1. Home
  2. Recepten
  3. Cannelloni Spinazie

Cannelloni spinazie recepten (117) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Cannelloni met spinazie

Heerlijke cannelloni.

INGREDIENTEN

20 Cannellonipijpjes, 2 eetl geraspte kaas, Vulling: 500g gehakt. 15 ml olijfolie 1 gehakte ui 2 teentjes knoflook 225 g diepvries spinazie 1/2 theel oregano 1/2 theel basilicum 1 eetl tomatenpuree 60 ml room 1 lichtgeklopt ei zout en peper Tomatensaus: 15 ml olijfolie 1 gehakte ui 1 teentje knoflook uit de pers 400 g vleestomaten uit blik 2 eetl tomatenpuree zout en peper Bechamelsaus: 1 schijf ui 3 peperkorrels 1 laurierblaadje 300 ml melk 30 g boter 30 g bloem zout en peper.

Voorbereiding

De vulling, tomatensaus en bechamelsaus bereiden en de oven voorverwarmen op 200 graden.

Bereidingswijze

Vulling: Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Gehakt erbij en onder voortdurend roeren bakken. Voeg tomatenpuree, bassilicum en oregano toe en laat dit 15 min. sudderen. Voeg dan spinazie, ei, room, zout en peper naar smaal toe. Vul de cannelloni (indien nodig eerst koken) met dit mengel. Tomatensaus: Verhit olie in een pan en fruit ui en knoflook. Wrijf de tomaten door een zeef en doe ze met tomatenpuree, zout en peper in de pan. Aan de kook brengen en 5 min laten sudderen. Bechamelsaus: Doe de melk in een pan met de uit, peperkorrels en laurierblad. 1 min. zachtjes verhitten maar niet laten koken en vervolgens 5 min. laten afkoelen. Smelt boter in een pan. Haal de pan van het vuur , roer de bloem erdoor, voeg beetje bij beetje de melk toe en maak onder roeren een dikke saus. Voeg zout en peper toe. Verdere bereiding: Giet de tomatensaus in een ovenschotel. Leg de cannelloni erop en giet de bechamelsaus erover. Strooi de geraspte kaas erover en plaatst de schotel 30 min. in de oven. (200 graden)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

cannelloni

Even wat werk, maar wel lekker!

INGREDIENTEN

Tomatensaus, 1 ui, gesnipperd, 2 tenen knoflook, geperst, 1 pakje tomatofrito, theelepel suiker, oregano, tijm, zout en peper naar smaak, olijfolie, , Pasta en vulling, 16 cannelloni, 250 gram ricotta (zelf ricotta maken kan ook), 300 gram spinazie, gehakt (of deelblokjes uit de vriezer, ontdooid), 125 gr gerookte spekjes, 2 tenen knoflook, geperst, 100 gram Parmezaanse kaas, theelepel tijm, snufje nootmuskaat, zout en peper, naar smaak, , Bechamelsaus (zakje tbv 250ml), Nootmuskaat, 250ml melk

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Cannelloni

Snelle en makkelijk te maken ovenschotel met typisch italiaanse smaak

INGREDIENTEN

1 doos cannelloni, 2 zakken Bertolli kruidige tomatensaus, 300 Gr. Wokgehakt (AH), 1 doos diepvries deelblokjes spinazie à la creme, 1 pot bechamelsaus, Zout en peper, 2 teentjes uitgeperste knoflook, 3 uien of sjalotten, Evt. Geraspte kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-03-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Cannelloni

Echt iets voor een feestelijk etentje met vrienden. Vergt bijna twee uur maar de complimenten blijven nog dagen nagalmen.

