dressing voor de Carpaccio of voor een salade
Dit is DE dressing voor een salade of om je Carpaccio zo te laten smaken als in een restaurant.
- 4 eetl olijfolie - 1,5 eetl. fijne mosterd - 1 eetl. rode wijn azijn - 1,5 eetl. honing - 1 eetl. pesto
Zet alles binnen handbereik
Doe de olijolie samen met het azijn in een kommetje en roer dit goed door elkaar. Vervolgens doe je de overige ingredienten erbij en roer je het geheel tot een glad sausje.
- Italiaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op31-10-2004Italiaans0-10 min.
- Eigen recept
Hapjes / tapas
Verschillende warme en koude hapjes voor een tapas avond, een feestje of bij de borrel. Simpel, zonder teveel ingrediënten en iedereen lust ze! Alle hapjes kunnen (deels) van tevoren gemaakt worden.
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-08-2011Internationaal30-60 min.
Amuse van carpaccio met pesto
Kleine plakjes vlees. De pijnboompitten maken het hapje een beetje krokant.
75 gr. groene pesto - 1 el. groene olijven zonder pit - zout,peper - 20 heel dunne plakjes ossenhaas - 2 el. pijnboompitten - 40 gr. pecorino-kaas, dungeschaafd - basilicum
- Italiaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-03-2006Italiaans0-10 min.
Carpaccio
Een zaaalige Carpaccio volgens recept van een Italiaans restaurant in Calpe.
Carpaccio voor 2 personen., Een goede kwaliteit Balsamico-azijn., Pijnboompitten., Rucolasalade., Olijfolie., Parmezaanse kaas.
- Italiaans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-02-2006Italiaans Voorgerecht0-10 min.
Carpaccio
De lekkerste, met pijnboompitten.
100 g carpaccio of flinterdunne ossenhaas (per persoon), gemende sla, pijnboompitten, kappertjes, , Voor de dressing:, 2 el wijnazijn, 4 el olijfolie, uitgeperste knoflook, 1 tl mosterd, 2 tl mayonaise, zout, peper
- Italiaans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op01-07-1999Italiaans Voorgerecht0-10 min.
carpaccio
OrIginele carpaccio, snel klaar.
4 porties carpaccio van de ossehaas (150 gr. p/p) gemengde sla, groene pesto, olijfolie, parmezaanse kaas, pijnboompitten, rode ui.
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-10-2001Voorgerecht20-30 min.
Carpaccio
Zeer lekker om iemand mee te verassen
Carpaccio pijnboompitten, sla parmezaanse kaas
- Italiaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-04-2010Italiaans Voorgerecht10-20 min.
Carpaccio
120 g carpaccio, gemengde sla, 1,5 eetlepel rode wijnazijn, 4 eetlepels olijfolie, 1/2 theelepel honing, peper, pijnboompitten, verse basilicum, geraspte parmezaanse kaas, mespunt mosterd.
- Italiaans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-08-1999Italiaans Voorgerecht0-10 min.
Carpaccio
Dit is zooooo lekker
Wat sla, pesto-sladressing, balsamico-azijn, rode wijn-azijn, pijnboompitten, parmezaanse kaas, 175 gram carpaccio, olijfolie, kappertjes, verse peper en zout
- Italiaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-09-2000Italiaans Voorgerecht10-20 min.
carpaccio
Salade van carpaccio met rucola pesto
Ingredienten:, 6 dunne(!) plakjes carpaccio van ossenhaas of runderlende per persoon, 50 gram pijnboompitten, 150 gram rucola sla, 50 gram pecorino kaas, , Vinaigrette:, 1,5 el balsamico azijn, 2 el sherry azijn, 6 el zonnebloemolie, 2 el notenolie, 1 kleine ragfijn gehakte knoflookteen, 1 tl Dijon mosterd, 1 tl honing, peper en zout, , Rucola Pesto:, 60 gram vers geraspte pecorino kaas, 25 gram pijnboompitten, 50 gram rucola sla, 1/2 teentje knoflook, 3 el olijfolie, 6 zongedroogde tomaten op olie, snufje zout, peper
- Italiaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-12-1999Italiaans Voorgerecht10-20 min.
Carpaccio
Voorgerecht
200 gram gemengde sla, 500 gram zeer dun gesneden ossehaas, pijnboompitten, mosterddressing,kersttomaatjes en 4 blaadjes basilicum
- Italiaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-12-1998Italiaans Voorgerecht10-20 min.
