1. Home
  2. Recepten
  3. Canape%20brood

Canape%20brood recepten (39) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Warme canapé met brie en zongedroogde tomaatjes

Heerlijk borrelhapje of als amuse. Bij kookschool Keizer Culinair, kregen we dit te maken.

INGREDIENTEN

75 g brie, 35 g boter, 1/2 ciabattabrood of stokbrood, 1 takje tijm, 3 zongedroogde tomaten, 1 el pijnboompitjes, olijfolie en zwarte peper.

Voorbereiding

Verwarm de oven op 180 graden celsius. Snijd de brie en boter in kleine blokjes en laat deze zacht worden op kamer temperatuur. Snijd het brood in plakjes van 1 cm dik en besmeer ze licht met olijfolie. Was en droog de tijm en ris de blaadjes van het takje.

Bereidingswijze

Doe de tijm, samen met de brie, boter en zongedroogde tomaten in een kom en pureer dit met een staafmixer. Besmeer het brood hier dik mee. Bestrooi het met pijnboompitten en peper.

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2006
  • Frans
  •  20-30 min.

Een gezellige amuse met Parmaham

In 15 minuten heeft U een meesterlijke Amuse

INGREDIENTEN

6 sneetjes witcasinobrood 2 tomaten 15 gram verse basilicum 3 plakjes Parmaham 1 tube ansjovisboter (25 gram) borrelglaasje

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-09-2003
  • Frans
  •  0-10 min.

Canape Romano

Brood met champignons

INGREDIENTEN

Witbrood, 4 sneetjes, champignons 250 gram, boter, knoflook,zout en peper, jong belegen kaas, 4 plakken

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-08-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Canape met champignons

Warm voorgerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

4 sneetjes wittebrood, 150 gr champignons, 8 plakjes bacon, zout, peper, geraspte oude kaas, 1/2 theel paprikapoeder,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-07-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Canape Romano (geroosterd brood met champignons)

INGREDIENTEN

4 sneetjes witbrood, 250 g grotchampignons, 2 lepels boter, 1 teen knoflook, zout, peper, 4 plakken jonge kaas

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-09-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Canape de atun

Tonijncanape. Dit mengsel is ook heerlijk met sardines (zonder vel of graten) uit blik.

INGREDIENTEN

100 gr tonijn uit blik, uitgelekt, 2 el zachte ongezouten boter, vers gemalen peper, 1 tl vers citroensap, 1 tl geraspte ui, 12 dunne rondjes brood zonder korst, 12 zeer dunne plakjes biet, komkommer of tomaat, takje peterselie

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-03-2002
  • Spaans
  •  10-20 min.

Walnotentoast met warme geitenkaas en een vijg

Scherpe, pittige geitenkaas en zoete sappige vijgen zijn een vanzelfsprekende combinatie in deze eenvoudige, elegante canapé van walnotenbrood.

INGREDIENTEN

4 sneden walnotenbrood, 120 gr geitenkaas, 2 el geroosterde pijnboompitjes, 2 verse vijgen, elk in 6 partjes.,

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-2012
  • Frans
  •  20-30 min.

Canape met zalmtartaar

INGREDIENTEN

150 g zalmfilet, 100 g gerookte zalm, 2 sjalotjes, 2 eetlepels gehakte bieslook (vers of diepvries), 1 eetlepel citroensap, versgemalen peper, zout, 1 bekertje (125 ml) creme fraiche, 4 sneetjes (casino) witbrood, sprieten bieslook of takjes dille voor garnering.,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-01-2005
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Walnotentoast met warme geitenkaas en vijgen. TOP

Scherpe, pittige geitenkaas en zoete sappige vijgen zijn een vanzelfsprekende combinatie in deze eenvoudige elegante canapé van walnotenbrood.

INGREDIENTEN

4 sneden walnotenbrood, 120 gr geitenkaas, 2 el geroosterde pijnboompitjes, verse vijgen, elk in 6 partjes.,

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-05-2009
  • Frans
  •  10-20 min.

Canape De Atun

Tonijn canape

INGREDIENTEN

100gr tonijn, 2 eetl. zacht boter, 1 theel. citroensap, 1 theel. geraspte ui, 12 rondjes brood (zonder korst), 12 hele dunne plakjes biet, komkommer of tomaat, wat peterselie en verse peper

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2000
  • Spaans
  •  20-30 min.

canapes met rosbief

Lekker makkelijk en snel

INGREDIENTEN

255g gebraden rosbief, 2 eetl. olijfolie, 1 eetl. rode wijnazijn, 1 eetl. fijngeknipte bieslook, snufje zout, 1 groot stokbrood, 125g majonaise, reepjes piment.

