1. Home
  2. Recepten
  3. Carbonade Flamande

Carbonade flamande recepten (4) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Carbonade Flamande

Je zou kunnen zeggen dat carbonade flamande de Belgische variant is van hachee. Langzaam gestooft vlees in Belgisch bier en smaakmakers. Natuurlijk lekker met frites en mayo! 

INGREDIENTEN

1500 g runderlappen, in stukken, versgemalen peper en zout, 4 el boter, 3 uien, in halve ringen, 3 el bloem, 500 ml runderbouillon, 330 ml trappistenbier, bijv. Chimay rood, 1 bouquet garni, 1 el grove mosterd, 1 el (bruine) suiker, 1 plak kruiidkoek, in kleine stukjes (optioneel)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-09-2019
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Carbonade flamande

De traditionele Belgische `carbonade'is niet van varkens- maar van rundvlees. Recept: Tip.

INGREDIENTEN

1 kg. magere rundlappen in blokjes van 3 cm, *zout en versgemalen peper, *100 gr boter/margarine, *1 grote ui, fijngesneden, *2 el mosterd, *1 flesje donker bier a 3 dl, *1 el honing, *1 el rode wijnazijn, *3 takjes tijm, *2 kruidnagels, *1 laurierblad

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-03-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Carbonade flamande

De traditionel Belgische 'carbonade' is niet van varkensvlees maar van rundvlees. Heerlijk met vlaamse frieten.

INGREDIENTEN

* 1 kilo magere runderlappen, in blokjes van 3 cm * zout en versgemalen peper * 100 gram boter * 1 grote ui, fijngesneden * 2 el mosterd * 1 flesje donker bier van 3 dl * 1 el honing * 1 el rode wijnazijn * 3 takjes tijm * 2 kruidnagels * 1 laurierblad * 2 el lichte basterdsuiker

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-05-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

carbonade flamande

INGREDIENTEN

1 kg magere runderlappen, in blokes van 3 cm; zout; peper; 100 g boter; 1 grote ui, fijngesneden; 2 el mosterd; 1 flesje donker bier; 1 el honing; 1 el rode wijnazijn; 3 takjes tijm; 2 kruidnagels; 1 laurierblad

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-11-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top