Calderetta
Filippijns hoofdgerecht wat eigenlijk iedereen wel lekker vindt, ook mensen die niet zo van de oosterse keuken houden. Je bent er wel even mee bezig omdat je het vlees eerst marineert en het daarna nog zo'n 1,5-2 uur moet stoven.
500 g riblappen; 4 el azijn; 2 teentjes knoflook; 1 grote ui; 1 rode of groene paprika; 4 el olijfolie; 1,5 kopje warm water; klein blikje tomatenpuree; 1 laurierblaadje; zout; versgemalen peper; klein blikje leverpastei; eventueel tabasco
Snijd de riblappen in blokjes. Maak een marinade van azijn, zout, peper en de uitgeperste knoflook. Laat de blokjes vlees in de koelkast 1,5 - 2 uur marineren, schep enkele keren om. Snijd de ui in ringen, snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes.
Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verhit de olie in een braadpan, bak de blokjes vlees rondom aan. Voeg de uiringen toe en laat 5 minuten meebakken, let op dat ze niet aanbranden. Roer het water, de tomatenpruee en het laurierblaadje erdoor. Laat het vlees circa 1,5 uur sudderen tot het gaar is. Doe de repen paprika erbij en laat 5 minuten meewarmen. Breng, indien gewenst, op smaak met enkele druppels tabasco. Voeg als laatste de leverpastei toe, laat 5 minuten doorwarmen. Serveer dit gerecht met rijst.
- Filippijns Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op28-02-2003Filippijns Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Calderetta
500 g riblappen, 4 eetl. azijn, 2 teentjes knoflook, 1 grote ui, 1 rode of groene paprika, 4 eetl. olijfolie, 1,5 kopje warm water, klein blikje tomatenpuree, 1 laurierblaadje, zout en versgemalen peper, eventueel tabasco, klein blikje leverpastei, ,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-04-2009Hoofdgerecht30-60 min.
Calderetta
500 g riblappen, 4 eetl. azijn, 2 teentjes knoflook, 1 grote ui, 1 rode of groene paprika, 4 eetl. olijfolie, 1,5 kopje warm water, klein blikje tomatenpuree, 1 laurierblaadje, zout en versgemalen peper, eventueel tabasco, klein blikje leverpastei
- Internationaal Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op22-05-2010Internationaal Hoofdgerecht> 120 min.
Calderetta
500 gram riblappen - 4 eetlepels azijn - 2 teentjes knoflook - 1 grote ui - 1 rode paprika - 4 eetlepels olijfolie - 1 1/2 kopje warm water - klein blikje tomatenpuree - 1 laurierblaadje - zout en peper - tabasco - klein blikje leverpastei
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-12-2002Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.