Calamares
Calamares de eerste keer dat ik ze at, zal ik nooit vergeten ergens aan de Atlantische kust in Spanje. Het is meer dan hoogzomer gevoel;zon, zee en vrijheid. Dat gevoel probeer ik minstens een keer per jaar bij mij thuis te severen. Op de tuintafel met veel vrienden, veel witte wijn, veel zelfgemaakte tartaarsaus en ja veel calamares.
1/2 kg schoongemaakte calamares i dl ijskoud water 1 ei 3 el bloem zout en peper 2 dl mayonaise 1 gesnipperde ui 1 el kappertjes 2 el augurk in blokjes 1 el mosterd
30 min
Maak een beslag door 1 dl ijskoud water kort maar krachtig te mengen met 1 ei. Roer er in een keer 3 el bloem door en breng op smaak met peper en zout. Er mogen nog wat klontertjes in blijven. Vermeng 2 dl mayonaise met 1 gesnipperde ui, 1 el kappertjes, 2 el augurk in blokjes en 1 el mosterd. Snij 1/2 kg schoongemaakte calamares in ringen en dompel ze in het beslag. Bak ze kort in hete plie ( liefst in de frituurpan ) en dien op met de saus.
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-07-2000Internationaal30-60 min.
Calamares
Gefrituurde inktvis;(tapas - Andalusie) voor 8 pers.
Gepaneerde inktvisringen (diepvries of vers); frituurolie;
- Spaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op29-07-2003Spaans0-10 min.
calamares fritos
Krijg je vrienden over de vloer en weet je niet wat gekookt? Maak er eens een tapasavondje van en serveer je eigen versie van de klassieke calamares fritos (gefrituurde inktvisringen) Warme tapa: Buen provecho!
1 kg calamares (pijlinktvis in ringen gesneden), Een beetje bloem, Zout, peper, 1 teentje knoflook (geperst), Frituurolie, Citroen
- Spaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-01-2006Spaans0-10 min.
Calamares met amandel-knoflooksaus
Deze Griekse saus, die `skordalia`heet, is super in combinatie met vis. In plaats van inktvisringen kun je ook kibbeling nemen
2 sneetjes stevig wit brood zonder korst, 50 g blanke amandelen, 1 teen knoflook, grofgehakt, 1 el witte-wijnazijn, 50 ml olijfolie, 500 g calamares (gepaneerde inktvisringen, diepvries), 1 citroen, in partjes, olie om in te frituren
- Grieks Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-05-2008Grieks Voorgerecht20-30 min.
Calamares met Papajasalsa
Echt zomers gerecht, lekker met een glas gekoelde rose. Per portie 315 kcal.
800 g zo klein mogelijke verse of diepgevroren calamares (inktvissen) , 4 el olijfolie , 4 takjes verse peterselie , 3 kleine bosuitjes , 2-3 limoenen of citroenen , 2 papaja's , 1 kleine rode paprika , 1 kleine rode verse peper , half bosje basilicum , zout, peper uit de molen , cayennepeper
- Mediterraan Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-04-2005Mediterraan Hoofdgerecht30-60 min.
Calamares gemarineerd
voor mijn tapa's colectie
1,5 kg pijlinkvis(in dunne ringen), 100 ml citroensap, 5 teentjes knoflook(geperst), 150 ml olijfolie, Voor de dressing:75 ml citroensap, 1 dl olijfolie, 2 el verse peterselie(fijngehakt), 2 envelopjes safraanpoeder
- Spaans Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-07-2004Spaans Bijgerecht0-10 min.
Gevulde calamares
"Calamares rellenos", door zijn vorm vraagt de calamar erom gevuld te worden; in Spanje doet men dat het liefst met een mengsel van de in stukken gesneden tentakels en aan de lucht gedroogde serrano-ham. Op Menorca doet men melk door de vulling, in Tossa aan de Costa Brava neemt men een appel en in het noordoosten gebruikt men vlees.
4 middelgrote verse pijlinktvissen - 3 teentjes knoflook, fijngehakt - 1 ui, gesnipperd - 2 el gehakte peterselie - 125 gr gedroogde ham in blokjes - 2 el paneermeel - 1 ei - peper en zout - 1 tl mild paprikapoeder - bloem - 4 el olijfolie - 2 rijpe tomaten, ontveld en in blokjes - sap van 1/2 citroen - 2,25 dl witte wijn
- Spaans Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-07-2000Spaans Voorgerecht60-120 min.
gemarineerde calamares
1 kg pijlinktvis, in dunne ringen, 85 ml citroensap, 3 teentjes knoflook, geperst, 1,25 dl olijfolie, , voor de dressing:, , 65 ml citroensap, 1 dl olijfolie, 1,5 el verse peterselie, fijngehakt, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 1 tl dijonmosterd, zout en peper,
- Spaans Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-07-2006Spaans Bijgerecht20-30 min.