Carpaccio
300 gram carpaccio van ossehaas, zakje gemengde frisee salade, scheut olijfolie, klein scheutje rode wijnazijn, theelepeltje mosterd, 1/2 klein uitje heel fijn gesnipperd, 2 tenen knoflook, snufje cajenenpeper, snufje zout, snufje oregano(of naar smaak), snufje basilicum (of naar smaak), 2 a 3 eetlepels pijnboompitten, 20 Gram parmesaanse kaas
- Italiaans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-11-1999Italiaans Voorgerecht0-10 min.
Carpaccio
300 g carpaccio (dungesnden rauw rundvlees vleeswaren), ? 1/2 eetlepel balsamicoazijn, ? 3 eetlepels olijfolie met truffelaroma, ? zout, ? (versgemalen) peper, ? 1 bakje rucola (30 g), ? 50 g Parmezaanse kaas (stukje),
- Internationaal Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-11-2002Internationaal Voorgerecht10-20 min.
Carpaccio
300 g carpaccio (dungesnden rauw rundvlees vleeswaren), ? 1/2 eetlepel balsamicoazijn, ? 3 eetlepels olijfolie met truffelaroma, ? zout, ? (versgemalen) peper, ? 1 bakje rucola (30 g), ? 50 g Parmezaanse kaas (stukje),
- Internationaal Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-02-2003Internationaal Voorgerecht10-20 min.
Carpaccio
Flinterdunne ossehaas
200g carpaccio of flinterdunne plakjes ossehaas, 1 zak gemengde sla, 1 potje kappertjes, , 1 zakje pijnboompitten, 1 zakje parmazaanse kaas, Voor de dressing:, 2 eetlepels wijnazijn, 4 eetlepels olijfolie, uitgeperste knoflook, 1 theelepel mosterd, 2 theelepels mayonaise, zout, peper
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-06-2000Voorgerecht10-20 min.
Carpaccio
Carpaccio van ossenhaas
100 gr. ossenhaas flinterdun, 25 gr. parmezaanse kaas(geschaafd), 10 gr. pijnboompitten geroosterd, sap van halve citroen, olijolie, halve stengel bleekselderij fijngehakt, basilicum fijn gescheurd, peper en zout
- Italiaans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-09-1999Italiaans Voorgerecht20-30 min.
carpaccio
Eenvoudige carpaccio maar wel erg lekker van smaak
400 g runder carpaccio, *5 el extra vergine olijfolie, *2 el grof zeezout, *300 g knolselderij, *sap van een ? citroen, *3 el walnotenolie, *200 g veldsla, *zout, *versgemalen zwarte peper, , Voor de dressing, *1 eierdooier, *2 el dijonmosterd, *1 el witte-wijnazijn, *2 tl bruine basterdsuiker, *6 el arachideolie, *1 el verse dille, fijngeknipt, *50 g Gorgonzola,
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-08-2001Voorgerecht20-30 min.
carpaccio
Heerlijk voorgerecht of gemakkelijk zaterdaggerecht met een lekkere kop soep en stokbrood.
Dun gesneden Rauwe ossehaas, ( bij AH is rond de feestdagen kant en klaar gekruide carpaccio te koop) rauwkost naar smaak ( ik gebruik altijd koolsalade, wortelsalade en komkommersalade voorgesneden) olie (b.v knoflook of walnootolie), azijn, suiker, peper, pesto, mayonaise en kruidenmix ( Duyvis),parmenzaanse strooikaas en pijnboompitten.
- Italiaans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-09-1999Italiaans Voorgerecht20-30 min.
carpaccio
1 zakje gemengde sla (lollo rosso, bionda, rucola, eikenblad), 2 porties carpaccio van ossehaas (of rosbief), 1 blikje artisjokharten, enkele blaadjes verse basilicum, lente ui, pijnboompitten, knoflookolie (olijfolie met knoflook), olijfolie, truffelolie, groene pesto, balsamico azijn, zout, peper, gedroogde tomaatjes naar smaak eventueel geraspte parmezaanse kaas.
- Italiaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-08-2005Italiaans Voorgerecht10-20 min.
Carpaccio
Verukkelijk italiaans voorgerecht
50 gr ruccola,veldsla of waterkers240 gr Diviande Carpaccio (DIEPVRIES)Versgemalen vier-seizoenen-peper zout 50 gr oude kaaspijnboompitten4-5 el eekhoorntjesbrood & truffelolie(Drogheria&Alimentari)
- Italiaans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op18-11-2002Italiaans Voorgerecht0-10 min.
