Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Champignonsaus

Champignonsaus recepten (525) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Champignonsaus

Gewoon overheerlijk

INGREDIENTEN

2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, peper en zout, 1 lepel bloem, 50 gram boter, 200ml. slagroom, 1 bakje champignons

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2000
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een varkenshaas vol verrassingen

Dubbel verpakt varkenshaas met verstopt gehakt in haasje "recept om over na huis te schrijven."

INGREDIENTEN

Varkenshaas (1 voor 2 personen), VOOR VULLING:, ongekruid varkensgehakt, zout, peper, gedroogde oregano, tijm (weinig), knoflook, fijn, zongedroogde tomaten uit olie, fijn, zwarte olijven, fijn, kleine blokjes mozzarella, balsamicoazijn, ontbijtspek of bacon, aluminiumfolie, 3 e olijfolie, 1. Meng alle ingrediënten voor de vulling heel goed en laat een uurtje in koelkast staan zodat de aroma`s goed kunt vermengen., 2. Snijd varkenshaas open in lengte, maar niet helemaal door., 3. Vouw varkenshaas goed open en verdeel de gehakt mengsel in vorm van een worst over varkenshaas., 4. Vouw goed dicht en verpak erna varkenshaas in spek/bacon., 5. Nu verpak jij de haas in aluminiumfolie en bak dit in oven voor 20 min. bij 200*C (dit om het vlees voor te garen), 6. Haal varkenshaas uit folie en bak dit mooi bruin en gaar in een koekenpan in 3 e olijfolie. (anders dan bij kip, mag varkenshaas tegen de roze aan zitten het moet in ieder geval niet droog gebakken zijn), 7. Houd varkenshaas warm in aluminiumfolie terwijl jij de saus maken.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-11-2012
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Champignonsaus

Heerlijke champignonsaus

INGREDIENTEN

Champignons, 40 gr boter, 1 ui, 40 gr bloem, 4 dl bouillon, 1 ei, 0,5 dl koffieroom, 1 eetlepel witte wijn, Peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Champignonsaus

Overheerlijk, zie mijn recept voor varkenshaas met deze saus.

INGREDIENTEN

Zie varkenshaas met champignonsaus.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

champignonsaus

INGREDIENTEN

1 sjalotje250 g champignons50 g boter50 g bloem5 dl groenten- of kippenbouillon1 citroenpeperzoutindien gewenst 1 dl room

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-08-2002
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Champignonsaus

Romige champignonsaus

INGREDIENTEN

250 gram champignons, 1 grote ui, sap van een citroen, 125 ml slagroom, peper, zout en peterselie, 2 eetlepels zonnebloemolie, Evt. naar wens maizena toevoegen om saus een beetje dikker te maken

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-01-2014
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Champignonsaus

Saus bij diverse soorten vlees

INGREDIENTEN

Bakje champignons en olijfolie, bruine basterdsuiker, scheutje koffiemelk, ketchup/mayonaise, ketjap, beetje mosterd, sambal naar behoefte

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-10-1998
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Champignonsaus

INGREDIENTEN

125 g kastanjechampignons, 75 g oesterzwammen, 3 sjalotjes (75 g), 1 teentje knoflook, 1 theelepel verse tijmblaadjes (of ½ theelepel gedroogde tijm), 1½ dl slagroom, ongezoet, 30 g boter, ½ dl kalfsfond, Zout en versgemalen peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-2007
  •  
  •  20-30 min.

champignonsaus

Kant-en-klare sauzen bevatten nogal eens veel natrium, deze saus kunt u echter gerust gebruiken.

INGREDIENTEN

1 eetl ongezouten boter, 1 eetl bloem, 1 dl natriumarme vleesbouillon, 100 gr champignons,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-11-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

champignonsaus

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-05-2011
  •  
  •  0-10 min.

