1. Home
  2. Recepten
  3. Cayenne

Cayenne recepten (868) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Stifado voor de slowcooker of oven

Stifado is een heerlijk Grieks gerecht. Ik maak het in de slowcooker maar toen ik die nog niet had maakte ik het in de oven. Er bestaan veel recepten van Stifado maar dit is heel lekker! Toen ik het eens wilde proberen vond ik zoveel verschillende recepten op internet en in Griekse kookboeken dat ik eerst ging proberen wat nu wel en niet lekker was. Van verschillende recepten ingrediënten gebruikt en/of weggelaten en zo heb ik het recept iedere keer wat veranderd naar mijn eigen smaak en misschien zijn er een paar ingrediënten bij dit er niet in horen maar dit is het geworden en zo vinden wij het heerlijk! Toen het "oude smulweb" er nog was kreeg ik bij dit recept een groot compliment van de kok van een Grieks restaurant in ons land. Helaas is dit bericht verloren gegaan maar ik was er heel blij mee. Misschien wil je het wat pittiger of meer z/p wilt toevoegen? Even proeven. Soms voeg ik een snufje chili of cayenne toe, hoort absoluut niet maar wij vinden het lekker.

INGREDIENTEN

Eerst even dit; Komt het vlees van een koude buitenlucht of uit de koelkast? Laat het `even wennen` want als het ijskoud de pan in gaat dan is het gedaan met het malse vlees! ± 800 g runderlappen.(wat doorregen runderlappen vindt ik lekker), 4-5 el olijfolie., 5 teentjes knoflook (of naar smaak)uit de knijper of gesneden 1 blik tomatenblokjes. 250 g sjalotjes. 50 ml rode wijn. 25 ml rode wijnazijn ½ -1 afgestreken tl kaneel.½-1 afgestreken tl geraspte nootmuskaat2 laurierblaadjes. 1 mespuntje kruidnagelpoeder. ½ tl gemalen komijn vers gemalen zwarte peper en zout naar smaak1 klein blikje tomatenpuree. 50 g boter.(of minder naar eigen smaak) ± 10 gedroogde tomaten op olie, in stukjes gesnedenScheutje Worcestershire sauce. plusminus 300 ml water.(hangt van je pan af, het vlees moet net onder staan)., ± 1 el bloem om het vlees mee te bestrooien plus plastic zak (om vlees en bloem in te doen), Soms voeg ik een snufje chili of Cayenne toe, hoort absoluut niet maar wij vinden het lekker.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-08-2007
  • Grieks
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Chili con carne

Mijn chili con carne door de jaren verder ontwikkeld tot deze recept.

INGREDIENTEN

600 g rundergehakt, 2 uien, fijn, rode chilipeper met zaden, fijn, 3 tenen knoflook fijn, 1 rode en 1 groene paprika, in blokjes, 450 g bliktomaten, in stukjes, 40 g tomatenpuree, 1 e suiker, 1/2 t cayenne, 1 t chilipoeder, 1 vol t paprikapoeder, 1 vol t komijnpoeder, 1+1/2 t zout, 1 laurierblad, gescheurd, hand vol fijn peterselie of dille, 3 e olijfolie, 800 g gaar bruine bonen (of een mengsel van verschillende gedroogde bonen)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2005
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

Zalm met honing-mosterdsaus

INGREDIENTEN

, 2 zalmmoten, of zalmfilet, 4 eetlepels honing, 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel tijm, 1 theelepel cayenne peper, 1 kleine ui, gesnipperd,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-09-2003
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hot Cayenne Tea

Deze thee is zeer goed voor een vast zittende verkoudheid.

INGREDIENTEN

* 250 ml water, * 1 theelepel cayenne poeder, * 2 bouillon blokjes (regular)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-06-2001
  •  
  •  0-10 min.

Gebakken ei met krab en cayenne

.

INGREDIENTEN

* 40 gr ongezouten boter, * 4 sjalotjes, fijngesneden, * 2 flinke eetlpls bloem, * 2 mespuntjes cayennepeper ( of naar eigen smaak), * 500 ml visbouillon, * 50 ml crème fraîche, * 200 gr krabvlees, * sap van een 1/2 citroen, * 4 grote eieren, * 2 eetlpls gedroogd broodkruim, * Parmezaanse kaas, geraspt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2015
  • Engels
  •  20-30 min.

