1. Home
  2. Recepten
  3. Carpaccio%20zalm

Carpaccio%20zalm recepten (88) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Hapjes / tapas

Verschillende warme en koude hapjes voor een tapas avond, een feestje of bij de borrel. Simpel, zonder teveel ingrediënten en iedereen lust ze! Alle hapjes kunnen (deels) van tevoren gemaakt worden.

Bereidingswijze

Gevulde cherrytomaatjes Bakje cherrytomaatjes Bakje roomkaas Pesto Meng een half bakje roomkaas met een half potje pesto. Snijd de bovenkant van de cherrytomaatjes en bewaar de kapjes. Hol de binnenkant uit met een theelepel. Vul de tomaatjes met het roomkaas/pesto mengsel met een theelepel. Doe de kapjes terug op de tomaatjes. Gevulde eieren 10 eieren 3 el Mayonaise Kerriepoeder Bieslook Zout en peper Kook de eieren hard in 10 minuten en laat ze schrikken. Pel de eieren, snijd ze doormidden en zorg hierbij dat de dooier in het midden zit. Prak de eieren met 3 el mayonaise fijn tot een smeuig mengsel. Voeg de kerrie toe en knip de bieslook erboven in stukjes. Voeg zout en peper toe. Gebruik een spuitzak of een diepvrieszakje om de halve eieren te vullen. Mini-satétjes 500 gr kipfilet 2 el Ketjap Manis 1 tl Sambal Oelek 2 teentjes knoflook Zout en peper Cocktailprikkers Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pers de knoflook en meng met de ketjap en sambal. Voeg zout en peper toe en laat 15 min intrekken. Doe de cocktailprikkers in een bekertje water. Rijg 2 á 3 stukjes op een prikkertje. Bak de satétjes in ongeveer 7 min gaar in een grillpan of koekenpan met een klein beetje olie. Koud of warm serveren met evt. satésaus. Pittige gehaktballetjes 500 gr gehakt Kleine ui 2 teentjes knoflook 1 ei Paneermeel 1 el Ketjap Manis 1 tl Sambal Oelek Zout en peper Snipper de ui fijn en pers de knoflook. Meng alle ingrediënten met het gehakt en vorm kleine balletjes. Bak de gehaktballetjes in boter of olie aan tot ze bruin gekleurd zijn. Zet dan het vuur laag en laat met de deksel door garen. Regelmatig keren. Warm of koud serveren met een sausje. Tomatentaartjes 8 plakjes bladerdeeg 3 á 4 tomaten 1 ui 2 teentjes knoflook Blikje tomatenpuree Oregano Olijfolie 1 ei Zout en peper Verwarm de oven voor volgens de bereidingswijze op de verpakking van het bladerdeeg. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Snijd de tomaat in plakjes en de ui in halve ringen. Smeer in het midden van ieder plakje een beetje tomatenpuree. Beleg de saus met een paar plakjes tomaat en ui. Pers een beetje knoflook erover uit, strooi oregano, zout en peper eroverheen. Sprenkel een paar druppels olijfolie over de taartjes. Smeer om het beleg een beetje ei met een kwastje. De taartjes zullen in het midden laag blijven, maar de zijkanten gaan omhoog waardoor je een soort bakjes krijgt. Bak de taartjes in de oven volgens de bereidingswijze op de verpakking van het bladerdeeg. Gegratineerde champignons met kruidenboter Bakje champignons Bakje kruidenboter Zakje geraspte kaas (bijv. Parmezaanse kaas) Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de champignons schoon en snijd de binnenkant eruit. De zaadlijsten hoeven niet helemaal verwijderd te worden. Doe een beetje kruidenboter in de champignons. Leg de champignons in een schaal en strooi er geraspte kaas overheen. Zet ongeveer 8 min in de oven. Carpaccio amuse Pakje carpaccio Rucola Amuselepels Leg op iedere amuselepel een plakje carpaccio. Strooi hierover de pijnboompitten, Parmezaanse kaas en de dressing en vouw de plakjes dicht. Leg er een paar blaadjes rucola op. Tortilla`s 4 eieren 150 gr voorgekookte aardappelschijfjes Room of melk Zout en peper Kook de aardappelschijfjes een paar minuten voor in de magnetron (bijv. 4 min op 750 watt). Kluts de eieren, voeg hier een scheutje room of melk en zout en peper aan toe. Meng met de aardappelschijfjes. Maak een dikke tortilla in een koekenpan. Zet het vuur niet te hoog en leg er een deksel op. Draai de tortilla m.b.v. de deksel om. Zorg ervoor dat het ei overal gestold is. De buitenkant mag iets bruin gekleurd zijn. Snijd in parten of vierkante stukken. Serveer warm of koud. Tip: voeg wat gekookte en uitgelekte spinazie toe. Kipkluifjes Kippenpootjes/kluifjes Kipkruiden of: 1 el Ketjap manis 1 tl Sambal 1 teentje knoflook Zout en peper Wrijf de kippenpootjes in met de kipkruiden of marineer ze in de ketjap, sambal, uitgeperste knoflook en zout en peper. Bereid de kippenpootjes in de oven volgens de bereidingswijze op de verpakking. Serveer warm of koud. Wraps met zalm en roomkaas 2 wraps Bakje roomkaas Zalm Dille Zout en peper Smeer de wraps in met roomkaas. Verdeel plakjes zalm over de wraps. Strooi dille en zout en peper over de zalm. Rol de wraps op, snij in stukjes en serveer met de zijkant naar boven. Komkommerschuitjes met tonijnsalade 1 Komkommer Blikje tonijn 2 el Mayonaise Bieslook Tomatenketchup Zout en peper Laat de tonijn uitlekken. Meng de tonijn met de mayonaise, bieslook, zout en peper en een scheutje tomatenketchup. Schil de komkommer, snijd in de lengte door en verwijder de zaadlijsten. Vul de komkommer met tonijnsalade en snijd in stukken. Strooi er versgemalen peper over.

