Caponata
Een typisch Siciliaanse vegetarische schotel van aubergines, tomaten, rozijnen, kappertjes en pijnboompitten - serveer met geroosterde ciabatta.
voor de caponata 100 ml olijfolie 3 grote aubergines, snijd ze in blokjes van 2 cm 2 lange sjalotten, fijngesneden 1 rode peper, zonder zaden 1 blik tomatenblokjes 2 t kappertjes 50 g rozijnen 4 selderij stelen, in plakjes 50 ml rode wijnazijn handvol geroosterde pijnboompitten basilicum bladeren voor garnering 1. Bak de aubergines tot gaar en zacht en haal uit pan. 2. Fruit in bakvet de sjalotjes en rode peper tot zacht. 3. Voeg de tomaten, kappertjes, rozijnen, selderij en 50 ml rode wijnazijn erbij. 4. Doen aubergine blokjes terug in de pan en geur met zout. 5. Breng geheel aan kook en kook op zacht vuur voor 40 min. met de deksel op de pan. 6. Wanneer de caponata gaar is, laat iets afkoelen terwijl je de bruschetta maken.
voor de bruscetta 8 sneetjes ciabatta olijfolie 1 knoflook teentje 1. Verhit een grillpan, besprenkel het brood met olijfolie en rooster tot geroosterd aan beide kanten. 2. Wrijf elk snee in met knoflook. Serveer de warme caponata gegarneerd met de basilicum blaadjes en pijnboompitten en serveer bruschetta er apart bij. (gasten kan nu hunzelf helpen)
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-10-2015Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Caponata
Een Siciliaans groentengerecht hetgeen ik voor het eerst heb gegeten in restaurant Case Perotta, op de flanken van de Etna in San Alvio. Het lijkt nog het meest op Ratatouille, maar daarmee doe je eigenlijk tegelijkertijd beide gerechten te kort.
1 aubergine *** 1 kleine knolselderij *** 1 bosje voorjaarsuitjes *** 1 kleine courgette *** 1 kopje olijf olie *** 4 tomaten *** 1 potje gevulde olijven(12 stuks) *** 1 klein potje kappertjes *** 1 eetlepel tomatenpuree *** 1/2 kopje azijn *** 1 theelepel zout *** 1 theelepel peper uit de molen *** 1 mespunt suiker *** 1 bosje oregano *** 1 eetlepel pijnboompitten
- Italiaans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-03-2003Italiaans Bijgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Caponata
Mijn vlotte versie van dit klassieke Siciliaanse gerecht, dat je kan eten als lunch, als borrelhapje of als voorgerecht. Caponata is goed (ruim) vantevoren te maken, en het is een heerlijk zoet-zuur gerecht,voornamelijk op basis van aubergine.
1 aubergine in blokjes van 1-1,5 cm gesneden, 6 eetlepels olijfolie, 1 rode puntpaprika, gesnipperd, 3 lente-uitjes (of een kleine ui), gesnipperd, 1 teentje knoflook (gesnipperd of geperst), 2 romatomaten (of wat tomatensaus, tomatenpuree, tomatenblokjes; net wat je in huis hebt), 3 eetlepels pijnboompitjes, 4 eetlepels rozijnen, 2 eetlepels kristalsuiker, 2 eetlepels balsamicoazijn, 1 eetlepel appelciderazijn (of een azijn naar keuze), ,
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-09-2015Italiaans10-20 min.
Caponata
Caponata, is een zoet-zure salsa.die heerlijkcombineert met een homp grof brood,witte vis, karbonade of een goede pasta
Caponata is een zoet-zure salsa die heerlijk is in combinatie met een homp grof brood, brushetta, witte vis of karbonade, 2 aubergines, 1 grote ui (grof gehakt), 2 stengels selderij (in plakjes), 1 rode paprika (in kleine reepjes), 2 eetlepels pijnboompitten, 400 gram tomaten uit blik, 4 eetlepels rode wijnazijn, 1 eetlepels suiker (optioneel), 2 eetlepels kappertjes, 24 groene olijven (ontpit, doormidden gesneden), 4 eetlepels fijngehakte peterselie, Peper, grof zout, Olijfolie, , ,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-07-2018Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Caponata
Klassiek Italiaans voorgerecht, ca. 55 Kcal per portie
1 middelgrote aubergine (ca. 600 gr), plantaardige bakplaatinvetter, 2 theel olijfolie, 1 stengel bleekselderij, kleingesneden, 1 middelgrote ui, fijngehakt, 75 ml zoutarme kippen- of runderbouillon, zout, versgemalen peper, 200 gr champignons, in plakjes gesneden, 2 in de zon gedroogde halve tomaten (niet op olie), 1 rijpe vleestomaat, kleingesneden (met sap), 1 middelgrote geroosterde paprika * in stukjes gesneden, 10 ontpitte olijven, gehalveerd, afgespoeld en uitgelekt, 2 afgestreken theel fijngehakte verse of 1 afgestreken theel gedroogde oregano, 2 afgestreken theel suiker,
- Slanke keuken Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-05-2000Slanke keuken Voorgerecht0-10 min.