INGREDIENTEN

Spinazie gehakt-vulling:, 1 el olijfolie, 1 gesnipperde ui, 1 teen knoflook (persen), 500 gram rundergehakt, 250 gram diepvriesspinazie, ontdooien, 3 el tomaten puree, 125 gram ricotta ( Huttenkase is net zo goed), 1 ei, 1/2 tl. gedroogde oregano, , Bechamelsaus (niet kant en klaar kopen), 2,5 dl melk, 1 takje peterselie, 7-8 peperkorrels, 30 gram boter, 1 el bloem, 1,25 dl slagroom of koksroom, , Tomatensaus:, 425 gram passata di pomodoro uit blik, 2 el fijngehakte basilicum, 1 teen knoflook geperst (doe ik altijd 2), 1/2 tl suiker, , 12-15 gedroogde cannelloni's, 150 gram mozzarella (heel fijn), 50 gram permezano (versgeraspt het lekkerst)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-09-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

CANNELLONI

Een heerlijk schotel van gehakt, ossetong en spinazie

INGREDIENTEN

16 Cannelloni(zie nijn artikel: ZELF LASAGNE, CANNELLONI OF RAVIOLI MAKEN ), 5 e olie - 100g kalfs of rundergehakt, 100g varkensgehakt, 100g zeer fijn gesneden gerookte ossetong, 750g diepries spinazie, 150g oude Goudse of parmezaanse kaas, 2 eierdooiers van hard gekookte eieren, tomatenketchup, aromat, pepe, nootmuskaat, zout 45g boter, 40g bloem 500ml melk, 50g gesmolten boter(kan ook minder boter voor de lijn)

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-03-2004
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Cannelloni

Dit is echt de lekkerste cannelloni

INGREDIENTEN

16 cannellonipijpjes, 2 el. geraspte Parmezaanse kaas., olie., VULLING:, 450 gr. gehakt, 1 gehakte ui, 2 teentjes knoflook, 225 g. diepvriesspinazie, 1/2 tl. oregano, 1/2 tl. basilicum, 1 tl. tomatenpuree, 60 ml. room, 1 lichtgeklopt ei, zout en peper naar smaak., , TOMATENSAUS;, olijfolie, 1 gehakte ui, 1 teentje knoflook, 4oog.tomaten uit blik, 2 el. tomatenpuree, zout en peper., BECHAMELSAUS:, 1 schijf ui, 3 peperkorrels, 1 laurierblaadje, 300 ml. melk, 30 g. boter of margarine, 30 g. bloem, zout en peper., ,

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-01-2010
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Cannelloni

INGREDIENTEN

A: 100 gr. meel, 2-3 eieren, zout, 1/8 ltr. water., B: zout, oregano, marjolein, salie,olijfole, knoflook, 200 gr. gemengd gehakt, 250 gr. rauwe spinazie, tomatenpuree, klontje boter, 2-3 eieren, 2 eetl. fijn paneermeel, gemalen kaas.

  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-03-2000
  • Italiaans
  •  60-120 min.

cannelloni met spinazie

Nu er weer volop spinazie is, heb ik dit recept op mijn pagina gezet. Het is al oud, maar staat nog niet op smul en is favoriet bij ons. Zelfs onze tante vond het erg lekker.

INGREDIENTEN

200 - 250 gr. cannelonica 600 spinazie1 teentje knoflookzoutpeper100 gr cottage cheese of huttenkase100 gr. gekookte ham in plakjes40 gr. boter35 gr. bloem1 eidooier2 dl. melk2 dl boullion100 gr. geraspte kaas

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-05-2006
  •  
  •  30-60 min.

Cannelloni met spinazie

Dit gerecht kan ook gemaakt worden met : Bak 1 gesnipperd sjalotje samen met 300 gram paddestoelen en 1 tl. tijmblaadjes 6-7 min. op middelhoog vuur in 2 eetl. olijfolie. Roer hier het roommengsel door. Leg op de pastavellen eerst een dunne plak rauwe ham en vul ze met het paddestoelenmengsel. Leg de cannelloni in de schaal met de bechamelsaus . Verdeel het mengsel van melk en parmezaanse kaas erover en bak de cannelloni 20 min. in een voorverwarmde oven op 200 graden.

