- Eigen recept
Cassoulet
Een Frans eenpansgerecht met kip, worstjes, bonen en een stukje brood. Perfect in de wintermaanden!
1 schaal varkens chipolata worstjes 300 gr kippen drumsticks Olijfolie 4 uien in ringen of fijngesneden 2 tl gedroogde Provençaalse kruiden 1 blik tomatenblokjes 1 grote pot witte bonen in tomatensaus 1 flesje rode huiswijn AH Peper / zout
Bestrooi de kip met peper en zout, en braad deze eventjes aan. Voeg de worstjes de Provençaalse kruiden en een scheutje rode wijn toe. Laat het vlees garen met deksel op de pan. Indien gaar, houdt het vlees op een bord en warm. Fruit de uien in het bakvet, voeg bonen en tomaat toe. Voeg rode wijn toe, en breng op temperatuur.Voeg vlees weer toe, laat poosje pruttelen tot alle weer goed op temperatuur is. Maak af met peper en zout op smaak
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-01-2015Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Cassoulet
Cassoulet van varkensvlees en rode bonen
2 uien, 1 groene paprika, 5 stengels bleekselderij, 2 blikken (van elk ca. 400 gram) rode bonen, bv. Kidneybonen., 400 gram hamlappen, 2 eetl. zonnebloemolie, zout, peper, 2 theel. chillipoeder, 3 theel. Provencaalse kruiden, 1 blik (ca. 400 gram) gepelde tomaten, 1/4 liter kippenbouillon, 3 beschuiten, 75 gram geraspte jong belegen Goudse kaas, 4 eetlepels gesnipperde peterselie, , (eenpansgerecht)
- Frans
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-12-1999Frans60-120 min.
Cassoulet
De typische cassoulet uit potten vind ik niet lekker, maar deze variant mmm...
Je kan zelf kiezen met welk vlees je dit maakt, maar ik neem altijd het volgende: 2 merguezworstjes, 1 varkenslapje, 200gram soepballetjes (gehakt), 1 kalfslapje Dan heb je nog nodig: 1 groot blik witte bonen in tomatensaus, kruiden, melk en maizena
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-05-2005Goedkoop en snel Hoofdgerecht20-30 min.
Cassoulet
Heerlijke franse delicatesse
Twee verschillende soorten :, 100 gram ontbijtspek, 500 gram witte bonen of twee grote blikken, 300 gram uien (ongeveer 3), 3 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, 3 a 4 teentjes knoflook, 50 gram boter of 4 eetlepels olie, 300 gram lamsvlees in plakken of 300 gram hamlappen in stukjes, 2 kippenbouten (ca. 400 gram), 1 blikje tomatenpuree (70 gram), een kwart of een halve theelepel tijm, 4 Spaanse knoflookworstjes (300 gram), versgemalen peper en zout, 50 gram fijngestampt droog broodkruim (of paneermeel), 20 gram boter of margarine, of:, 100 gram ontbijtspek, 500 gram witte bonen of 2 grote blikken, 1 ui, 2 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, 2 teentjes knoflook, 50 gram boter, 250 gram lamslappen of hamlappen in blokjes, 750 gram kippepoelet, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 theelepel tijm, 2 Spaanse worstjes, peper en zout, laagje wittebroodkruim of paneermeel, wat gesmolten boter
- Frans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op19-07-2005Frans Hoofdgerecht60-120 min.
Cassoulet
Beroemdste eenpansgerecht uit de Languedoc
250gr hamlappem, 250gr rundersaucijzen, 2 uien, 2 vleestomaten, 3 eetl. olijfolie, peper en zout, 100gr magere gerookte spekblokjes, 2 tn. knoflook, 1 pot(ca. 800g) witte bonen, 1 dl. droge witte wijn, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 2 eetl. tomaten puree, 2 sneetjes oud witbrood.
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-06-2001Frans Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Cassoulet
Een heerlijke, franse cassoulet.
-8 dunne knackworsten, -200 gram boterhamworst (dunne), -3 sneden gerookt spek van ongeveer 1 cm dik, -1 rookworst, -2 grote uien, -2 teentjes look, -2 kleine blikjes tomatenpuree, -4 grote aardappelen, -1 kilogram witte bonen (uit blik of verse (geweekte)), -Peper, zout, thijm, laurier, ,
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-10-2008Frans Hoofdgerecht30-60 min.
