1. Home
  2. Recepten
  3. Calamare

Calamare recepten (3)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Zarzuela de pescadeos y mariscos

Een Spaanse visschotel. Zarzuela is ook de naam van een populaire Spaanse operasoort

INGREDIENTEN

300 gram zeeduivel 4 salmonetes of rode mul 400 gram wijting 16 venusschelpen 4 langostines 1 pijlinktvis (calamare) 8 gamba's witte wijn saffraan 1 ui 2 tenen knoflook tomatensaus 1 eetlepel bloem fijngesnipperde peterselie olijfolie zout

Bereidingswijze

Maak de vis schoon en snij deze in ongeveer gelijke stukken. Snij de inktvis in ringen. Bestrooi dit alles met wat zout Snipper de ui en de knoflook en fruit deze in een grote pan met wat olijfolie. Doe nu de inktvis en de zeeduivel in de pan, daarna de bloem en laat dit even stoven. Voeg vervolgens de salmonete of rode mul, de langostines, de gepelde gamba's en de wijting toe. Breng het geheel even goed aan de kook en voeg vervolgens de tomatensaus, de wijn met de saffraan en de peterselie toe. Laat het geheel op een laag vuur ongeveer 8 minuten koken. Blijf roeren. Als het te droog wordt, voeg dan wat water of visbouillon toe.

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zarzuela, Spaans stoofpannetje van vis en zeevruchten

?Zarzuela de pescadeos y mariscos?

INGREDIENTEN

300 gram zeeduivel - 4 salmonetes of rode mul (salmonete is een vis, gelijkend op de rode mul, afkomstig uit de Middellandse Zee. Het is wel te vervangen door rode mul, maar de smaak is niet helemaal hetzelfde) - 400 gram wijting - 16 venusschelpen - 4 langoustines - 4 pijlinktvissen (calamare) - 8 gamba's - witte wijn - saffraan - 1 ui - 2 tenen knoflook - tomatensaus - 1 eetlepel bloem - fijngesnipperde peterselie - olijfolie -zout

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-10-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zarzuela De Pescadeos Y Mariscos

Recept van LINA

INGREDIENTEN

300 gram, zeeduivel, 4 salmonetes of, rode mul*, 400 gram wijting, 16 venusschelpen, 4 langostines, 1 pijlinktvis, (calamare), 8 gamba's, witte wijn, saffraan, 1 ui, 2 tenen knoflook, tomatensaus, 1 eetlepel bloem, fijngesnipperde, peterselie, olijfolie, zout

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste calamare recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top