Cayenne gamba,s {2}

Visrecept

INGREDIENTEN

14 ongepelde gamba,s,225 g roerbakrijst,pak roerbakgroente,olijfolijfollie,verse cayennepeper,paprikapoeder,verse knoflook zakje rawit peper potje gebakken uitjes,bosuitjes,verse zwarte peper,klein stok brood,galiameloen.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vega Wraps

Heerlijke vegetarische wrap met spinazie

INGREDIENTEN

> 2 grote tortilla wraps, > 300 gram verse spinazie, > 100 gram (kastanje) champignons, > 75 gram knoflook olijven, > 4 zongedroogde tomaatjes (niet op olie), > handje pijnboompitjes, > 150 gram (zakje) geraspte pizza kaas (mozzarella), > zout, > (cayenne) peper, > teentje knoflook / mespunt knoflookpasta, > olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-07-2012
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lahori kipkerrie met uien en tomaten een slankrecept!

Dit recept heb ik gekregen van een vriendin die gek is op Oosters koken, dit is (volgens mijn vriendin) een typisch eenvoudig gerecht uit Pakistan wat haar mond doet wateren iedere keer dat ze er aan denkt! Ik heb het 18.11.2011 weer eens gemaakt en nu ook foto`s toegevoegd. Ik kan alleen maar zeggen, het was weer heerlijk. Bovendien is het een slankrecept van 320 cal. p.p. en geschikt voor in de slowcooker. De tijden die in dit recept vermeld staan zijn voor de braadpan (gas). In de slowcooker duurt het ongeveer 3 uur bij mij was het al gaar na 2 uur maar raadpleeg de gebruiksaanwijzing van je slowcooker want de tijden verschillen behoorlijk.

INGREDIENTEN

1 kilo kip, in 8 stukken gesneden en vel eraf.(ik heb dit keer 2 bouten en 4 drumsticks gebruikt), ¾ theelepel Kurkuma (geelwortelpoeder)., ¾ theelepel cayenne peper., 1 tl zout (of naar smaak).2 kleine uien, 5 teentjes knoflook., Stukje verse gember van ongeveer 5 centimeter.(geschild), Kaneelstokje (klein stukje ongeveer 5 centimeter)., 12 groene kardemom peultjes.(bij A.H. te koop in zakje van eigen merk als Kardemom vruchten) hangt bij de kruiden., 9 hele kruidnagels., 9 zwarte peperkorrels., 2 grote tomaten, in stukjes.(ik heb ze ontveld), 2 eetlepels tomatenpuree.(of 1 klein blikje), 60 ml yoghurt, (even met garde roeren tot ze smeuïg is)., 235 ml water., 2 eetlepels verse koriander (of 1 eetl. gedroogd of bij "gebrek aan" verse peterselie)ik heb peterselie gebruikt., Sap van 1 citroen. (ik heb de helft genomen), 3 eetlepels zonnebloem (of olijf) olie., 2 eetlepels rozijnen (optioneel), De theelepel die ik gebruik is een maattheelepel van 5 ml

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2006
  • Aziatisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijk pittig-zoete Indonesisch gemarineerde kipkluifjes

Dit is eigenlijk bedoeld als snack uit het vuistje voor bij de buis, maar past ook prima bij een Indonesische rijsttafel. Lekker krokant, met andere woorden kluif jezelf lekker klem.

INGREDIENTEN

1 ½ kilo kippenvleugels, 4 teentjes knoflook (fijn), 3 el honing, 1 el limoensap, 2 cm verse gember (geraspt), 6 el olie, 2 t kurkuma, 1 t cayenne peper, 1 ½ t paprikapoeder mild, 2 el bruine suiker, Zeezout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2012
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Borek

Börek een Turks voorgerecht waar eigenlijk een ander soort deeg voor wordt gebruikt maar met bladerdeeg ben je veel sneller klaar en is minstens net zo lekker.