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2011
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Carpaccio van gerookte zalm

Een voorgerechtje om je vingers bij af te likken en zo makkelijk te maken!!!!

INGREDIENTEN

, 60 ml olijfolie extra vierge, 40 ml citroensap, 2 tl kappertjes, 400 gram gerookte zalm, 1 kleine rode ui, fijngehakt, 1 el verse peterselie, grof gehakt, versgemalen zwarte peper, wat kappertjes ter garnering,

  • Mediterraan Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-08-2004
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  0-10 min.

Carpaccio Van Zalm

Carpaccio van gerookte zalm met veldsla

INGREDIENTEN

Ca. 2 ons gerookte zalm, flinterdun gesneden, Veldsla, Pijnboompitten, Olijfolie, Sjalotje(s), Citroen

  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-03-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Courgette Carpaccio Met Zalm

De verfijnde marinade maakt de courgetteschijfjes vol en zacht van smaak. Met gerookte zalm een bijzonder voorgerecht.

INGREDIENTEN

600 g courgettes *zout en peper *4 el balsamico-azijn *1 mespunt mosterd *6 el olijfolie *2 teentjes knoflook *0.5 bosje basilicum *150 g gerookte zalm in plakjes

  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-08-1999
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Carpaccio Van Zalm

Goddelijk lekker

INGREDIENTEN

300 gram gerookte zalm, Veldsla (zakje), kappertjes, verse dille, verse parmezaanse kaas, evt. gedroogde tomaten in olie, , Dressing:, 5 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels balsamico, 2 theelepels grove mosterd, 2 theelepels honing

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-07-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Carpaccio Met Pesto-Dressing

Origineel Italiaans recept en niet moeilijk om te maken.

INGREDIENTEN

4 x 100 gr. ossenhaas (aan slager vragen), 4 plakken gerookte zalm (hoeft niet per se), 2 ons gemengde sla, 50 gr. pijnboompitten, 50 gr. grof geraspte parmezaanse kaas, 1 citroen, bosje aspergescheuten (hoeft niet per se)), 1 potje pesto, , Voor de dressing:, 1.5 dl. olijfolie, 3 eetlp. azijn, 1 eetlp. Zaanse mosterd, 1 theelp. pesto, peper en zout

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-04-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