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-09-1999
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Canape voor bij de borrel

INGREDIENTEN

4 sneetjes wit casinobrood, 2 eetlepels roomboter, 6 blaadjes ijsbergsla, 100 gram gerookte heilbot in plakjes, enkele takjes dille, 150 gram boerenbrie, 0,5 bakje tuinkers, 6 zwarte olijven zonder pit.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-12-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Canape Romano

Geroosterde sneetjes brood met champignons

INGREDIENTEN

4 sneetjes witbrood, 250 gr grotchampignons, 2 eetlepels boter, 1 teentje knoflook, zout, (versgemalen) peper, 4 plakken jongbelegen kaas,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-1999
  •  
  •  10-20 min.

Canape lts

INGREDIENTEN

8 sneetjes wit casinobrood, 3 tomaten, 4 plakken ananas, 4 plakken gerookt mager spek, 4 plakken jonge kaas, wat olijven, cocktailprikkers

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-03-2009
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Canape Madrid (Asperge/druif/olijf)

INGREDIENTEN

24 aspergepunten, 15 gr zout, casinobrood, boter, 100 gr brie, maskaatdruiven, ontpitte olijven, 5 blaadjes gelatine, 1 dl aspergenat

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-09-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Canapes met foie gras - 2

Borrelhapje

INGREDIENTEN

20 ronde canapes (doorsnede 5 cm.) - 250 gr. foie gras in ronde vorm - 60 gr. boter - (imitatie)truffel

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-11-2000
  •  
  •  10-20 min.

kaas carpaccioroosjes

Een lekker borrelrecept

INGREDIENTEN

1 snee casino witbrood, 4 plakjes carpaccio van 2 mm. dik, 2 plakjes kaas, 32 pijnboompitten, 1 handje rucolasla, olijfolie, peper en zout

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-12-2001
  •  
  •  20-30 min.

6 broodhapjes

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-03-2009
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Canape a l'alsacienne

Culinaire canape, voor bij de champagne

INGREDIENTEN

-dunne sneetjes brood, licht geroosterd, -boter, -ganzeleverpastei, -stukjes truffel, -maderagelei

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-11-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Canape Romano (toast met champignons)

INGREDIENTEN

4 sneetjes witbrood, 250 gr grotchampignons, 2 eetlepels boter, 1 teentje knoflook, zout, (versgemalen) peper, 4 plakken jongbelegen kaas, keukenpapier

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-09-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Canape Coquelin

Pittige canape

INGREDIENTEN

-sneetjes dun wit brood, -ansjovisboter, -geraspte Parmezaanse kaas, -ansjovispasta, -kappertjes, -plakjes zure augurk

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-11-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Canape de foie de volaille

INGREDIENTEN

Kippenlevertjes, karnemelk, peterselie, ui, bieslook, witbrood, roomboter, sla, tomaat

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-09-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

leerdammer carpaccioroosjes

Een pittig voorgerecht met pijnboompitjes, rucolasla etc.

INGREDIENTEN

*1 snee witbrood, liefst casinobrood* 4 plakjes carpaccio van 2 mm dik* 2 plakjes leerdammer* 32 pijnboompitten* 1 handje rucolasla* olijolie* peper* zout*

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-11-2000
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Canape met gebakken oesters

Exquis borrelhapje

INGREDIENTEN

-rondjes wit brood, -boter, -paneermeel, -4 oesters, -cayennepeper

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-08-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Canape Alberta

Heerlijk en snel hapje voor bij de champagne

INGREDIENTEN

-sneetjes dun wit brood (al of niet licht geroosterd), -ansjovisboter, -dunne reepjes gerookte zalm, -zure biet

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-11-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Canape Bagration

Genoemd naar de vorst Bagration en afkomstig van de beroemde kok Careme

INGREDIENTEN

-dunne sneetjes wit brood, -fijngesneden kropsla, -plakjes kreeft, -plakjes gevulde olijven, -plakjes gehakte rode biet, -mayonaise

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-11-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Canape Otero

Genoemd naar de beroemde Spaanse courtisane La Belle Otero

INGREDIENTEN

-dunne sneetjes wit brood, -boter, -kaviaar, -rauwe oesters(ontdaan van de baard), -remouladesaus

