Caldo Verde
Portugese soep van kool
* 3 middelgrote aardappelen * 0,75 liter water * 2 eetlepels olijfolie * 250 gram fijn gesneden kool * zout en peper
In Portugal wordt Caldo Verde bereid van de bladeren van een grote kool, bekend onder de naam couve. De stengels en nerven worden verwijderd en de rest wordt in smalle, dunne reepjes gesneden. Men kan de bovenste helft van een witte kool gebruiken voor caldo verde, maar wat voor kool u ook gebruikt, u moet deze zeer fijn snijden, bijvoorbeeld met een komkommerschaaf, daar de kool kort wordt gekookt.
Kook de aardappelen met wat zout gaar. Haal ze uit het water, pureer ze en voeg deze puree samen met de olie en de kool weer toe aan het water. Laat 3 minuten koken zonder deksel. Zout en peper naar smaak toevoegen.
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-08-1999Voorgerecht10-20 min.
Caldo Verde.
Caldo Verde,portugeese soep
2 uien in dunne ringen, 1 geperst teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 300 gram aardappelen in stukken, 1 liter groentebouillon, zout, peper, 300 gram jonge groene kool in dunne reepjes, 200 gram Chorizo (Spaanse worst) in plakjes.,
- Portugees Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-10-2000Portugees Voorgerecht60-120 min.
Caldo Verde
Portugese groene koolsoep...
2 uien in dunne ringen, 1 geperst teentje knoflook, 2 el olijfolie, 1 l groentebouillon, 200 gr aardappelen in stukken, zout, peper, 300 gr jonge groene kool in dunne reepjes, 200 gr chorizo in dunne plakjes
- Portugees
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-03-2004Portugees30-60 min.
Caldo Verde.
Portugese soep.
650 gram krulboerenkool-, 650 gram aardappelen, geschild en in dobbelsteentjes gesneden-, 4 teentjes knoflook, gepelt en dan dun gesneden-, 100 ml olijfolie-, 225 gram worst, dun gesneden-, zout en (versgemalen) zwarte peper.,
- Portugees
- 0-10 min.
- Geplaatst op01-12-2003Portugees0-10 min.
Caldo Verde
Soep met aardappelen en boerenkool
1 kg aardappelen, olijfolie, bouillontabletten, 350g boerenkool of groene kool
- Portugees
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-09-2000Portugees30-60 min.
Caldo verde
Portugese boerenkoolsoep
300 gram aardappels (kruimige soort), 4 teentjes knoflook, olijfolie extra vierge, 250 gram schoongemaakte boerenkool, 1 liter water, zout of bouillonblokje naar wens, versgemalen peper
- Vegetarisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-02-2000Vegetarisch20-30 min.
Caldo Verde
Deze Portugese boerenkoolsoep leert ons dat met boerenkool meer mogelijk is dan onze stamppot. Uit nl.culinair
300 gr. aardappelen 2 teentjes knoflook olijfolie, 150 gr. gesneden boerenkool 1 lt. water zout, , , , ,
- Portugees
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-01-2003Portugees20-30 min.
Caldo Verde.
Portugese groene soep.
2 uien in dunne ringen, 1 geperst teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 300 gram aardappelen in stukken, 1 liter, groentebouillon, zout, peper, 300 gram jonge groene kool in dunne reepjes, 200 gram Chorizo (Spaanse worst) in plakjes.
- Portugees
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-02-2000Portugees30-60 min.
Caldo Verde.
2 uien in dunne ringen, 1 geperst teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 300 gram aardappelen in stukken, 1 liter groentebouillon, zout, peper, 300 gram jonge groene kool in dunne reepjes, 200 gram Chorizo (Spaanse worst) in plakjes
- Portugees
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-02-2000Portugees30-60 min.
Caldo Verde
Portugese boerenkoolsoep met chorizo
500 gr. aardappels, 200 gr. chorizoworst (in blokjes gesneden), 2 vleesbouillontabletten, olijfolie, (versgemalen) zwarte peper, 250 gr. gesneden boerenkool, zout.
- Portugees
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-02-2000Portugees30-60 min.
Caldo Verde
Portugese groene soep.
2 uien in dunne ringen, 1 geperst teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 300 gram aardappelen in stukken, 1 liter groentebouillon, zout, peper, 300 gram jonge groene kool in dunne reepjes, 200 gram
- Portugees
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-02-2001Portugees30-60 min.
Caldo Verde
1 kg aardappels, 1/2 dl olijfolie, 1-2 bouillontabletten, 350 g ongesneden groene kool, stukje chorizo,
- Portugees
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-10-2000Portugees20-30 min.