CARPACCIO VAN GEROOKTE ZALM

INGREDIENTEN

, CARPACCIO VAN GEROOKTE ZALM, Ingredi?nten:200 gram gerookte zalm (dun gesneden)125 ml slagroom zout1/2 theelepel suiker2 augurken (uit een potje)1/2 theelepel witte wijnazijn1/2 stengel bleekselderij1 citroen

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2006
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Carpaccio van Gerookte zalm

INGREDIENTEN

Voor vier personen:, 60 ml olijfolie extra vierge; 40ml Citroensap; 2 tl kappertjes; 3à4 plakjesgerookte zalm per persoon; 1 kleine rode ui; 1 eetl. verse grof gehakte perterselie; gemalen zwarte peper; ter garnering wat extra kappertjes en kleine slablaadjes (rucola of babyleaves)

  • Internationaal Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-12-2006
  • Internationaal Tussengerecht
  •  10-20 min.

Carpaccio van gerookte zalm

Tapas...Snel klaar en lekkerrrrrrrr

INGREDIENTEN

250 g gerookte roze zalm, sap van 1citroen, 2 el kappertjes, 1 dl olijfolie, 1 el vers gesnipperde peterselie, vers gemalen zwarte peper

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-07-2005
  • Spaans
  •  10-20 min.

Carpaccio Van Gerookte Zalm En Avocado

Aanrader

INGREDIENTEN

1 limoen, 6 eetlepels olijfolie, 2 theelepels dille (potje), 4 zwarte (of groene) olijven zonder pit, 200 gr. (Ierse) gerookte zalm naturel, 1 avocado, 2 theelepels kappertjes (potje), zeezout/peper(uit de molen)

  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-01-2000
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Carpaccio van zalm met gestoomde groenten

Zalmcarpaccio anders dan anders, getoond door Piet Huyzentruyt in het kookprogramma "Lekker thuis"

INGREDIENTEN

400 gr verse zalm - 1 courgette - 1 wortel - 4 witte asperges - 4 groene asperges - 1 wit van prei - 2 eetlepels citroensap - 2 eetlepels kruidenolie - 1 eetlepel acaciahoning - dille - versgemalen zwarte peper en zeezout.

  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-06-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Zalmcarpaccio

Heerlijk alternatief voor de carpaccio, om je vingers bij af te likken.

INGREDIENTEN

Ruccola sla, Gerookte zalm, rode wijnazijn, olie, zout, peper, mosterd, pijnboompitten, parmezaanse kaas

  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-03-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Zalmcarpaccio met tomaat en ui

"Carpaccio di salmone con pomodori e cipollotti"

INGREDIENTEN

300 g in dunne plakjes gesneden verse zalmcarpaccio - 1 kleine zoete witte ui - 1 tomaat - 30 g (1 eetlepel) kleine kappertjes - 1 eetlepel citroensap - 40 g (1 eetlepel) Extra Vergine olijfolie - wat anijszaadjes - zout - vers gemalen zwarte peper

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-06-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Carpaccio van gerookte vis

Heel makkelijk en lekker voorgerechtje. Met flink wat toast erbij geschikt als lunch voor 2 personen.

INGREDIENTEN

300 g dun gesneden gerookte vis (bijvoorbeeld forel, zalm of zalmforel), 4 el droge witte wijn, 2 el olie, zout, peper, 1 el fijngehakte peterselie, 1 el fijngeknipte bieslook, 1 el kappertjes, enkele plakjes citroen

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-04-2001
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Antipasto-Kwartet

Dit leuke voorgerechtidee las ik in een tijdschrift bij de kapper. Ik heb geprobeerd om het goed in mijn hoofd te prenten om het thuis op te schrijven, alleen van de precieze hoeveelheden ben ik niet zeker. Ik ga het zeker een keer maken bij een italiaans etentje!

INGREDIENTEN

Friseesla, rucolasla, eikenbladsla, 4 plakken gerookte zalm, kappertjes, 1/4 meloen, 4 plakken parmaham, 4 plakken carpaccio, pijnboompitten, mozzarellakaas, 2 rijpe tomaten, verse basilicum, extra vergine olijfolie, zwarte peper uit de molen.