Carpaccio
Ossehaas, De klassieke dressing voor carpaccio bestaat uit drie delen olijfolie en een, deel citroensap; je kunt ook balsamico-azijn nemen in plaats van dat ene, deel citroensap. Verder bestrooien met parmezaanse kaas of pardano en geroosterde, pijnboom pitten. Event. rucola.,
- Italiaans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-07-2000Italiaans Voorgerecht0-10 min.
carpaccio
Italiaans voorgerecht met parmensaanse kaas en pijnboompitten
1 plak carpaccio(zie handleiding), pijnboompitten, parmensaanse kaas, ijsbergsla, 1 slaroos
- Italiaans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-12-1999Italiaans Voorgerecht0-10 min.
Carpaccio
300g carpaccio(dungesneden rauw rundvlees),? el balsamicoazijn,3 el olijfolie met truffelaroma(flesje,Monini),zout,versgemalen peper,1 bakje rucola,50g Parmezaanse kaas(stukje).
- Italiaans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-12-2001Italiaans Voorgerecht0-10 min.
Carpaccio
Dun gesneden Ossehaas met salade & mosterd-dressing
50 gr. Dun gesneden ossehaas (diepgevroren), verse sla, 1 dl. azijn, 3 dl. olie, zout & peper, mosterd, bieslook, parmezaanse kaas, pijnboom pitten (geroosterd).,
- Italiaans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-12-2001Italiaans Voorgerecht0-10 min.
carpaccio
Niet goedkoop maar wel heeeeel lekker
200 gr. ossehaas, 6 el olijfolie, 1 el balsamico, 1/2 el gembersiroop, bieslook, pijnpitten, parmezaanse kaas (optioneel), zout, peper, knoflook
- Italiaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-06-1999Italiaans Voorgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Carpaccio
Een verrukkelijke caprpaccio, die ik laatst gegeten heb in een restaurant.
150 gr carpaccio, dressing naar eigen keuze, meloenbolletjes, diverse soorten sla, enkele zwarte olijven zonder pit, gedroogde tomaatjes, pijnboompitten, artisjok
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-11-2008Nederlands Voorgerecht10-20 min.
Carpaccio
Flinterdun gesneden ossehaas op een salade bedje
Ingredienten : 300 gr ossehaas,30 gr pijnboompitten,30 gr parmesaansekaas (stuk), ijsbergsla, eikebladsla, bieslook, ciabattabrood,boterballetjes., Ingredienten dressing: balsamico azijn, olijf-olie extra virgine, peper-zout, citroen schil, citroensap, bladselderij,1 theel. honing.
- Italiaans Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-11-1999Italiaans Bijgerecht10-20 min.
Carpaccio
Anders maar heel lekker!
50 gr. tauge, 1 teentje knoflook, 2 el. ketjap manis, 1 el. (sesam)olie, 1 el. (witte wijn)azijn, 150 gr. rosbief, zout, peper, 1 el. sesamzaad.
- Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-02-1999Voorgerecht0-10 min.
carpaccio
Carpaccio bellisimo
-400 gr.flinterdun gesneden ossehaas, -parmezaanse kaas, -1 rood uitje gesnipperd, -pijnboompitten,geroosterd(handje), -eetlepel kappertjes, -vers gemalen peper, -beetje ijsbergsla voor garnering, -dressing van olie/azijn/mosterd(klein beetje)
- Italiaans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-12-2001Italiaans Voorgerecht0-10 min.
Carpaccio
Carpaccio met gemarineerde courgettes
1 courgette, zout, peper, 6 el olijfolie, 3 gedroogde tomaten, 2 el kleine basilicumblaadjes, 1 reep citroenschil, 2 el citroensap, 100 gram gemengde sla, 250 gram ossehaas(carpaccio), 3 grote champignons, 4 el pijnboompitten.
- Italiaans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-01-2001Italiaans Voorgerecht30-60 min.
Carpaccio
4 ansjovisfilets, 1 dl. olijfolie, 1 tl. citroensap, zout, peper, 100 gr. parmaham, 50 gr. salami, 50 gr. oude kaas aan 1 stuk, 20 kappertjes
- Italiaans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-03-2009Italiaans Voorgerecht0-10 min.
carpaccio
- 350 gram flinterdunne plakjes ossehaas, - 4 eetlepels mayonaise, - 4 eetlepels melk, - sap van 1 citroen, - zout, - peper, - worcestersaus,
- Italiaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-09-2002Italiaans Voorgerecht10-20 min.