INGREDIENTEN

Voor ongeveer 20 börek, 500 g gehakt (lams/runder), 1 ui, 1 pepertje, 2 el tomatenpuree, 2 teentjes knoflook, 1 el gehakte peterselie, Zout en peper naar smaak, 1 tl koriander, 1 tl cayenne peper, 1 tl kurkuma (koenjit), 2 pakjes roomboter bladerdeeg uit het vriesvak, 2 losgeklopte eieren,

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-08-2007
  • Turks Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heerlijke 3 soorten uientaart

Zonder spekjes een heerlijke vegetarische schotel

INGREDIENTEN

3 uien, 3 rode uien, 4 stengels bosui, 5 plakjes bladerdeeg, 4 eieren, 125 ml slagroom, 1 doosje kastanje champignons, 250 spekjes, 2 tenen knoflook, peper zout, 1 tl paprika poeder, 1/2 tl cayenne poeder, Paneermeel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-11-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vleesbrood (Meat Loaf) in Slowcooker

Heerlijk mals, smakelijk en beslist niet droog.

INGREDIENTEN

2 Eieren, 180 Ml. melk, 80 gr. paneer meel, 3 gr. gedroogde uitjes, (of 1/4 zakje uien soep), 1/2 gr. Salie, snufje peper (cayenne), 6 gr. zout, 750 gr. gehakt (vrij mager), , 60 ml. Ketchup of Teriyaki saus, 15 gr. bruine basterd suiker, 1 Tl. mosterd, 1 Tl. worcestershire saus,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-06-2009
  • Canadees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Pepernoten met chocolade - let op: verslavend!

Buiten is het guur en grauw. De wereld trekt zich terug in haar winterslaap en de Goedheiligman bezoekt ons dromende land. De hoogste tijd om het binnen weer eens extra gezellig te maken. Met deze pepernoten is dat zo gebeurd. Het enige nadeel? Tja, ze smaken naar meer en zijn snel op. Misschien dan toch maar een dubbele dosis... Leuk om samen met kinderen te maken. Variatie Lekker met melkchocolade. En vast ook met witte. Maar dat heb ik nog niet geprobeerd. Tip Spice up your speculaaskruiden met extra kaneel, gemberpoeder, piment en/of cayenne peper.

INGREDIENTEN

150 gr bloem, 1 volle tl bakpoeder, 75 gr donkerbruine basterdsuiker, 3 tl speculaas kruiden, 2 el melk, 90 gr (room)boter, 100 gr donkere chocolade (of meer...), klontje boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Kip met honing-mosterd Marinade

Deze marinade combineert twee heerlijke smaken: Mosterd (en dan niet die slappe mosterd die je op je kroket smeert, neem de mosterd waar de zaden nog in zitten voor extra pit en textuur) en Honing. Vermengd met citroensap en wat kruiden geeft dit een heerlijk zoetfrisse marinade met een pittige bite. De kip kan zowel in een grillpanals op de barbeque bereid worden.

INGREDIENTEN

4 kippenborst filets, 1 teentje knoflook, kopje mosterd, kopje honing, citroen, theelepel paprikapoeder, theelepel zout, theelepel cayenne peper, theelepel rode peper vlokken

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-02-2014
  •  
  •  10-20 min.

jambalaya met kip

Cajun rijstschotel

INGREDIENTEN

1 kip van ongeveer 1 kilo, 1 plak ham (1 cm dik), 250 gr gekruide saucijsjes of worstjes, 600 gr rijst, 1 bosje lenteui, 1 rode paprika, 2 bleekselderijstengels, 1 ltr kippebouillon of water, olie, 1 teentje knoflook, 1 el tomatenpuree, zout, 1 mespuntje zwarte peper, 1 mespuntje cayenne peper, 1/2 tl oregano, 1/2 tl basilicum, 1 tl paprika poeder, 1/2 el cajun seasoning.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-10-1998
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mini-quiches: eindeloos variëren met de ingrediënt

Dit recept is van Marianne Muis uit Zierikzee, die de laatste gast was voor de Pasen, bij koffietijd, die samen met Caspar een brunchrecept maakte. Het is een perfect brunch- of buffetgerechtje: klein, ziet er prachtig uit en iedereen lust het. Bovendien kun je eindeloos variëren met de ingrediënten, dus echt een recept waar je nooit op uitgekeken raakt. Heerlijk om te maken in de mei vakantie b.v. Echt heerlijk actueel in de aspergetijd!