Champignonsaus

Gemaakt van verse champigons

INGREDIENTEN

125gr champigons, het sap van een halve citroen, een snufje zout, 3a4 blokjes bouillon, 30 gr bloem, 2 lepels melk of room

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-04-1999
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Champignonsaus

INGREDIENTEN

Ingrediënten, 20 gram boter of margarine, 250 gram champignons, in plakjes, 2 sjalotten, fijn gesneden, 1 deciliter witte wijn, ? liter slagroom, 2 theelepels maïzena, zout, peper, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 50 gram boter, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-12-2011
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Champignonsaus

INGREDIENTEN

20 g boter, 250 g champignons, 2 sjalotten, 1 dl witte wijn, 1/8 l slagroom, 2 tl maizena, zout, versgemalen peper, 1 el gehakte peterselie, 50 g boter

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-05-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Champignonsaus

Deze saus is lekker bij biefstuk of bij gebraden kip.

INGREDIENTEN

40 g boter (bakboter), 30 g bloem (tarwebloem), 1.5 dl melk (vol), 1 dl gevogeltefond, peper, zout, 250 g champignons, 2 eetlepels citroensap, , (variatie: een klein glaasje porto tijdens het bakken van de champignons), , , , , , , , , ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-10-2001
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Champignonsaus

Lekker pittig sausje voor bv. bij de bbq of fondue.

INGREDIENTEN

250 gr. champignons, 1 ui, 3 a 4 eetl. sherry, 6 eetl. mayonaise, 3 eetl. tomatenketchup, 1 eetl. worchestersaus, 3/4 theel. cayennepeper, 1 theel. knoflook, 3 eetl. ketjap, 5 a 6 eetl. koffiemelk, veel gehakte peterselie.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2003
  •  
  •  30-60 min.

champignonsaus

Heerlijk bij gekookte kip, kalfsvlees, kalfszwezerik, kalfstong of heilbot.

INGREDIENTEN

100 gr verse champignons, 2 sjalotten of 1 kleine ui, 2 eetl boter of margarine, citroensap, 1 theel bloem, 2 eierdooiers, 1 kopje zoete of zure room, bosje peterselie, witte peper, zout,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-02-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

champignonsaus

Lekkere verse champignonsaus met kruiden

INGREDIENTEN

1 kg. kleine champignons. 150 gram boter., 5 dl melk. 50 gram bloem. sap ? citroen. 1 eierdooier. zout, peper. marjolein evt. ander tuinkruiden en bouillon en zout of aromat.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-01-2000
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Champignonsaus

Champignonsaus uit de magnetron

INGREDIENTEN

100 gr champignons, 1 dl droge witte wijn, 1 el maizena, 1 dl bouillon, peper, zout, paprikapoeder

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-03-2000
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Champignonsaus

Een zachte champignon roomsaus

INGREDIENTEN

Kastanjechampignons, Boter, Cognac, Room, Water, Peterselie (fijn gehakt)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-08-2013
  • Frans
  •  20-30 min.

Champignonsaus

INGREDIENTEN

, 40 g boter, , 30 g bloem, , 1,5 dl melk, , 1 dl gevogeltefond, , peper en zout, , 250 g champignons, , 2 eetlepels citroensap, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-07-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Champignonsaus

Lekker bij vlees of kipfilet.

INGREDIENTEN

1 sjalotje250 g champignons50 g vetstof50 g bloem5 dl groente- of kippenbouillonpeperzoutindien gewenst room

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-05-2004
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Champignonsaus

Met monchou. Is een recept wat op een pakje MonChou zat, maar zo hoef ik het papaiertje niet te bewaren ;-)

INGREDIENTEN

*2 el olie *100 gram MonChou *zout en peper *150 gram hamreepjes *250 gram champignons *1 banaan *4-6 el zoete chilisaus

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-08-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.

champignonsaus

Lijnvriendelijke roomsaus

INGREDIENTEN

1 sjalot-1 el boter-peper-zout-paprika-citroensap-250 cc. koffieroom-kippenbouillon-250gr champignons

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-11-2000
  •  
  •  10-20 min.

