1. Home
  2. Recepten
  3. Capirotada

Capirotada recepten (3)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Capirotada

Capirotada is een zoete broodpudding. Een origineel mexicaans recept

INGREDIENTEN

- 3/4 lt water - 250 gr bruine suiker - 1 pijpje kaneel - 1 kruidnagel - 1/2 tl gemalen nootmuskaat - 1 witbrood - 2 el boter - 125 gr walnoten en/ of amandelen - 125 gr rozijnen - 2 a 3 zoetzure appels - 250 gr geraspte kaas - 2,5 dl room

Voorbereiding

- Verwarm de oven op de laagste stand - Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij het in plakjes

Bereidingswijze

- Snij de korstjes van de sneetjes brood - Snij de sneetjes in grote blokjes, ca 4 cm - Leg de broodblokjes op de bakplaat. - Zet de bakplaat in het midden van de oven totdat de sneetjes geheel droog zijn geworden - Breng het water in de pan aan de kook - Voeg de suiker, boter, kruidnagel en het kaneelpijpje toe - Laat het zachtjes doorkoken tot een stroperige saus - Laat de saus afkoelen en verwijder de kruidnagel en het kaneelpijpje - Hak de noten fijn - Verwarm de oven op 180 graden - Vet een ovenschaal dik in met boter - Vul de ovenschaal laag voor laag met: broodblokjes. fijngehakte noten, plakjes appel en geraspte kaas. - Sluit af met een broodlaag - Schenk er de suikersaus over - Bak het ongeveer 30 min in het midden van de oven

  • Mexicaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2004
  • Mexicaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Capirotada

Broodpudding uit Mexico, met een zeer aparte combinatie van ingredienten.

INGREDIENTEN

3/4 l water, 250 gr bruine suiker, 1 pijpje kaneel, 1 kruidnagel, 1/2 theel gemalen nootmuskaat, 1 (oud) witbrood, 2 eetl boter, 125 gr walnoten en/of amandelen, 125 gr rozijnen, 2 - 3 zoetzure, appels, 250 gr geraspte (jong belegen) kaas, 2 1/2 dl room

  • Mexicaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-04-2002
  • Mexicaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Capirotada

INGREDIENTEN

? l water, 250 gr bruine suiker, 1 pijpje kaneel, 1 kruidnagel, ? tl gemalen nootmuskaat, 1 (oud) witbrood, 2 el boter, 125 gr walnoten en/of amandelen, 125 gr rozijnen, 2 - 3 zoetzure appels, 250 gr geraspte (jong belegen) kaas, 2,5 dl room,

  • Mexicaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-05-2001
  • Mexicaans
  •  10-20 min.
Nieuwste capirotada recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top