Caponata
60 ml olijfolie, 2 uien in dunne ringen, 2 tenen knoflook geperst, 6 paprikas (2 rode, 2 gele en 2 groene) geroosterd, schil en zaad verwijderd in plakken
- Italiaans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-11-2006Italiaans Bijgerecht30-60 min.
Caponata
1 rode ui, 1 aubergine, 3 el olijfolie, 2 rode paprika´s, 2 tenen knoflook, 1 el gezouten kappertjes, 1 el balsamico-azijn, peper en zout uit de molen
- Italiaans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-11-2007Italiaans Bijgerecht30-60 min.
- Eigen recept
caponata
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-04-20090-10 min.
Caponata
Een zoetzuur Italiaans groenten gerecht met bijzondere smaak.
, ui, knoflook, 3 kleuren paprika, aubergine, bleekselderij, (rijpe) tomaten, kappertjes, zwarte olijven, wijnazijn (rood), suiker,
- Italiaans Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-02-2013Italiaans Bijgerecht10-20 min.
Caponata
Zoetzure groenteschotel uit Sicilie
1 aubergine, 1 ui, 250 gr.tomaten, 1 stengel bleekselderij, 3 el.olijfolie, 8 grote olijven zonder pit, 2 el.azijn, 0,5 el.suiker, peper en zout naar smaak
- Italiaans Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-12-1998Italiaans Bijgerecht20-30 min.
Caponata
Italiaans mengsel van aubergines,tomaten,olijven enz. als pastasaus of om op brood te smeren.
2 middelgrote aubergines/ 0,5 kop groene olijven/ 0,5 kop ontpitte zwarte olijven/ 1 grote ui/ 3-4 teentjes knoflook/ 5-6 zongedroogde tomaten/ 0,5 kop tomatenpasta/ 1 kop tomatensaus/ 3-4 ansovisfilets/ 2 theelepels kappertjes/ een handvol peterselie/ oregano naar smaak/ zout en peper naar smaak/ olijfolie.
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-07-2000Italiaans30-60 min.
Caponata
Een Sicilianns stoofpotje
5 aubergines, 1 bos selderij ( 4 stengels ), 300 olijven zonder pit, verse kappertjes, tomatensaus, olijfolie, zout/azijn/suiker
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-03-2002Italiaans30-60 min.
- Eigen recept
caponata
Een siciliaans bijgerecht
4 el olijolie, 2 uien in ringen, 4 stengels bleekselderij, 2 aubergines, 5 tomaten, 2 knoflookteentje, zwarte olijven, 3 el kappertjes, zout, 3 el verse bladselderie voor garnering,
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-04-2009Bijgerecht20-30 min.
caponata
2 aubergines in stukken gesneden, 1 theelepen opgedroogde oregano, 1 grote rode ui, 2 tenen knoflook in dunne plakjes gesneden, peterselie, kappertjes, groene olijven, kruidenazijn, blikje tomatenblokjes
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-04-20100-10 min.
Caponata
Siliciaanse groentesoep.
1 grote ui, fijngehakt, 3-4 stengels bleekselderij (met blad), gehakt, 5 el olijfolie, 1 kg aubergine, in blokjes van 2 1/2 cm, 1 el gezouten kappertjes, 10 minuten inm water geweekt en uitgelekt, 20 groene olijven, ontpit, 1 el suiker, 1 el witte-wijnazijn, 50 gr tomatenpuree, zout en peper.
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-06-2001Italiaans30-60 min.
Caponata
Een Italiaanse ratatouille ... 35 minuten bereiding en 1 uur wachttijd ...heerlijk om van te voren klaar te maken dus.