INGREDIENTEN

, 6 plakjes roomboterbladerdeeg, 1 pak mix voor hartige taart (Koopmans, alleen de sausmix), 3 eieren, 150 ml room, 200 g oude kaas, geraspt, 200 g ham of gerookte kip, in kleine blokjes, 500 g asperges, gekookt, in stukjes van ½ cm, snufje cayenne peper, bakspray, voor het invetten,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-2013
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Filo quiches met ei en zongedroogde tomaatjes

Dit is een recept uit een Engels tijdschrift en ik maak de quiches al jaren, ze zijn altijd een succes. Het is een heerlijk hapje bij een buffet Of bij de borrel of als amuse c.q. voorgerecht, maar maak ze dan kleiner. Het is geschikt voor vegetariërs en als niet vegetariër zou je ook wat gerookte zalm of andere vis of vleessoorten erbij kunnen doen. Op de oude foto zien ze wat bleekjes ik was vergeten de cayennepeper door de boter te roeren. In mei 2013 (eindelijk) nieuwe foto`s geplaatst.

INGREDIENTEN

voor 12 stuks, 4 eieren, 100g filo deeg (meestal weegt een pak filodeeg ± 200 gram.), 50 - 60g boter, 1/2 tot 3/4 theelepel Cayenne peper, 3 eetl. Mayonaise, 3 eetl. Yoghurt, 50 g zongedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt en kleingesneden., Zout en versgemalen zwarte peper., Tuinkers om te garneren.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-12-2005
  • Engels
  •  20-30 min.

*Phyllo Samosas*

Pittige gekruide indiaas recept gemaakt met phyllo deeg, dat verkrijgbaar is in de supermarkt.

INGREDIENTEN

1 el slaolie, 1 ui, fijn gesnipperd, 2 teentjes knoflook, fijn gehakt., 2 tl vers geraspte gember, 1 el kerrie poeder, 1 tl koreander, 1tl komijn, 1/2 tl zwarte peper, 1 kleine lombok, fijn gemalen, (of 1/4 tl cayenne peper, of tabasco saus), 375 g mager rundergehakt (of kippegehakt), 125 ml erwtjes uit de diepvries, ontdooid, zout naar smaak, 12 phyllo velletjes, ontdooit., 75 ml gesmolten boter.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-12-1999
  • Indiaas
  •  30-60 min.

"Fried Onion Rings"

Populair bijgerecht op verzoek van een smulwebber

INGREDIENTEN

2 grote zoetige uien (spanish onions), 375 ml bloem, 375 ml karnemelk, 1 tl zout, 1/8 tl cayenne peper, 1/4 tl peper, (1/4 tl koreander), olie om te bakken of te frituren

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-11-1999
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Pittige mangochutney

INGREDIENTEN

2 half rijp mango`s, in kleine blokjes gesneden (zo 1 kilo), 2 grote uien, heel fijn, 2 grote teentjes knoflook, heel fijn, 2 rode pepers, zonder zaden, geel fijn, 150 g blanke rozijnen, 250 g, bruine suiker of lichte rietsuiker, 2 t gemberpoeder, 2 t kerriepoeder, 1/4 t cayenne, 1 vol t zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-09-2009
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

Aardappel pannenkoekjes

Nu eens niet die saaie gekookte aardappels, maar lekkere aardappel pannenkoekjes voor erbij!

INGREDIENTEN

- 900 gram aardappelen, - 2 eieren, - 2 à 3 eetlepels bloem, - zwarte peper, - snufje cayenne pepe, - zout, - olie om in te bakken.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-06-2011
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gegrilde Gamba´s in Knoflook Kruiden Marinade

Dit gerecht is heel makkelijk te maken.  

