1. Home
  2. Recepten
  3. Cantharellen

Cantharellen recepten (837) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Hartige, romige herfsttaart met gehakt en cantharellen

Iedereen weet nu wel dat de herfst zijn intrede heeft gedaan. Culinair gezien de mooiste tijd van het jaar. Overal zijn de mooiste producten te krijgen. Deze met recht "hemelse" herfsttaart komt uit een kookboek vol streekgerechten uit een bosrijk gebied. Mensen gebruiken dus alles wat het bos te bieden heeft. Paddenstoelen, noten, wild en zo is deze heerlijke taart ontstaan. Hij is makkelijk te maken, walgelijk lekker, maar best wel machtig. Geniet er maar van.

INGREDIENTEN

Voor het deeg: 250 gr bloem 50 gr boter 150 ml melk 2 tl bakpoeder Voor de vulling: 250 gr cantharellen (of paddenstoelenmelange) 500 gr mager rundergehakt 2 flinke sjalotten 50 gr mager gerookt spek (fijn) 2 teentjes knoflook (geperst) 1 el olijfolie Zeezout Vers gemalen zwarte peper Voor de topping: 250 gr crème fraîche 250 gr zure room 1 el maizena 4 el mayonaise 200 gr geraspte Parmezaan 1 sjalotje (fijn) Vers gesnipperde peterselie

Bereidingswijze

Deeg: Alle ingrediënten door elkaar mengen en kneden tot een glad deeg. Bekleed een springvorm van 24 cm met het deeg tot over de rand. Maak nu de vulling. Was de cantharellen. Deze zitten vaak vol zand dus echt kort schoonspoelen en niet borstelen. Sjalotten snipperen, knoflook persen. Olie in een wok doen en knoflook, sjalotten, spek en paddenstoelen snel aanbraden tot glazig. Enkele hele mooie paddenstoeltjes eruit nemen en apart houden. Gehakt toevoegen en rul bakken. Alles mengen en verder op smaak brengen met peper en zout. Nu de vulling in de vorm op het deeg verdelen. Maak tenslotte de topping door crème fraîche, zure room, maizena en mayonaise te mengen in een schaal. Gebruik echt die ene eetlepel maizena. Anders gaat de topping bij het aansnijden lopen en zo blijft het als een taartpunt mooi op het bord staan. Breng op smaak met peper en zout en giet op de vulling in het deeg. Bestrooi de topping gelijkmatig met geraspte Parmezaan. Zet de taart nu in een op 200 graden voorverwarmde oven en bak hem in 30-40 minuten mooi licht, goudbruin. Garneer de bovenlaag dan verder af met de laatste gesnipperde sjalot, de vers gehakte peterselie en de achtergehouden paddenstoeltjes. Nu is het genieten en smullen! Tip: Om de taart warm te houden laat hem dan staan in de voorverwarmde oven op 70 graden.

  • Europees
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-09-2013
  • Europees
  •  60-120 min.

Cantharellen

INGREDIENTEN

500 gram cantharellen * citroensap * 25 gram boter * zout * 15 bloem.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-03-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Cantharellen

Met spek,ui,room,witte wijn.

INGREDIENTEN

300 gr cantharellen - 50 g rookspek - 20 g ui - 20 g boter - 15 g bloem - 0.5 dl droge witte wijn - zout,peper - 1 tak peterselie - 5cl room

  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-1999
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Risotto met cantharellen en kastanje champignons

Een super lekkere risotto met als thema de herfst die kruidig, zacht en romig smaakt. Geweldig hoe die mooie smaken bij elkaar komen. Een must voor de risotto liefhebber!

INGREDIENTEN

200 gr risottorijst (Arboriorijst), 2 sjalotjes, 1 teentje knoflook (geperst), 150 gr verse cantharellen, 100 gr kastanje champignons, 600 ml warme bospaddenstoelen bouillon (tablet AH), Scheut droge witte wijn, Klont roomboter, Olijfolie, Scheutje kookroom of slagroom, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Vers gesnipperde peterselie, Vers geraspte grana padano

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Romige spaghetti met gerookte zalm en paddenstoelen pasta

Dit heerlijke gerecht kregen we als hapje voorgeschoteld bij een Paasbrunch. Zo verrukkelijk dat ik direct het recept heb gevraagd. In het oorspronkelijke recept worden cantharellen gebruikt. Natuurlijk veel lekkerder maar ook veel duurder. De keuze is aan degene die kookt. Inmiddels heb ik het recept helemaal aangepast. Nog lekkerder!

