Pasta met palmkool
In mijn achtertuin staan nog een paar dappere palmkolen. Zo leuk om in de winter te oogsten en te eten uit eigen tuin. Ze verkopen deze kool ook bij natuurvoedingswinkels en bij AH heb ik gelezen.
Ingrediënten 2 recipe.people
1 tl olijfolie, 150 gram spekjes zelf gesneden of van de slager, 1 teen knoflook, geperst, 400 gram palmkool ( cavolo nero), 200 ml slagroom , Handje kerstomaatjes in vieren, 150 gram spirelli, Peper en zout uit de molen, Beetje citroensap,Bereidingswijze
Bak de spekjes uit in een tl olijfolie. Als ze een beetje gekleurd zijn de in repen gesneden palmkool erbij en de knoflook. Dit moet minstens 10 minuten garen. Ondertussen kook je de pasta volgens de gebruiksaanwijzing een voeg je af en toe een beetje pastawater toe zodat het als het ware kan roerbak sudderen. Kijk of je kool gaar is, doe de room erbij en warm het geheel goed door. Breng op smaak met peper, zout en een beetje citroensap. Laat de pasta uitlekken en schep deze door het koolmengsel.