INGREDIENTEN

16 verse lasagnevellen, zout en peper, 2 sjalotjes fijngesneden, 2 eetl. olijfolie, 800 gram spinazie, 200 gram roomkaas, 1 dl melk, 2-3 eetlepels peterselie, 100-150 gram jonge kaas in dunne plakken gehalveerd, 3 dl bechamelsaus, 50 gram geraspte parmezaanse kaas,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-10-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Cannelloni met spinazie, champignons en ricotta

Lekker voor doordeweekse dag!Hoe vaker je het maakt, hoe handiger je er meer wordt. Wel cannelloni gebruiken die je niet hoeft voor te koken (= sneller).

INGREDIENTEN

- 1 el olijfolie, - 1 kleine ui, gepeld en gesnipperd, - 75 gram champignons, fijngehakt (ik doe altijd meer), - 225 gram ricotta, - 225 gram ontdooide diepvriesspinazie, - peper en zout, - 1/2 tot 1 tl nootmuskaat, - 12 cannelloni-pijpjes, - snelle tomatensaus (natuurlijk lekkerder als je het zelf maakt), - 50 gram mozzarella, in plakken

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2010
  •  
  •  30-60 min.

Cannelloni Met Spinazie

Heerlijke vegetarische cannelloni, gevuld met spinazie en kaas in een tomatensaus

INGREDIENTEN

8 lasagne vellen, 1 el olie, 1 flinke ui, 1 el basilicum, 1 tl marjolein, 1 verkruimeld blaadje laurier, 2 teentjes knoflook, 1 tl peper, 500 gr gepelde tomaten uit blik, 1 el tomatenpuree, 75 gr Parmezaanse kaas, 200 gr ricotta, 250 gr gehakte ontdooide en uitgelekte diepvriesspinazie, nootmuskaat

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-05-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Cannelloni Met Spinazie

Lekkere spinazie rolletjes in overheerlijke prei-saus.

INGREDIENTEN

6 a 12 lasagneblaadjes, 750 gr diepvries bladspinazie, 1 ui, 1 preistengel, boter, bekertje creme fraiche, 2 dl groentebouillon, peper, zout, nootmuskaat, 2 eieren, peterselie, 50 gr geraspte harde kaas, 200 gr roomkaas

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-11-1999
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Cannelloni met spinazie

Lekker pastagerecht.

INGREDIENTEN

12 gele lasagnablaadjes, 1 kg. bladspinazie (diepvries), 1 ui, 1 preistengel, 2 el. boter of margarine, 200 gr. verse room, 2 dl. kant-en-klare groentebouillon, versgemalen peper & zout, nootmuskaat, 2 eieren, 1 bosje gladde peterselie, 50 gr. geraspte harde kaas, 200 gr. roomkaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-10-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Cannelloni gevuld met spinazie en ricotta

Cannelloni recept uit Smult 4

INGREDIENTEN

300 gram cannelloni, 25 g boter, 25 g bloem, 375 ml melk, 125 ml slagroom, 100 g geraspte Parmezaanse kaas, zout en peper, nootmuskaat, 500 g spinazie, 1-2 tenen knoflook, geperst, 250 g ricotta, 1 eidooier, 75 g geraspte mozzarella

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Cannelloni met Spinazie en Kip

INGREDIENTEN

1 ons Ontbijtspek, 1/2 pak roerbak Lentespinazie van iglo, 4 Kipfilets, 1 teentje Knoflook, 2 el. Pesto, 1/2 zakje Carbonara sausmix voor pasta, Melk, 1 pak Cannelloni.,

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-11-1999
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Cannelloni met tonijn en spinazie

INGREDIENTEN

2 blikjes tonijn (op olie), 300 g verse spinazie, 3 eetl. olijfolie, zout, 12 cannelloni, 100 g extra belegen geraspte kaas, , ,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-03-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

cannelloni met zalm en spinazie

Cannelloni met een smeuige vulling van zalm, spinazie en tomatensaus.

INGREDIENTEN

Cannelloni, spinazie, blikje zalm of tonijn, potje tomatensaus met vis (grand'italia) peper, zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-03-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Cannelloni met tonijn en spinazie

Heerlijk licht recept door gebruik van Huttenkase i.p.v. veel vettere/zwaardere roomkaas.