cassoulet
Heerlijke witte bonenschotel (2-3 pers)
1 pot witte bonen, 100 g bacon in reepjes, 2-3 uien in ringen, 2 teentjes knoflook, 300 g kipfilet en blokjes, 100 g salami in blokjes, 2 vleestomaten in blokjes, 1 tl basilicum, 1 tl tijm, 2 laurierbladen, 4 takjes peterselie, peper, olie
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-01-2002Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Cassoulet
250 g hamlappen, 250 g rundersaucijzen, 2 uien, 2 vleestomaten, 3 eetl. olijfolie, peper en zout, 100 g magere gerookte spekblokjes, 2 teentjes knoflook, 1 pot of blik witte bonen (ca. 800 gram), 1 dl droge witte wijn, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 2 eetl. tomatenpuree, 2 sneetjes oud witbrood
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-02-2004Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Cassoulet
Deze variant is met kipfilet en lamsvlees
, 50 g boter of margarine, 250 g kipfilet, 150 g lamsvlees, 1 grote ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, uitgeperst, 250 g witte bonen, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 bouillontablet, 1 "rotterdammertje" (worst), 1 theelepel tijm, 1 laurierblaadje, 2 kruidnagels, scheutje rode wijn,
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op04-10-1999Frans Hoofdgerecht> 120 min.
cassoulet
Traditioneel gerecht uit noord frankrijk. Een stevig maal voor harde werkers.
400 gram gedroogde witte bonen, ? bosje selderij, stukje zuurkoolspek, 400 gram lamsvlees, peper en zout, olie om te bakken, 2 uien, 1 teen knoflook, 1 blikje (70 gram) tomatenpuree, stuk gekookte worst van ca. 200 gram, 2 eetlepels gehakte peterselie, 4-5 eetlepels paneermeel, 30 gram boter,
- Frans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-06-2000Frans Hoofdgerecht60-120 min.
Cassoulet
Een van de geneugten uit de Franse keuken.
500 gr. gedroogde, witte bonen1 kippenbouillonblokje1 theel., tijm1 laurierblaadje100 gr. mager rookspek, in blokjes400, gram varkenslappen1 eetl. olijfolie6 kleine kippenpootjes, 250 gr. chorizo, in plakken van 1/2 cm. en die weer in vieren gesneden, 1 grote vleestomaat2 uien2 teentjes knoflook2, kruidnagels1 theel. paprikapoeder4-6 eetl. fijn droog, broodkruim50 gr. gesmolten boter
- Frans
- > 120 min.
- Geplaatst op04-06-2002Frans> 120 min.
Cassoulet
450 gram gedroogde witte bonen - 675 gram worstjes - 500 gram lamsvlees zonder been - 1 grote gesnipperde ui - 4 teentjes zeer fijn gesneden knoflook - 4 tomaten - 3 dl kippenbouillon - 1 bouquet garni - 4 eetlepels vers broodkruim - zout en peper,
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-11-2004Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Cassoulet
1 kleine ui, 1 teentje knoflook, plak pekelvlees of pastrami van circa 100 g, 1 blikje champignons (circa 200 g), scheutje olie of klontje boter, 0.5 theel. gemengde gedroogde Provencaalse kruiden, 1 potje of blikje witte bonen in tomatensaus (circa 200 g), scheutje water of rode wijn, 1 theel. aceto balsamico of rodewijnazijn, zout en versgemalen peper
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-02-2004Frans Hoofdgerecht20-30 min.
Cassoulet
Een echte Franse ovenschotel.
250 gr. hamlappen4 rundersaucijzen2 uien2 vleestomaten, 3 eetl. olijfoliepeperzout100 gr. spekblokjes2 teentjes, knoflook800 gr. witte bonen, uit pot of blik1 dl rode wijn, 2 laurierblaadjes4 kruidnagels2 eetl. tomatenpuree2 beschuiten,
- Frans
- > 120 min.
- Geplaatst op01-06-2002Frans> 120 min.
Cassoulet
250 g hamlappen, 250 g rundersaucijzen, 2 uien, 2 vleestomaten, 3 eetl. olijfolie, peper, zout, 100 g magere gerookte spekblokjes, 2 teentjes knoflook, 1 pot of blik witte bonen (ca. 800 gram), 1 dl droge witte wijn, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 2 eetl. tomatenpuree, 2 sneetjes oud witbrood
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-06-2005Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Cassoulet
Een stevige Franse Ovenschotel
550 gr witte bonen, 2 l kippebouillon, 200 gr in dobbelstenen gesneden lamslappen, 200 gr in dobbelstenen gesneden varkenslappen, zout, vers gemalen peper, 200 gr in blokjes gesneden vers spek, 2 kleingesneden uien, 3 fijngehakte tenen knoflook, 8 intvelde en kleingesneden tomaten, 2 dl rode wijn, 1 laurierblad, 1 el fijngehakte peterselie, takje tijm of mespunt gedroogde tijm, stukje rookspek van ca. 200 gr., 250gr saucijsjes, of verse worst, bouquet garni (1 ui, teentje knoflook, peterselieworte, selderiewortel, stuk prei, laurierblad), paneermeel, boter.
