- Eigen recept
Cevapcici
Kroatische Gehaktrolletjes
500 g half om half gehakt,1 takje peterselie, 5 teentjes knoflook, 1 lepel bloem, 2 theelepels zout, 1 theelepel paprikapoeder, peper, olie, 2 uien.
Leg het gehakt in een schaal. Was de peterselie en snijdt het zo fijn mogelijk. Schil de knoflookteentjes en hak ze net zo fijn. Voeg dit samen met de bloem, zout, peper, paprikapoeder, en peterselie door het vlees en kneed het goed door elkaar. Vorm met de handen rolletjes van het vleesmengsel. Smeer deze in met olie en grill ze op een heet vuur ongeveer 6 minuten onder voortdurend keren en insmeren met olie. Schil en hak de uien fijn en serveer ze bij de Cevapcici.
- Balkan Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-08-2003Balkan Bijgerecht20-30 min.
Cevapcici
Gehaktrolletjes Het recept voor cevapcici kwam ik al diverse malen tegen maar helaas met veel te weinig knoflook. Als er 1 pitje knoflook in zit is het echt geen cevapcici. Na dit recept ben je de nachtmerrie voor elke tandarts, maar het smaakt erg lekker en veel knoflook is gezond
500 gr. rundergehakt, 5 pitjes knoflook, 2 witte boterhammen, 2 eieren, melk, zout, vegeta (Spaans kruid), olijfolie
- Joegoslavisch Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-10-2003Joegoslavisch Bijgerecht0-10 min.
CEVAPCICI
Pittige gehaktrolletjes.
750 gr. gehakt (half om half0., 1 ui, gesnipperd., 2 teentjes knoflook,geperst., 2 theel. paprikapoeder., 2 eetl. fijngehakte peterselie., 2 theel. fijngehakte munt., 1 ei,losgeklopt., 1 beschuit,verkruimeld., zout en peper., olijfolie.
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-02-2007Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
Cevapcici
Vooral met tartaar errug lekker!
-500 gr tartaar of mager rundergehakt - bosje peterselie -1 teen knoflook -2 eetlepels boter - 1 flinke eetlepel bloem - theelepel zout - theelepel zwarte peper - theelepel paprikapoeder - 2 eetlepels olie - 4 uien.
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-10-200020-30 min.
Cevapcici
Dit gerecht is onder verschillende namen in verschillende landen rond de Balkan bekend Kroatische gehaktrolletjes
750 gram runder- of lamsgehakt, 1 eetlepel bloem, versgemalen zwarte peper, zout, 2 theelepel paprikapoeder, 1 grote rode ui, 9 teentjes knoflook, 8 eetlepels olijfolie, 1 bosje peterselie, 1 rode paprika
- Balkan
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-04-2004Balkan30-60 min.
Cevapcici
Bereidingstijd:ca. 30 minuten
500 gr tartaar of mager gehakt - bosje peterselie -1 teen knoflook -2 eetlepels boter - 1 flinke eetlepel bloem - theelepel zout - theelepel zwartepeper - theelepel paprikapoeder - 2 eetlepels olie - 4 uien.
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-07-200320-30 min.
Cevapcici
25 g boter, 2 gesnipperde uien, 1 uitgeperst teentje knoflook, 750 g lamsgehakt, 1 eiwit, zout, paprikapoeder
- Joegoslavisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op20-05-1999Joegoslavisch60-120 min.
Cevapcici
500 gr tartaar of mager gehakt - bosje peterselie -1 teen knoflook -2 eetlepels boter - 1 flinke eetlepel bloem - theelepel zout - theelepel zwartepeper - theelepel paprikapoeder - 2 eetlepels olie - 4 uien.
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-02-2002Internationaal0-10 min.
cevapcici
Gegrilde tataar
500 gr tartaar of mager gehakt, bosje peterselie, 1 teen knoflook, 2 eetlepels boter, 1 flinke eetlepel bloem, theelepel zout, theelepel zwartepeper, theelepel paprikapoeder, 2 eetlepels olie, 4 uien.
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-05-200110-20 min.
Cevapcici
600 gr. rundergehakt., 1 teentje knoflook, 1 ei, zout, peper, 1 tl. edelzoet-paprika, 5 el. olie, 3 uien, elk 2 groene en rode paprika`s, 2 el. wijnazijn, zout, peper
- Grieks Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-03-2009Grieks Hoofdgerecht10-20 min.