INGREDIENTEN

1 blikje tonijn hele moot in olijfolie (ca 160 gram), 1 rode ui (gesnipperd), 1 blik tomaten in blokjes (400 gram), 1 teen knoflook (geperst of in kleine stukjes gesneden), 1 theelepel gedroogde oregano, 100 gram diepvriesspinazie (ontdooien), 110 gram Huttenkase, 8 cannelloni rolletjes (niet gekookt), 3 eetlepels geraspte parmezaanse kaas (of meer naar smaak), zout & peper, handje vol pijnboompitten (geroosterd), 3 zongedroogde tomaten op olie (in kleine stukjes gesneden),

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-08-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Cannelloni met tonijn en spinazie

INGREDIENTEN

2 blikjes tonijn (op olie), 300 g verse spinazie, 3 eetl. olijfolie, zout, 12 cannelloni, 100 g extra belegen geraspte kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-07-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Cannelloni met gehakt en spinazie

Dit recept heb ik van het Internet geplukt en het is inderdaad om u tegen te zeggen

INGREDIENTEN

1 pak cannelloni/1 ui/4 teentjes knoflook/1 pak spinazie(diepvries)300g gehakt/2 pakjes soffrito tomatensaus/200g geraspte oude kaas/100g champignons/30g pijnboompitten/100g zongedroogde tomaten/olijfolie/peper/zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-08-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Cannelloni met tonijn en spinazie

INGREDIENTEN

2 blikjes tonijn (op olie), 300 g verse spinazie, 3 eetlepels olijfolie, zout, 12 cannelloni, 100 g extra belegen geraspte kaas.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Cannelloni met tonijn en spinazie

INGREDIENTEN

2 blikjes tonijn (op olie), 300 g verse spinazie, 3 eetl. olijfolie, zout, 12 cannelloni, 100 g extra belegen geraspte kaas, ,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-06-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Cannelloni met spinazie en gehakt

Cannelloni is misschien wel de meest opvallende van alle Italiaanse pasta. Welke vulling je er ook voor maakt, het ziet er altijd uit alsof je uren in de keuken hebt gestaan.

INGREDIENTEN

1 zak Bonduelle Pure Gehakte spinazie (400 g), 16 buisjes cannelloni, 3 el olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 300 g rundergehakt, 2 pakjes Tomato Frito (tomatensaus à 350 g), 100 g belegen kaas, gemalen

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-2012
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Cannelloni met tonijn en spinazie

Kijk voor meer heerlijke recepten met vis in blik op www.visopzijnbest.nl

INGREDIENTEN

2 blikjes tonijn van John West, 300 gram verse spinazie, 3 eetlepels olijolie, zout, 12 stuks cannelloni, 100 gram belegen geraspte kaas

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2014
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Cannelloni met gehakt en spinazie

INGREDIENTEN

16 rolletjes Grand'Italia cannelloni - 1 ui - 2 teentjes knoflook - 300 gram verse spinazie - 3 eetlepels olijfolie - 300 gram rundergehakt - 2 pakjes soffritto = tomatensaus - 100 gram gerasspte belegen kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Cannelloni met gehakt en spinazie

INGREDIENTEN

16 rolletjes Grand'Italia cannelloni - 1 ui - 2 teentjes knoflook - 300 gram verse spinazie - 3 eetlepels olijfolie - 300 gram rundergehakt - 2 pakjes Grand'Italia tomatensaus - 100 gram geraspte belegen kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

CANNELLONI MET SPINAZIE EN HAM

INGREDIENTEN

500 gr spinazie, 125 gr boter, 1 gehakte ui, 150 gr hamblokjes, nootmuskaat, 2 doosjes Maggi Kaas-basilicum saus, 1 eetl fijn gesneden basilicum, 8 cannelloni pijpjes, 100 gr belegen kaas,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-03-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Cannelloni met gehakt en spinazie

INGREDIENTEN

16 buisjes cannelloni (pasta doos à 250 g), 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 zak verse spinazie (300 g), 3 eetlepels olijfolie, 300 g rundergehakt, 2 pakjes soffritto (tomatensaus à 390 g), 100 g gemalen belegen kaas (zakje à 150 g)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-09-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Cannelloni met gehakt en spinazie