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-11-1999Frans30-60 min.
Cassoulet
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-04-2010Slanke keuken Hoofdgerecht10-20 min.
Cassoulet
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-01-2010Frans30-60 min.
Cassoulet
Een klassieker uit de Franse keuken
250 gram hamlappen, 250 gram rundersaucijzen, 2 uien, 2 vleestomaten, 3 el. olijfolie, peper, zout, 100 gram magere gerookte spekblokjes, 2 teentjes knoflook, 1 pot witte bonen (ca. 800 gram), 1 dl. dorge witte wijn, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 2 el. tomatenpuree, 2 sneetjes oud witbrood
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-07-2001Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Cassoulet
100 g spekblokjes, 200 g varkensfilet, 1 ui, 2 stengels prei, 2 teentjes knoflook, 1 blik witte bonen, 1 l vleesbouillon, 2 el gehakte kruiden (peterselie en tijm), tabasco, bruin brood
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-03-1999Hoofdgerecht20-30 min.
Cassoulet
Een heerlijk winters ovengerecht
250 gram witte bonen, 0,5 liter groentebouillon (van blokje), 1 klein blikje tomatenpuree, 1 ui, 1 winterpeen, 3 kippenbouten (doormidden gesneden), 400 g. braadworst, 500 g. speklapjes, zout en peper, boter om in te vetten, 4 eetlepels paneermeel.
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op22-02-1999Frans Hoofdgerecht> 120 min.
Cassoulet
725 kcal (3030kJ)/47 gr eiwit/48 gr vet/25 gr koolhydraten
200 gram gedroogde witte bonen, 1 prei, 50 gram boter, zout, peper, 500 gram runderriblappen, 1 teentje knoflook, 250 gram chorizoworst, 12 cocktailaugurken
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op27-02-2000Hoofdgerecht> 120 min.
Cassoulet
Voedingswaarde per persoon 583 kcal.
1 kleine ui, 1 teentje knoflook, plak pastrami van 100 gr, 1 blikje champignons, klontje boter, 0.5 tl gedroogde provenciaalse kruiden, 1 blikje witte bonen in tomatensaus, scheutje rode wijn of water, 1 tl rode wijnazijn, zout & peper,
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-01-2000Frans Hoofdgerecht20-30 min.
Cassoulet
1 kleine ui -, 1 teentje knoflook -, plak pekelvlees of pastrami a 100 gram -, 1 blikje champignons a 200 gram -, scheutje olie of klontje boter -, 1/2 theelepel gemengde gedroogde Provencaalse kruiden -, 1 potje of blikje witte bonen in tomatensaus a 200 gram -, scheutje water of rode wijn -, 1 theelepel aceto balsamico of rodewijnazijn -, zout en versgemalen peper, , , , , ,
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-11-2002Frans Hoofdgerecht20-30 min.
Cassoulet
1 kleine ui, 1 teentje knoflook, plak pekelvlees of pastrami van circa 100 g, 1 blikje champignons (circa 200 g), scheutje olie of klontje boter, 0.5 theel. gemengde gedroogde Provencaalse kruiden, 1 potje of blikje witte bonen in tomatensaus (circa 200 g), scheutje water of rode wijn, 1 theel. aceto balsamico of rodewijnazijn, zout en versgemalen peper, ,
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-03-2003Frans Hoofdgerecht20-30 min.
Cassoulet
250 gr. witte bonen(of 1 grote pot of groot blik witte bonen), 250 gr. soepgroenten(diepvries), zout,peper, teentje knoflook, 50 gr. mager rookspek, 100 gr. gedroogde metworst, 400 gr magere varkenslappen, 2 uien, 2 el reuzel of boter, 1 blik gepelde tomaten op sap, 100 gr. knoflookworst(salami), 150 ml rode wijn., vers gemalen zwarte peper.
- Internationaal Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op27-06-2000Internationaal Hoofdgerecht> 120 min.
CASSOULET
250 gr hamlappen, 250 gr rundersaucijzen, 2 uien, 2 vleestomaten, 3 eetl olie, peper en zout, 100 gr gerookte magere spekblokjes, 2 teentjes knoflook, 1 pot witte bonen ca 800 gr, 1 dl droge witte wijn, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 2 eetl tomatenpuree, 2 sneetjes oud witbrood,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-01-2002Hoofdgerecht30-60 min.
Cassoulet
Een heerlijke alles in een schotel...
