- Eigen recept
Een varkenshaas vol verrassingen
Dubbel verpakt varkenshaas met verstopt gehakt in haasje "recept om over na huis te schrijven."
Varkenshaas (1 voor 2 personen) VOOR VULLING: ongekruid varkensgehakt zout peper gedroogde oregano tijm (weinig) knoflook, fijn zongedroogde tomaten uit olie, fijn zwarte olijven, fijn kleine blokjes mozzarella balsamicoazijn ontbijtspek of bacon aluminiumfolie 3 e olijfolie 1. Meng alle ingrediënten voor de vulling heel goed en laat een uurtje in koelkast staan zodat de aroma`s goed kunt vermengen. 2. Snijd varkenshaas open in lengte, maar niet helemaal door. 3. Vouw varkenshaas goed open en verdeel de gehakt mengsel in vorm van een worst over varkenshaas. 4. Vouw goed dicht en verpak erna varkenshaas in spek/bacon. 5. Nu verpak jij de haas in aluminiumfolie en bak dit in oven voor 20 min. bij 200*C (dit om het vlees voor te garen) 6. Haal varkenshaas uit folie en bak dit mooi bruin en gaar in een koekenpan in 3 e olijfolie. (anders dan bij kip, mag varkenshaas tegen de roze aan zitten het moet in ieder geval niet droog gebakken zijn) 7. Houd varkenshaas warm in aluminiumfolie terwijl jij de saus maken.
VOOR SAUS: 2 e olijfolie 2 uien in dunne halve ringen gesneden 2 teentjes knoflook, fijn 200 g champignons in plakken gesneden 1+1/2 t gerookte paprikapoeder (anders gewone paprikapoeder) 250 ml room zout zwarte peper klein bosje basilicum, in stukjes gescheurd 2 e bloem 100 ml water 1. Fruit in braadvet van vlees de ui en knoflook aan tot zacht. 2. Bak champignons mee tot gekleurd. (indien nodig, voeg jij nog wat olie erbij) 3. Voeg paprikapoeder bij en bak even mee tot geur vrij komen. 4. Voeg room erbij en laat geheel goed gaar worden. 5. Indien nodig bind jij de saus nu met een papje van water en bloem (en laat de bloem wel een paar minuten gaar worden). (of anders gebruik jij maïzena) 6. Meng gescheurde basilicumbladeren er doorheen. VERDER: 7. Haal varkenshaas uit folie en doen op snijplank. 8. De sappen die vrij kwamen meng jij door champignonsaus. 9. Snijd varkenshaas in plakken, maar behoud de vorm voor presentatie. 10 Plaats varkenshaas in zijn geheel op een serveerschaal. 11. Verdeel de champignon roomsaus erover en er omheen. 12 Garneer met basilicum.
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-11-2012Afrikaans Hoofdgerecht30-60 min.
Boursinragout
Een snel en eenvoudig gerecht, wat heerlijk te combineren is met rijst (lekker licht) of pasta en een groene salade.
Benodigdheden:, 300 gr. kip/kalkoenfilet of 300 gr. rundergehakt (om kleine balletjes van te draaien), bakboter/olie, 1 blikje champignon creme soep (bijv. Unox), 1 pakje Boursin (met knoflook en kruiden) of slanke variatie: pakje halfvolle Paturain (Delinesse), , (eventueel verse tuinkruiden toevoegen), , Variaties:, plakjes champignons meebakken of tauge op het laatst toevoegen.,
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-01-2001Goedkoop en snel Hoofdgerecht10-20 min.
Champignon
Salade met ham en doperwtejes
200 gr. champignons, 1 dikke plak gekookte ham zonder vet, 100 gr. (diepvries) doperwtjes, 1 uitje 4 lepels slasaus, scheutje sinaasappelsap, sinaasappelrasp en peterselie.
- Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-01-2001Voorgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Nog meer bladerdeeghapjes
Ik heb al heel wat bladerdeeghapjes op mijn pagina staan, maar deze week verzon ik er nog een paar. Ook deze vielen weer erg in de smaak. Ik maakte deze keer 3 soorten. Van links naar rechts op de foto bladerdeeg gevuld met salami en kaas, in het midden gevuld met zachte geitenkaas en gedroogde tomaat en helemaal rechts een kleine champignon gevuld met blauwe kaas. Ze vlogen weg. N.B. De hapjes zijn heel goed in te vriezen. Bak ze dan bevroren nog plm. 10 - 15 minuten op 200 graden. Ook dan zijn ze nog heerlijk.
Plakjes diepvries bladerdeeg - stukje belegen kaas - plakjes salami - zachte geitenkaas - gedroogde tomaatjes op olie - kleine champignons - blauwe kaas - los geklopt ei (de hoeveelheid van alle ingrediënten is afhankelijk van het aantal wat je wilt maken)
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-01-2008Nederlands10-20 min.
Champignon hapjes met boursin
Potje champignons uitgelekt, ½ Pakje boursin, 150 Gr reepjesham, 10 Pl bladerdeeg, 1 Ei, Oven op 220 graden
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-09-2009Nederlands20-30 min.
Champignon Tapas
Heerlijke tapas met champignons
250 gr (kleine)champignons - knoflook - olijfolie - witte wijn
- Spaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-04-1999Spaans Voorgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Champignon met boursin
Heerlijke champignons en supersimpel te maken
Grote champignons of portobello`s, Boursin met knoflook en kruiden, Pijnboompitten, beetje olie
- Frans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op27-06-2009Frans Voorgerecht0-10 min.
champignon soep
Gebonden champignon soep
Bouillonblokjes of verse bouillon, champignons,50gram boter en 50 gram bloem, beetje koffiemelk en peterselie, gebakken uitjes
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-12-1999Frans10-20 min.
Champignon- Notenragout
Een lekker romige vegetarische ragout.....
1 ui, 200 g kastanjechampignons (of gemengde champignons), 1 of 2 tenen knoflook, verse peterselie, olijfolie, klontje boter,2 el bloem, 1(groente) bouillonblokje, melk, 50 g ongezouten gemengde noten, zwarte peper, 2 pasteibakjes.
- Vegetarisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-08-2000Vegetarisch10-20 min.
- Eigen recept
Champignon roomsaus
Lekkere rijke champignonroomsaus. Ideaal voor bij biefstuk en aardappelvarianten.
150 gr. Champignons (plakjes of blokjes) of andere paddestoelen, 1 ui (gesnipperd), 125 ml creme fraiche, 75 ml water, 30 gr. boter, zout en peper, 1 el allesbinder
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-01-2009Frans10-20 min.
Champignon saus
Champignonsaus
Champignon snijden in plakjes smoren in boter bouillon toevoegen binden met bloem maizena
- Europees Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-01-2014Europees Bijgerecht0-10 min.
CHAMPIGNON DORDOGNE.
Een eigen creatie van restaurant De Echoput (Hoog Soeren),die al sinds het begin van de 60-er jaren op de kaart staat. EEN ECHTE TOPPER!!!!!!!
- half gehakte ui, - 2 gehakte knoflookteentjes, - 2 tl Echoput-Champignon-Dordogne-kruiden, - 1 scheut witte wijn, - 1/4 liter room, - 1 tl bloem, - water, - 200 gr kleine champignons, , , Het bierbeslag:, - 6 el bloem, - 1 ei+ 1 extra dooier, - 1/2 flesje bier (pils), - zout en peper
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op16-01-2004Nederlands> 120 min.
champignon roomsaus
Dit recept is voor 1 steelpan met Champignon roomsaus, goed voor zeker wel 10 personen
1 bakje Champignons/kastanjechampignons, 1 grote ui, bloem, peper, zout, 250 ml. koksroom, 250 ml. halfvolle melk, 100 gram boter
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-07-1999Nederlands10-20 min.
Champignon escalope.
Champignon escalope met risotto
-1 pak tuinboontjes (diepvries, 300 gram), , -2 zakken risotto ai funghi (a 165 gram), , -2 eetl. boter of margarine, , -1 vegetarische escalope champignon (a 150 gram), -1 bakje romaatjes (mini romatomaten, 250 gram),
- Nederlands Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-04-2005Nederlands Hoofdgerecht0-10 min.
champignon met kaasvulling
Verras je gasten eens hier mee!!
