.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-09-2013
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Frambozen in gelei

Een overheerlijk dessert (geen gewoon toetje) wat er ook nog mooi uitziet. In het Frans zou ik dit 'succulant' noemen.

INGREDIENTEN

? 150 gr Frambozen, ? 5 blaadjes gelatine, ? 250 gr witte basterdsuiker, ? 2 vanillestronkjes, ? 1 fles Chardonnay, ? room

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-10-2003
  • Engels Nagerecht
  •  10-20 min.

Kasteeldessert

Een romig wijndessert met bosbessen en frambozen.

INGREDIENTEN

4 eierdooiers, 85 g fijne suiker, 1/2 geraspte sinaasappelschil, 225 ml witte wijn(riesling of chardonnay), 250 g bosbessen, 50 g frambozen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-05-2002
  •  
  •  20-30 min.

Antipasti: Crostini met garnalen en tomaat

Dit hapje geserveerd op mijn Italie wijncursus. Heerlijk was dit. Drink het bij een ronde witte wijn, bijvoorbeeld een chardonnay of een Arneis met houtlagering.

INGREDIENTEN

125 g garnalen, 1 tomaat, verse basilicum, 75 g mascarpone, 40 g mayonaise, scheutje wourstershiresaus, zout, peper uit de molen, crostini's of geroosterd brood.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-2004
  • Italiaans
  •  10-20 min.

SCAMPI MET EEN SAUSJE VAN PREI EN APPELTJES

INGREDIENTEN

Scampi`s (6 stuks/persoon), goede boter, 2 dl room, 2 koffielepels tomatenpuree, 2 stengels prei, 2 appels, 1 koffielepel honing, 1 koffielepel chardonnay azijn, cayennepeper, borage cress en postelein voor de afwerking

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-05-2012
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Aardbeien in witte wijn

INGREDIENTEN

- 400 gr niet te grote aardbeien, - 3 dl droge witte wijn (bijv. Chardonnay), - 2 el kristalsuiker, - 1 el Grappa, - 1 el citroensap,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-03-2004
  • Italiaans Nagerecht
  •  60-120 min.

Kaaspate

Voorgerechtje of borrelgerechtje uit "Boodschappen" kerst 2002

INGREDIENTEN

150 gr. zachte geitenkaas, 2 teentjes knoflook, 150 gram gorgonzola, ca. 125 ml. witte wijn(bijv. Chardonnay), 1 eetl. fijngehakte verse salieblaadjes, 2 eetl. fijngeknipte bieslook

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-12-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Witte glühwein

Brrrrr . . . . .  met deze winterse temperaturen kreeg ik spontaan zin in de witte glühwein die we in München op de kerstmarkt hebben gedronken. Een Facebook bericht van Smulweb, waarin ze vroegen met welk drankje je jezelf het liefste opwarmt,  herinnerde me er weer aan Even wat op Google gekeken en met een beetje fantasie en met wat ik in huis had,  heb ik dit heerlijke drankje gebrouwen. Snel opgeschreven om niet te vergeten Ergens had ik gelezen dat je ervoor moest waken dat je de wijn niet moet laten koken omdat dit ten koste gaat van de alcohol. Een leuke bijkomstigheid is dat je de kCook, waarmee ik aan het experimenteren ben, kunt instellen in een drietal temperatuurstanden. De laagste stand is 65 graden Celsius, dus ideaal voor mijn plan. TIP: blog/wilmiewillemse/koken-met-de-kcook-van-kenwood

INGREDIENTEN

- 1 fles witte wijn (ik had Sylvaner, maar Riesling, Pinot Blanc, Chardonnay of Soave gaan ook prima), - 1 vanille stokje, - 1 citroen, - 1 sinaasappel, - 1 steranijs, - 1 kaneelstokje, - 1 kruidnagel, - 4 el honing, - optioneel: een paar eetlepels boerenjongens op brandenwijn.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2016
  • Duits
  •  30-60 min.

Oosters soepje van scampi`s met madrascurry en reinet-appel

Een pittig soepje dat naar meer smaakt....

INGREDIENTEN

-1 bonkajuin, -2 reinet-appelen, -20 gepelde scampi`s, -2 el visfond, -3 el Madras curry, -½ l chardonnay wijn, -0,50 l culinaire room (van minstens 31% room), -3 klontjes suiker, -peper, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-09-2009
  • Chinees
  •  30-60 min.

Kalfsvlees met shoarma, abrikozen en broccoli

Oude AH klassieker, lekker gerecht, leuke fusion van Italië en het Midden Oosten. Probeer een goede kwaliteit gedroogde abrikozen te krijgen, het beste gaat het als ze nog een beetje sappig zijn. Een Chardonnay op hout doet het er goed bij.

INGREDIENTEN

8 gedroogde abrikozen, 2 el rozijnen, 1/2 bouillontablet, 250 g kalfslapjes, 1/2 el shoarmakruiden, peper, zout, 3/4 dl witte wijn (Chardonnay), 300 g broccoli, 125 ml creme fraiche

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2011
  • Fusion
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Vegetarische lasagne met gegrilde groenten en ricotta

Lasagne is een populair Italiaans gerecht dat bereid wordt met pastabladen. Probeer deze vegetarische lasagne met gegrilde groenten en ricotta eens voor een lekkere twist. Deze lasagne is heerlijk in combinatie met een gekoeld glas Chardonnay van Barton & Guestier. 