  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-12-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Car­p­ac­cio van zalm en kom­kom­mer

INGREDIENTEN

2 pakjes gerookte zalmfilet (a 100 g), 2 hartkomkommers, in dunne plakjes, 2 tl 4-seizoenen peper (zakje 40 g), 1 sjalot, fijngesnipperd, 2 el dille, fijngesneden, 2 el crème fraîche (bekertje 125 ml), 2 el olijfolie extra vierge, 2 el citroensap, 1 zak rucola (75 g), 2 Italiaanse bollen

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2013
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Carpaccio van Kabeljauw met zalm als voorgerechtje

Een leuk klein voorgerechtje. Leuk als je meerdere voorgerechten heb. Of hier na een bouillon

INGREDIENTEN

400 gr kabeljauwfilets 100 gr zalm, in dunne plakjes 2 el olijfolie 2 el maiskiemolie 1 el dikke, gehakt zout

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-12-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Lauwwarme Aziatische zalm carpaccio

Eindelijk eens een andere carpaccio met een warme vinaigrette. Ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook geweldig lekker. Heel leuk en makkelijk te maken voorgerechtje voor jezelf, de feestdagen of als je eters krijgt.

INGREDIENTEN

400 gr verse zalmfilet (visboer), 1 rode peper, 1 bosje bieslook, 150 gr cherry tomaten, 7 el olijfolie, 5 el sojasaus, 6 el japanse rijstwijn, mirin, Sap van 1 ½ limoen, 1 ½ tl suiker,

  • Aziatisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-2015
  • Aziatisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Carpaccio van gerookte zalm met een Oosterse dressing

Een erg lekker voorgerechtje, ook te bereiden van verse vis.

INGREDIENTEN

300g gerookte zalmfiletpeper2el citroensap2 lente-uitjesVoor de dressing:1el ketjap manis1el citroensap2el thaise vissaus(Nam Pla)2el wittewijnazijn1el sesamzaadjes of sesamolie.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Carpaccio van gemarineerde zalm

INGREDIENTEN

1 Atlantische zalmfilet met vel van 1,5 kg, 300 g suiker, 350 g fijn zeezout, 20 g gemengde peperbolletjes, grof gemalen, 2 eetlepels fijngehakte dille, 2 eetlepels olijfolie, , als garnituur:, enkele mooie, witte champignons, 1 citroen, 1 kleine venkel, in dunne ringen gesneden, 100 g raketsla (rucola), 2 eetlepels fijngehakte bieslook, 4 eetlepels olijfolie, peper

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-11-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Carpaccio van zalm

INGREDIENTEN

4 eetlepels mayonaise * 1 eetlepel olijfolie * 1/2 eetlepel balsamico azijn * 1/4 kropfijn gesneden ijsbergsla * 250 gram in plakjes gesneden zalm * 4 hrad gekookte gepelde eieren * peper * zout * 1/2 bakje tuinkers.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-2007
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

zalmcarpaccio

De allerlekkerste Zalm Carpaccio ! En erg snel klaar!

INGREDIENTEN

100 gram (Noorse) gerookte zalm, mosterd dille saus (Verkrijgbaar bij bv. de Ikea a ?3,75), kappertjes, versgemalen (4-kleuren)peper, vleugje citroensap, beetje olijfolie, wat Rucola of andere sla, 1 rode ui (zeer fijngesneden).

  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-03-2000
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.

Carpaccio van zalm

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

4 el mayohalf (C1000 Selectie), 1 el olijfolie extra virge (C1000 Selectie), 1/2 el balsamico azijn, 1/4 krop ijsbergsla, fijngesneden, 250 g gerookte zalmfilet, in plakjes, 4 hardgekookte eieren, gepeld en in parten, versgemalen peper, (zee)zout, 1/2 bakje tuinkers,

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-12-2004
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Zalmcarpaccio

Zalmcarpaccio met parmezaan is lekker en apart.

INGREDIENTEN

6 eetl. olijfolie extra vierge, 1 eetl. balsamicoazijn, ? eetl. mosterd, peper, zout, 200 gram lollo slamix, 250 gram gerookte zalm, 125 gram cherrytomaatjes, in vieren, 2 zoetzure augurken (groot), grof gehakt, stukjes zanetti grana pedano, 2 eetl. fijngeknipte bieslook, 1 ciabattabrood, in sneetjes,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-12-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Insalata 4 stagioni

De naam van deze salade is afgeleid van de pizza 4 stagioni. Een soortgelijke salade heb ik wel eens voorbij zien komen tijdens een lunch in een lunchroom. Dat bracht me op het idee om hem thuis ook eens een keer (na) te maken. Je kunt het eten als lunch maar ook als hoofdgerecht voorafgegaan door bijvoorbeeld een soepje.

