1. Home
  2. Recepten
  3. Camping

Camping recepten (263)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Camping prut

Een lekker gerecht voor op de skottelbraai.

INGREDIENTEN

2 zakjes Krielaardappeltjes 1 ui 1 paprika 1 doosje champignons 1 blikje chinese boontjes 1 blikje doperwtjes 1 pond gehakt 1 doosje spekjes

Voorbereiding

Snij alle groenten in kleine stukjes.

Bereidingswijze

Bak eerst het gehakt rul in de skottelbraai, daarna de spekjes erbij, de aardappeltjes en de ui. Laat dit even pruttelen en doe er dan de groenten bij. Nog even door bakken en je hebt een lekkere pan

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-06-2004
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lasagne op de camping

Dit is een een leuk gerecht voor op de camping. Je hebt er wel een skottelbraai bij nodig.

INGREDIENTEN

Gehakt, 1 zak Italiaanse groenten (of los), lasagne-bladen, tomatensaus (kant-en-klaar of zelf gemaakt), geraspte kaas, bechamelsaus (klant-en-klaar)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-05-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Jambalaya op de camping

Recept voor de skottel van rudolph van Veen. Kan uiteraard ook gewoon in een grote koekenpan

INGREDIENTEN

1 dl zonnebloemolie, 100 g bloem, ½ stronk bleekselderij, in stukjes, 2 groene paprika`s, in blokjes, 2 (lente)uien, gesnipperd, 1 teentje knoflook, fijngesnipperd, 250 g gekookte achterham, in blokjes, 200 g chorizoworst, in stukjes, 3 tomaten, in stukjes, 200 g rijst, 6 dl kippenbouillon, 1-2 eetlepels cajunkruiden, 300 g grote gepelde, gekookte garnalen, tabasco

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-2010
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

snelle camping zomer stampot

Gerecht voor als je heel weinig tijd hebt, of op de camping ... door eerst de andijvie te koken zit je niet met het lastige doormengen op de camping tewiijl er toch verse goente door zit

INGREDIENTEN

400 andijvie fijn gesneden, +/- 0.4 l water, 2X 3 porties (grove) aardapppel puree (aldie), 400 gerookte zalmsnippers, 3 el boter, 1/2 magie blokje, el mosterd,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-06-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Lasagne op de camping

Deze lasagne van Rene Pluijm van Campinglife kan je op de camping maken. Lasagne zonder oven!

INGREDIENTEN

Pasta lasagna, ricotta, ei, nootmuskaat, geraspte Pecorino of andere kaas naar keuze, tomatensaus (750ml) basilicum, naar smaak gegrilde courgette gegrilde paprika gegrilde, aubergine, mozzarella, naar smaak

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2012
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Salade du Camping

Een snelle salade om bijvoorbeeld op vakantie te maken

INGREDIENTEN

500 gram Pasta naar keuze, 6 knakworsten, 5 plakjes salami, klein blikje mais, 3 augurken zoetzuur, 1 bakje smeerkaas, zout peper

  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-08-2002
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

camping kerrie kip

Eén gaspit is voldoende voor dit zomerse recept

INGREDIENTEN

Rijst, 400 g kipfilet (of gegrilde kip van de plaatselijke grill), 500 g bamigroenten, olijfolie, 1 zakje kerriesaus, gemberpoeder.,

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-05-2007
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Franse camping salade

INGREDIENTEN

Ijsbergsla, 1 komkommer, 2 tomaat, 2 lenteuitje, een stuk of 6 augurken, , 4 eieren, spekjes, croutons,

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2009
  • Frans
  •  20-30 min.

oud hollanse camping kost

Een simpel en lekkere kost die met een aantal personen gegeten kan worden maar we gaan uit van 4 personen

INGREDIENTEN

1 karbonade per persoon, zout en peper, plak jonge of jong belegen boerenkaas, voor de bij gerechten 2 zomer groenten om te koken of te bakken, aardappelen of aardappelblokjes of schijfjes.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-08-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Camping papillot met forel

INGREDIENTEN

# forel 2, # Ajuin halve, # Prei halve, # Paprika stukjes(groene,gele en rode), # Wortel 1klein, # pijl Witlof 1, # tomaten kwartjes 4, # citroen kwartjes 2, # olijf olie, # witte Balsamico azijn, # droge witte wijn, # Peper, # grof zeezout, # Dille vers gehakt, # rode bessen(peper)

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-09-2009
  •  
  •  0-10 min.

