- Eigen recept
Carbonada
250 gr. rundvlees (zacht en mals) 1 wortel 1 ui, fijngesneden 2 kruidnagels 2 t. knoflook 1 maiskolf 1 stuk pompoen 4 aardappelen 250 gr. groene bonen of dowerwten 1/2 theel. komijn 1/2 theel. oregano 1/2 theel. zout 1/2 theel. peper 1 theel. paprikapoeder zoet 1 l. kokend water 1 takje peterselie een beetje overgebleven rijst (handjevol)
Snijd het vlees en de groenten in gelijke blokjes. Doe peper, zout, paprikapoeder op het vlees.
In een pan de olie verhitten en de ui en de knoflook goudbruin bakken. Doe het vlees erbij en bak het wat aan. Voeg er dan een beetje kokend water bij, laat het wat doorkoken, totdat het vlees z`n sappen loslaat. Doe er nu de komijn, knoflook en de rest van het water bij. Zodra het kookt alle groenten bijdoen, behalve de maiskolf. Laat op een laag vuur koken, totdat de aardappelen bijna gaar zijn en voeg dan de maiskolf toe. Dit nog 5 minuten laten koken.
- Chileens
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-01-2009Chileens20-30 min.
Maxima's Carbonada Criolla
Een heerlijke argentijnse stoofpot! Ik denk dat Maxima zoiets voor Alexander maakt als ze hem eens lekker wil verwennen!
1 kg. runderstoofvlees in blokken van 5 cm., 1 grote ui, 2 tenen knoflook, olie, 2 grote tomaten, 1 groene paprika, 1 theel. suiker, 100 g. gedroogde abrikozen, 1 maiskolf, 3 flinke aardappelen, 3 zoete aardappelen, 1 blaadje laurier, 1 theel. oregano, zout, peper.
- Argentijns Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-11-2001Argentijns Hoofdgerecht60-120 min.
carbonada con frutas
Vleesstoofpot met perzik uit Argentinie
1 blikje mais600 gram magere lendelappen1 grote ui1 rode paprika1 winterwortel (? 100 gram)2 aardappelen (? 250 gram2 zoete aardappelen (? 750 gram)2 vleestomaten ? 375 gram)50 gram rozijnen1 stuk pompoen van ? 500 gram2 eetl. margarine1/2 eetl. rozemarijnblaadjes1 theel. suiker1 theel. paprikapoeder, mildpeper1 blik perzikstukjes (? 240 gram)
- Argentijns Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-08-2002Argentijns Hoofdgerecht60-120 min.
Spaghetti Carbonada light
Lekkere spaghetti voor de lijners ( er wordt geen room gebruikt)
Spaghetti - 2 eieren - geraspte kaas - bakje magere spekkies - 2 kopjes verse peterselie fijngesneden.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-02-2003Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Carbonara Maxima
Runderstoof met fruit
Rundvlees, tomaten, bouillon of bier, fruit, en altijd liefde!
- Argentijns Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op02-04-2001Argentijns Hoofdgerecht> 120 min.