Gemaakt in een half uur, dan even de oven in en smullen maar

INGREDIENTEN

16 rolletjes cannelloni (Grand'Italia), 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 zak verse spinazie (300 gr, AH) 3 el. olijfolie, 300 gram rundergehakt, 2 pakjes soffrito (tomatensaus, Grand'Italia), 100 gram geraspte belegen kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-11-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Cannelloni met ricotta en spinazie

INGREDIENTEN

* 2 eetlepels olijfolie, * 1 ui, gesnipperd, * 2 courgettes, geraspt, * 3 teentjes knoflook, geperst, * 500 g spinazie, gehakt, * 250 g ricotta, * 100 g fijngeraspte mozzarella, * 2 eetlepels verse gemengde kruiden (peterselie, oregano, marjolein), * 12 dikke cannelloni, * 250 ml crème fraîche, * 100 geraspte Parmezaanse kaas, * geraspte nootmuskaat, * voor de tomatensaus:, * 2 eetlepels olijfolie, * 1 ui, gesnipperd, * 2 teentjes knoflook, geperst, * 400 g tomatenblokjes (blik),

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-08-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Cannelloni met vis en spinazie

Heerlijk stukje zuiden op tafel

INGREDIENTEN

250 g. zeewolffilet, 250 g. kabeljauw, 250 g. gerookte zalm, 4 tomaten, 800 g. spinazie, 1 ui, enkele takjes dille, 8 cannelloni, 1 dl visfumet, 1/2 dl witte wijn, 100 g. grijze garnalen (gepeld), 250 g. ricottakaas, 3 dl. room, peper en zout, olijfolie.

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2005
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Cannelloni van tonijn en spinazie

Makkelijk te bereiden en super lekker 

INGREDIENTEN

300 g bladspinazie (diepvries), 2 sjalotten, 2 teentjes knoflook, 250 g ricotta, 70 g geraspte gruyère, 16 cannelloni, 690 g tomatenstukjes met groenten (bokaal), 190 g tonijn in eigen nat (blik), 1 eetl. olijfolie, 1 koffiel. oregano, peper en zout

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2019
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Cannelloni a la Kootje

Het heerlijke aan dit recept is dat ik er een feelgood gevoel van krijg. Het is lekker en gezond want er gaat een berg spinazie in. Het is ook een pre-vakantie recept want we gaan dit jaar naar Toscane. Heb je kids dan is het zeker ook smullen geblazen bij die kleine koter of koters. En jij blij want jij hebt weer veel vitamientjes bij ze binnen gekregen. En ook dat kan natuurlijk een kookgeluksmoment voor je zijn. Je staat toch immers niet voor niks je best te doen in de keuken? Enjoy! Wil je zien hoe ik dit recept maak? Kijk dan eens op www.kootjekookt.nl!

INGREDIENTEN

- 300gr half om half gehakt , - 450gr verse spinazie , - 150gr geraspte kaas , - Cannelloni pasta 5 per persoon , - 70 gr tomatenpuree , - 1 blik pomodori tomaten , - 1 ui , - 1 teen verse knoflook , - 200ml melk , - 2 theelepels bloem, - ½ groentenbouillionblokje, - Olijfolie, - Italiaanse kruiden 2 theelepels, - Peper en zout, - Nootmuskaat 1 theelepel, - 20 gr boter, - 2 theelepels bloem,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-07-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Cannelloni met ricotta en spinazie

INGREDIENTEN

12-16 pijpjes cannelloni, 25 g boter, 25 g bloem, 2 1/2 dl volle melk, 1 dl slagroom, 150 g versgeraspte Parmezaanse kaas, 600 g diepvriesspinazie, ontdooid, 150 g verse ricotta of verse roomkaas, 3 el fijngesneden basilicum, 2 eieren, peper, zout,

  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-04-2000
  • Italiaans
  •  60-120 min.

cannelloni ricotta spinazie

Dé cannelloni met ricotta en spinazie (van `veel afwas`)

