Stamppot "Love me tender'aubergine-paprika&zoete aardapp
Deze stamppot "Love me tender" (aubergine-paprika,zoete aardappelen en cevapcici) is het zo genoemd want het heeft passie, zachtheid en vuur tegelijk. De zoete aardappelen met de gebakken aubergine en paprika uit de oven zorgen voor een milde, sappige smaak die komt tot zijn recht in combinatie met walnootachtige rucola en de mediterrane bruschetta kruiden. De pittige Cevapcici maakt het af.
Dit i …
Ingrediënten 4 personen
Voor stamppot:, , , , , , - 2 middelgrote aubergine, , , , , , - 4 grote paprika (2 rood en 2 geel voor een mooie combinatie, , , , , , kleur), , , , , , - 2 grote zoete aardappelen =500gr, , , , , , - 3 middelgrote aardappelen=500gr, , , , , , - Rucola 75gr, , , , , , - 6 rode uien, , , , , , - 3 teentjes knoflook, , , , , , - 10 lepels tomaten pastasaus, , , , , , - 4 lepels vierge olijfolie, , , , , , - bruschetta kruidenmix = 50 gr., , , , , , - Italiaanse kruiden (vers of kruidenmix), , , , , , - cilli, peper, , , , , , - 3 lepels room culinair, , , , , , - 200 gr. gerookte spekreepjes, , , , , , , Cevapcici:, , , , , , -250 gr rundvlees (liefst bio), , , , , , -250 half-half varkensvlees (liefst bio), , , , , , -25 gr.mix voor gehakt Mexicaans van Silvo, , , , , , - peper, , , , , , -1/2 tlp thijm, , , , , , -100 ml getrokken rundvleesbouillon (ongezout), , , , , , -6 teentjes knoflook, , , , , , -2 lepels olijfolie