Mihoen met Kipreepjes en Cashewnoten
Een heerlijke snelle maaltijd voor degenen die bami en nasi een beetje beu zijn.
Ingrediënten 2 recipe.people
200 gr. mihoen, 2 kipfilets (200-250 gr.), sojasaus, 1 rode paprika, 1 ui, klein doosje tauge, 1 theelepel sambal, 2-3 eetlepels cashewnoten, Sense bakolie Oosterse kruiden, 1 teentje knoflook.Bereidingswijze
Kipfilet in dunne reepje snijden en mengen met de sojasaus, even laten intrekken. Paprika schoonmaken en in reepjes snijden. Uit schoonmaken en snipperen. Knoflook persen Mihoen volgens gebruiksaanwijzing klaarmaken. Olie verhitten kip bakken. Als de kip begint te verkleuren de paprika, ui, noflook en cashewnoten toevoegen en meebakken. Sambal toevoegen. Tenslotte de tauge meebakken. Mihoen afgieten en goed uitlekken. Bij het kipmengsel voegen en het geheel verwarmen. Naar wens eventueel met peper, zout en sojasaus op smaak brengen.