1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Cake
  5. Kwarkcake

Kwarkcake recepten (15)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kwark-Cake

Kwark-cake

INGREDIENTEN

3 eieren-200a250gr. kwark- 200 gr.suiker-200 gr. bloem-zout-

Voorbereiding

Geen

Bereidingswijze

Ingredienten mixen, als laatste: variatie: scheutje amaretto ofzo, of rozijnen, of gedroogde abrikozen, of amandelen, of walnoten als 2e variatie: 3 eetl. cacao extra suiker erbij

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Kwarkcake

Zonder vet!!!

INGREDIENTEN

250 gram bruine basterdsuiker (of 400 gram zoetstof) 250 gram bloem 225 gram magere kwark 1 dl melk rozijnen sap van een halve citroen kaneel of koekkruiden gehalveerde walnoten,

  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-06-1999
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Kwarkcake

INGREDIENTEN

75 g rozijnen, sap van 1/2 citroen, boter, 250 g zelfrijzend bakmeel, 250 g witte basterdsuiker, 1 tl kaneel, 1 zakje vanillesuiker, zout, 225 g kwark, 1 dl melk,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-03-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

kwarkcake

Luchtige cake.

INGREDIENTEN

250 gram bruine basterdsuiker 250 gram bloem 225 gram magere kwark 1 dl melk rozijnen sap van een halve citroen kaneel of koekkruiden gehalveerde walnoten,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Kwarkcake

Lekker voor tussendoor

INGREDIENTEN

100 g boter, 200 gram suiker, 1 snufje zout, 1 zakje vanillesuiker, 4 eieren, 250 g magere kwark, 300 g bloem, 1 theel. bakpoeder, 1/8l melk, 150 g krenten en tarwebloem.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-1999
  •  
  •  30-60 min.

Frambozen kwarkcake

Dit recept kwam ik op internet tegen, maar ik had kwark en geen yoghurt zoals in het oorspronkelijke recept stond. Omdat mijn man een glutenvrij dieet heeft, heb ik glutenvrij meel van Schar gebruikt.

INGREDIENTEN

2 eieren, 250 gr volle kwark, 200 gr suiker, 80 ml zonnebloemolie, 240 gr (glutenvrije) bloem, 2 theelepels wijnsteen bakpoeder, snufje zout, 300 gr frambozen of mengsel van frambozen/japanse wijnbes, 1 theelepel citroenrasp, poedersuiker om te serveren

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-08-2015
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
Populaire cake recepten
  • Eigen recept

Rozijnen kwarkcake

INGREDIENTEN

500 gram bloem of bakmeel, snufje zout, 200 gram witte basterd suiker, geraspte citroen schil, 1 zakje vanillesuiker, 2 eieren, 125gram gesmolten boter, 250 gram kwark, 250 gram rozijnen,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-06-2009
  •  
  •  10-20 min.

Kwarkcake Met Aardbeien

INGREDIENTEN

100 g boter, bloem, 150 g aardbeien, 200 g witte basterdsuiker, 1 tl sinaasappelrasp, 3 eieren, 300 g bloem, 1 el bakpoeder, 2 dl kwark, 50 g walnoten, kristalsuiker, kaneel

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-03-2001
  •  
  •  60-120 min.

Luchtige kwarkcake

Een cake die ook geschikt is voor diabetici

INGREDIENTEN

50 g ijskoude boter,100 g patisseriebloem,1 eierdooier,vetstof voor de vorm,bloem om uit te rollen., Vulling:360 g kwark (petit suisse),100 g zure room,3 eieren,70 g fructose,1 eetlepel patisseriebloem, sap van 1/2 citroen

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-04-2003
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Overheerlijke kwarkcake met rozijnen of vruchten

Op deze koude sneeuwdag had ik heel veel zin om te bakken. deze overheerlijke cake staat nu af te koelen en heerlijk te ruiken.mmmmm het recept is voor een combi oven (dus met magnetron), maar kan ook in een "gewone" oven, alleen is de baktijd dan langer.

INGREDIENTEN

, klontje boter om de bakvorm in te vetten, wat paneermeel om in de bakvorm te strooien, nu kun je kiezen wat je erin wilt:, b.v. 100 gr. blanke rozijnen, 75 gr. donkere rozijnen, 50 gr. oranje snippers, (maar je kunt ook kiezen voor: krenten, in stukjes geknipte gedroogde dadels, gesnipperde appel, abrikozen. wat je maar wilt., (ik heb gekozen voor 100 gr. donkere rozijnen en 100 gr. krenten), verder nodig:, 125 gr. zachte boter, 150 gr. witte basterdsuiker, een mespunt zout, 1 zakje vanillesuiker, 2 grote eieren, 225 gr. magere naturel kwark, 250 gr. zelfrijzend bakmeel (gezeefd),

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-12-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Kwarkcake (Zonder Vet!!!)

INGREDIENTEN

250 gram bruine basterdsuiker (of 400 gram zoetstof) 250 gram bloem 225 gram magere kwark 1 dl melk rozijnen sap van een halve citroen kaneel of koekkruiden gehalveerde walnoten

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-01-2002
  • Internationaal
  •  60-120 min.
Nieuwste kwarkcake recepten

lekere kwarkcake met versiersel

De cake is gemaakt van kwark en versiersel

INGREDIENTEN

Kwark en melk en koek

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-09-2001
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Luchtige kwarkcake (ook voor diabetici)

INGREDIENTEN

50 g ijskoude boter, 100 g patisseriebloem, 1 eierdooier, vetstof voor de vorm, bloem om uit te rollen, , Vulling :, 360 g kwark (petit suisse), 100 g zure room, 3 eieren, 70 g fructose, 1 eetlepel patisseriebloem, sap van 1/2 citroen, ,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2001
  •  
  •  30-60 min.

Appelwarkcake

Recept gevonden op de site van Koopmans, leek me lekker, was ook lekker, lekker fris vooral. heb het recepts iets aangepast.

INGREDIENTEN

400 g Koopmans Boerencakemeel, 3 harde zure appels, 100 g kwark, 200 g suiker, 100 g boter, 4 eieren, wat citroenrasp, ,

  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-10-2016
  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.
Nieuwste kwarkcake recepten
Populaire cake recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top