Cevapcici
--------------------------------------------------------------------------------, 500 gr tartaar of mager gehakt - bosje peterselie -1 teen knoflook -2 eetlepels boter - 1 flinke eetlepel bloem - theelepel zout - theelepel zwartepeper - theelepel paprikapoeder - 2 eetlepels olie - 4 uien.
- 0-10 min.
- Geplaatst op27-11-20000-10 min.
Cevapcici
Gehaktrolletjes uit Joegoslavie
2 uien, 20 g boter, 2 tenen knoflook, 1 eiwit, 150 g rundergehakt, 150 g kalfsgehakt, 2 tl paprikapoeder, peper en zout,
- Joegoslavisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op27-03-2001Joegoslavisch Hoofdgerecht> 120 min.
cevapcici
Joegoslavische gehaktworstjes
Halfom gehakt (grof gemalen) Kan ook lam/rundgehakt nemen., , vegeta, knoflook, ui, zwarte peper(gemalen), beetje paneermeel (niet veel),
- Joegoslavisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-01-2002Joegoslavisch Hoofdgerecht20-30 min.
Cevapcici
Deze zelfgemaakte worstjes komen oorspronkelijk uit Servie waar ze in het open veld op kleine houtskoolvuurtjes worden geroosterd.Een eenvoudiger manier is even braden in wat zeer hete olie.De smaak is erg goed en haast niet te onderscheiden van geroosterde worstjes,maar je kunt ze natuurlijk wel grillen bestijk ze dan eerst met wat olie
300 G. Mager rundergehakt, 300 g. mager varkensgehakt, 120 g. gehakte uien, Peper en zout., 1eetl.paprikaoeder ( zoet ),mespunt paprikapoeder ( scherp )wat bloem om te rollen en enkele lepels olijfolie
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-03-200210-20 min.
cevapcici
500 g half om half gehakt, 1 takje peterselie (evt.), 5 teentjes knoflook, 1 lepel bloem, 2½ theelepel zout, 1 theelepel paprikapoeder, peper (snufje), olie, 2 uien,
- Joegoslavisch Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-03-2005Joegoslavisch Bijgerecht20-30 min.
Cevapcici
Een Kroaties streekgrecht
500 gram gehakt half om half, 1 ui, 1 ei, paprikapoeder, zout, peper, knoflook (vers of poeder), glutenvrije paneermeel of fijngemaakte cornflakes.,
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-02-199910-20 min.
- Eigen recept
cevapcici
, 1 kg half om half gehakt, 1 geklopt ei, 8 druppels tabasco, 2 tl oregano, 1 tl zout, 2 tl paprikapoeder, 3 grote tenen knoflook, fijngehakt, 3-4 el bouillon, 2 eetlepels vegeta, scheut spa rood, ,
- Joegoslavisch Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-03-2009Joegoslavisch Bijgerecht30-60 min.
Cevapcici
2 uien, 20 g boter, 2 tenen knoflook, 1 eiwit, 150 g rundergehakt, 150 g kalfsgehakt, 2 tl paprikapoeder, peper en zout
- Internationaal Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op11-01-2000Internationaal Hoofdgerecht> 120 min.
Cevapcici
500 gram lamsgehakt, 500 gram rundergehakt, 1 geklopt ei, 5-6 druppels tabasco, 1 tl oregano, 1 tl zout, 1 tl paprikapoeder, 1 grote teen knoflook, fijngehakt, 3-4 el bouillon
- Joegoslavisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-12-2011Joegoslavisch0-10 min.
Cevapcici
Joegoslavisch gehaktgerecht
750 gr. rundergehakt, 4 uien, 1 teentje knoflook, olijfolie, zout en peper, paprikapoeder
- Joegoslavisch Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-03-2002Joegoslavisch Bijgerecht10-20 min.
Cevapcici
Joegoslavische worstjes. In Joegoslavie gebeurt dit op de barbeque.
600 gram kalfslappen, 3 teentjes knoflook, 1 kleien ui, 1/2 theelepel parikapoeder, snufje cayennnepeper, zout, 1 theelepel oregano. 1/2 theelepel tijm.
- Internationaal Tussengerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-01-2001Internationaal Tussengerecht20-30 min.
Cevapcici
Joegoslavische gehaktworstjes
300 g rundergehakt, 300 g varkens- of lamsgehakt, 1 grote ui, 4 teentjes knoflook, 1 el paprika (zoet), zout, peper, olie
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-05-199910-20 min.