Jambalaya op de Camping

INGREDIENTEN

100 gram gekookte ham, 4 stengels bleekselderij, 2 uien, 1 teentje knoflook, 2 groene paprika's, 0.5 dl zonnebloemolie, 50 gram bloem, 200 gram langkorrelige rijst, 6 dl kippenbouillon, cajun kruiden, 2 tomaten, 100 gram palingworst,

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-06-2002
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste camping recepten

Roze Zalmsalade voor op Camping

Lekker camping lichte maaltijd.

INGREDIENTEN

2 blikjes roze zalm, uitgelekt en gevlokt (450 g), 1 middelgroot wortel, in blokjes en gaar gekookt, 4 e erwten, gaar, 2 middelgroot aardappelen, gaar, 1 ui, fijn, avocado, in blokjes, 2 e mayonaise, 1 e Griekse yoghurt, 1 augurk, fijn, 1 t kappertjes, fijn, 1 e peterselie, fijn, 1 e Parmezaanse kaas, 1 t Worcestersaus, zout, witte peper

  • Afrikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-07-2015
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Salade Nicoise (voor op de camping)

DE VAKANTIETIJD BREEKT WEER AAN EN EEN GEMAKKELIJK RECEPT KOMT OP DE CAMPING ALTIJD VAN PAS.

INGREDIENTEN

, , , , , , , , , , , 1 krop sla, 4 tonijnsteaks (a 120 gram) of 2 kleine blikjes tonijn naturel, 1 (rode) ui, 2 tomaten, 2 eieren, 50 gram zwarte olijven zonder pit, 0.5 komkommer, 1 courgette, dressing:, 3 eetlepels citroensap, peper en zout, 1 dl extra vergine olijfolie, , , , , , ,

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-05-2004
  • Frans
  •  10-20 min.

Couscous salade (voor op de camping)

DE BBQ AAN,EEN HEERLIJKE SALADE ERBIJ EN JE BENT KLAAR.

INGREDIENTEN

, , , , , , , 300 gram couscous, 3 lente-uien, 2 grote tomaten, 1 grote gele paprika, 1 bos koriander, kervel of basilicum of een mengsel ervan, 150 gram feta (mozzarella of Hollandse kaas kan ook), dressing:, 1 teentje knoflook, 0.75 deciliter Extra Vergine Olijfolie, sap van 1 citroen, zout & peper, , , Bereiden, , , , , ,

  • Marokkaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-06-2004
  • Marokkaans
  •  0-10 min.

Kerrie omelet voor op de camping

Een makkelijk te maken vegetarische omelet die in een grote koekenpan klaargemaakt worden en erna in vieren verdeeld worden.

INGREDIENTEN

50 ml olie, 2 uien, fijn, 1/2 t kruidnagelpoeder, 1/2 t pimentpoeder, 1/2 t kardemompoeder, 1/4 t grof gemalen zwarte peper, 450 g tomaten uit blik of vers, 1 t geelwortel (kurkuma), 2 t komijnpoeder, 2 t korianderpoeder, 2 t garam masala, 2 teentjes knoflook, fijn, 3 cm verse gemberwortel, fijn (of gemberpoeder), 8 eieren, zout, korianderbladeren in reepjes

  • Afrikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-07-2011
  • Afrikaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mexicaanse kipstoofpot

Dit stoofpotje is een heerlijk en zonnig gerecht dat ook prima geschikt is voor in de zomer.  Dit eenpansgerecht is ook bij uitstek geschikt voor op de camping of voor mensen die op 1 pitje moeten koken. Zorg wel dat je een grote pan hebt want je moet ook alles nog goed kunnen omscheppen. TIP: Dit gerecht is ook ideaal als je voor wat meer mensen moet koken want je kunt de hoeveelheden eenvoudig vermeerderen.