INGREDIENTEN

1 paprika stoplicht, 200 gram gerookte zalm, 250 gram champignons, 2 pakjes carpaccio (=4 porties), 300 gram gemengde sla, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel peterselie, olijfolie, peper & zout, croutons, pijnboompitten en Parmezaanse kaas om te garneren

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-03-2014
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Zalm carpaccio met gegrilde courgette

Lekker als voorafje bij de bbq in afwachting tot het vlees gaar is!

INGREDIENTEN

200 gr gerookte zalm, 1 courgette,in plakjes, 1 teen knoflook,fijngehakt, 4 eetl olijfolie, 1 theel balsamico, peper en zout uit de molen, 50 gr rucola, cashewnoten

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-07-2013
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Carpaccio van zalm met salade van aardappel en komkommer

INGREDIENTEN

600gr carpaccio van verse zalm, 600 gr vastkokende aardappelen (type Nicola), 1 kleine komkommer, 3 gekookte artisjokbodems (vers of in blik), 3 nieuwe uien, 2 el fijngehalkte peterselie, 1 el dille, 1 el gepelde zonnebloemzaadjes, 4 el mayonaise, 4 el yoghurt, 1 tl citroensap, 1 el fijne mosterd, fijn zout,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-08-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Carpaccio van rauwe zalm

Lekker voorgerecht, kan opvoorhand gereed gemaakt worden

INGREDIENTEN

400 g zalm in heel dunne sneetjes, 1 eetlepel gehakte peterselie, 10 blaadjes fijngesnipperde basilicum, 6 eetlepels olijfolie, sap van 1 citroen, peper en zout, 1 tomaat

  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-09-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Carpaccio Van Gerookte Zalm En St.Jakobsmosselen

INGREDIENTEN

10 grote St.Jakobsmosselen, 300 g dun gesneden gerookte zalm, 100 g basilicum, 1 dl. olijfolie, 1/4 teentje knoflook, zout en peper.

  • Internationaal Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-03-2001
  • Internationaal Voorgerecht
  •  60-120 min.

Carpaccio Van Zalm En Venkel

INGREDIENTEN

400 gr Carpacio uit zalm, 6 lepels olijfolie, peper en zout, sap van 1 lemoen, 1 kleine venkelknol,

  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-05-1999
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Carpaccio met gerookte zalm

INGREDIENTEN

1 flinke krop sla, - 300 gr gerookte zalm, in dunne plakken, - 2 tomaten, ontveld en in kleine blokjes gesneden, - 1 eetlepel kappertjes, uit potje, uitgelekt, - 2 eetlepels fijngesneden bieslook, , 2 eetlepels dilleazijn, - 5 eetlepels olijfolie, extra vergine, - witte peper uit de molen,

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2000
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Carpaccio Van Gravad Lachs

Een variant van een carpaccio, met zalm

INGREDIENTEN

1/4 komkommer, zout, 1 limoen, 1 eetlepel notenolie (Epifine), 3 eetlepels (zonnebloem)olie, (versgemalen vierseizoenen)peper, 1/2 kleine krop radicchio (rode sla.), 1 klein struikje witlof, 1 bakje rucola (30 g), 3 pakjes gravad lachs (a 100 g, AH),

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-03-1999
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Carpaccio van zalm en kabeljauw

Te gebruiken als tapas

INGREDIENTEN

? 6 el. fijngesneden kruiden (basilicum, peterselie, kervel), 6 el. olijfolie, 150 gram verse zalm, een dunne plak, 150 gram verse kabeljauw, een dunne plak, 1-2 tl. limoensap, zout, peper, 1 el. dunne reepjes limoenschil, takjes kervel

  • Spaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-08-2001
  • Spaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Carpaccio van tonijn

Carpaccio is een heerlijke manier om heel verse rauwe vis te serveren. Ook zalm en makreel lenen zich hiervoor.