Cevapcici
Een recept uit de Kroatische keuken.Lekker als aperitief.
500 gr mooi kalfsgehakt-4 teentjes knoflook-1 ui(niet te groot)-1/2 koffielepel paprikapoeder--wat cayennepeper,zout-1 koffielepel oregano-1/2 koffielepel tijm.
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-01-200110-20 min.
cevapcici
2 uien, 20 g boter, 2 tenen knoflook, 1 eiwit, 200 g rundergehakt, 200 g kalfsgehakt, 2 tl paprikapoeder, peper, zout,
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-04-1999Hoofdgerecht0-10 min.
Cevapcici.
250 gr rundergehakt, 2 uien, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels olie, 1 eetlepel bloem, peterselie, zout, paprikapoeder
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-01-2000Hoofdgerecht0-10 min.
Cevapcici
Pittig worstje uit de Balkan
1 1/2 pounds ground pork, 1 pound lean ground beef, 1/2 pound ground lamb, 1 egg white, 4 cloves garlic, minced, 1 teaspoon salt, 1 teaspoon baking soda, 2 teaspoons ground black pepper, 1 teaspoon cayenne pepper, 1/2 teaspoon paprika,
- Balkan Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-11-2005Balkan Bijgerecht20-30 min.
Cevapcici
250 gr rundergehakt, 2 uien, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels olie, 1 eetlepel bloem, peterselie, zout, paprikapoeder
- Arabisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-10-2002Arabisch Hoofdgerecht0-10 min.
Cevapcici
1200 gram kalfslappen (of 600 gram kalfsvlees en 600 gram rundvlees) - 6 tenen knoflook - 1 ui - snuf cayennepeper - 2 tl oregano - 1 tl paprikapoeder ? 1 tl tijm ? iets zout
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-03-2004Hoofdgerecht20-30 min.
Cevapcici met paprika-auberginesaus
Lekker gekruid gerecht met pure smaak van aubergine en paprika. Het lijkt ingewikkeld, maar valt eigenlijk erg mee.
3 tenen knoflook, 1 kleine ui, 200 gr rundergehakt, 30 ml bruisend mineraalwater of spa rood, 2 rode paprika's, 1 kleine aubergine, olijfolie, 1 tl paprikapoeder, 1 tl gedroogde majoraan, 1/4 tl cayennepeper, versgemalen peper, zout, pitabroodjes, zure room
- Joegoslavisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-02-2008Joegoslavisch Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
cevapcici ovenschotel
Dit is een recept wat mijn tante ooit heeft gekregen van een kennis uit Joegoslavie.
400-500gr rundergehakt 1 Chinese kool,125 ml creme fresh, aardappelen (voor aardappelpuree), 1 thl zout, 1 thl peper, 1 thl knoflook, 1thl paprikapoeder, 1 thl suiker en 1/4 thl nootmuskaat, paneermeel en boter
- Balkan
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-08-2012Balkan30-60 min.
Cevapcici (pittige gehaktrolletjes)
750 g gehakt (half-om-half), 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 theel. paprikapoeder, 2 eetl. fijngehakte peterselie, 2 theel. fijngehakte, (gedroogde) munt, 1 ei, losgeklopt, 1 beschuit, verkruimeld, zout en peper, 2 eetl. olijfolie
- Mediterraan Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-07-2010Mediterraan Hoofdgerecht20-30 min.
Cevapcici met tzatziki en salade
Turks getint diner voor fase 1
75 g cevapcici (magere rundvleesrolletjes, gekruid, van de Aldi, diepvries), 30 g (biogarde) yoghurt, 60 g komkommer, geraspt, 50 g tomaat, in blokjes, 15 g rode paprika, in blokjes, 1 el slasaus halfvol of calve yoghurtdressing komkommer, 250 ml ijsbergsla, fijngesneden, zout, peper, munt (gedroogd),
- Turks
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-08-2003Turks10-20 min.
Mijn variatie op Cevapcici
Ik had verschillende kruiden mengsels in de traditie van Cevapcici uitgeprobeerd en tot deze mengsel gekomen. (afgestemd op persoonlijk smaak)
Ingrediënten, 500 g mager half om half gehakt, 500 g lamsgehakt, 1 ui, heel fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 1 snij witte brood grof verkruimeld, 1 eiwit, 1 t paprikapoeder, 1 volle t koeksoda (baking soda) / natriumbicarbonaat (anders bakpoeder om vlees luchtig te maken), 1 t gemalen komijn, 1 t gemalen korianderzaden, 1/4 t geraspt nootmuskaat, 1 t cayennepeper, 2 t zout, 1 t zwarte peper, , olijfolie voor grillen
- Balkan
- > 120 min.