INGREDIENTEN

16-20 stuks grote gamba's (Geschild en Adertje eruit), , Marinade:, 1 1/2 tl zout (zeezout), 1/2 tl citroenrasp, 3 a 4 teenjtes knoflook (dun gesneden), 1/2 kopje verschillende kruiden en het liefst zo vers mogelijk, Verschillende combinaties mogelijk., Pas alleen op voor Rosemarijn, want dit kruidje overheerst heel erg., Wat ik gebruikte:, , - Basilicum, - Peterselie, - Oregano, - Tijm, , 4 tot 6 el olie, , Sausje:, Rode chili vlokken, cayenne peper op smaak, 1/2 citroensap, 1 el olie

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-06-2015
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

snelle witlof uit de wok

Een lekkere en snelle groenteschotel met een Italiaans tintje

INGREDIENTEN

3 flinke struiken witlof, 1 prei, half bakje champignons, teentje knoflook, italiaanse keukenkruiden, zout en cayennepeper naar smaak, olijfolie.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-03-2005
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Gebakken Kabeljauwfilet met spinazie, kaas en tomaten

Een heerlijk stukje vis, Wij zijn gek op vis want het is niet alleen super gezond, maar ook super slank. Wij zijn momenteel aan het afvallen en willen toch lekker en gezond eten. Dan is dit een prima recept. De groente zorgen ervoor dat je de rest binnenkrijgt. Dit bevat alles bij elkaar nog geen 450 Kcal en is erg lekker.

INGREDIENTEN

800 gr kabeljauwfilet óf Schelvisfilet, 2 vleestomaten (in plakjes), 1 zak verse spinazie, 5 el geraspte kaas, belegen, Paneermeel, 4 el droge witte wijn, Olijfolie (EV), 2 teentjes knoflook (geperst), 1 t oregano, 1 t knoflookpoeder, ½ t cayenne peper, ½ t zwarte peper, Zeezout, Verse peterselie (gesnipperd), 3 el boter

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2013
  • Vis
  •  20-30 min.

Marokkaanse gehaktballetjes in de tajine

INGREDIENTEN

Voor de gehaktballetjes:, 500 g (lams)gehakt, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 el peterselie, 1 el munt, paar blaadjes salie, 1 el Marokaanse kruidenmix (ras-el-hanout) of, ½ el komijn, 1 tl cayenne peper, 1 tl paprikapoeder, 1 tl gemberpoeder, olijfolie, om in te bakken, , Voor de saus:, 2 el olijfolie, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 el Marokaanse kruidenmix (ras-el-hanout) of, 1 tl paprikapoeder, 1 tl komijn, ½ tl kaneel, 1 blik tomaten blokjes of gepelde tomaten, 1 sinaasappel, 1 citroen, 1 el harissa (pas op: heet!), 1 runderbouillonblokje, ½ el suiker, 4 eieren,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-09-2010
  •  
  •  20-30 min.

Quiche

Ik heb altijd veel succes met deze zelfbedachte variant! Het lijkt veel werk maar dat valt erg mee en het is zeker de moeite waard om te proberen!

INGREDIENTEN

1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 prei, 250 gram champignons, halve ui, 2 teentjes knoflook, 250 gram bacon of spekblokjes, 50 gram ham, 50 gram katenspek, 200 gram geraspte parmezaanse kaas, 250 ml creme fraiche, 100 ml slagroom, 2 eieren, peper en zout, cayenne peper, olie en bladerdeeg

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-04-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Zoetzure kip met ananas en witte rijst

Dit is een heerlijk, slank, hapje, helemaal niet vet. Nog géén 450 Kcal P.P. Ik heb dit bedacht omdat we aan het afvallen zijn. Als je slank wilt zijn, lekker wilt eten en slank wilt blijven dan is dit een uitstekend recept! Probeer het zelf maar.

INGREDIENTEN

4 kopjes witte rijst (100 gr P.P.), 4 kipfilets (in blokjes), 2 el olijfolie (of sesamolie), ¼ t zwarte peper , ¼ t cayenne peper, ½ t zeezout, ¾ kop water, 2 kopjes blokjes ananas, blik (vocht bewaren!), 2 el bruine basterdsuiker, 4 el rijstazijn of witte wijnazijn, 2 el maizena, 1 el chinese sojasaus, 1 ½ kopje ananasvocht, 1 rood of groen pepertje zonder zaad of combi

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2013
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Broccolisoep

Bij deze soep kan men op het eind van alles toevoegen naar eigen fantasie, zoals bloemkool- of broccoliroosjes, reepjes ham, wat kaas, etc. Dit hoeft beslist niet!