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-11-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Ananascanapes

INGREDIENTEN

50 g ananas, 4 stukjes ananas voor garnering, 100 g roquefort, 3 el creme fraiche, 4 sneetjes wit of bruin casinobrood, wat peterselie

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-05-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Canape Ronano

Geroosterde Sneetjes Brood met Champignons

INGREDIENTEN

4 sneetjes brood, 250 g champignons, 2 el boter of margarine, 1 teentje knoflook, zout, (versgemalen) peper, 4 plakken jong belegen kaas

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-09-2000
  • Italiaans
  •  0-10 min.

canape met komkommer en zalmmousse

INGREDIENTEN

1 komkommer, 100 g zalm, op eigen nat, 1 grote sjalot, 1 potje petit suisse, 0% v.g., 8 cl vetarme room, 8% v.g., 4 eetlepels gehakte bieslook, 80 g rond toastbrood, peper en zout,

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2003
  • Frans
  •  20-30 min.

Canape met viskuit

Als borrelhapje

INGREDIENTEN

Voor 24 hapjes., 6 sn casinobrood, 1 ptj kunstkaviaar rood (50 g), 1 ptj kunstkaviaar zwart (50 g), zachtgeroerde boter

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-04-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Canape met zalmtartaar

INGREDIENTEN

150 g zalmfilet, 100 g gerookte zalm, 2 sjalotjes, 2 eetl. gehakte bieslook, (vers of diepvries), 1 eetl. citroensap, versgemalen peper, zout, 1 bekertje (125 ml) crème fraîche, 4 sneetjes (casino) witbrood, sprieten bieslook of takjes dille voor garnering

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-06-2008
  •  
  •  10-20 min.

Haring op canape

INGREDIENTEN

6 sneden brood zonder korst, 3 bokkingen, 100 gram boter, 1 eetlepel mosterd, fijn gehakte peterselie.

  • Nederlands Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-04-2002
  • Nederlands Tussengerecht
  •  20-30 min.

Canape a l'amiral

Lekker borrelhapje bij de champagne

INGREDIENTEN

-enkele dunne sneetjes wit brood (al of niet licht geroosterd), -garnalenboter, -wat grijze garnaaltjes, -mayonaise, -veertje dille

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-11-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Ganzelever op canape

INGREDIENTEN

6 sneden brood zonder korst, 6 sneden ganzelever, 50 gram boter, 1 zakje Madeira-gelei.

  • Internationaal Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-04-2002
  • Internationaal Tussengerecht
  •  30-60 min.

Canapé de atún `charito`

Heerlijke tapa die snel en simpel te maken is.

INGREDIENTEN

* 1 blik tonijn (zonder vel!), * 2 El olijfolie, * 1 El witte wijnazijn, * 1 Tl Dijonmosterd, * 1/2 cup tomatenketchup, * 1 El fijngehakte ui, * vers gemalen peper, * zout, * ca. 14 sneedjes geroosterd brood zonder korst

  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-11-2011
  • Spaans
  •  0-10 min.

Canape Dandy (asperge/garnaal/truffel)

INGREDIENTEN

2 kg asperges, 20 gr zout, casinobrood, 50 gr kleine garnalen, 2 dl mayonaise, 2 el kruidenboter, 1 kropje sla, 1 ei, 10 gr truffel, , Voor de kruidenboter:, 100 gr boter, 25 gr kervel, 15 gr bieslook, 30 gr peterselie, 15 gr pimpernel, 15 gr bonenkruid, witte peper uit de molen, zout, 1/2 citroen

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-09-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Canapes Met Rosbief

INGREDIENTEN

250gr gebraden rosbief gesneden, 1 eetl. olijfolie, 1 eetl. rode wijnazijn, 1 eetl. fijngeknipte bieslook of dille, 1/4 theel zout, 1 stokbrood (40cm), 125gr mayonaise, 24 reepjes piment of geroosterde rode paprika, voor garnering sprieten bieslook of takjes dille.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-11-2000
  •  
  •  10-20 min.

Canape met Komkommer en Zalmmousse

POINTS per persoon 1 Voor 8 personen

INGREDIENTEN

1 komkommer, 100 g zalm, op eigen nat, 1 grote sjalot, 1 potje petit suisse, 0% v.g., 8 cl vetarme room, 8% v.g., 4 eetlepels gehakte bieslook, 80 g rond toastbrood, peper en zout,

  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-04-2003
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste canape%20brood recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top