Char siu
Een recept om zelf geroosterd varkensvlees te maken, welke gebruikt kan worden in het recept van de gestoomde broodjes (char siu bau).
1 1/2 pond varkenstenderloin, schouder of hamlap2 teentjes knoflook, gepeld en gestampt2 eetlepels Chinese rijstewijn of droge sherry2 eetlepels hoisin saus2 eetlepels ketchup1 1/2 eetlepels soja saus1 eetlepel honing 2 theelepels bruine suiker1/4 theelepel vijf-kruiden poedereen paar druppels rode kleurstof, optioneel
MarinerenPlet en pel de knoflook en maak fijn met een vijzel of met een vork.Doe in een kom de wijn of sherry, hoisin saus, ketchup, soja saus, honing, bruine suiker, knoflook en 5-spices poeder en meng goed door. Voeg eventueel de kleurstof toe.Snij het varkensvlees in strips van 5 cm breed en 10 cm lang.Doe het vlees in een schaal en giet de marinade eroverheen.Zet het vlees weg in de koelkast en laat gedurende 3 uur marineren.
Verhit de oven voor op 200?C.Haal het vlees uit de marinade en bewaar de marinade.Leg het vlees op een rooster. Zorg ervoor dat onder het rooster een bakplaat ligt met een laagje water of een ondiepe ovenschaal. Dit om evt. vet en vocht op te vangen, zodat dit niet verbrand.Doe het vlees in de oven en rooster gedurende 30 - 45 minuten.Bestrijk gedurende het bakproces 2-3 keer het vlees met de overgebleven marinade.Haal het vlees uit de oven en laat afkoelen.
- Chinees
- 60-120 min.
- Geplaatst op20-03-2005Chinees60-120 min.
- Eigen recept
Char Siu
Char Siu
Faja Lobi Moksie Metie (marinade), mespuntje ve-tsin, stukje Madam Jeanette peper, 2 eetlepels olie (zonnebloem-), 4 eetlepels eetlepels water, 250 gram varkensvlees
- Surinaams Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-04-2003Surinaams Hoofdgerecht30-60 min.
Char Siu
Chinees geroosterd varkensvlees dat zowel warm als koud geserveerd kan worden
-1 kg varkensfilet van de lende (circa 5 cm dik), -1 teen knoflook uit de knijper, -1,5 el chinese sojasaus, -1 el droge sherry of sake, -1 el hoisinsaus, -snufje vers gemalen zwarte peper, -1 el honing, -1 th lepel suiker, -1/2 th lepel vijfkruidenpoeder, -eventueel enkele druppels rode kleurstof, -2 el olie
- Chinees Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-02-2004Chinees Hoofdgerecht30-60 min.
Karbonaad In Char Siu
Karbonaad met rijst of gebakken aardappelen
, 4 varkens-karbonaadjes, rijst og gebakken aardappelen, potje Char Siu sauce (bij toko), 1 blikje chinese mixed pickles (toko), of kleine gemengde vruchten in stukjes (tikje keukenazijn toevoegen), 1 teentje knoflook, zout en zwarte peper ieder 1 theelepel, Oestersaus 1 eetlepel (toko), 1 tomaat, 1 potje Atjar Tjampoer om te garneren. Mag ook gewoon komkommer zijn., plantaardige olie
- Surinaams Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-09-1998Surinaams Hoofdgerecht20-30 min.
karbonaad in char siu
- 4 varkens-Karbonaadjes, - Rijst of gebakken aardappeltjes 4 tot 6 pers., - potje Char Siu sauce (toko), - 1 blikje chinese mixed pickles (toko), of klein blikje gemengde vruchten in stukjes (tikje keukenazijn bij voegen), - 1 teentje knoflook. zout en zw peper ieder 1 theelepel., - Oestersaus 1 eetlepel (toko), - 1 tomaat., - 1 potje Atjar Tjampoer (toko) om te garneren. Mag ook gewoon komkommer zijn. plantaardige olie., ,
- Surinaams Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-05-2002Surinaams Hoofdgerecht60-120 min.