Champignonsaus

INGREDIENTEN

200 gr champignons (vers), zout en peper, 30 gr boter, citroensap, 30 gr bloem, ? liter bouillon, 2-3 eetl. koffiemelk of -room, ? eetl. gehakte peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-03-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Champignonsaus

INGREDIENTEN

40 g boter (bakboter), -30 g bloem (tarwebloem), -1.5 dl melk (vol), -1 dl gevogeltefond, -peper, -zout, -250 g champignons, -2 theelepels citroensap,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-10-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Champignonsaus

INGREDIENTEN

40 g boter, 30 g bloem, 1,5 dl melk, 1 dl gevogeltefond, peper, zout, 250 g champignons, 2 eetlepels citroensap

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-03-2001
  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Champignonsaus

Eenvoudige maar smaakvolle champignonsaus.

INGREDIENTEN

50 gr margarine, 1 eetl bloem, 1/2 tablet vleesbouillon, 125 gr champignons, scheutje ketjap

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2013
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

champignonsaus

INGREDIENTEN

1 doosje champignons, 200ml creme fraiche, 1 eetlepel grove mosterd, vloeibaar bakproduct, 1 ui, zout en peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-10-2010
  • Frans
  •  10-20 min.

Champignonsaus

INGREDIENTEN

75gr Champignons, 25gr boter, 1 el. bouillonpoeder, 2 dl room.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-03-2001
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Champignonsaus

INGREDIENTEN

250 gr champignons, boter, creme fraiche, mosterd, 1 sjalot, 1 teentje knoflook

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-11-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Champignonsaus

.

INGREDIENTEN

6 grote champignons, 2 tenen knoflook, beetje citroensap, olijfolie, zout, peper, allesbinder.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-10-2013
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Champignonsaus

INGREDIENTEN

20 gr boter, 2 eetlepels bloem, 3 dl melk, peper, zout, nootmuskaat, evt. wat ketjap of tamari, , 150 g champignons, tijm

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-11-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Champignonsaus

INGREDIENTEN

250 gram verse champignons -, 2 eierdooiers -, 2 sjalotten of 1 kleine ui -, 1 kopje zoete of zure room -, 2 eetlepels boter of margarine -, bosje peterselie -, citroensap -, witte peper -, 1 theelepel bloem -, zout, ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-09-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Champignonsaus

Heerlijke volle saus voor bij vlees(vervanger)/gevogelte.

INGREDIENTEN

40 gr. boter, 500 gr. champignons, 2 sjalotjes, gesnipperd, 1 eetl. fijngehakte peterselie, 1 theel. oregano, 1/4 l. droge witte wijn, 3,5 dl. bouillon, warm, 1 1/2 eetl. tomatenpuree, 1 1/2 eetl. maiszetmeel, 3 eetl. koud water, 3 eetl. creme fraiche, een paar druppels Worcestershire sauce, een paar druppels tabasco, zout en peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-01-2002
  •  
  •  10-20 min.

champignonsaus

INGREDIENTEN

Champignons, creme fraiche, tijm, slagroom, boter, zout peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-12-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Champignonsaus

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-05-2009
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Champignonsaus

Voor bij de friet, gebakken aardappels of in een pastijtje

INGREDIENTEN

Uitjes, champignons, pakje champignon-creme soep van knorr.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-11-1999
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  0-10 min.

champignonsaus

Lekker en snel klaar

INGREDIENTEN

1 doosje verse champignons of 1 blik champignons,1 potje room,peper en zout,ketchup.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-02-2007
  •  
  •  0-10 min.

champignonsaus

Lekker bij de preiflapjes en rijst (Aangepast uit EKKO-kookboekje)

INGREDIENTEN

250 gr. champignons*2 uien*50 gr. boter*50 gr. bloem*3 dl. melk*3 dl. water*2 tl. (kruiden-)bouillonpoeder*bieslook*peper*zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-03-1999
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Champignonsaus

INGREDIENTEN

150 gr champignons, 15 gr boter, peper, zout, 1 eetlepel bloem, 1 dl koffieroom

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-11-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top