INGREDIENTEN

1 ui, gesnipperd, 1 knoflookteen, fijn gesneden, 1 el gedroogde Italiaanse kruiden, 700 ml gezeefde tomaat, 250 g tomaten blokjes, 1 blokje groentebouillon, 1 aubergine, 1 courgette, 4 el olijfolie, versgemalen peper en zout, 500 g ricotta, 300 g mozzarella, 250 g verse lasagnebladen, , 1 fles B&G Chardonnay, gekoeld

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-09-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Spitskool met Goudse kaas

Vegetarisch hoofdgerecht dat, eveneens gecombineerd met (Boeren-) Goudse kaas, ook met verschillende andere groentesoorten kan worden samengesteld. Bleekselderij, Chinese kool, paksoi, andijvie en spinazie (beide van de volle grond) zijn enkele voorbeelden. Ook met de verschillende kaassoorten kan men varieren. Andijvie met Roquefort of andere blauwgeaderde kaas en paksoi met jonge geitenkaas zijn echte aanraders.

INGREDIENTEN

1 kg spitskool, schoongemaakt, in smalle repen gesneden, 40 gram boter, 4 eetlepels droge witte wijn, zoals Chardonnay, 2 eierdooiers, 3 dl. slagroom of creme fraiche, 150 gram (jong) belegen (Boeren-) Goudse kaas, grof geraspt, Zout, Witte peper uit de molen, Nootmuskaat en/of kerriepoeder,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-05-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lamsschouder met knoflook en witte wijn

Lamsschouder heeft weinig toevoegingen maar wel veel tijd nodig om uiteindelijk heerlijk mals op je bord terecht te komen.

INGREDIENTEN

600 gr lamsschouder, Vloeibare bakboter, 400 cc tuinkruidenbouillon, 200 cc witte wijn (chardonnay), 1 el. provençaalse kruiden, 1 bol knoflook, 3 4 el room,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-12-2009
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Rode frambozen in chardonnaygelei

Fel rode frambozen in gelei

INGREDIENTEN

1 fles goede fruitige chardonnay, 300 gr frambozen, 1 vanillestokje in de lengte gespleten, 5 blaadjes gelatine, 250 gr suiker, Slagroom om er bij te serveren

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2011
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Valenciaanse ribkarbonade

Voeg eens 1 theelepel honing bij de saus. Vervang de ribkarbonades door ongepaneerde kalfsschnitzels en bak ze iets korter. Voedingswaarde per persoon: eiwit 29g; vet 22g; koolhydraten 9g; kcal (kJ) 350.

INGREDIENTEN

2 ribkarbonades, 1 teentje knoflook, gehalveerd, zout en versgemalen peper, 1/2 eetl. gehakte rozemarijn (vers of diepvries) of, mespuntje gedroogd, 100 ml witte wijn (Spaanse Chardonnay), 50 ml sinaasappelsap, 2 eetl. olijfolie, 1 sinaasappel, in plakken

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-12-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Warme witte sangria

Eigenlijk voor de winter, maar toch maar nu ingevoerd uit angst dit lekkere recept weer kwijt te raken!

INGREDIENTEN

* 2 sinaasappels, schoongeboend, * 1 citroen, schoongeboend, * 150 ml water, * 5 eetlepels honing, * 1 vanillestokje, * 1 fles chardonnay, * borrelglaasje cognac, * oranjebloesemwater (toko),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-07-2002
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

varkenshaas met parmaham

Koop stevige varkenshaasjes, dus niet te dun. Snij ze open tot bijna de bodem. Ondertussen in een kom een goede scheut port met 100 gram suiker, wat honing (3 eetlepels), cranberry`s (tussen de 300 en 500 gram). Deze in kom goed mengen en dan even opkoken (4 minuten) De varkenshaas met zout en peper bestrooien en daarna de binnenzijde insmeren met de philadelphia. Hierna de lichtgekookte cranberry`s in de varkenshaas vullen. De varkenshaas dichtmaken en omhullen met parmaham ( 3 per haasje, zodat de snijzijde dicht is. Gebruik daarna bindtouw om het haasje dicht te binden zodat de saus er niet uitloopt. Daarna aanbakken 4 a 5 minuten. (rondom). Daarna in een ovenschaal gedurende 20 minuten laten bakken ( op 180*). Hierna uit de oven in aluminiumfolie wikkelen (gedurende 5 minuten )en daarna hier uithalen en daarna in dikke plakken opengesneden op de bord serveren. Een wijn is eigen smaak , maar een witte (Chardonnay), rose of rode (zachte merlot) zijn smakelijke keuzes.

INGREDIENTEN

3 grote varkenshaasjes ( 3 x pond),(Philadelphia roomkaas met kruiden. Cranberry`s (300 tot 500 gram), liefst verse, port, suiker, eventueel honing, peper, vloeibare boter en 9 plakken parmaham, aluminiumfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

kipfilet in witte wijn

Kip gekookt in witte wijn met room-dragonsauce.

INGREDIENTEN

, 2 kipfilets, 1 1/2 fles droge witte wijn (bijv. een Steen of Chardonnay), lenteuitjes, 1 citroen, room, dragon, boter, plantaardige olie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-08-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kaaspate

Een feestelijk voorgerecht met geitenkaas en gorgonzola dat met een kwartiertje op tafel staat!

INGREDIENTEN

150 g zacht geitenkaas; 2 teentjes knoflook; 150 g gorgonzola; ca. 125 ml witte wijn (bijv. Chardonnay); 1 el fijngehakte verse salieblaadjes; 2 el fijngeknipte bieslook

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-02-2003
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top