Calamares met ravigottesaus
Snel klaar en erg lekker; zowel koud als warm
-500 g diepvries inktvisringen, -olie om in te bakken, VOOR DE SAUS:, -3 1/2 dl mayonaise, -1 th lepel mosterd, -2 hardgekookte eieren, -3 augurken (suikerloos) en fijngesneden, -1 eetlepel peterselie en bieslook, -1 sjalotje fijn gesnipperd, -1 eetlepel kappertjes (uitgelekt), -peper en zout
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-01-2003Frans10-20 min.
Gefrituurde Calamares
Spaanse tapa voor 4 personen
, 500 gr inktviszakken, bloem, 2 eieren, peper en zout
- Spaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-12-2000Spaans10-20 min.
Gefrituurde Calamares
Te gebruiken als tapas
500 gram inktvisringen, bloem, 2 eieren, zout, peper
- Spaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-01-2001Spaans10-20 min.
calamares estofados
Heerlijke in de wijn gestoofde inktvis
1 kilo inktvis, 1 ui, 1 wortel, 1 stengel bleekselderij, 2 teentjes knoflook, 2 glazen witte wijn, 1 eetlepel tomatenpure, olijfolie, bosje peterselie, peper en zout.
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-03-2004Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
Knapperige calamares
Snel, makkelijk en overheerlijk
-250 g chorizo, -500 g ongepaneerde inktvisringen (diepvries), -60 g bloem, -4 eetlepels olijfolie, -1 theelepel zoet paprikapoeder, -zout, , Voor de salade:, -1/2 ijsbergsla, -1 blik witte bonen, uitgelekt, -1/2 zoete ui, in ringen, -1 wortel, geraspt, -partjes citroen, , Voor de dressing:, -1 dl mayonaise, -1/2 theelepel zoet paprikapoeder, -1 eetlepel citroensap
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-08-2006Frans Voorgerecht20-30 min.
Gefrituurde inktvis - calamares
1 kilo calamares (vers bij de vishandel), zout, bloem, paprikapoeder (pikant), knoflook, olijfolie
- Vis Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-10-2012Vis Hoofdgerecht20-30 min.
Spaghetti met calamares en tomaten
Een W.W. recept; voor 2p = 6 pt /pp
- 200g spaghetti, - 1 teentje look, - 120g calamares, - 2 koffielepels olijfolie, - 4 tomaten, - 1 eetlepel gehakte peterselie, - Peper/Zout, ,
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-07-2005Slanke keuken Hoofdgerecht10-20 min.
Gefriteerde Calamares Met Verse Tartaarsaus
1 dl ijskoud water -, 1 ei -, 3 eetlepels bloem -, peper en zout -, 2 dl mayonnaise -, 1 ui -, 1 eetlepel kappertjes -, 2 eetlepels augurken in blokjes -, 1 eetlepel mosterd -, 1/2 kg calamares,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-11-2000Hoofdgerecht20-30 min.
Calamares met aardappelen en erwtjes
Voor 4 personen
200 g schoongemaakte calamares (inktvis), 500-600 g aardappelen, 100 g erwtjes, 3-4 soeplepels sherry-azijn, 2-3 teentjes knoflook, olijfolie, peper en zout, een beetje saffraan
- Internationaal Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-09-2003Internationaal Hoofdgerecht0-10 min.
Recept voor gegrilde Calamares
Voorbereidingstijd 15 minuten + 2 uur marineertijd. Grilltijd 6 minuten. Maak de Calamares niet schoon als je zat bent. Waarom niet? Daar kom je volgende dag dan wel achter. De kans is groot dat je hele keuken onder de inkt zit. Is mij dus overkomen. Lol.
18 kleine Calamares vers van de markt., 2 theelepeltjes fijngeraspte, citroenschil of limoenschil., ong. 60 mililiter citroensap of limoen., 60 mililiter olijfolie Tarragona ., 2a3 tenen geperste knoflook., 1/4 kop vers gehakte, peterselie., 1 eetlepel milde paprikapoeder.