** 3 eetlepels olijfolie, ** 1 kleine ui, in ringen, ** 1 stengel bleekselderij, in stukjes, ** 1 aubergine, in blokjes, ** 1 blikje gepelde tomaten van 400 gram, uitgelekt, ** 2 ansjovisfilets, ** 1 eetlepel rode wijnazijn, ** 1 theelepel suiker, ** een dikke plak achterham van 100 gram, in blokjes gesneden, ** 10 groene olijven zonder pit, grof gesneden, ** 1 eetlepel kappertjes, ** 1 eetlepel pijnboompitten, ** zout, ** versgemalen peper, ** 1 takje fijngesneden basilicum,
- Italiaans Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op14-09-2004Italiaans Bijgerecht60-120 min.
caponata
Een weigh watchers recept
400gr. fijn gesneden ui, 1 eetl. olijfolie, 500gr. tomaten, 1kg. aubergines, 400gr. groene selderij, 1 koffiel. marjolein, oregano kruiden (beetje), 50gr. kappertjes, 15 zwarte olijven, 2eetl. ciderazijn, 1eetl. suiker, zout
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-02-2003Slanke keuken Hoofdgerecht30-60 min.
Caponata
2 grote aubergines, 1 tl gedroogde oregano, 1 rode ui, 2 tenen knoflook, bosje bladpeterselie, 2 el kappertjes, geweekt en gespoeld, handvol groene olijven zonder pit, 2-3 el kruidenazijn, 5 grote rijpe tomaten
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-11-201130-60 min.
caponata
Voorgerecht uit italie, een antwoord op de franse ratatouille
8 el olijfolie 2 rode uien, in dunne halve ringen. 2 teentjes knoflook, fijngesneden, zout peper. 2 rode paprika's in dunne reepjes. 1 kg rijpe verse tomaten, ontveld of 2 blikken gepelde tomaten in stukjes, 5 stengels bleekselderij,fijngesneden. 500 gr aubergines, in blokjes van 2 cm, 1-2 el rode wijnazijn. 75 gr zwarte olijven zonder pit, gehalveerd. 2-3 el kappertjes,uitgelekt, 3-4 el fijngesneden peterselie
- Italiaans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-10-2002Italiaans Voorgerecht30-60 min.
Caponata
Lekker als antipasto met crostini
2 aubergines, 3 stengels bleekselderij, 4 pommedores, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, uit de knijper, 200 gram zwarte en groene olijven, ontpit, 2 el kappertjes, 1 el vloeibare honing, 2 el wijnazijn, olijfolie, peper, zout, verse basilicumblaadjes, 2 eieren, hardgekookt, met een vork fijngeprakt, een halve ciabatta, in sneetjes van ca anderhalve cm dik en ingesmeerd met wat olijfolie, geroosterd in de oven en daarna ingesmeerd met een doormidden gesneden teen knoflook.,
- Italiaans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-09-2006Italiaans Voorgerecht30-60 min.
Caponata
450 gram aubergine - grof keukenzout - 60 ml olijfolie - 600 gram uien - 2 teentjes knoflook - 150 gram selderij - 120 gram groene olijven zonder pit - 2 blikken tomaten - 1 theelepel zwarte peper - 1 eetlepel suiker - 125 ml rode-wijnazijn - 2 eetlepels kappertjes - 2 eetlepels vers gehakte peterselie - 2 eetlepels vers gehakte basilicum,
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-05-2005Nederlands Bijgerecht30-60 min.
Kip Caponata
4 tot 8 kipkarbonades (afhankelijk van het gewicht), olie of boter om af te bakken, zout en versgemalen peper, Voor de caponata:, 3 eetl. rozijnen, 2 stelen bleekselderij, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 kleine courgette, 1 kleine aubergine, 50 g olijven zonder pit, 3 eetl. olijfolie, 2 theel. gemengde Italiaanse kruiden, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 blikje gepelde tomaten (circa 400 g), 2 eetl. rode wijnazijn, 2 theel. suiker, 2 eetl. fijngehakte peterselie
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-11-2009Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
Kip Caponata
Caponata is een typisch Siciliaanse specialiteit. 't Is een zoetzure saus die bij vershillende gerechten wordt geserveerd en waarin onder meer tomaten, aubergines, ui, rozijnen en olijfolie zijn verwerkt. (met foto)
4 kipkarbonadesolie en/of boter om in te bakkenzout en versgemalen peper, Voor de Caponata:3 eetlepels rozijnen2 stelen bleekselderij1 ui2 teentjes knoflook1 kleine courgette1 kleine aubergine50 gram (zwarte) olijven zonder pit3 eetlepels olijfolie2 theelepels gemengde Italiaanse kruiden1 klein blikje tomatenpuree1 blikje gepelde tomaten (ca 400 gram)2 eetlepels rode wijnazijn2 theelepels suiker2 eetlepels fijngehakte peterselie
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-01-2001Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Caponata, zelfgemaakte
Maak deze heerlijke caponata van diverse groentes en geef hem de verfijnde smaak mee door het gebruik van olijfolie. In olijfolie blijven gerechten langer vers en versterk je hun natuurlijke aroma. Een smaakmaker bij diverse pasta's.