INGREDIENTEN

2 sjalotjes -, 200 gram kastanje champignons of cantharellen, 200 gram gerookte zalm -, 300 gram spaghetti -, peper, zout -, 2 el olie -, 2 el Noilly Prat (= droge vermouth) of witte wijn -, 2 eetlepels fijngehakte peterselie -, 125 ml slagroom -, nootmuskaat

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tagliatelle Met Cantharellen

INGREDIENTEN

250g. (verse) tagliatelle, ca. 100g. cantharellen, 40g. boter, 1 sjalotje, 1/2 dl bouillon of water, 1 eetl. verse tijmblaadjes (of 1 tl. gedroogde),(olijf) olie, zwarte peper uit de molen, evt. geraspte Parmesan.

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-2000
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pasta met romige cantharellen

Cantharellentijd! Hier in Duitsland zie je nu overal prachtige cantharellen in de winkel. Heerlijk! De paddenstoelen zijn zo heerlijk en stevig. Echt geschikt voor een vegetarische maaltijd, waarbij je het vlees echt niet mist. Lekker met wat room en verse tuinkruiden. Je weet niet wat je proeft.

INGREDIENTEN

250 gram pasta (liefst een kleine pastasoort), 250 gram mooie grote cantharellen, 1 eetlepel zonnebloemolie en 1 eetlepel roomboter, 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, 3 flinke eetlepels peterselie, 2 takjes verse tijm of 1 theelepel gedroogde tijm, 1 glas witte wijn (of bouillon), 100 ml slagroom, peper en zout naar smaak

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-08-2013
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pasta met cantharellen, wittewijnroomsaus en saucijsjes

De cantharellen zijn er weer! Heerlijk! Maar je kunt in dit gerecht ook champignons gebruiken. Ook lekker. Deze pasta is zacht en kruidig van smaak door de kruiden van de saucijsjes. Wij waren verrukt van de combinatie.

INGREDIENTEN

250 gram pasta (ik heb spätzle gebruikt maar spaghetti kan ook goed)-, 1 sjalotje -, 1 teentje knoflook -, 150 gram cantharellen -, 2 saucijzen -, peper, zout -, 125 ml crème fraiche -, 1 glas witte wijn -, 2 eetlepels fijngesneden peterselie -

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-07-2010
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke romige bospaddenstoelensoep (herfst soep)

Het najaar is nu echt aangebroken en ik zie weer overal de meest heerlijke paddenstoelenmelanges liggen. Zo was ik vanmorgen vroeg bij de groenteboer en dat zag er zo lekker uit dat ik het niet kon laten liggen. Duur was het ook niet daar er momenteel volop verse aanvoer is aldus de groenteman. Ik kwam dus terplekke op het idee om er begin van de middag een heerlijke, royaal gevulde, bospaddenstoelensoep van te maken. Nou het was niet lekker, maar werkelijk zalig ! Dit is genoeg om met 2 personen het hele weekend van te genieten. Bovendien is dit een heerlijke "opkikker" want je krijgt het er lekker warm van en het geeft energie. Succes !

INGREDIENTEN

75 gr kastanjechampignons, 75 gr shiitake, 75 gr oesterzwammen, 75 gr cantharellen, 1 flinke ui, 2 teentjes knoflook, Bosje verse peterselie (blaadjes snipperen), Handje gesneden bieslook (ter garnering), Zwarte peper uit de molen, Zeezout, 50 gr roomboter, 50 gr bloem, Halfvolle melk, 1 ½ el creme fraiche, Heet water en 2 runderbouillon tabletten, (Eventueel wat maggi voor wat extra pit)

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-09-2012
  • Frans
  •  20-30 min.

Cantharellen met peper

Het is niet zeker of farnei cantharellen zijn, maar Plinius schrijft wel dat ze op hout groeien, wat op cantharellen zou kunnen duiden. We weten dat de Romeinen cantharellen aten, omdat ze op fresco's staan afgebeeld. Het gerecht is zo simpel dat het geen verdere interpretatie vereist.

INGREDIENTEN

Cantharellen, gemalen peper, garum

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-12-2000
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gebakken cantharellen

INGREDIENTEN

10 gram cantharellen * 100 gram bacon in reepjes * 1ui.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-03-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Omelet met cantharellen.

Volg het basisrecept en voeg cantharellen toe.

INGREDIENTEN

6 eieren, 6 eetl. vocht, zout, peper, 5 eetl. boter of margarine, 2 zakjes gedroogde cantharellen (40 g), paprikapoeder.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-06-2001
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Gebakken cantharellen

INGREDIENTEN

500 gr cantharellen - 4 teentjes look - 2 el olijfolie - enkele takjes platte peterselie - versgemalen zwarte peper en fijn zeezout,

  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-06-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gebakken cantharellen

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie - 2 sjalotjes - 300 gram cantharellen - 3 eetlepels peterselie - zout en peper

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-01-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Cantharellen met tomaten

INGREDIENTEN

300 gram cantharellen, 100 gram ontbijtspek,bloem, 75 gram boter, 1 uitje, snufje tijm, zout, peper, 2 tomaten, peterselie.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-05-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Koolrabi met cantharellen