Benodigdheden per champignon: 1 grote champignon(min. 2 cm. doorsnee), een klein beetje geraspte kaas, 1 tl. gezouten roomboter, 1 tl. zoute soyasaus, 1/2 tl. citroensap, 1 tl. gesnipperd sjalotje, 1/2 teentje knoflook, peper,
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-12-200110-20 min.
Champignon pruttelpotje
Ik kwam dit gerecht tegen in een groep op Facebook voor de de Crockpot/dutchoven. Het recept leek mij zo lekker dat ik de plaatser heb gevraagd of ik het recept mocht maken en in eigen woorden mocht opschrijven maar dan voor op het fornuis i.p.v voor in de dutchoven. Hij vond het geen probleem. Mijn dank nog daarvoor Roel Osfa Duysserinck! Dit is hem geworden. Ik vond het recept heer-lijk! Als avondeten hebben wij twee Italiaanse bollen per persoon gegeten. Als lunch is één per persoon meer dan voldoende en dan is het dus geschikt voor 4 personen.
** 4 Italiaanse bollen (bovenkap eraf en uitgehold), ** 400 gram champignons (in plakken), ** 175 gram kleine champignons (borstelen en heel laten!), ** 150 gram baconreepjes, ** 3 sjalotjes (klein gesnipperd), ** 4 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt), ** 1 grote tomaat (in blokjes), ** 75 gram roomboter, ** 350 ml kookroom, ** 150 ml crème fraiche, ** 150 ml water (om de bouillon van te maken), ** 1/2 kippenbouillonblokje, ** 1/2 groentebouillonblokje, ** 1 klein maggiblokje, ** zwarte peper uit de molen, ** eventueel snoeptomaatjes voor garnering maar dat hoeft niet per se
- Wereld Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-09-2017Wereld Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Champignon Ragout
Champignon ragout vind ik een van de makkelijke gerechten om klaar te maken voor bijv een wat luxere lunch
75 gram champignons, 75 gram kastanjechampignons, 1 glas droge witte wijn, 50 gram boter, 50 gram bloem, 250 ml groentenbouillon, nootmuskaat (gemalen), Zwarte Peper (vers gemalen)
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-03-2010Frans20-30 min.
Champignon gehaktbrood
Een heerlijk sappig gehaktbrood
9 ons gehakt(naar keuze)1 bakje champignons2 sneetjes witbrood1 kleine ui120 ml.ketchup2 eierenzout en peper
- Amerikaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-03-2005Amerikaans Hoofdgerecht60-120 min.
Champignon gevuld met
Champignon gevuld met kruidenkaas, voor op de BBQ.
1 grote kastanjechampignon, 25 gram zachte kruidenkaas (boursin)
- Vegetarisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-05-2005Vegetarisch10-20 min.
Romige kip champignon schotel
Een feestelijk gerecht, erg lekker en gemakkelijk klaar te maken. Kan ook heel goed met varkenshaasje
500 g kipfilet ( of varkenshaasje ), 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 1 rode peper, in ringetjes, roerbakgroenten naar keus, 1 blikje romige champignonsoep van unox, peper & zout, 1 kuipje boursin cuisine, 1 tl sambal, scheutje ketjap
- Mediterraan Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-05-2008Mediterraan Hoofdgerecht20-30 min.
Champignon omelet
Voor 1 persoon; 240 Kcal p.p. (of 1 V., 2 E., 2 G. EN 40 Kcal.)
200 gr champignons, in plakjes, 2 theel sherry, 1 theel maizena, 0,5 dl magere melk, zout en peper, 2 eieren, 2 theel fijngehakte bieslook, 1 theel dieetmargarine,
- Slanke keuken
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-01-2003Slanke keuken0-10 min.
Champignon Fritos
Gefrituurde champions in bierbeslag met een frisse bramen saus(warm voorgerecht)
Bloem, champignons, bier(krieklambik of ander bier met vruchten smaak), eiwitten(mag geen spoortje dooier in zitten), peper,zout,paprikapoeder,knoflookpoeder,cayennepeper., suiker, creme de Cassis, citroen, bramen, jus d?orange, maizena
- Frans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-11-2001Frans Voorgerecht10-20 min.
champignon snackje
Dit is een snackje uit de magnetron.