Char Siu Salmon
4 x 80g fillets salmon, mid-cut, skin on, olive oil, for frying, , Char Siu Sauce, 1/3 cup honey, 1/3 cup Shaoxing (Chinese rice wine), 2 tbs soft brown sugar, 2 tbs light soy sauce, 2 tbs hoi sin sauce, 2 tbs garlic powder, 1 tsp five-spice powder, A few drops of red food colouring, 2 tbs red bean paste, 1 tbs Chinese black vinegar, , Winter Melon and Wood Ear Mushroom Stir-Fry, 1 tbs hoi sin sauce, 1 tbs light soy sauce, 1/4 cup Shaoxing (Chinese rice wine), 1/4 cup black rice vinegar, 2 tsp caster sugar, 2 tbs peanut oil, 1 tbs grated ginger, 1 tbs finely chopped garlic, 100g winter melon, skin and seeds removed, cut on an angle into 3cm pieces, 2 wood ear mushrooms, root removed, torn into 3-4cm pieces, 1 cucumber, alternate strips of skin peeled off, halved lengthways, seeds removed, cut on an angle 1cm thick, 3 spring onions, sliced into 4cm lengths on the diagonal, 1 bunch garlic chives, cut into 4cm lengths, Handful of mung bean sprouts, 1 tbs sesame oil, 1/4 cup chopped peanuts, 1/2 cup coriander leaves, to serve, ,
- Aziatisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op06-02-2011Aziatisch Hoofdgerecht> 120 min.
CHAR SIU (Surinaams-Chinees varkensgerecht)
Char Siu is met de komst van de Chinezen in Suriname geintroduceerd, maar het heeft een eigen Surinaams karakter gekregen. Dit recept is afkomstig van een van de beste Surinaaamse restaurants, een aanrader van jewelste!
Faja Lobi Moksie Meti, Mespuntje Ajo-No-Moto, Stukje Madam Jeanette peper, 2 el zonnebloemolie, 4 el water, 250 gram varkensvlees,
- Surinaams Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-06-2004Surinaams Hoofdgerecht30-60 min.
Char siu met broccolini
Kort in de keuken en toch fantastisch Aziatisch eten.
* 100 gr dunne rijstnoedels of mihoen, * 2 bosjes broccolini of bimi, onderkant verwijderd, * 1 eetlpl zonnebloemolie, * 400 gr rundergehakt, * 2 tenen knoflook, fijngesneden, * 2 cm verse gemberwortel, geraspt, * 4 eetlpl Chinese rijstwijn (Shaosing), * 4 eetlpl char siu-saus (Chinese barbecuesaus), * 50 gr ongezouten geroosterde pinda's, grof gehakt, * 1 rode peper, in ringetjes, * korianderblaadjes
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-05-2014Aziatisch Hoofdgerecht30-60 min.
Char Siu (Surinaams-Chinees varkensgerecht)
Char Siu (Surinaams-Chinees varkensgerecht)
Faja Lobi Moksie Metie (marinade), -mespuntje ve-tsin, -stukje Madam Jeanette peper, -2 eetlepels olie (zonnebloem-), -4 eetlepels eetlepels water, -250 gram varkensvlees
- Surinaams Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-10-2002Surinaams Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Chinese `Geblakerde` Char Siu Varkenshaas
Chinese `Geblakerde` Char Siu Varkenshaas
400 g Varkenshaas of schouderkarbonade, 3 tenen knoflook, Koriander om te garneren, 150 g Jasmijnrijst (pandanrijst), MeiAsia ingrediënten, 1 pakje MeiAsia Woksaus voor Chinese Varkenslapjes (Char Siu)
- Chinees
- > 120 min.
- Geplaatst op19-11-2013Chinees> 120 min.
Char siu bau
Gestoomde broodjes met Chinees geroosterd varkensvlees (dim sum).
DEEG2 eetlepels suiker1 1/2 theelepel droge gist300g bloem1 eetlepel plantaardige olie1/2 theelepel sesamolie1 1/2 theelepel bakpoeder, Vulling1 theelepel plantaardige olie250g Chinees geroosterd varkensvlees, fijngehakt (te krijgen in een Cantonees restaurant)2 eetlepels oestersaus2 theelepels suiker2 theelepels rijstwijn (sherry kan ook)1 theelepel sesamolie1 theelepel sojasaus (zoute variant!!)