INGREDIENTEN

- 8 kippendrumsticks (dijen of kipfilet kan ook), - 1 ui, - 400 gram (kastanje) champignons, - 500 gram krieltjes, - 3 paprika's (rood, geel, groen), - 4 teentjes knoflook, - 4 tros tomaten, - 1 klein blikje tomatenpuree, - 2 el fajitas kruiden, - 200 ml kippenbouillon (tablet), - handvol koriander, - 1 el jalapeno, - 1 limoen, - olijfolie en/of vloeibare braadboter (ik gebruik meestal de variant met olijfolie), - peper en zout, - maïzena of allesbinder,

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-08-2015
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Snijbonen uit de wok

Dit is heel eenvoudig recept. Geen tijd? Toch groenten eten? Of ben je op de camping? Dit is een LEKKER recept !

INGREDIENTEN

Snijbonen (Zoveel als je normaal nodig hebt) 2 of meer theel. Kerrie, hangt van je smaak en de hoeveelheid snijbonen af. Ik gebruik 2 tl op 4 ons snijbonen Wat Sambal naar smaak 1 Ui zout/ Peper (olijf)olie

  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-12-2004
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  10-20 min.

Superdeluxe kruidenboter, de lekkerste die er is!

Dit is geen gewone kruidenboter, dit is super kruidenboter met een ster. Er zijn diverse restaurants die ze zo presenteren. Ik was onlangs jarig en heb voor iedereen vele hapjes gemaakt er was van alles. Deze is heel universeel, je kan er van alles mee doen. Bak er je biefstukje in, vul er paddenstoelen mee op, leg op de entrecote, bak er je lamskoteletten in, smeer op broodjes, bak er vis of krielaardappel in of vul er grote aardappels mee. Proef zelf maar.

INGREDIENTEN

De kruiden:, , 2 el verse peterselie, 1 el verse basilicum, 1 el salie, 1 el verse tijm, 1 el verse bieslook, , Marinade:, , 2 teentjes knoflook, 1 el vers geperst citroensap, 1 tl citroen zest (schil), Snufje vers gemalen zwarte peper, 1 tl zeezout, halve tl worcestersaus, , 500 gr ongezouten roomboter

  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-03-2014
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  10-20 min.

Indische andijvie van Riet

Dit recept voor deze heerlijke en supersnelle andijvie kreeg ik ooit van iemand die samen met ons op een camping stond. Het recept is bij ons echt favoriet. Ook iedereen die beweert niet van andijvie te houden moet dit proberen.

INGREDIENTEN

1 kilo andijvie (gewassen en in reepjes gesneden) -, 500 gr doorregen speklappen (in blokjes gesneden) -, 5 eetl ketjap manis -, 2 grote uien (gepeld en gesnipperd) -, 1/2 vleesbouillontablet verkruimeld -, 2 teentjes knoflook (gesnipperd) -, 2 rode Spaanse pepers (ontdaan van pitjes en zaadlijsten en in kleine reepjes gesneden) -, 2 eet olie

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2003
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

wokgerecht met shoarmavlees

Alles in een pan, lekker en makkelijk. Ook een ideaal recept voor op de skottelbraai (camping)

INGREDIENTEN

- 750 gram shoarma- of gyrosvlees;, - scheut ketjap;, - 1 zak wokgroenten;, - 700 gram voorgekookte krieltjes (pak);, - shoarma- of knoflooksaus. Knoflooksaus

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Snelle zomerse salade Niçoise (maaltijdsalade)

Met warm weer wil je niet zwaar tafelen en heb je al snel genoeg. Toch is deze salade een snelle en complete maaltijd. Lekker om buiten te eten of om te maken op vakantie op een camping. Deze komt uit een kookboekje en is erg smaakvol.