INGREDIENTEN

Olijfolie, 50 gram boter, 8 teentjes look, fijngehakt, 1,5 kg verse spinazie, 1,5 kg ricotta, 1,6 kg kerstomaatjes uit blik (Cirio, 4 x 400 gram), 300 gr versgemalen parmesaanse kaas, 25 à 30 cannelloni, 3 bolletjes mozzarella, in stukjes geplukt, 6 eetlepels verse oregano, fijngehakt, blaadjes van 2 bundels verse balisilium, de steeltjes van de basilicum, fijngehakt, nootmuskaat, zwarte peper (versgemalen), zout (zeezout), 1 theelepeltje suiker, 1 liter room, 12 ansjovissen, fijngehakt, raketsla,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Cannelloni Met Ricotta En Spinazie.

Uit de oven.

INGREDIENTEN

12-16 pijpjes cannelloni* zout*peper*25 g. boter of margarine*25 g.bloem*21/2 dl volle melk*1 dl. slagroom*150 g. versgeraspte parmezaanse kaas*600 g. diepvries spinazie,ontdooid*150 g verse ricotta (Italiaanse kaas)of verse roomkaas*3 el. fijngehakte basilicum,2 eieren.

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-05-1999
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Cannelloni Met Spinazie En Ricotta

355 kcal/portie

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie - 2 uien, fijngesnipperd - 2 eetlepels tomatenpuree - 1 theelepel paprikapoeder - 2 blikken gepelde tomaten in stukjes - mespuntje oregano - 300 ml droge rode wijn - zout - peper - beetje suiker - 1 teentje knoflook, geperst - 450g ingevrozen spinazie, ontdooid en uitgelekt - 450g Ricotta kaas - nootmuskaat - 18 cannelloni-buisjes - geraspte kaas

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-04-1999
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Spinazie-ricotta cannelloni

24 kitchen

INGREDIENTEN

500 g verse spinazie, 1 scheutje olijfolie, 1 teentje knoflook, 250 g ricotta, zout, versgemalen peper, 4 trostomaten, 12 buisjes cannelloni, 150 g Parmezaanse kaas, 200 g mozzarella, 150 g rucola

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-08-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Cannelloni met spinazie en ham

Makkelijke variant Cannelloni zijn holle pijpjes van pasta-deeg die gevuld worden met heerlijike vullingen. Vervolgens worden ze overgoten met een saus en in de oven gebakken. Raya geeft je een makkelijke variant op dit bewerkelijke gerecht. Tip Het vullen van de cannelloni-pijpjes gaat het eenvoudigst door ze rechtop te zetten. Gebruik een eierlepeltje, dan gaat het vullen wat sneller.

INGREDIENTEN

, , 500 gr spinazie-, 125 gr boter -, 1 ui gehakt -, 150 gr. hamblokjes -, nootmuskaat -, 2 doosjes Maggi Saus Kaas-Basilicum -, 1 eetlepel fijngesneden basilicum -, 8 cannelloni-pijpjes -, 100 gr. geraspte belegen kaas., ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-08-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Cannelloni met gehakt en spinazie

INGREDIENTEN

20 Cannelloni`s(of 20 lasagne bladen)., Vulling:, 500 gr rundergehakt, 1 uien, 2 tenen knoflook, 225 gr spinazie, basilicum, tomatenpuree, 60 ml creme fraiche, ei, boter, zout en peper, , Tomatensaus:, 400 gr gezeefde tomaten, 2 eetl tomatenpuree, 1 ui, 2 tenen knoflook, peper, zout, klein scheutje koffiemelk., , Bechamelsaus:, 30 gr boter, 300 ml melk, snufje nootmuskaat, snufje paprika poeder, peper, zout, 2 a 3 eetl bloem, 150 belegen kaas.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Cannelloni met spinazie en ham

Heerlijke pasta uit de oven

INGREDIENTEN

500 gram spinazie, 1 ui, 125 gram boter, 150 gram hamblokjes, 2 doosjes Maggi Kaas-Basilicumsaus, 1 el. fijngesneden basilicum, 8 cannellonipijpjes, 100 gram geraspte belegen kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-08-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste cannelloni spinazie recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top