- Chinees
- > 120 min.
- Geplaatst op20-08-2004Chinees> 120 min.
Char Siu Bau
1 tl olie, 250 gr gegrild varkensvlees, in plakjes, 3 tl Shaoxing rijstwijn, 1 tl sesamolie, 2 el oestersaus, 2 tl lichte sojasaus, 3 tl suiker, 1 portie basisgistdeeg (zie recept asisgistdeeg), chilisaus
- Chinees Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-12-2012Chinees Voorgerecht10-20 min.
Char siu ribbetjes van de BBQ
Eerst 4 uur marineren en dan in aluminiumfolie op de BBQ voor 40 minuten , U weet niet wat U proeft ! TOP !
1 eetlepel tijmblaadjes (verse + extra takjes tijm), 2 eetlepels zonnebloemolie, 2 eetlepels sesamzaadjes, 1 eetlepel witte wijnazijn, 1 kilogram varkensribben, 1 theelepel sesamolie, 2 eetlepels sojasaus, 4 eetlepels honing, 1⁄2 theelepel kaneel, snuifje witte peper, 1⁄2 citroen (het sap), 2 lookteentjes, 2 kruidnagels, 1 steranijs
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-07-2020Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Mijn variatie op Char Siu (zoete geroosterd varkensvlees)
Als jij van zoet houd, zal jij deze gerechtje beslis lekker vinden.
500 g varkenslappen of schouderlappen of speklappen, 2 e hoisinsaus, 1 e donker Chinese sojasaus, 1 e droge sherry, 1 t sesamolie, 1 t honing, 1 t suiker, 1/2 t knoflookpoeder, 1/4 t vijfkruidenpoeder, 1/4 t gemberpoeder, zout, sambal oelek, rode kleurstof, naturel (je kan het ook weglaten, maar dan is het niet meer een typische Char Siu, honing voor bestrijken van vlees,
- Chinees Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op15-06-2012Chinees Bijgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Chinese Char Siu die iedereen makkelijk kan maken
Mmmm€. Dit is toch wel het lekkerste vlees dat er is als je lekker Chinees wilt eten en is voor iedereen makkelijk te maken met ingredienten die overal te koop zijn. Geen gekke dingen zoals flesjes rode kleurstof want die kleur komt er op natuurlijke wijze toch wel. Ik had nog 2 varkenshaasjes over, heb ze gisterenavond gemarineerd en vanmiddag bereid. Laatste feestmaal met onze Duitse vrienden die over waren en net weer 800 km op weg naar huis zijn. Dit is voldoende voor 4 personen. Dit is zo lekker om je vingers bij op te (vr)eten!
Vlees en marinade:, , 500 gr varkenshaas, 3 e donkere sojasaus, 5 e lichte sojasaus, 5 e honing, 3 e bruine basterdsuiker, 1 t chinese five spices poeder, 3 e hoisinsaus, Half glas Shaoxing Chinese rijstwijn of droge sherry, 2 cm verse gember, fijngehakt, 4 teentjes knoflook, fijngehakt, , Glazuur:, , 1 e donkere sojasaus, 2 e honing, 1 e zonnebloemolie
- Chinees Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-06-2014Chinees Bijgerecht30-60 min.
Char siu ( varkensvlees op gestoomde paksoi met zoete sinaas
400 gram varkenshaas., , Voor de marinade:, 2 tenen knoflook, geplet en fijngesneden., 2 eetl vers geraspte gemberwortel., 1/2 dl lichte sojasaus., 1/2 dl rijstwijn., 3 eetl bruine basterdsuiker., 1 eetl hoisinsaus., 1 eetl gele bonensaus., 1 eetl plantaardige olie., 4 eetl vloeibare honing., 1 bosui in ringetjes., zout en vers gemalen peper., , Voor de zoete sinaasappelsaus:, sap van 3 sinaasappels., scheutje lichte sojasaus., 3 eetl vloeibare honing., snufje kaneel., 1 eetl maizena, glad geroerd met 2 eetl koud water., 400 gram paksoi.
- Chinees Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-05-2011Chinees Hoofdgerecht30-60 min.