INGREDIENTEN

4 nieuwe aardappels, in vieren, of 8 kleine nieuwe aardappels, gehalveerd, 4 flinke scharreleieren, 200 g sperziebonen, 1 grote kropsla of 2 stuks little gem, grof gescheurd, 250 g tonijn uit blik, uitgelekt, 50 g ansjovisfilet uit blik, uitgelekt, 60 g ontpitte zwarte olijven, gehalveerd, peper en zout, 3 el vinaigrette van 3,3 dl olijfolie, 1,7 dl balsamicoazijn, 1 tl dijonmosterd, peper en zout

  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-07-2013
  • Wereld
  •  20-30 min.

Marokkaanse Kip met Couscous of Rijst

Een topper ! Heel eenvoudig klaar te maken en o zo lekker. Kan op de camping, op de boot of gewoon thuis. Verras jezelf !

INGREDIENTEN

2 blikjes tomaten (in stukjes), 1-2 citroenen, 3-4 uien, versneden, 1 tl komein, 1/2 tl Karwij zaad (Komein kan ook), 150-200 gr, olijven (bij voorkeur Kalamata/zwart, maar groen kan ook), 400-500 Kipfilts in stukken (of drumsticks), Zout & Peper

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-05-2012
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

pastasalade met tonijn en ei

Makkelijke pastasalade (ook op de camping)

INGREDIENTEN

Fusilli pasta, 2 blikjes tonijn in water of olie, 4 eieren, 2 grote augurken, 2 grote uien, scheutje ketjap manis, scheutje olijfolie, 1 eetlepel mayonaise, heel klein beetje curry!, beetje peper en zout!, beetje chilipoeder

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-08-2009
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Spaghetti met tonijn

Heerlijke,eenvoudige eenpansgerecht. Ook geschikt voor camping. Altijd een succes!!! Kan ook makkelijk met grote partijen eters

INGREDIENTEN

500g gaar en warm spaghetti, 3 e olijfolie, 1 zeer fijn gesnipperde ui, 3 teentjes knoflook fijn, 2 e peterselie fijn(droog of vers), 1 vol t basilicum fijn(droog of vers), 1 e ansjovis pasta(verkrijgbaar bij visboer) of anders 2 ansjovis uit blik, fijn, 3 blikken tonijn naturel gevlokt(zo 600 g in totaal), 1 t kurkuma(geelwortel)(of saffraan,maar dan erg duur), 450g tomaat uit blik fijn, 1/2 t zout, 1/4 t peper, 1 e aromat

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2003
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Creoolse Jambalaya

Dit recept wordt door TV-kok Caspar Burgi gemaakt op de COOX! De COOX is een kwalitatief hoogwaardig en trendy kooktoestel voor in de tuin, het park of op de camping. Je kunt er het hele jaar door buiten op grillen, wokken, bakken en stoven. De COOX brandt op hout dat je zelf sprokkelt of gewoon bij de doe-het-zelfwinkel koopt. Veel minder vervuilend dan briketten of houtskool. TV-kok Caspar Burgi is groot fan. De COOX is een geweldig product, maar vooral een met een verhaal. Dit kooktoestel kan namelijk miljoenen mensenlevens redden in arme landen en draagt bij aan de oplossing van het klimaatprobleem. Met de verkoop van elke COOX hier, steun je ook een gezin in ontwikkelingsland met een COOX. Kijk op www.hier.nu/coox ofbestel hem hier: http://www.bol.com/nl/p/coox-stove-hout-kooktoestel-oranje/9200000026455406

INGREDIENTEN

350 gram rijst, 700 ml kippenbouillon, 1 ui gesnipperd, 4 stengels bleekselderij in plakjes, 1 rode paprika in kleine blokjes, 2 teentjes gehakte knoflook (optioneel), 500 gram tomaten blokjes, 200 gram chorizo gesneden in plakjes van 5 mm, 200 gram kleine hamblokjes, 200 gram roze garnalen (of voor de luxe versie 500 gram gamba's), Paar takjes verse of gedroogde tijm, 2 laurierblaadjes, 1/2 tl cayennepeper of naar smaak, Beetje tabasco, 1 eetlepel gehakte peterselie, Stokbrood