Carpaccio
Ossehaas met pesto en pijnboompitten
150 gram ossehaas,2 el rode pesto,2 elolijfolie,2 el pardanokaas(geraspt),2 el pijnboompitten(geroosterd en gehakt),zout,peper,sla.
- Italiaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-12-2000Italiaans Voorgerecht10-20 min.
carpaccio
Ossehaas met pesto
150g ossenhaas, 2 el rode pesto, 2 el hazelnootolie, 2 el pardanokaas (geraspt), 2 el hazelnoten (geroosterd en gehakt), zout, peper (uit de molen)., Voor de garnering: kerstomaatjes en rucola.
- Italiaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-04-1999Italiaans Voorgerecht10-20 min.
Carpaccio
Heerlijke ossehaas met pesto en pijnboompitten
500 gr vlinterdun gesneden Ossenhaas, Pure olijfolie, Potje Pesto van Buitoni, Pijnboompitten, Parmasaanse kaas en geraspte oude kaas.
- Italiaans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op02-04-2000Italiaans Voorgerecht0-10 min.
Carpaccio
Ongtwijfeld al vaak beschrevn Maar ik kan het niet laten. Drie ideeen voor dressing, ter inspit=ratie.
Per persoon;, , -60 gram dungesneden ossenhaas of rosbief ( vargen aan de slager om het zo dun mogelijk te snijden), -eetlepel geroosterde pijnboompitjes, - iets peper, - wat geschaafde parmesaan, , Dressing 1:, , 1 eetlepel goede olijfolie, 1 theelepel truffelolie, 2 theelepels balsamicoazijn, , Dressing 2:, , 1 eetlepel goede olijfolie, 2 theelpels balsamico-azijn, 2 theelepels pesto, , --, , Dressing 3:, , 1 eetlepel goede olijfolie, 1 eetlepel kappertjes, 1 eetlepel zeer fijn gesneden zwarte olijven, 1 theepel gepureerde anjsovis, 1 eetlepel ( balsamico) azijn, , Dressing 4 :, , eetlepel goede olijfolie, eetlepel balsamicoazijn, theelepel honig, mespunt gedroogde thijm,
- Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-09-2002Voorgerecht0-10 min.
Carpaccio
ZESPRI? GOLD Carpaccio
, ? 6 ZESPRI? GOLD kiwi?s, ? 200 g frambozen, ? Sap van 2 limoenen, ? 3 koffielepels acaciahoning, ? 4 koffielepels walnootolie, ? 4 eetlepels fijngehakte pistachenoten
- Duits Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-07-2003Duits Voorgerecht10-20 min.
Carpaccio
400 gram ossenhaas, , 3 eetlepels extra vergine olijfolie, , 1 eetlepel citroensap, , zout en peper, , 80 gram pijnboompitten, , stukje parmezaanse kaas, , 1 bosje ruccola
- Belgisch Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op31-07-2003Belgisch Voorgerecht0-10 min.
Carpaccio
Carpaccio van rosbief
Rosbief aan een stuk, olijfolie,wijnazijn, basilicum zout, peper, evt. geroosterde pijnboompitten,mosterd
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-02-1999Internationaal0-10 min.
carpaccio
2 ons ossenhaas (flinterdun gesneden), 100 gram gemengde sla (bijvoorbeeld rucola en/of veldsla), 4 el olijfolie, extra vergine, verse peper en zout, 1 el citroensap, ? rode paprika, ? groene paprika, ? komkommer, 25 gram verse Parmezaanse kaas
- Internationaal Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-07-2002Internationaal Voorgerecht10-20 min.
Carpaccio
Heerlijk Italiaans voorgerecht
400 gram ossenhaad - 120 gram geraspte Pecorino Romano (kaas)- 50 gram pijnboompitten - mosterd - mayonaise - olijfolie - citroensap - basilicum - peper - zout - 1 carambole - 4 cherry-tomaatjes - 1 doosje Alfalfa (Albert Heijn)
- Italiaans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-12-1999Italiaans Voorgerecht20-30 min.
-
Carpaccio
van Eduward55 , 1 recepten, 0 volgers
-
carpaccio recepten
van mknol1973 , 1 recepten, 0 volgers
-
Dressing carpaccio
van Aletta_Hut050 , 1 recepten, 0 volgers
-
Carpaccio
van harry_bijl , 1 recepten, 0 volgers