Caldo Verde
Groene aardappelsoep
250 gr snijbiet of romeinse sla,150 gr.chorizo-worst,500 gr.aardappelen,1 l water, 1.5 tl,zout,mesp.zwarte peper.
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-02-2004Internationaal20-30 min.
Sopa caldo Verde
De beroemde soep uit noord Portugal; heerlijk, stevig en voedzaam. Met een stuk brood een heerlijke maaltijd. De kool die in Portugal wordt gebruikt is hier niet te krijgen. Boerenkool is de een perfecte vervanger.
1 kl. groen kool ( boerenkool), 500 gr aardappelen, 1 kleine chourizo, 3 teentjes knoflook, 4 el olijfolie, 1.5 l water, 2 blokjes kippenboullion, zout en peper,
- Portugees
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-05-2012Portugees20-30 min.
caldo verde (portugal)
"De soep " van de Portugezen
8 koppen water., 1 el. grof zout., 450 gr.geschilde en in dobbelsteentjes gesneden aardappelen., 120 gr.Portugese knoflookworst of chorizo,in plakken (in noodgevallen evt. met knoflook ingewreven en gebraden verse worst,in plakken gesneden)., 450 gr.portugese groene kool,fijngesneden in dunne repen., (evt.boerenkool,fijngesneden), vers gemalen zwarte peper., 4 el.Olijfolie.
- Portugees
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-11-2001Portugees30-60 min.
Portugese groenekoolsoep (Caldo Verde)
500 gr. aardappel, 1 klein chorizo, 1 teen knoflook, 1 kg. groene kool, gesneden, 4 el. olijfolie, extra vergine, 1.5 l. water, 1 snufje zout,
- Portugees
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-07-2001Portugees20-30 min.
Portugese groenekoolsoep (Caldo Verde)
500 gram aardappel -, 1 klein chorizo -, 1 teen knoflook -, 1 kilo gesneden groene kool -, 4 eetlepel olijfolie, extra vergine -, 1 1/2 liter water -, 1 snufje zout
- Portugees Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-09-2002Portugees Voorgerecht30-60 min.
Portugese groenekoolsoep (Caldo Verde)
500 gr. aardappel, 1 klein chorizo, 1 teen knoflook, 1 kg. groene kool, gesneden, 4 el. olijfolie, extra vergine, 1.5 l. water, 1 snufje zout
- Portugees
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-09-2002Portugees20-30 min.
Caldo Verde (Portugese boerenkoolsoep)
300 g geschilde aardappels afkokers, 2 teentjes knoflook, olijfolie, 150 g gesneden boerenkool, 1 l water, zout
- Portugees
- 0-10 min.
- Geplaatst op26-09-2002Portugees0-10 min.
Caldo verde (groene soep)
4 Personen; Van: "jantenkate"
1 l Bouillon of water met, - bouillonblokjes, 1 T olijfolie, 2 Geschilde aardappelen, Enige boerenkoolbladeren, - (gestroopte boerenkool, - dus), Peper, Zout,
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-09-200220-30 min.
Caldo Verde a Portuguesa
Bron: Wereldkeuken
1,5 liter water, 250 g Portugese kool of boerenkool, 0,5 kg aardappelen, 0,5 dl olijfolie, 1 ui, 1 worst (chorizo), ,
- Portugees
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-05-2001Portugees30-60 min.
Caldo Verde ( Portugese soep) à la Petra
"De" Portugese soep. Je ziet er zelfs overval soepkommen van. Natuurlijk een paar van die kommen gekocht op de Portugese markt. Ons smaakte de soep prima. Ik heb e.e.a. aan het originele recept veranderd. Een beetje naar eigen smaak, maar dat zullen de Portugese koks ook wel doen denk ik?
½ groene kool (plm. 500 gram gesneden groene kool of boerenkool!), 3 aardappelen, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 250 gram chorizo (hele chorizo zelf in plakjes snijden!), 1 liter vleesbouillon of groentebouillon (kan van tabletten), 100 ml slagroom, 1 theelepel karwijzaad, 1 eetlepel olijfolie, peper, zout, , , ,
- Portugees
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-02-2013Portugees20-30 min.
Portugese maaltijdsoep met aardappel boerenkool en chorizo Caldo Verde
De Caldo Verde is in Portugal het populairst van alle soepen en daarom waarschijnlijk uitgeroepen tot de zeven wereldwonderen van de gastronomie ( zie bij "leuke tips" de link naar Portugal). De soep is oorspronkelijk afkomstig uit de noordelijke provincie Minho in Portugal. Ik heb de ingrediënten voor de soep een beetje aangepast aan onze eigen smaak.