  •  
  •  
  • Geplaatst op08-05-2014
  •  
  •  
  • Eigen recept

Geroosterde paprikasoep met rivierkreeftjes en zoete yoghurt

Dit recept wordt door TV-kok Caspar Burgi gemaakt op de COOX! De COOX is een kwalitatief hoogwaardig en trendy kooktoestel voor in de tuin, het park of op de camping. Je kunt er het hele jaar door buiten op grillen, wokken, bakken en stoven. De COOX brandt op hout dat je zelf sprokkelt of gewoon bij de doe-het-zelfwinkel koopt. Veel minder vervuilend dan briketten of houtskool. TV-kok Caspar Burgi is groot fan. De COOX is een geweldig product, maar vooral een met een verhaal. Dit kooktoestel kan namelijk miljoenen mensenlevens redden in arme landen en draagt bij aan de oplossing van het klimaatprobleem. Met de verkoop van elke COOX hier, steun je ook een gezin in ontwikkelingsland met een COOX. Kijk op www.hier.nu/coox ofbestel hem hier: http://www.bol.com/nl/p/coox-stove-hout-kooktoestel-oranje/9200000026455406

INGREDIENTEN

4 rode paprika's, 2 uien in grove stukken gesneden, 2 tenen knoflook in plakjes, Tijm (4 takjes verse of 1tl gedroogde), 1 bakje rivierkreeftjes, 1 winterpeen, gewassen en in plakken, 3 tomaten in blokjes of 1 blikje tomatenblokjes, 1,3 liter runderbouillon, Beetje verse koriander, 2 handjes nacho cheese chips, 4 eetlepels Griekse yoghurt, 1 eetlepel honing

  •  
  •  
  • Geplaatst op08-05-2014
  •  
  •  

Gerookte kip salade

Koken op de camping.

INGREDIENTEN

1/2 krop ijsbergsla in ragfijne reepjes250 gr. gerookte kip in blokjes4 ananasschijven in stukjes1 mango, in stukjes1/2 meloen, in stukjes8 dadels in reepjesvoor het sausje;1 el. creme fraiche2 el. mayonaise1 teen knoflookzout en peperevent. 1 1/2 el. peterselie

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-04-2003
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Heerlijke slanke roerbakschotel

Een heel lekker en gezond slankgerecht. Misschien klinkt "peentjes en paksoi" niet zo aantrekkelijk maar het smaakt echt super lekker. Makkelijk te maken ook op een camping etc. De foto`s zijn genomen op ons bootje waar ik de beschikking heb over een 2 pits gasstel + oventje. Het recept is naar een idee van een slankclub en zelf aangepast. Deze portie was ruim voldoende voor twee personen zoals je op de foto`s kunt zien.

INGREDIENTEN

200 gr kipfilet, 2 tl olie, 2-3 tenen knoflook, 200 gr worteltjes, 4 lente uitjes, ½ Spaanse peper (of Spaanse peper uit tube- bij AH of Plusmarkt), ± 600 gr paksoi, Ketjap naar smaak, 160 gr (gaar gewogen)grove of zilvervlies rijst., Wat peterselie voor garnering.

  • Aziatisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-05-2009
  • Aziatisch
  •  10-20 min.

Griekse aardappelsalade met feta en rucola

Dit is een doodsimpele, maar oh zo lekkere koude salade die het prima doet bij de barbecue en buiten eten. Een ideale salade met alles aan goede voedingsstoffen erin en snel klaar. Echt een vakantiesalade en ook een prima camping gerecht en het wordt bloedheet. Koel hem terug in de koelkast op 4 graden als je over hebt.

