1. Home
  2. Recepten
  3. Caesarsalade

Caesarsalade recepten (52)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Caesarsalade

Dit recept is afkomstig uit het boek "Salades", uitgeverij Tirion. Dit is waarschijnlijk de beroemdste salade van de wereld. De salade is heerlijk zout en knapperig. De naam suggereert dat deze salade al eeuwen bestaat, maar dat is niet het geval. De salade is in 1924 door de Italiaanse chef-kok Caesar Cardini in Tijuana in Mexico uitgevonden.

INGREDIENTEN

1 stuk scharrelei 6 blaadjes bindsla, Romeinse 0.5 el. citroensap, vers geperst 2 el. olijfolie, extra vergine 4 stuks ansjovisfilets 1 stuk kaas, Parmezaanse ongeraspte Zeezout Peper, zwarte, grofgemalen 1 snee brood, wit, knapperig 2 el. olie 1 teen knoflook

Voorbereiding

Leg het ei in een kleine pan met water en breng het water aan de kook. Laat het ei 4-5 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en laat het ei schrikken door het in koud water onder te dompelen. Laat het ei enigszins afkoelen en pel het. Snijd het ei vlak voor het serveren in partjes.

Bereidingswijze

Maak de croutons. Scheur het brood in kleine stukjes, bestrijk deze met olie of boter en wrijf ze in met het knoflook. Bak ze in een grillpan tot ze knapperig en goudbruin zijn. Leg de sla in een grote schaal en strooi er zout en peper over. Voeg het citroensap toe en hussel het geheel met uw handen door elkaar. Druppel er ten slotte de olijfolie over en hussel de sla weer. Leg de croutons in een schaal en schep er de aangemaakte sla op. Schaaf de parmezaanse kaas (op kamertemperatuur) met een dunschiller in krullen. Verdeel er de ansjovisfilets, de partjes ei en de parmezaanse kaas over. Strooi er nog wat peper over en dien de salade eventueel met partjes citroen op.

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Italiaans
  •  10-20 min.

caesar-salade

Met ansjovis en kaas

INGREDIENTEN

4 sneetjes witbrood zonder korst, 1 teentje knoflook, 2 el olijfolie, 1/2 kropje icebergsla, 1 blikje ansjovisfilets, stukje parmezaanse kaas (of overjarige), VOOR DE DRESSING, 1 el citroensap, 1 tl worcestershiresaus, zout en versgemalen peper, olie van de ansjovisfilets, 3 el yoghurt,

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2000
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Caesarsalade

Elle 3-2003

INGREDIENTEN

4 scharreleieren; 1 krop romaine (bindsla); zeezout; versgemalen zwarte peper; 2 el citroensap, vers geperst; 8 el olijfolie, extra vergine; 12-16 ansjovisfilets, uit blik, afgespoeld en drooggedept; parmezaan, op kamertemperatuur, in krullen geschaafd; Voor de croutons: 4 dikke sneetjes knapperig witbrood; 8 el olie of boter; 2 tenen knoflook, uitgeperst of geplet

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-03-2005
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Caesarsalade

Een feestelijke rijke salade

INGREDIENTEN

2 sneetjes wit casino, 4 eetl. olijfolie, mespunt cayennepeper, 1 ei, 2 teentjes knoflook, 2 ansjovisfilets(blikje), 1 Lollo Bionda sla (AH), 1 eetl. witte wijnazijn, 1 eetl. dyon mosterd, versgemalen peper, 1 stuk Parmezaanse kaas

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2002
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Caesarsalade

INGREDIENTEN

6 eetl. olijfolie - 2 knoflookteentjes,gehalveerd - 4 dikke sneden witbrood - 1 krop Romeinse sla - 6 ansjovisfilets,gehakt - 30 gr. geraspte Parmezaanse kaas., Voor de eidressing:, 1 ei - 5 theel. citroensap - 3 eetl. olijfolie - 1 theel. Worcestershiresaus - 1/4 theel. franse mosterd - zout en peper

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-08-2004
  • Frans
  •  60-120 min.