Champignons zonder steeltje plakjes bacon of ontbijtspek rode paprika
- Goedkoop en snel
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-06-2000Goedkoop en snel0-10 min.
Champignon pasteitjes
5 eetlepels margarine - 10 grote champignons, gekuist en steel verwijderd - 60 ml water - 180 ml champignons in stukjes - 1 sjallot, fijngesnipperd - 1 teentje knoflook, geperst - 15 ml slagroom - 1 theelepel peterselie - zout - peper - 10 vellen filodeeg (bladerdeeg)
- Grieks Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-03-1999Grieks Voorgerecht30-60 min.
Gevulde champignon.
Amuse voor 2 personen.
2 grote champignons, 1 eetlepel roomkaas met tuinkruiden, peper en zout., ,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-09-2002Nederlands20-30 min.
Tosti champignon
Je neemt een snee brood, leg daar net zoals bij een normale tosti kaas op. Snij de champignons in dunne plakjes. Bak de plakjes champignon in een koekenpan, voeg een beetje peper, zout en knoflookpoeder toe. Doe een beetje van de gebakken champignons op je snee brood met kaas. Doe over de champignons nog een plakje kaas en een snee brood. En roaster dit in een tosti ijzer. Eet smakelijk!!
Brood, Kaas, Champignons, Zout, Peper, Knoflookpoeder, boter
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-04-20030-10 min.
champignon risotto
Risotto,knoflook, uien, 2 theelepels tijm, champignons, craime fraise, groenteboulion,
Uien,tijm, risotto,knoflook, boullion(halve liter per 2 mensen), craime fraise, champignons,je kunt het eventueel aanvullen met prei en allerlei soorten paddestoelen.
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-05-2000Vegetarisch Hoofdgerecht20-30 min.
Champignon paprikaschotel
Montignac op kompen
250 gr. kleine champignons, steeltjes eraf en in vieren snijden, 250 gram kleine grotchampignons, steeltjes eraf en in vieren snijden, ? gele paprika, in stukjes, ? rode paprika, in stukjes, ? komkommer, in stukjes, ? eetlepel olie, 10 plakjes kaas naar keuze.
- Montignac Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-03-2005Montignac Bijgerecht10-20 min.
Champignon Goulash
1 stuks rode paprika, 1 stuks sjalotten, 150 gram kastanjechampignons, 2 eetl. olie, 1 theel. paprikapoeder, 1 snufje zout, versgemalen peper, 2 eetl. tomatenketchup, 2 eetl. koksroom
- Hongaars Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-10-2005Hongaars Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
pasta champignon
150gr champignons 300gr verse pasta 100ml kookroom 3 eetlepels pesto 5 a 6 stukjes kip.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-02-2009Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Champignon spiezen
Champignon spiesen
3 eetl. olijfolie, 1/2 zakje fijngeknipte verse italiaanse kruiden mix (alb.heijn), zout en peper, rode ui, sate prikkers/metalen spiesen, 250 gr. (kastanje) champignons
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-08-200310-20 min.
Champignon- En Boursinflapjes
1Boursinkaasje, 4sneden ham, 250g champignos, 4vellen bladerdeeg, 1eigeel, boter,peper en zout
- Frans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-12-1999Frans Voorgerecht30-60 min.
Champignon Speciale
Grote gevulde grotchampignons (20 stuks voor vier personen)
20 grote grotchampignons, tomaat, kervel, basilicum, peper, zout, creme fraiche, gorgonzola, ,
- Italiaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-05-2000Italiaans Voorgerecht10-20 min.
Champignon flapjes
Feestelijke vleesvervanger: champginons in bladerdeeg.