INGREDIENTEN

750 gr vastkokende aardappels, 2 rode uien, 100 gr verse rucola, 250 gr Griekse feta kaas, 4 el balsamico azijn, 1 el kappertjes (of augurkjes), 5 el Griekse olijfolie, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Optioneel handje gehakte Kalamata olijven en/of wat rode puntpaprika

  • Grieks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-06-2015
  • Grieks
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Sperziebonensalade

Een lekkere salade voor bij de B.B.Q. of voor op de camping

INGREDIENTEN

500 gr. sperziebonen (vers of uit de diepvries), 4 hard gekookte eieren, 5 tomaten, slasaus, bosje bosuitjes, peper en zout

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-07-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Linzenschotel

Linzenschotel Dit recept maak ik met enige regelmaat. Ik heb dit ook gemaakt op de camping in Frankrijk. De campingbaas kwam naar me toe omdat hij het zo heerlijk vond ruiken en was erg nieuwsgierig wat ik aan het koken was.

INGREDIENTEN

300 gram gehakt, 1 paprika, 2 grote uien, 2 blikken linzen, 1 blikje tomatenpuree, ketjap manis, provencekruiden

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-01-2009
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zomerse Huzaren salade

Een lekkere frisse salade, makkelijk op de camping

INGREDIENTEN

2 hardgekookte eieren (ca. 8 min.), 400 gr aardappels, 1 appel b.v. Jonagold, 3 zoetzure augurken, 10 zilveruitjes, 200 gr gebraden varkensfricandeau (vleeswaren), 100 gr doperwten uitgelekt, 1 eetl witte wijnazijn, 4 eetl mayonaise, versgemalen peper, 1 zakje veldsla (75 gr), 8 cherrytomaatjes, 3 takjes peterselie

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-06-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

campingeten

Dit is eigenlijk een wokgerecht voor op de camping maar oooo zo lekker dat ik het thuis ook vaak genoeg maak.zelfs de kids vinden het heerlijk

INGREDIENTEN

1 dubbelpak gesneden spekjes, 1 gesneden ui, 3 kipfilets in blokjes gesneden,1 zak dobbelsteentjes aardappels of aardappel schijfjes uit de diepvries 750 gram,1 pak roerbakgroenten (prei, tomaat, courgette, wortel,rode paprika)zout en peper en zoete ketjapsaus

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-09-2004
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Barbeque in Spanje Empuria Brava

INGREDIENTEN

Camping, zon, stoelen, bbq., benodigde eetbare gerechten:, vlees / vis / brood/ sausjes/ sla etc., IJsblokjes., Voor in de Licor 43., (maar ook thuis als je 43 bent geworden en dit drankje dan krijgt) Dan smaakt het bij de koffie, bij een lekker hapje of gewoon lekker om van te genieten op de bank.

  •  
  •  
  • Geplaatst op17-03-2011
  •  
  •  

Gevulde Courgettes

Ronde Courgettes, gevuld met gehakt, rijst, pijnboompitjes, peterselie en kruiden, afgedekt met tomatenplakjes

INGREDIENTEN

Dit Courgettegerecht is zelfs op de Camping te bereiden, er zijn alleen een beetje grote pannen voor nodig! De ronde courgettes zaai ik ieder jaar op mijn eigen tuin, het zaad is te koop in Frankrijk ( soort : Ronde de Nice )neem altijd wat zakjes mee, als ik er ben .Oogst ze heel jong, met een middellijn van 8 tot 10 centimeter.Wij eten er dan vaak wel zes of acht met zijn tweetjes op.Vier of vijf Tomaten,Ruim een kop Rijst, Peterselie,lekker veel,twee tot drie tenen knoflook, een of twee sjalotten, pijnboompitjes, 3 ons Rundergehakt,olijfolie, Paprikapoeder ( zoete )Zwarte peper, zout .,

  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-2002
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lamsgehaktballetjes met aardappel uit de tajine

