1. Home
  2. Recepten
  3. Canape Brie

Canape brie recepten (3)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Warme canapé met brie en zongedroogde tomaatjes

Heerlijk borrelhapje of als amuse. Bij kookschool Keizer Culinair, kregen we dit te maken.

INGREDIENTEN

75 g brie, 35 g boter, 1/2 ciabattabrood of stokbrood, 1 takje tijm, 3 zongedroogde tomaten, 1 el pijnboompitjes, olijfolie en zwarte peper.

Voorbereiding

Verwarm de oven op 180 graden celsius. Snijd de brie en boter in kleine blokjes en laat deze zacht worden op kamer temperatuur. Snijd het brood in plakjes van 1 cm dik en besmeer ze licht met olijfolie. Was en droog de tijm en ris de blaadjes van het takje.

Bereidingswijze

Doe de tijm, samen met de brie, boter en zongedroogde tomaten in een kom en pureer dit met een staafmixer. Besmeer het brood hier dik mee. Bestrooi het met pijnboompitten en peper.

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2006
  • Frans
  •  20-30 min.

Canape Madrid (Asperge/druif/olijf)

INGREDIENTEN

24 aspergepunten, 15 gr zout, casinobrood, boter, 100 gr brie, maskaatdruiven, ontpitte olijven, 5 blaadjes gelatine, 1 dl aspergenat

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-09-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Canape voor bij de borrel

INGREDIENTEN

4 sneetjes wit casinobrood, 2 eetlepels roomboter, 6 blaadjes ijsbergsla, 100 gram gerookte heilbot in plakjes, enkele takjes dille, 150 gram boerenbrie, 0,5 bakje tuinkers, 6 zwarte olijven zonder pit.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-12-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.
Nieuwste canape brie recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top