Voor 4 potten van 500 ml:, 500 gr aubergine, 1/2 bleekselderij, 1 gele paprika, 1 rode paprika, 1 teen knoflook, 1 blik a 240 gr gepelde tomaten, 2 witte uien, 5 el olijfolie, 1 rode Spaanse peper, 1,5 el suiker, 30 gr verse groene (pitloze) olijven, 10 gr kappertjes, 30 gr rozijnen, 60 ml rode wijnazijn, 1 tl zout, olijfolie om de caponata in de pot te bedekken,
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-05-2001Italiaans30-60 min.
Kip Caponata
4 tot 8 kipkarbonades (afhankelijk van het gewicht), olie of boter om af te bakken, zout en versgemalen peper, Voor de caponata:, 3 eetl. rozijnen, 2 stelen bleekselderij, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 kleine courgette, 1 kleine aubergine, 50 g olijven zonder pit, 3 eetl. olijfolie, 2 theel. gemengde Italiaanse kruiden, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 blikje gepelde tomaten (circa 400 g), 2 eetl. rode wijnazijn, 2 theel. suiker, 2 eetl. fijngehakte peterselie
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-03-2010Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
Kip Caponata
4 tot 8 kipkarbonades (afhankelijk van het gewicht), olie of boter om af te bakken, zout versgemalen peper, , Voor de caponata:, 3 eetl. rozijnen, 2 stelen bleekselderij, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 kleine courgette, 1 kleine aubergine, 50 g olijven zonder pit, 3 eetl. olijfolie, 2 theel. gemengde Italiaanse kruiden, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 blikje gepelde tomaten (circa 400 g), 2 eetl. rode wijnazijn, 2 theel. suiker, 2 eetl. fijngehakte peterselie
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-03-2005Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Kip Caponata
Van Siciliaanse origine
4 ot 8 kipkarbonades(afhankelijk van het gewicht), olie of boter om te bakken, zout en versgemalen peper, Voor de caponata:, 3 eetl rozijnen, 2 stelen bleekselderij, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 kleine courgette, 1 kleine aubergine, 50 g olijven zonder pit, 3 eetl olijfolie, 2 theel gemengde italiaanse kruiden, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 blikje gepelde tomaten(circa 400g), 2 eetl rode wijnazijn, 2 theel suiker, 2 eetl fijngehakte peterselie
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-06-2000Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
Kip Caponata
4 tot 8 kipkarbonades, afhankelijk van het gewicht -, olie of boter om af te bakken -, zout en versgemalen peper -, Voor de caponata :, 3 eetlepels rozijnen -, 2 stelen bleekselderij -, 1 ui -, 2 teentjes knoflook -, 1 kleine courgette -, 1 kleine aubergine -, 50 gram olijven zonder pit -, 3 eetlepels olijfolie -, 2 theelepels gemengde Italiaanse kruiden -, 1 klein blikje tomatenpuree -, 1 blikje gepelde tomaten -, 2 eetlepels rode wijnazijn -, 2 theelepels suiker -, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, , , ,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-11-2002Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Kip Caponata
8 kipkarbonades, olie of boter om te bakken, zout, versgemalen peper., , Voor de caponata: 3 eetl. Rozijnen, 2 stelen bleekseldeij, 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 kleine courgette, 1 kleine aubergine, 50 gr. olijven zonder pit, 3 eetl. olijfolie, 2 theel. gemengde Italiaanse kruiden, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 blikje gepelde tomaten (ca: 400 gr.), 2 eetl. rode wijnazijn, 2 theel. suiker, 2 eetl. fijngehakte peterselie,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-03-2001Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
Kip Caponata
4 tot 8 kipkarbonades (afhankelijk van het gewicht), olie of boter om af te bakken, zout en versgemalen peper, Voor de caponata:, 3 eetl. rozijnen, 2 stelen bleekselderij, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 kleine courgette, 1 kleine aubergine, 50 g olijven zonder pit, 3 eetl. olijfolie, 2 theel. gemengde Italiaanse kruiden, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 blikje gepelde tomaten (circa 400 g), 2 eetl. rode wijnazijn, 2 theel. suiker, 2 eetl. fijngehakte peterselie,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-02-2004Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Kip Caponata
Caponata is een typisch Siciliaanse specialiteit. Het is een zoetzure saus die bij verschillende gerechten wordt geserveerd en waarin onder meer tomaten, aubergines, ui, rozijnen en olijfolie zijn verwerkt.