- 300 gr gedroogde witte bonen (pronkbonen), - 3 eetlepels culinesse, - 100 gr bacon, - 2 rode uien, - 2 teentjes knoflook, - 800 gr vastkokende aardappels, - 1 courgette, - 1 aubergine, - 250 gr sperziebonen, - 1 eetlepel tomatenpuree, - 1 fles rode wijn, - 3 takjes tijm, - 1 laurierblaadje, - maizena, - zout en peper,
- Amerikaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-08-2005Amerikaans0-10 min.
CASSOULET
Lekker anders!
250 g hamlappen, 250 g rundersaucijzen, 2 uien, 2 vleestomaten, 3 eetl. olijfolie, peper en zout, 100 g magere gerookte spekblokjes, 2 teentjes knoflook, 1 pot of blik witte bonen (ca. 800 gram), 1 dl droge witte wijn, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 2 eetl. tomatenpuree, 2 sneetjes oud witbrood, ,
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-11-2003Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Cassoulet van varkenslapjes.
Deze cassoulet is gebaseerd op tradioneel Franse receptuur. In een cassoulet gaat het altijd om een combinatie van vlees en{witte]bonen. De rest van de ingredienten verschilt per streek en recept
=500 gr.Hamlappen of magere, varkenslapjes., =75 gr.Boter of vloeibaar bak-, produkt., =4 Sjalotjes,in ringen., =2 Teentjes knoflook,gesnip-, perd. =2 Kruidnagels., =1 Laurierblad. =100 ml witte, wijn of lichte rode wijn., =200 ml Gezeefde tomaten., =2 Potten witte bonen,uitge-, lekt en afgespoeld., =1 el Verse tijmblaadjes,of, 1 tl gedroogd.
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-11-2013Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Cassoulet Met Rookworst
Weliswaar een Hollandse variant van deze fameuze Franse schotel, maar daarom niet minder lekker.
200 gram schapen- of varkenspoulet, 200 gram mager rookspek in dobbelsteentjes, 1 rookworst, 1 grote pot witte bonen, 3 uien, 2 tenen knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 1 tl tijm,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-01-2000Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Cassoulet ?met wild?
De cassoulet is een gerecht dat thuishoort aan de Franse zijde van de Pyreneeen. Men onderscheidt er drie vrij klassieke cassouletgerechten waarop men in de 19e en 20e eeuw honderden varianten heeft bedacht. Met de oorspronkelijke cassoulet hebben veel van die gerechten, op de witte bonen na, nog slechts heel weinig te maken. En bij die laatste categorie behoort ook de cassoulet van vandaag. Daarvoor kan het vlees van zowel het echte wild als het gefokte wild worden gebruikt.
600 gram ontbeend vers vlees van (gefokte) konijnen, herten en/of wildzwijnen, - 600 gram gekookte witte bonen, uit blik of pot, - zout, - witte peper uit de molen, - 50 gram boter, - 4,5 eetl. olijfolie (traditioneel), - 2 uien, grof gesnipperd, - 2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt, - 1 grote rode paprika, bij voorkeur ontveld, vruchtvlees in kleine blokjes gesneden, - 3 grote tomaten, ontveld, vruchtvlees in blokjes gesneden, - 1 klein laurierblad, - 1 takje verse rozemarijn, - 3 dl wildfond, uit potje, - 1 dl droge witte wijn, zoals Chardonnay, - 2 eetl. fijngehakte bladpeterselie, - ca. 75 gram droog broodkruim,
- Frans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-11-2000Frans Hoofdgerecht60-120 min.
Cassoulet met tonijn
2 uien, 4 eetl. zongedroogde tomaten (op olie), 2 stengels bleekselderij, 4 stukken tonijnfilet, van ca. 200 gram (Vismarine), zout en versgemalen peper, 1/2 l blik flageolets, kidneybeans of een andere bonensoort, 1 l pot of blik witte bonen, 6 eetl. olijfolie (Mediterrane), ca. 20 groene olijven zonder pit
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-12-2006Hoofdgerecht20-30 min.
Snelle cassoulet
Frans uit een pan
25 g boter, 2 braadworstjes, 3 tomaten, 50 g katenspek, 1 teentje knoflook, 1 pot witte bonen in tomatensaus, 1 theelepel tijm, vers gemalen zwarte peper, 4 eetlepls paneermeel
- Frans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-06-2001Frans Hoofdgerecht10-20 min.
Snelle cassoulet
Ik had wat groente en vlees over. Met een potje witte bonen deze snelle cassoulet gemaakt. Er is van gesmuld!