2 eetlpels olijfolie;, 1 middelgrote ui, gesnipperd;, 2 teentjes knoflook, fijngesneden;, 500 gram bloemige aardappels, geschild, in stukken;, 0,75 liter kippenbouillon van tablet, 150 gram chorizo, in kleine plakjes, 150 gram gesneden boerenkool
- Portugees
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-01-2020Portugees20-30 min.
Portugal: Groene aardappelsoep
* Caldo verde *Het geheim van een goede caldo verde is de bladeren zo fijn mogelijk te snijden.
1 kg aardappelen, 2 teentjes knoflook (gehakt), 1,5 l lichte kippenbouillon (van tablet) of water, 450 g savooie of groene kool (heel fijn gesneden), 225 g chourico (chorizo)(in plakjes gesneden), peper, zout, 4-6 el olijfolie, 1 el korianderblaadjes
- Portugees
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-10-1999Portugees20-30 min.
Boerenkoolsoep op z`n Portugees
3 eetlepels olijfolie; 250 gram chorizoworst (stukje), in blokjes; 1 grote ui, grofgesnipperd; 500 gram kruimige aardappels, geschild en in blokjes; 1 zak panklare boerenkool (300 gram); 1 ½ liter kippenbouillon (van tablet)
- Portugees Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-11-2011Portugees Hoofdgerecht30-60 min.
Portugese maaltijdsoep
Dit is een snelle variatie op de Portugese 'caldo verde'. Maar dan nu met rode pepers en gedroogde tomaat in plaats van groene (of boeren-)kool.
3 eetlepels olijfolie, 250 gr aardappels, in blokjes, 250 gr uien, fijngesneden, 250 gr bleekselderij, in ringen, 2 rode pepers, heel fijn gesneden, 1 dl witte wijn, 2 dl slagroom, 4 dl runderbouillon of vleesfond (pot), 250 gr chorizo, in blokjes, 8 zongedroogde tomaten, in reepjes, 2 teentjes knoflook, geperst, 100 gr prei, in dunne ringen, 400 gr witte bonen (pot), uitgelekt, 4 eetlepels fijngesneden bieslook,
- Portugees Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-01-2003Portugees Hoofdgerecht30-60 min.
Portugese groene koolsoep
"Caldo verde". Diepgroen zoals de provincie Minho waar zij het licht zag, heeft deze soep met haar koolaroma het land veroverd. Met een groot stuk gekruide chorizo erin wordt deze soep geserveerd met maisbrood en zwarte olijven.
1/2 groene krulsavooi - 400 gr aardappelen - 1 chorizo (zoet of pikant naar smaak) - 1,5 liter kippenbouillon - 1 teentje knoflook - 1 ui - 4 el olijfolie - peper en zout
- Portugees
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-08-2000Portugees30-60 min.
- Eigen recept
Boerenkoolsoep
Boerenkool...brrrrr Járen gedacht dat ik dát écht niet lekker vond... Wijsheid komt met de jaren zeggen ze... dus nu op mijn 55ste dacht ik....láát ik het eens proberen. Zoek recepten op en niet direct met een oordeel klaar staan bij de aanblik van het plaatje bij de Caldo Verde Soup, Pippi. Nou! Ik ben verkocht hoor. Uiteraard kan ik mij niet letterlijk aan een recept houden wánt ik had nog een zak witte bonen en wat wortels, geen chorizo worst maar wél rookworst. Dit is het dus geworden: Portugese Caldo Verde op zn Pippi's.
Onderstaande hoeveelheden zijn goed voor 3 liter soep = 24 soeplepels, , 200 gram Boerenkool, 300 gram Aardappel, 100 gram Spekreepjes, de gerookte!, 200 gram Rookworst, 40 gram Winterwortel, 50 gram Prei, 40 gram Bleekselderij (= 1 stengel), 2 theelepels Paprikapoeder, gerookt, zoet, 1 eetlepel Mosterd Dyon, 2 teentjes knoflook, 2 soeplepels geweekte en gekookte grote witte bonen, 1 runderbouillonblokje, 1 groentebouillonblokje, 1 laurierblaadje, 1 rode peper (ongeveer 1/3), Witte peper
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-02-2021Nederlands30-60 min.
-
Cozinha portuguesa
van sbouten , 33 recepten, 0 volgers