INGREDIENTEN

300-400 g verse tonijnfilet, in dunne plakjes, 3-4 el grofgesneden koriander, 4-5 el olijfolie, 2 cm gemberwortel, in flinterdunne reepjes, 1 tl geraspte limoenschil, 2-3 tl limoensap, zout, peper, 1-2 lente-uitjes, in dunne ring

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2010
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Carpaccio Van Zalm

Lekker en mooiogend voorgerechtje dat je een paar dagen kan bewaren,

INGREDIENTEN

1/2 gefileerde zalm, 1kg spinazie, 3pakjes basilicum, 2pakjes dille, 2teentjes look, 1/2l olijfolie, limoensap van 2 limoenen, peper en zout

  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

carpaccio van zalm

INGREDIENTEN

50 gr veldsla, 200 gr gerooktezalm, 1 bakje rodekoolspruiten, 50 cc olijfolie, 25 cc dille azijn, 25 cc cremmefraich, versgemalen peper, zout, verse dille, lente uitje, 25 gr garnalen

  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Zalm-tonijncarpaccio met garnalen en wasabimayonaise

Margriet kerstmenu 2002

INGREDIENTEN

3 e1 mayonaise wasabi (Japanse mierikswortel) ;, klein bosje verse koriander; 2 el arachideolie ; 1t1 Japanse sojasaus; versgemalen zout en peper; 200 g zalmcarpaccio; 200 g tonijncarpaccio; 18 gekookte grote garnalen,

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-08-2003
  • Internationaal
  •  10-20 min.

NIGIRI SUSHI

INGREDIENTEN

1 x recept sushirijst, tube wasibi, 1 pakje dikke gerookte zalm, 75-100 gr verse tonijnfilet, 3 verse grote garnalen, Japanse sojasaus, , VARIATIES, Opengesneden surimiflakes, Opgevouwen plakjes carpaccio of ander vleeswaar naar keuze, Stukje dikke omelet,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-10-2002
  •  
  •  10-20 min.

Carpaccio di salmone con pomodori e cipollotti

Zalmcarpaccio met tomaat en ui

INGREDIENTEN

*1 eetlepel Bertolli Extra Vergine olijfolie *1 eetlepel citroensap *Enkele anijszaadjes *1 kleine zoete witte ui *1 tomaat *300 gr in dunne plakjes gesneden verse zalmcarpaccio *1 eetlepel kleine kappertjes *Zout *Vers gemalen zwarte peper

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-03-2006
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Carpaccio Van Haring En Zalm

Spannend voorgerecht

INGREDIENTEN

10 haringen schoongemaakt, 5 plakjes gerookte zalm of gravad lax, 200 cc creme fraiche, bieslook, , Garnering, rode biet (uit een potje heeft meer smaak), waterkers, sla, ui,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Carpaccio van Kabeljauw en gerookte zalm met kruiden

Dit PRACHTIGE voorgerecht is van Michel Lambermon werkende bij Restaurant de Componist in Haarlem. Michel vindt KOKEN IS EEN KWESTIE VAN PROEVEN!!! PROEVEN!!! PROEVEN EN PROEVEN!

INGREDIENTEN

VOOR DE CARPACCIO 20 gram fijngesneden verse kruiden(basilicum,dragon,dille,peterselie) 20 gram grove Zaanse mosterd 20 gram fijngesneden sjalotjes 60 gram dungesneden gerookte zalm 100 gram kabeljauwfilet VOOR HET TAARTJE 100 gram zeezout 2 gram tijm 2 gram rozemarijn 1 teentje knoflook, grof gesneden ca. 3 el olijfolie 10 gram zoete aardappel 20 gram venkel, in heel kleine lokjes (brunoise) 20 gram creme fraiche 1 courgette, in lange dunne plakjes VOOR DE DRESSING snufje aardappelmeel 2 el krachtige visbouillon 1 ? el olijfolie 2 tl azijn zout en peper VOOR HET SERVEREN hart van een krop frisesla hart van krop eikenbladsla hart van 1 krop Hollandse sla gedroogde tomaten takje kervel steranijs-tulles.

  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-11-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste carpaccio%20zalm recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top