1 potje witte bonen, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 kleine winterwortel, 1 halve rode paprika, een handje sperziebonen, wat grote witte champignons, een kop diepvriesdoperwtjes, 1 ons fricandeau, 3 ons gehakt hoh, 3 chipolataworstjes, een paar kippenlevertjes, klein stukje gerookt spek, lekker veel verse tijm, lekker veel verse peterselie, een kopje fijngehakte bieslook, 2 tl tuinkruidenbouillon, een half pak gezeefde tomaten, versgemalen peper, , geraspte kaas, olijfolie
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-03-2007Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
snelle cassoulet
Lekkere Franse bonenschotel.
*2 uien, *2 paprika`s, *2 bleekselderijstengels, *3 teentjes knoflook, *1 1/2 eetl olijfolie, *2 bl gepelde tomaten, *4 laurierbladeren, *4 dl kippebouillon, *400 gr blokjes ontbijtspek, *2 blikken uitgelekte witte bonen, *paneermeel, *eventueel 1 bouillontablet
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-04-2000Frans Hoofdgerecht20-30 min.
Snelle cassoulet
Een supersnelle variatie op de klassieke Franse cassoulet
30 g boter, 300 g prei, in ringen, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 blik witte bonen a 400 ml, uitgelekt, 2 dl gekruide tomatensaus met tomaatstukjes (pot), 2 flike takjes tijm of rozemarijn, 1 schouderkarbonade a 125 g, in stukjes, bot verwijderd, 2 rundersaucijsjes, elk in vieren, zout, peper, 2 el paneermeel
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-10-2003Frans Hoofdgerecht20-30 min.
Cassoulet met kippenbout
Cassoulet eens op een andere manier, maar net zo lekker.
, 4 kippenbouten, 1 blik witte bonen (bonen in tomatensaus kan ook), hoeveelheid pas je aan volgens smaak, 4 tomaten, 4 kippenworsten, 4 repen dik buikspek (? cm), 2 sjalotten, 1 bussel peterselie, ? l rode wijn, takje tijm, laurierblad, peper en zout, 1 dl olijfolie, 20 g tomatenpuree, bloem, ,
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-08-2002Frans0-10 min.
Vegetarische Cassoulet
Een Nederlandse variant op de Zuid-Franse cassoulet met Goudse kaas.
350 gram witte bonen, gekookt; 2 eetl olijfolie; 1 ui; 2 teentjes knoflook; 1 laurierblad; 1 rode paprika; zout; witte peper; 2-3 grote tomaten; 200-250 gram belegen Goudse kaas in kleine blokjes gesneden; 1 theelepel fijn gesneden tijmblaadjes; 2 eetlepels grof gehakte peterselie; 4 eetlepels droge witte wijn of bouillon; 2 eetlepels droog kruim van witbrood; 2 eetlepels fijn geraspte oude of overjarige Goudse kaas; 30 gram boter.
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-02-2005Vegetarisch Hoofdgerecht20-30 min.
cassoulet met kip
Cassoulet met kip
4kippenbouten,4 dikkere speklapjes, 4,kippenworsten,4 tomaten,2sjallotjes,1bosje peterselie,2 takjes tijm,1laurierblad,1dl olijfolie,1 eetl. tomatenpuree,1/2 l.rode wijn,zout/peper,2potten grote witte bonen,2 witte boterhammen of paneermeel,wat bloem
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-09-2009Belgisch30-60 min.
Cassoulet met tuinboontjes
De cassoulet is een al eeuwenoud Frans gerecht waarin witte bonen worden verwerkt. Oorspronkelijk, en dan gaan we meer dan 500 jaar terug in de tijd, werd de cassoulet met gedroogde tuinbonen bereid. Waarom die ooit door witte bonen werden vervangen weet geen mens.
650-750 gram gedopte jonge tuinboontjes, - 2 takjes bonenkruid, - zout, - ca. 60 gram boter, - 200 gram bacon, dikke plakken, in smalle reepjes gesneden, - 1 eetl. tomatenpuree, - 6 bosuitjes met veel groen, grof gesnipperd, - 2 knoflookteentjes, ragfijn gehakt, - 1/2 theel. scherpe paprikapoeder (Rosen), - 6 grote tomaten, bij voorkeur Italiaanse pomodori, ontveld, vruchtvlees in blokjes gesneden, - 4 basilicumblaadjes, in uiterst smalle reepjes (draadjes) gesneden, - 75 gram fijngeraspte oude of overjarige Goudse kaas, - 50 gram droog kruim van witbrood.,
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-06-2000Frans Hoofdgerecht20-30 min.
-
Cassoulet
van cpkielema , 1 recepten, 0 volgers