- Spaans
- > 120 min.
- Geplaatst op28-11-2009Spaans> 120 min.
Calamares en su tinta
In dit recept worden de inktvisjes, in hun geheel, gestoofd in olijfolie waardoor de inkt vrijkomt en de saus donker kleurt.
1 kg. kleine calamares, 100 ml. olijfolie, 1 kleine ui, 3 teentjes knoflook, 1 rood pepertje, 1 theel. paprikapoeder, 100 ml. witte wijn, 2 eetl. peterselie, zout, peper, citroensap, ,
- Spaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-06-2002Spaans10-20 min.
spaghetti met pikante calamares
Een gerecht waar je italie proeft
500 gram grote calamares, 500 gram spaghetti, 2 el olijfolie, 1 prei,fijngesneden, 2 tenen knoflook,geperst, 1-2 tl gehakte chilipeper, 1/2 tl cayennepeper, 1 blik gepelde tomaten (425 gr ), 1,25 dl visbouillon, 1 el basilicum,gehakt, 1 tl verse salie,gehakt, 1 tl verse marjolein,gehakt
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-04-2002Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
calamares met verse tartaarsaus
Toch eenvoudig te maken!!!
1 dl ijskoud water, 1 ei, 3 el bloem, pezo, 2 dl mayonaise, 1 ui, 1 el kappertjes, 2 el augurk, 1 el mosterd, halve kilo schone calamares in ringen, olie
- Spaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-09-2001Spaans10-20 min.
Salade van kleine calamares
, 4 handvol gemengde sla (Treviso, krulsla, andijvie), , 4 sjalotten, , 3 soeplepels fijngehakte bladpeterselie, , 40 g tarwebloem, , 250 g schoongemaakte kleine calamares, , 4 teentjes knoflook, , 5 cl wijnazijn, , 125 ml olijfolie, , zout, , versgemalen zwarte peper
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-07-2005Nederlands20-30 min.
Calamares, gevuld met garnalen
Römertopf Erg populair in de jaren zeventig en inmiddels zo goed als in onbruik geraakt. Een prachtige uitvinding. Deze lemen pot werkt als een tajine. Zet hem even in het water voor dat u hem gebruikt. In de oven kan hij hoge temperaturen aan en door ze unieke bouw blijven de gerechten smeuïg. Dus ga op zoek, op zolder bij Oma, of in de kringloopwinkel! Een goed alternatief is een tajine, in dit geval een ongeglazuurde!!
6 calamares tubes van ca. 200 g , 500 g roze garnalen , 6 el. witte wijn , zout & peper uit de molen , 6 el. olijfolie en roomboter half om half , 300 g broodkruim , 3 tn. knoflook , 2 middelgrote uien , 6 el. gehakte verse peterselie , 4 el. gehakte verse basilicum , sap van 1,5 lime ,
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-01-201320-30 min.
#Calamares Met Paprika En Olijven
8-12 kleine pijlinktvisjes, 1 kleine rode paprika, 1 uitje, 1 knoflookteentje, 10 groene olijven zonder pit, olijfolie, tomatenketchup, droge sherry, zout, peper, ca. 1/2 dl slagroom, , , ,
- Spaans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-09-1999Spaans Voorgerecht0-10 min.
Calamares en su tinto
?SE NOS HAN QUEMADO LOS CALAMARES? de inktvis verbrand?
1 grote inktvis(12 ringen), 4 eetlepels de tempura (dragon blue), 1 zakje inktvisinkt, 3 el water, olijolie om te frituren
- Mediterraan
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-08-2003Mediterraan10-20 min.
Calamares In Hun Eigen Inkt
1 kg niet schoongemaakte calamares, een grote ui, bloem, knoflook, peterselie en zout
- Spaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-10-2000Spaans Hoofdgerecht10-20 min.
Calamares In Hun Eigen Inkt
1 kg niet schoongemaakte calamares, een grote ui, bloem, knoflook, peterselie en zout,
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-07-2000Hoofdgerecht10-20 min.
Calamares fritos a la Romana
Gefrituurde calamares, spaanse tapa
225 gram zo klein mogelijke, schoongemaakte calamares (pijlinktvis), bloem om te bestuiven, olie om in te frituren, 2 eieren, losgeklopt, zout, citroen in puntjes gesneden
- Spaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-06-2002Spaans10-20 min.