8 kipkarbonades, olie of boter om te bakken, zout versgemalen peper, 3 eetlepels rozijnen, 2 stelen bleekselderij, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 kleine courgette, 1 kleine aubergine, 50 gram olijven zonder pit, 3 eetlepels gemengde Italiaanse kruiden, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 blikje gepelde tomaten van 400 gram, 2 theelepels suiker, 2 eetlepels fijngehakte peterselie,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-07-2000Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Caponata siciliana
Maaltijdsalade die van te voren gemaakt kan worden, dus heerlijk in de zomer
4 el olijfolie, 1 grote fijngesneden ui, 2 aubergines in blokjes, 1 blik tomatenblokjes (400 g) uitgelekt, peper, 1-2 tl suiker, 1-2 el witte wijnazijn, 8 gehalveerde ansjovisfilets, 2 blikken tonijn (a 185 g) op olie uitgelekt en in stukjes, 2 el uitgelekte kappertjes, 100 g zwarte olijven, 2 el fijngesneden peterselie
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-07-1999Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Caponata Siciliana
Caponata-Siciliana . Lauwwarm serveren bij gebakken of bbq vis / wit vlees ofwel koud als voorgerechtje met wat geroosterd brood er bij .
Olijf-olie - 2 aubergines - 1 ui - 3 tomaten - 2 eetlepels kappertjes - 50 gram zwarte ontpitte olijven - 2 stengels bleekselder of minder naar believen - 2 teentjes knoflook - 3 eetlepels wijnazijn - 1 eetlepel suiker - peper en evt. zout - peterselie om te garneren .,
- Italiaans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-05-2007Italiaans Bijgerecht30-60 min.
Italie: Caponata
Caponata van braadworstjes en aubergines
4 braadworsten, 2 aubergines, zout, ansjovisfilets, 1 (rode) ui, 2 el olijfolie, 1 knoflookteentje, 1 el suiker, 2 el kappertjes, 1 blik tomatenstukjes, 100 g zwarte olijven, 1 bosje basilicum
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-10-1999Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Kip caponata
4 tot 8 kipkarbonades (afhankelijk van gewicht);, olie om in te bakken;, zout en peper;, 3 eetl. rozijnen;, 1 ui;, 2 tenen knoflook;, 1 kleine courgette;, 1 kleine aubergine;, 50 gr. olijven zonder pit;, 3 eetl. olijfolie;, 2 theel. gemengde italiaanse kruiden;, 1 klein blikje tomatenpuree;, 1 blikje gepelde tomaten (ca. 400 gr);, 2 eetl. rode wijnazijn;, 2 theel. suiker;, 2 eetl. fijngehakte peterselie
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-08-2002Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Kip Caponata
4 tot 8 kipkarbonades (afhankelijk van het gewicht), olie of boter om te bakken, zout en versgemalen peper, 3 eetl. rozijnen, 2 stelen bleekselderij, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 kleine courgette, 1 kleine aubergine, 50 g olijven zonder pit, 3 eetl. olijfolie, 2 theel. gemengde Italiaanse kruiden, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 blikje gepelde tomaten (circa 400 g), 2 eetl. rode wijnazijn, 2 theel. suiker, 2 eetl. fijngehakte peterselie
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-01-2001Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Caponata met vis
Gevonden op internet en leek me lekker, ga het vanavond maken.
1 aubergine, 100 gr bleekselderij, 10 olijven, Handje pijnboompitten (geroosterd), verse basilicum, scheutje olie, 2 teentjes knoflook, 200 ml tomatenblokjes, 2 eetlepels rode wijnazijn, 1 theelepel suiker, 2 stukjes kabeljauw
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-09-2018Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Caponata Imperiale
Siciliaans voorgerecht van diverse groenten, garnalen en mosselen.
1 wortel, 1 stengel bleekselderij, 1/2 aubergine, 1 rode, 1 groene, 1 gele paprika, 2 aardappels, 1 courgette, 30 gram suiker, 6 eetlepels rode wijnazijn, 1 blik tomaatblokjes, uitgelekt, 1 tl gedroogde oregano, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 1 el kappertjes, 10 groene olijven, 100 gram verse garnalen, gekookt, 100 gram mosselen, gekookt, 6 grote gamba`s, peterselie, fijngehakt,
- Italiaans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-10-2000Italiaans Voorgerecht20-30 min.
Caponata (salade)
750 gram aubergines500 gram tomaten50 gram groene olijven zonder pit3 stengels bleekselderij1 ui1 eetlepel kappertjes4 eetlepels wijnazijn1 eetlepel suikerolijfolie, zout en peper,
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-09-2003Italiaans30-60 min.