Een bijzondere groente met een bijzondere paddestoel

INGREDIENTEN

1 koolrabi (let op: GEEN KOOLRAAP!!), 250 gram cantharellen, lepel boter

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-2011
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Cantharellen Met Tomaten

INGREDIENTEN

300 gram cantharellen, 100 gram ontbijtspek,bloem, 75 gram boter, 1 uitje, snufje tijm, zout, peper, 2 tomaten, peterselie.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-01-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Geschnetzeltes met cantharellen

Dit is een heerlijke variant op het klassieke recept van Zürcher Geschnetzeltes-van-kalfsvlees en champignons. Het grote verschil zit hem in het gebruik van verse cantharellen en rode wijn. Verder heb ik hier, bij gebrek aan kalfsvlees, gekozen voor reepjes van varkensschnitzels. Kalfsvlees is en blijft natuurlijk een aanrader, maar je kunt ook heel goed kalkoen gebruiken. Mogelijkheden genoeg dus.

INGREDIENTEN

- 600 gram (varkens)schnitzels, in reepjes gesneden, - 300 gram verse cantharellen, - 2 uien, - 1 teentje knoflook, - roomboter, - 2 el bloem, - 150 ml droge rode wijn, - 150 ml (paddenstoelen)bouillon, - 200 ml (kook)room, - peper en zout, - peterselie,

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-10-2018
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken Cantharellen

INGREDIENTEN

400 gr cantharellen - 1 rode ui - 3 el boter - versgemalen zwarte peper en zout - 4 stevigde sneden 10-granenbrood - 1 el geraspte Parmezaanse kaas - gehakte peterselie

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-05-2000
  • Frans
  •  20-30 min.

Cantharellen met Spek

INGREDIENTEN

500 gram cantharellen, , ? citroensap, , ? 1 ui, , ? 75 gram boter, , ? 4 tomaten, , ? paprikapoeder, , ? room, , ? peterselie, , ? 4 plakken rookspek.,

  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-2002
  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Bruschetta met cantharellen

INGREDIENTEN

100 g gemarineerde knoflookteentjes (AH), olijfolie, 200 g cantharellen, 12 zwarte olijven, 2 takjes tijm, 4 sneden landbrood, zout, peper,

  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-07-2000
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Ficelles met cantharellen

INGREDIENTEN

2 kleine stokbroden van circa 30 cm (ficelles) - 500 gr cantharellen - 2 uien - 30 gr boter - peper en zout.

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2001
  • Frans
  •  20-30 min.

cantharellen ragout

INGREDIENTEN

250gr. cantharellen, 2 el. vloeibare boter of olijf olie., 1 el. citroensap, 2 el. bloem, 1 dl. bouillon, 0,6 dl. droge witte wijn, peper uit de molen, zout, 3 el. zure room., royaal fijn gehakte peterselie.

  • Oostenrijks Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-02-2007
  • Oostenrijks Bijgerecht
  •  20-30 min.

kippenfricassee met cantharellen

WW-waarde per portie : 7 points

INGREDIENTEN

1 sjalot, 1 kip van 1 kg, 50 gr mager spek, 2 el olie, 200ml groentebouillon, peper, bindmiddel, 500 gr cantharellen

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-10-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Cantharellen met roomsaus

Lekker geheel, dat zich uitstekend leent om pasteitjes te vullen

INGREDIENTEN

-1 kg cantharellen, -50 g boter, -1 dl room, -10 g bloem, -zout, peper en wat peterselie, -1 ui fijn gesnipperd

  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-12-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Eikebladsla met cantharellen

Zeer apart

INGREDIENTEN

1 krop eikebladsla - 200 gr cantharellen - 75 gr ontbijtspek - 10 gr boter - 1 sjalotje - 3 eetlepels citroensap - 6 eetlepels noteolie - zout - peper - scheutje azijn

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-06-2001
  •  
  •  10-20 min.

Wildbouillon met cantharellen

Voor meerdere personen verdubbel de aantallen

INGREDIENTEN

1/4 gele paprika, 75 gr cantharellen, 1/2 eetlepel boter, 1 theelepel tijm, 1/2 dl medium dry sherry, 1 potje wildbouillon (400 ml), citroensap, 1/2 eetlepel fijngeknipte bieslook, ,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Roerei met cantharellen

Makkelijk en lekker smeuig

INGREDIENTEN

-200 g verse cantharellen (of uit potje), -50 g peterselie, -200 g bacon (in reepjes), -3 tomaten, -8 eieren, -2 el mineraalwater, -3 el melk, -zout en peper, -4 sneetjes boerenbrood, -2 el boter

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2005
  • Frans
  •  20-30 min.