INGREDIENTEN

1 flinke stronk broccoli, in kleine roosjes, 1 wortel in blokjes, 1 prei fijn gesneden, 2 teentjes knoflook, fijn gesneden, 1 eetl. boter of olie, naar voorkeur, 1,5 ltr. kippenbouillon, evt. van blokjes, 1 bekerje room (hoeveelheid kan aangepast, worden naar smaak), 1 mespuntje cayenne, 1 theelepelje selderijzaad of wat fijn, gesneden selderijblad (mag, hoeft niet), , , , , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-09-2005
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Avocado met tonijn en noten

Avocado anders dan anders

INGREDIENTEN

3 rijpe avocados, 1 blikje tonijn(naturel, uitgelekt gewicht 150 g), 2 eetlepels grofgehakte walnoten + 8 halve, 3 eetlepels creme fraiche, 2 citroenen, 2 afgestreken theelepels mosterd, snufje cayennepeper, zout

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-08-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Kofta-kerrie van eenvoudige gehaktballen

Kofta`s zijn gehaktballen en word meestal gemaakt van schapen (lam`s), rundvlees of witte vis.

INGREDIENTEN

500 g rundergehakt, 1 ei, 1+1/4 t zout, 1/4 t knoflookpoeder, 50 ml olie, 2 uien, fijn, 1/2 t geelwortel, 1/2 t cayenne, 2 e tomatenpuree, 1/4 t zelfgemaakt Garam masala of van de toko

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2009
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pesto Kip Pasta met Spinazie

Op een dag ontdekten we de diverse gemarineerde kipfilets bij de AH en toen ontstond er iets moois...

INGREDIENTEN

300 gr. Kipfilet gemarineerd in Pesto (AH), Pesto, 3 Tomaten (niet al te rijp), 150 gr. Verse Spinazie, Slankroom, Verse Pasta, 1 Sjalotje, 2 Teentjes Knoflook, Cayenne Peper, Zwarte Peper, Olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Beste Kip recept (Slowcooker)

Volle smaak. Dit recept wordt wel een van je favorieten

INGREDIENTEN

1 El. Kook olie, 450-500 gr. Kip gehakt of kip stukjes, [:9], 500 ml. (blik) Garbanzo bonen of kikker erwten (afgespoeld), 250 gr. fijn gehakt uitjes, 1/4 Tl. zout, snufje Cayenne (peper), [:P], 75 Ml. (1/3 cup) zongedroogde Pesto saus, 1 El. witte bloem, 400 ml. (blik) blokjes tomaten met sap, 1 El. Belsamico azijn, 1/2 Tl suiker, 1/4 Tl zout, [^O^], 4 rode paprikas (in stukjes) (of 3 rood en 1 geel), 1 courgette (zucchini) met schil (in blokjes), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-07-2009
  • Canadees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heerlijke Zomerse groentenquiche

Hoe kwam ik bij deze schotel ik had diverse dingen in huis maar niet genoeg van een soort dus heb ik deze zomerse schotel verzonnen en het smaakte heerlijk dus proberen en dan lees ik wat je ervan vond .

INGREDIENTEN

500 gr witlof, 1 courgette, 2 tomaten, 250 gr spekjes, 1 gele paprika, 3 eieren, 125 ml slagroom, 5 plakjes bladerdeeg voor hartige taart (ontdooid), Zout, Cayenne (peper), Gedroogde italiaanse kruiden uit de molen, Mespuntje Oregano, Olijfolie, Paneermeel,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-04-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Bombay Chicken

Kip gemarineerd in een heerlijk kruidenmengsel. Smaakt geweldig, en is super-makkelijk klaar te maken!

INGREDIENTEN

6 ontbeende kippedijen of kipfilets, 1/3 kopje olijfolie, 4 teentjes knoflook, geperst, 5 cm verse gember, geraspt, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepl korianderpoeder, 1/4 theelepel nootmuskaat, 1/4 theelepel komijn, 1/4 theelepel zout, 1/4 theelepel peper, 1/4 theelepel kaneel, 1/8 theelepel cayenne peper, 1/8 theelepel kruidnagelpoeder, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-09-2000
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Ananas teriyaki kip

Parikas, ananas en champignons maken dit een heerlijk kip recept.