Calamares al Jerez
Gestoofde pijlinktvis in sherry
750 gram kleine pijlinktvissen, 4 eetlepels olijfolie, 4 tenen knoflook, 2 uien, 4 tenen knoflook, 16 gepelde amandelen, zakje saffraan, 1 dl Fino sherry, 3 eetlepel fijn gehakte verse peterselie, zout naar smaak
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-06-2002Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
tapas calamares rellenos
Gevulde inktvis TAPAS
1 kilo inktvis middelmaat, 500 gram half runder half varkens gehakt, 3 eieren., saus:, :1 grote ui, :500 gram tomaat, :150 gram amandelen, :300 gram garnalen
- Spaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-03-2000Spaans60-120 min.
CALAMARES AL JEREZ
750 g pijlinktvisjes, 4 el olijfolie, 2 fijn gehakte uien, 4 teentjes knoflook, 16 gepelde amandelen, zakje saffraan, 1 dl droge sherry, 3 el fijn gehakte peterselie, zout
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-10-2000Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
calamares a la romana
Gefrituurde inktvisringen. Dit is wel een van de meest populaire recepten hier in Spanje. En nog snel en makkelijk te maken ook. Als hoofdgerecht of ook als tapa
500 gram inktvis, 100 gram meel, 2 eieren, 1 citroen, mayonaise, olijfolie
- Spaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-05-2004Spaans Hoofdgerecht20-30 min.
Calamares "Zocher 151"
Inktvis van het huis ! Uit de lekkerste studentenkeuken van de Maasstad !
- inktvisringetjes - vlaamse frieten - salade
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-09-2000Goedkoop en snel Hoofdgerecht10-20 min.
Calamares op Provencaalse wijze
1.2 kg. pijlinktvis, -400 gr. peper, groene, -6 stuks tomaten, rijpe, -5 tenen knoflook, -Olijfolie, -Zout, -Peper, -Cayennepeper,
- Frans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op18-09-2002Frans Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Calamares Rebozados - Pijlinktvis in beslag
Een tapas onderdeel, heerlijk, echt snoepen. Bakken of frituren. Combineer met andere tapas gerechten.
450 gr schoongemaakte kleine, dunbevleesde Pijlinktvis (met tentakels), (Zee)Zout, Olie om te bakken/frituren, bij voorkeur milde olijfolie, 1 Citroen, in puntjes gesneden, - beslag;, 1 Ei, losgeklopt, 12 el Bier, 110 gr Bloem, 1 teentje Knoflook, fijngeprakt, 1 el fijngehakte Peterselie, Zout
- Spaans Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-11-2008Spaans Bijgerecht10-20 min.
Calamares en scampi's op Griekse wijze
Voor 4 personen
200 gr calamares, zwarte en witte tagliatelle, 12 scampi's, 1 venkel, 1 courgette, 1 paprika, olijfolie, groene kruiden, notenolie, ,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-10-2002Belgisch Hoofdgerecht10-20 min.
Calamares en scampi's op Griekse wijze
200 gr calamares, zwarte en witte tagliatelle, 12 scampi's, 1 venkel, 1 courgette, 1 paprika, olijfolie, groene kruiden, notenolie,
- Grieks
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-09-2002Grieks20-30 min.
Calamares en scampi's op Griekse wijze
200 gr calamares, Zwarte en witte tagliatelle, 12 scampi's, 1 venkel, 1 courgette, 1 paprika, Olijfolie, Groene kruiden, Notenolie
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-10-2002Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
CALAMARES MET PIKANTE TOMATENSAUS EN GEROOSTERDE TROSTOMAATJES
Lekker pittig gerecht uit Spanje
1 schoongemaakte inktvis, boter (solo vloeibaar), 1 teentje knoflook, 1 bakje trostomaten, 1 scheutje balsamico, versgemalen peper, grof zeezout, , Voor de saus:, boter ( solo vloeibaar), 1 teentje knoflook, 1 rode ui, 3 ansjovisjes (blik), 1 stukje chorizo (+/- 4 cm), 1 scheutje rode wijn, 1 blik vers gepelde tomaten (800 g), 1 scheutje balsamico of rode wijnazijn, verse bladpeterselie
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-03-2020Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Calamares a la Romana (gefrituurde inktvisringen)
Spaanse tapas
1000 gr inktvis, 200 gr bloem, 4 eieren, 2 citroenen, Mayonaise, Olijfolie
- Spaans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-05-2009Spaans Voorgerecht20-30 min.