Dit recept wordt door TV-kok Caspar Burgi gemaakt op de COOX! De COOX is een kwalitatief hoogwaardig en trendy kooktoestel voor in de tuin, het park of op de camping. Je kunt er het hele jaar door buiten op grillen, wokken, bakken en stoven. De COOX brandt op hout dat je zelf sprokkelt of gewoon bij de doe-het-zelfwinkel koopt. Veel minder vervuilend dan briketten of houtskool. TV-kok Caspar Burgi is groot fan. De COOX is een geweldig product, maar vooral een met een verhaal. Dit kooktoestel kan namelijk miljoenen mensenlevens redden in arme landen en draagt bij aan de oplossing van het klimaatprobleem. Met de verkoop van elke COOX hier, steun je ook een gezin in ontwikkelingsland met een COOX. Kijk op www.hier.nu/coox ofbestel hem hier: http://www.bol.com/nl/p/coox-stove-hout-kooktoestel-oranje/9200000026455406

INGREDIENTEN

500 gr lamsgehakt, 1 tl gyroskruiden, 1 blik tomatenblokjes, 1 blokje runderbouillon, 400 gram aardappelen geschild en in blokjes gesneden, 1 kleine spitskool in repen gesneden, 2 uien in ringen, 1 bakje cre frahe

  •  
  •  
  • Geplaatst op08-05-2014
  •  
  •  
  • Eigen recept

CHORIZO, SPEK EN LINZEN EENPANSGERECHT MET VEEL GROENTEN

Een lekker pikant eenpansgerecht en geschikt voor op de camping. Deze gerecht kan ook in een vuurbestendige pan buiten op BBQ klaar gemaakt worden.

INGREDIENTEN

450 g pikante chorizo in diagonale plakjes, 200 g gerookt buikspek in reepjes, 30-40 ml olijfolie, 4 uien, fijn, 4 teentjes knoflook, fijn, 4 selderij stelen, in plakjes of groene paprika reepjes, 3 wortelen, in blokjes, 450 g blokjes tomaat uit blik, 500 ml rode wijn, 2 t paprikapoeder (pikant), 3 laurierbladeren, zout (niet teveel, want worst en spek is ook zout), zwarte peper, 500 g gaar rode linzen, uitgelekt (linzen worden gekookt in ruim water met ui, laurier, folie, zout en zwarte peper, heet kookvocht waarin linzen kookte, tabasco voor erbij als jij van nog pittiger houdt.,

  • Afrikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2011
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Pastasalade met peer en blauwe kaas

Koken op de camping

INGREDIENTEN

150 gr.gare pasta, afgekoeld100 gr. kipfilet in dunne lengtereepjespeper en zout2 el. boter75 gr. blauwe blauwschimmelkaas1 klein blik peren3 el. mosterddressingwat walnotenpeterseliecaibatta

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-04-2003
  •  
  •  20-30 min.

bruine bonen met

Een heerlijk gerecht speciaal bedacht voor op de camping

INGREDIENTEN

1 blik bruine bonen (800g), 1 grote gesnipperde ui, 1 ons blokjes rookspek, 1 rode paprika in blokjes, blik tomaat in blokjes, 2 t knoflook geperst, flinke strooi Provencaalse kruiden, peper, zout, 1 rookworst, scheut rode wijn, olie om in te bakken

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

varkensvlees met kerriesaus en doperwten

Een heerlijk eenpansgerecht; ideaal voor op de camping

INGREDIENTEN

400-500 gram hamlappen, 1 ui, boter, 1 eetl. kerriepoeder, 1 pak krielaardappeltjes (750 gr.), 1 (klein) blikje doperwten, 1 a 2 bouillonblokjes (kruiden), 1 blikje ananasstukjes (140 gr.), 1 zakje kerriesaus, 4 eetl. zilveruitjes, 1/2 dl. koffieroom

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-05-2003
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Indiase tomaat en komkommer salade

Heerlijk ook bij BBQ en makkelijk op Camping

INGREDIENTEN

1/2 komkommer in blokjes, 3 tomaten in blokjes, 2 lente-uitjes fijn (of 1 ui fijn), 1 e citroensap, 2 e olijfolie, 1/2 t zout, 1/4 t zwarte peper, 1 e fijn verse koriander of peterselie, 30 g goed fijngehakte zoute pinda`s

  • Indiaas
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-07-2003
  • Indiaas
  •  20-30 min.
Nieuwste camping recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top