INGREDIENTEN

, 2 El. Olie (plantaardig), 500 gr. Kip filet (zonder vel), 1 Groene Paprika, 1 Rode Paprika, 1 Gele Paprika, 1 bakje champignons, 1 Rode ui, 250 Ml. Teriyaki saus, 1 Blikje Ananas stukjes met sap, 1 Tl. Knoflook poeder, 1-2 Tl. Cayenne of andere rode peper., snufje zout, Scheutje Soya saus of maggi, 1/4 kopje bloem,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-04-2011
  • Thais
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Tomaten chutney

Het is zomer, tomaten zijn goedkoop, geen beter reden om voor het rest van de jaar lekker tomaten chutney te maken!

INGREDIENTEN

1 kg tomaten, ontvelt, 250 g bruine suiker, 250 ml bruine azijn, 250 g krenten, 1 e mosterd, 1 e fijn gemberwortel, 1 e zout, 2 uien, in dunne halve ringen gesneden, 1/2 -1 t cayenne peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2010
  •  
  •  30-60 min.

Droge marinades (voor grill of BBQ)

Met mengsels van zout, peper, (verse)kruiden en specerijen, ingewreven enkele uren voor het grillen in vlees/vis/gevogelte, kun je bijna toveren met smaken.

INGREDIENTEN

Voor lams-, rund- en kippenvlees:, 2 el verse rozemarijn, fijngeknipt,, of:2 tl gedroogde rozemarijn, 2-3 grote teentjes (vers)knoflook, uitgeperst of geraspt, 1 ? tl (zee)zout), 1 tl versgemalen peper, fijn geraspt schil van 1 citroen of limoen, , Voor vis:, 2 el verse dille, of:2 tl gedroogde dille, 2 tl paprikapoeder, mild, 1 el geraspte citroen schil, 1 tl (zee)zout), 1 tl versgemalen peper, ? tl cayenne peper, , Voor varkensvlees:, 2 el verse thijm, fijngeknipt, of: 2 tl gedroogde thijm, 1 el verse salie, fijngeknipt, of:1 tl gedroogde salie, 2 tl (zee)zout), 1 tl versgemalen peper, ? tl piment poeder, 2-3 teentjes (vers)knoflook, uitgeperst of geraspt, , Voor alle drie soorten marinade:, enkele eetlepels (olijf)olie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-06-2003
  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Kruidige gehaktbroodjes

Kruidige gehaktbroodjes

INGREDIENTEN

1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g, 500 g gemengt gehakt, 1 tl cayenne peper, 1 tl currypoeder, 1 tl paprikapoeder, zout en peper, zeezout grof, 1 eigeel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-01-2015
  • Europees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pompoensoep waar je van blijft eten!

Een tijdje terug wilde ik een pompoensoepje maken. Er waren zoveel verschillende recepten waardoor ik veel inspiratie kreeg om een eigen variant te maken. Lekker Hollands met een mini vleugje Azië. Hieronder het winnende recept volgens mijn man, mijn ouders en mijn kleine meisje. Eet smakelijk!

INGREDIENTEN

1 middel tot grote biologische pompoen (geen flespompoen), 2/3 sjalotten, 2/3 tenen knoflook, 3 plakken gerookte ontbijtspek, 2 theelepels citroengras (uit een potje), Cayenne of chilipeper naar smaak (ik hou zelf niet van te overheersend dus ik gebruik meestal 1/3 tot een 1/2 theelepel), 1 glazen pot kippenbouillon, 1 pakje kokosmelk, 1 eetlepel olijfolie, , Als je het eet als maaltijdsoep dan is een broodje met pesto er heerlijk bij!, - afbakbroodjes of stokbrood (wit of bruin), - smeerbare roomboter, - potje biologische pesto van de AH of zelgemaakte pesto

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-2016
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Inktvisringen in Tomaten-Basilicumsaus

Gemaakt in een wip!

INGREDIENTEN

* 500 gr Intvistubes, schoongemaakt, * 1 Kleine Ui, * 1 Blik Tomaten in stukjes of verse, Roma tomaten gepeld en in stukjes gesneden, * 2 Teentjes Knoflook, * 1 Kopje vers gehakte Basilicum, * 1 Eetlepel gedroogde basilicum en oregano en Provence kruiden, * 1 Mespuntje Cayenne peper, * 1 Theelepel suiker, * Zout en peper, * Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top