- Geplaatst op07-03-2013Balkan> 120 min.
- Eigen recept
Cevapcici (pittige gehaktrolletjes)
Doet terugdenken aan de vakantie!!
750 gr. gehakt, 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 theel. paprikapoeder (kan ook sambal zijn, dan 1/2 theel.), 2 eetl. fijngehakte peterselie, 2 theel. fijngehakte munt, 1 ei, losgeklopt, 1 beschuit, verkruimeld (of paneermeel), zout en peper, 2 eetl. olijfolie,
- Balkan Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-09-2008Balkan Hoofdgerecht20-30 min.
Joegoslavische gehaktballetjes "Cevapcici".
Koken op de camping.
125 gr. rundergehakt125 gr. lamsgehakt1 geraspt uitje1 teentje knoflook geperst1/2-1 el paprika poederzout en peper1 eiwit1 el. bloem
- Joegoslavisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-04-2003Joegoslavisch20-30 min.
Cevapcici (gekuide gehaktworstjes)
Recept dat me doet denken aan vroeger. Bijzondere combinatie met rauwe uien, maar erg lekker. Ćevapčići`s van de BBQ zijn erg lekker met stokbrood en (aardappel-)salade, zelfgemaakte satésaus en een glaasje rosé. Maar wij eten ze ook met kerst op de gourmet.
500 g kalfsgehakt, of rundergehakt (niet te mager), 2 theelepels gedroogde oregano, 5 teentjes knoflook, geperst, 2 eetlepels bloem, 2 theelepels zout, 2 theelepel paprikapoeder, peper (snufje)
- Joegoslavisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-06-2012Joegoslavisch0-10 min.
Cevapcici met salade en knoflookyoghurt
Cevapcici met salade en knoflookyoghurt
400gr. tartaar, 1 ei, 1 sjalotje gehakt, 2 tenen knoflook gehakt, 4 eetl. gehakte (platte) peterselie, 1 eetl. olijfolie, 1 klein blikje mais, 1 ui in ringen, 4 tomaten in partjes, 5 zoetzure augurken in stukjes, 1 zak ijsbergsla, 8 pitabroodjes, 2dl. magere yoghurt
- Turks
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-07-2007Turks20-30 min.
Balkan gehaktspiesjes, Cevapcici
Deze bekende spiesjes worden bij voorkeur boven houtskool geroosterd, maar in een hete oven of in een koekenpan worden ze ook heerlijk.
1-2 uien, 1 teentje knoflook, 500 gr. gehakt half-om-half, 1 eiwit, 1 eetl bloem, 1 eetl paprikapoeder, mespunt cayennepeper, mespunt kaneelpoeder, (1 theel majoraan), vers gemalen peper, zout, 3 eetl olie,
- Balkan
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-09-2005Balkan20-30 min.
Cevapcici (net even anders)
500 gram lamsgehakt, 500 gram rundergehakt, 1 geklopt ei, 5-6 druppels tabasco, 1 tl oregano, 1 tl peterselie, 1 tl zout, 1 tl paprika, 1 grote teen knoflook, fijngehakt, 3-4 el bouillon
- Joegoslavisch Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-03-2005Joegoslavisch Bijgerecht20-30 min.
Cevapcici op de barbeque
750 gr rundergehakt ---, 1 grote ui ----, 2 tenen knoflook ---, 1? el paprikapoeder ----, 2 eiwitten---, 2 el bloem ---- zout ---, vers gemalen peper,
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-07-200310-20 min.
Cevapcici met salade en knoflookyoghurt
400gr. tartaar, 1 ei, 1 sjalotje gehakt, 4 eetl. gehakte (platte) peterselie, 1 eetl. olijfolie, 1 klein blikje mais, 1 ui in ringen, 4 tomaten in partjes, 5 zoetzure augurken in stukjes, 1 zak ijsbergsla, 8 pitabroodjes, 2dl. mager yoghurt, 2 tenen knoflook, zout en peper
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-05-2007Hoofdgerecht20-30 min.