1. Home
  2. Recepten
  3. Cannoli

Cannoli recepten (14)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Cannoli

Wie kent dit Siciliaanse nagerecht niet? Heerlijke deegrolletjes gevuld met ricotta en vruchtjes.

INGREDIENTEN

Deeg 150 g bloem 2 theelepels cacaopoeder 1 theelepel oploskoffie 1 eetlepel basterdsuiker 20 g koude ongezouten boter, in blokjes 3 eetlepels droge witte wijn 1 theelepel droge marsala 1 ei, losgeklopt olie om te frituren Vulling 300 g ricotta 150 g basterdsuiker 1/2 theelepel vanille-extract 1/2 theelepl citroenrasp 1 eetlepel sukade, fijngehakt 6 bigarreaus, in stukjes 15 g pure chocolade, geraspt poedersuiker

Bereidingswijze

Meng voor het deeg de bloem, suiker, koffie en de cacaopoeder in een kom. Werk de boter er- doorheen en vervolgens de wijn en de marsala, en meng alles tot u een los, samenhangend deeg hebt. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het luchtig; voeg eventueel meer bloem toe. Zet het deeg gewikkeld in plasticfolie circa 30 minuten op een koele plaats. Bestuif het werkblad licht met bloem en rol het deeg uit tot een lap van circa 32 x 24 cm. Snijd de randjes weg en snijd het vervolgens in 12 vier- kantjes van 8 x 8 cm. Vet de cannoli-buisjes licht met olie in. Vouw om elk cannoli-buisje diagonaal een vierkantje deeg en plak het vast met losgeklopt ei. Druk de randen stevig aan. Verhit de olie in een frituurpan tot circa 180 C, of heet genoeg dat in circa 15 seconden een stukje deeg krokant en goudbruin wordt. Als er rook van de Olie afkomt, is hij te heet. Doe de cannoli erin, een paar tegelijk, en frituur ze tot ze goudbruin en knapperig zijn. Haal ze er met een tang uit en laat ze uitlekken op keukenpapier. Laat de buisjes er zo gauw ze genoeg zijn afgekoeld, uit glijden en laat de deegpakketjes op een rooster afkoelen. Prak voor de vulling de ricotta fijn met een vork. Meng de suiker en het vanille-extract erdoor en vervolgens de citroenrasp, de sukade, de bigarreaus en de geraspte chocolade. Vul de deegrolletjes met een lepel of met een spuitzak. Leg ze op een schaal en bestrooi ze met poedersuiker. De cannoli mogen niet te lang blijven liggen als ze eenmaal gevuld zijn.

  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2005
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Cannoli

INGREDIENTEN

500 g bloem, 1 ei, 50 g suiker, 50 g varkensvet, 2 eetlepels cacaopoeder, 1 glas Marsala en een vleugje zout., 500 g ricotta kaas van schapenmelk, 250 g suiker, 50 g chocolade drops en 50 g gemixte blokjes gekonfijte vruchten.

  • Italiaans Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-05-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  > 120 min.

Cannoli

INGREDIENTEN

150 gr meel, 15 gr cacaopoeder, 20 gr varkensvet, 1 ei, 270 gr suiker, 1 lepel Marsala, 1 lepel zetmeel, 1 beker melk, 500 gr verse ricotta, gekonfijte pompoen, stukjes chocola, pistache noten, gekonfijte sinaasappelschil, poedersuiker, olijfolie extravergine

  • Italiaans Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-04-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  > 120 min.

Cannoli

Een romig meesterwerk, waar gemakelijk een eigen draai aan kan worden gegeven.

INGREDIENTEN

Voor het deeg, , 2 kopjes bloem, 1 eetlepel boter, 1 ei, 1 kopje zoete witte wijn, , voor de vulling, , 500 gr. Ricotta kaas, ? kopje suiker, 3 eetlepels chocolade, enkele druppels vannile-extract of een zakje vanillesuiker, fijngesneden gesuikerd fruit (bv. citroenrasp), 1 theelepel kaneel,

  • Italiaans Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-08-2000
  • Italiaans Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Cannoli

Koekjes zijn gekocht, de vulling voor ongeveer 10 kleintjes: Je kunt ze ook zelf maken, bv drentse nieuwjaarsrolletjes, dan moet je wel een wafel hiervoor hebben

INGREDIENTEN

300 gram ricotta, 125 gram witte basterdsuiker, klein beetje vanille-extract, citroenrasp, 10 cocktailkersjes, in stukjes, halve reep pure chocolade, geraspt, poedersuiker,

  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-10-2008
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Cannoli

Een krokant en romig hoorntje dat naar Sicilie smaakt...