BBQ Varkensvlees Recept (Char Siu/Char Siew)
Dit recept heb ik gekregen van mijn Chineese vriendin Bee Yinn Low die tegenwoordig in Amerika woont. De geheime ingrediënten om de beste char siu (char siew) ooit te maken zijn: Keuze uit vlees - als je houdt van char siu (char siew) mals, sappig, sappig, en een beetje vet, gebruik varkensvlees buik. Als je liever een vlezige char siu (char siew) wilt, ga dan voor varkenslende. Maltose - genaamd "麦芽糖" in het Chinees, moutsuiker is het geheime ingrediënt dat char siu (char siew) zijn kleverig zoete smaak en textuur geeft. Honing is gewoon de kers op de taart. Chinese rose wijn - Deze wijn is zeer geurig en geeft een zeer mooie smaak aan deze BBQ varkensvlees of char siu (char siew) recept. Vijfkruidenpoeder
1 groot stuk varkensvlees (gesneden in 4 stukken), 3 teentjes knoflook (fijngehakt), 1 1/2 eetlepels olie, , Char Siu (Char Siew) Saus:, , 1 1/2 eetlepels moutsuiker, 1 1/2 eetlepels honing, 1 1/2 eetlepels hoisinsaus, 1 1/2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel Chinese rose wijn, 3 mespuntjes witte peper, 3 druppels rode kleurstof (optioneel), 1/2 theelepel vijfkruidenpoeder, 1/2 theelepel sesamolie
- Chinees
- > 120 min.
- Geplaatst op19-05-2013Chinees> 120 min.
Babi Panggang
Char Siu is een geroosterd varkensgerecht. Kenmerkend aan dit gerecht is dat het vlees een rode kleur krijgt. Er is wat honing, pinda en sesam aan de Char Siu toegevoegd voor een extra lekkere smaak.
3 lente-uitjes, 250 g hamlappen, 300 g broccoliroosjes, zout en peper, 250 g Noedels, 1 pakje MeiAsia Chinese Char Siu Woksaus, 1 EL Wokolie
- Chinees Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-02-2012Chinees Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
sze chuan bbq marinade voor varkensvlees
Dit is een heerlijke marinade voor varkensvlees op de BBQ, en na het marineren kan je het vlees ook natuurlijk in de pan bakken.
2 el. bakolie, 6 el. char siu saus, 3 el. sojasaus/ketjap, 3 el. chilisaus, 1 teen knoflook, 1 tl. gember, 3 el. honing, 2 el. bruine basterd suiker, 1 tl. vijfkruidenpoeder, hamlappen
- Chinees Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-08-2015Chinees Hoofdgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Steamed buns met Chinese speklapjes
Deze gestoomde broodjes zijn makkelijker dan je denkt! Maak de broodjes vooraf en bereid het varkensvlees wanneer je wilt eten. Een gegarandeerd succes!
3 tenen knoflook, fijngesneden, 2 rode pepers in ringen, 1 potje char siu saus a 175 ml, 300 g minute speklapjes, 1 winterpeen, 1 komkommer, 4 el sesamolie, 2 el vissaus, 2 el limoensap (vers of flesje), 250 g zelfrijzend bakmeel + extra voor bestuiven, snufje zout, 1 tl bakpoeder, 200 ml melk, koriander
- Aziatisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-09-2018Aziatisch60-120 min.
- Eigen recept
easy tjauw min
Dit is een snel en makkelijk tjauw min recept, de smaak is er echter niet minder om.
300 gram fijngesneden kipfilet., 1 pak eiermie, 1 paksoi, 1 bos lente-ui, 4 tenen knoflook, 1 grote ui, 1 rode paprika, 1 stronk broccoli in roosjes, beetgaar., 200 gram tauge, de fijne variant., 1 flesje sesamolie, 3 eetlepels oestersaus (lee kum kee), 5 eetlepels hoi sin sauce ( lee kum kee), 3 eetlepels plumsauce- pruimensaus (lee kum kee), 2 lepels char siu poeder, aromat, ve-tsin, witte peper
- Surinaams Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-08-2010Surinaams Hoofdgerecht20-30 min.