Gebakken Cantharellen

Gebakken cantharellen

INGREDIENTEN

400 gr cantharellen,1 rode ui, 3 el boter, zout, zwarte peper, 4 plakken (duits)brood, boter, 1 el geraspte parmezaanse kaas, peterselie

  • Duits Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2000
  • Duits Bijgerecht
  •  20-30 min.

Soep met cantharellen

Heerlijke soep .

INGREDIENTEN

800 g vastkokende aardappelen (in blokjes), 400 g cantharellen, 1 stengel preiwit (in reepjes), 800 ml runderbouillon, 3 el zonnebloemolie, peper, zout, 2 el dille (fijngehakt)

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-2017
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

eend met cantharellen

INGREDIENTEN

1 eendenborstfilet van 300 g, zout, vers gemalen zwarte peper, 1/4 tl piment, , 100 g cantharellen of gemengde paddestoelen, 1 dl rode wijn, 2 el balsamicoazijn, 1 el bruine suiker, verse tijmblaadjes om te garneren

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-08-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Niertjes met cantharellen

INGREDIENTEN

600 gram varkensniertjes *, witte peper *, 250 gram cantharellen *, 1 ui *, 40 gram boter *, peterselie *, zout *, 1/8 liter zure room.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-03-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Niertjes met cantharellen

INGREDIENTEN

600 gram varkensniertjes -, witte peper -, 250 gram cantharellen -, 1 ui -, 1 40 gram boter -, peterselie -, zout -, 1/8 liter zure room, ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Saffraanrisotto met cantharellen

Recept uit de Kerst Allerhande 2002

INGREDIENTEN

? 3 sjalotjes, ? 2 kruidenbouillontabletten, ? 4 eetlepels olijfolie, ? 400 g risottorijst, ? 2 1/2 dl droge witte wijn, ? 1 envelopje saffraan, ? 330 g cantharellen of kastanjechampignons, ? 50 g gepelde walnoten, ? (versgemalen zee)zout, ? (versgemalen) zwarte peper, ? 1/2 bakje mascarpone (a 250 g), ? 100 g Parmezaanse kaas (of grana padano stukje)

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-01-2003
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hertenbiefstuk met cantharellen

INGREDIENTEN

1 dl cognac -, 1 pot wildfond -, 2 doosjes cantharellen -, 1 sjalotje -, 100 gram koude boter -, 4 hertenbiefstukjes a 125 gram -, zout en vers gemalen peper, , , , , , , , , , ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfsvlees met cantharellen

INGREDIENTEN

20 gram gedroogde cantharellen *, 4 plakken kalfslever *, boter *, 2 sjalotten *, bloem *, 1 dl slagroom *, peper *, 1 eetlepel cognac *, zout.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-03-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Kalfsvlees met cantharellen

INGREDIENTEN

20 gram gedroogde cantharellen -, 4 plakken kalfslever -, boter -, 2 sjalotten -, bloem -, 1 dl. slagroom -, peper -, 1 eetlepel cognac -, zout, ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Herteragout met Cantharellen

Bij dit wildgerecht dronken we een Roero wijn. De druif die ze voor deze wijn gebruiken is de Nebbiolo. Deze gebruiken ze ook voor de Barolo. Stevige ronde wijn, met dierlijke aroma\'s. Hierdoor is het een perfecte combinatie met deze wildragout.

INGREDIENTEN

600g Hertenvlees in blokjes gesneden, 100g doorregen spek in dobbelsteentjes gesneden, 2 el braadboter, 3 uien, zout, versgemalen zwarte peper, 8 jeneverbessen, theel. piment poeder, theel. kruidnagel, 1 laurierblad, 1 el gehakte tijmbladen, 200g cantharellen, 3 afgestereken el maizena, 4 el rode wijn,

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-12-2005
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Struisvogelbiefstuk met cantharellen

INGREDIENTEN

4 struisvogelbiefstukken van elk circa 150 gram, 250 gram schoongeborstelde cantharellen, 3 tot 6 eetlepels vleesjus, 1 tot 2 glazen rode port, 2 fijngesneden sjalotjes, grove zwarte peper en wat zout, 30 gram boter

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-04-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Sperzieboontjes Met Cantharellen

Sperzieboontjes met cantharellen

INGREDIENTEN

500 gr sperziebonen, 2-3 takjes bonekruid, zout 75 gr doorregen spek, 1 el boter, 1 ui, 250 gr cantharellen, zout, beter, 375 gr tomaten.

  • Duits Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2000
  • Duits Bijgerecht
  •  30-60 min.

Kalfsbiefstuk met cantharellen

INGREDIENTEN

400 gr. Kalfsbiefstuk (polsdikte en heel laten), 100 gr. Cantharellen, 1 x. Sjalotje, 20 gr. Boter, Zout en versgemalen peper, 1½ dcl. Gevogeltefond, 4 eetl. Slagroom

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-03-2013
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste cantharellen recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top