INGREDIENTEN

Voor 14 hoorntjes:*200 g bloem *35 g poedersuiker *35 g boter *2 el zoete sherry *2 el sterke, zwarte koffie *frituurolie, Vulling:*350 g mascarpone *70 g gezeefde poedersuiker *30 g gehakte pistachenoten *60 g gehakte gekonfijte sinaasappelschil, Afwerking:*poedersuiker,

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-02-2005
  • Italiaans
  •  0-10 min.
Populaire zuivel recepten

Cannoli

Een krokant en romig hoorntje dat naar Italie en Sicilie smaakt

INGREDIENTEN

Voor 14 hoorntjes: 200 g bloem - 35 g poedersuiker - 35 g boter - 2 eetlepels zoete sherry - 2 eetlepels sterke, zwarte koffie - frituurolie - vormpjes om de hoorntjes mee te maken, -----------, Vulling: 350 g mascarpone - 70 g gezeefde poedersuiker - 30 g gehakte pistachenoten - 60 g gehakte gekonfijte sinaasappelschil

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-06-2005
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Cannoli Siciliani

Deegrolletjes gevuld met gezoete ricotta (traditioneel Siciliaans recept)

INGREDIENTEN

Deegrolletjes:, 150 g bloem, 1 el suiker, 1 tl cacaopoeder, 1 tl boter, kaneel, witte wijn., Vulling:, 250 g ricotta, snufje kaneel, 20 g gekneusde pistachenootjes,, citroenschil van een halve citroen geraspt, twee grote el suiker, 25, gr geraspte, pure chocolade, 20 gr geconfijte vruchtjes.

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-09-2005
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Siciliaanse Cannoli

Heerlijk nagerecht. Maar denk om de 2 uur rusttijd.

INGREDIENTEN

500 g bloem, 1 ei, 50 g suiker, 50 g reuzel, 2 el cacaopoeder, 1 glas Marsala, vleugje zout, 250 g suiker, , Vulling, 500 g schapenricotta, 50 g chocolade in kleine stukjes, 50 g sukadeblokjes

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2010
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Cannoli, Snelle Versie

Als je geen gelegenheid hebt om de Cannoli zelf te bakken kun je altijd de Cannoli kopen in Italiaanse speciaalzaken of Kletskoppen gebruiken, de vulling is heerlijk.

INGREDIENTEN

300 g ricotta, 150 g basterdsuiker, 1/2 theelepel vanille-extract, 1/2 theelepl citroenrasp, 1 eetlepel sukade, fijngehakt, 6 bigarreaus, in stukjes, 15 g pure chocolade, geraspt, poedersuiker, , cannoli (bij de Italiaanse speciaalzaak)of, kletskoppen (2 per persoon),

  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-03-2005
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Cannoli Di Indivia Belga

Bladerdeegrolletjes gevuld met witlof.

INGREDIENTEN

6 stronkjes witlof, 500 gr bladerdeeg (diepvries), 200 gram slagroom, 150 gram gekookte ham, 120 gram Fontina (gemakkelijk smeltende koekaas), 70 gram ui, een ei, geraspte Parmigiano Reggiano, boter, olijfolie, zout, peperkorrels,

  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-03-2005
  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste cannoli recepten

Witlofcannoli

WIL JE EENS DE WITLOF OP EEN SPECIALE WIJZE SERVEREN DAN RAAD IK JE AAN DIT RECEPT EENS TE PROBEREN

INGREDIENTEN

6 struikjes witlof500 gr bladerdeeg(diepvries)2 dl slagroom150 gr gekookte ham120 gr fontina(gemakkelijk smeltende koekaas)70 gr ui1 eigeraspte parmigiano regianoboterolijfoliezoutpeperkorrels

  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-02-2005
  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Cannolli met citrussalade

INGREDIENTEN

30 gr boter, 4 eieren gesplitst, 60 gram bloem, 125 gram poedersuiker, 1 grapefruit, 2 sinasappels, Licor 43, vanillestokje

  •  
  •  
  • Geplaatst op22-12-2010
  •  
  •  

Zwaardvis met Salmorigliosaus

Recept van Epicurious. Lekker voor de komende zomer op de bbq. The Strait of Messina is a rich source for swordfish, which the Sicilians prepare in many ways. Here it is at its simplest: grilled and served with salmoriglio sauce. (In Sicilian, it is sammurigghiu sauce.) The words means "brine", a translation that does not convey the taste or texture of this cooked blend of olive oil, lemon juice, garlic and herbs. Serve with bread and pour a white wine, preferably Sicilian. For dessert, offer cannoli from the bakery.

INGREDIENTEN

1 dl olijfolie, 0,4 dl citroensap, 2 el heet water, 6 el gehakte peterselie, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 el gedroogde oregano, , 6 zwaardvisfilets van ca. 2 cm dik

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-09-2006
  • Italiaans
  •  20-30 min.
Nieuwste cannoli recepten
Populaire zuivel recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top