Bladerdeeg: voor 4 flapjes 8 vellen, Eigeel (1-2 eierdooiers), 500 gr gemengde champignons, 2 uien, 1-2 teentjes knoflook, Peper en kruidenzout, Olijfolie, , ,
- Vegetarisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-10-2001Vegetarisch20-30 min.
champignon creme
Champignon in creme fraiche met een bladerdeeg bakje
1 bakje crem fraiche, 400gr champignons, 2 charlotjes, 1 teentje knoflook, 4 plakjes bladerdeeg, 4 sprietjes bieslook, citroensap, zout en peper
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-12-2001Nederlands Voorgerecht10-20 min.
Champignon flapje
Bladerdeegflapje met overheerlijke maar eenvoudige champignon vulling
-1 kleine ui, , -1/2 bakje chapmpignons, , -2 tenen knoflook, , -plakjes belegen kaas, , -4 bladerdeegplakjes, , -beetje boter of olijfolie
- Vegetarisch Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-12-1998Vegetarisch Bijgerecht0-10 min.
champignon gratin
Simpel champignongerechtje. Ook te gebruiken als vulling voor een wrap.
* half bakje kastanjeschampignons, * driekwart middeldikke prei, * 1 grote trostomaat, * 75-100 gram geraspte leerdammerkaas, * bakboter of olie, * peper, * 2 of 3 theelepels pesto
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-06-2001Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Champignon Broodjes
4 zachte ronde broodjes,1 doosje champignons,2 eetlepels margarine,uitje,1 ons ham of magere spekblokjes,1 tomaat,1 eetlepel bloem,peterselie en peper.
- Goedkoop en snel
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-01-1999Goedkoop en snel10-20 min.
- Eigen recept
Champignon roerbak
- Vegetarisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-02-2013Vegetarisch10-20 min.
pizza met champignon
Voor de puree:, 15 champignons in plakjes; 1 kleine ui; 3 eetlepels peterselie; 3 tenen knoflook, , 200 gr bospaddestoelen in plakjes; 6 basilicum blaadjes; 40gr talegio; 40 mozzarella; 75gr geraspte mozzarella
- Italiaans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-08-2010Italiaans Hoofdgerecht0-10 min.
CHAMPIGNON KIPGERECHT
Recept meegenomen vanuit zuid-afrika:
1 kip - 1 grote ui in halve ringen - zout - grof geplette peperkorrels - stukje folie - 3 piment korrels - 200 ml witte wijn 3 e citroensap - 1 potje champignons in plakjes - 1 potje asperges, in stukjes - 2 gekookte eieren in blokjes - 200 g ham in blokjes of reepjes - 4 e boter - 1 kop bloem(verhoudingen van meel en vet doen zoals je gewend bent witte saus te maken) - 1 blokje voor kippenbouillon maken - wat koffiemelk
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-06-2005Multi-cultureel Hoofdgerecht30-60 min.
-
Borrelhapjes / tapas / Buffet / met champignons
van diaantje64 , 170 recepten, 38564 volgers
-
Champignons
van pedro1076 , 86 recepten, 1 volgers
-
Borrelhapjes / Tapas / Buffet / met champignons 1
van diaantje64 , 79 recepten, 1 volgers
-
champignons
van dreeke66 , 14 recepten, 0 volgers
-
Champignons
van nyndraatje , 7 recepten, 0 volgers
-
Champignons
van VeroniqueJe36 , 3 recepten, 0 volgers
-
Champignons
van ingede , 2 recepten, 0 volgers
-
Champignons
van chipotle , 2 recepten, 0 volgers
-
Rundvleesschotel met champignons uit Romertopf
van griet44 , 2 recepten, 0 volgers
-
recepten met champignonnen
van ans51 , 1 recepten, 0 volgers
-
alle seizoenen soep
van Fressnapf , 99 recepten, 0 volgers
-
Koken en smullen met paddenstoelen
van Fressnapf , 73 recepten, 0 volgers
-
Mmmmmmm.....soep
van soeppagina-van-omalidy , 127 recepten, 0 volgers
-
lekker zwammen
van lekker_zwammen , 151 recepten, 0 volgers
-
soepsub
van soepsub , 223 recepten, 0 volgers
-
Gek op Champignons
van sonja26975 , 43 recepten, 0 volgers
-
hartigetaart
van helenben , 168 recepten, 0 volgers
-
de champignon
van de_champignon , 94 recepten, 0 volgers