Caesarsalade

Per portie: 20 gr eiwit, 40 gr vet, 15 gr koolhydraten, 2 gr voedingsvezels, 80 mg cholesterol, 2015 kJ, 480 cal

INGREDIENTEN

Ijsbergsla, croutons, 3 plakjes bacon, in stukjes, 50 gr parmezaanse kaas in dunne krullen, 2-4 ansjovisfilets in stukjes, 1 ei, 2 el citroensap, 1 teentje knoflook, geperst, 1/2 kopje olijfolie

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-04-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Caesarsalade

INGREDIENTEN

2 dikke sneden witbrood - 2 eetlepels olijfolie - 1 teentje knoflook - 2 kleine slakropjes - 1 gerookte kipfilet - 50 gram padano - 6 eetlepels caesardressing,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-05-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Caesarsalade

INGREDIENTEN

2 eieren, -75 g bacon, -2 sneetjes wit brood, -3 el maiskiemolie, -2 tenen knoflook, -2 ansjovisfilets, -1 krop bindsla, Romaanse sla of ijsbergsla, -1 grote citroen, -1 dl olijfolie extra vierge, -zout, -versgemalen zwarte peper, -40 g versgeraspte Parmezaanse kaas,

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2002
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

caesarsalade.

Salade met een Griekse smaak

INGREDIENTEN

2 eieren, 2 tenen knoflook, 1 deciliter olijfolie, 2 sneetjes oud wit brood, 1 citroen, worcestershiresaus, 1 kleine krop ijsbergsla, 1 kleine krop andijvie, 4 anjovisfilets (blikje), 2 eetlepels Parmezaanse kaas., ,

  • Grieks
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-02-1999
  • Grieks
  •  10-20 min.

Caesarsalade

Een salade met griekse smaak

INGREDIENTEN

2 eieren, 2 tenen knoflook, 1 deciliter olijfolie, 2 sneetjes oud wit brood, 1 citroen, worcestershiresaus, 1 kleine krop ijsbergsla, 1 kleine krop andijvie, 4 anjovisfilets (blikje), 2 eetlepels Parmezaanse kaas.,

  • Grieks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-07-2000
  • Grieks
  •  20-30 min.

Caesarsalade

INGREDIENTEN

16 ansjovisfilets, 1 el. citroensap, 1 ei, 1 snee focaccia, 4 el. kaas, Parmezaanse, 2 tenen knoflook, 5 el. mierikswortelsaus, 160 dl. olijfolie, extra vergine, 1 krop sla, 1 el. worcestershiresaus, 1 el. balsamicoazijn, Zeezout, Peper, zwarte, gemalen, 120 dl. raap-olie, 2 kroppen little gem-sla

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2003
  • Internationaal
  •  10-20 min.
Nieuwste caesarsalade recepten

caesarsalade

INGREDIENTEN

1 kg jonge spinazie, 8 sneden wit brood, 200 gr spek in blokjes, 150 parmesaan. Dressing van half olijf- half notenolie, azijn en worcestersaus (1 tl).

  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-04-2003
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

CAESARSALADE

INGREDIENTEN

400 gr. rode sla en romeinse sla, 4 sneetjes oudbakken stokbrood, 2 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, 4 plakjes rauwe ham,vrij dik gesneden, 4 anjovisfilet uit olie, caesardressing(zie recept dressing voor salde), 50 gr. geschaafde parmezaanse kaas,

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-12-2002
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Caesarsalade

INGREDIENTEN

2 eieren, 75 g bacon, 2 sneetjes wit brood, 3 eetlepels maiskiemolie, 2 tenen knoflook, 2 ansjovisfilets, 1 krop bindsla, Romaanse sla of ijsbergsla, 1 grote citroen, 1 dl olijfolie extra vierge, zout, versgemalen zwarte peper, 40 gram versgeraspte Parmezaanse kaas.

  • Amerikaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Caesarsalade

INGREDIENTEN

4 scharreleieren1 krop Romaine (bindsla)zeezoutversgemalen zwarte peper2 eetl citroensap, extra vergine12-16 ansjovisfilets uit blik, afgespoeld en drooggedeptParmezaan, op kamertemperatuur, in krullen geschaafdVoor de croutons:, 4 dikke sneedjes knapperig witbrood8 eetl. olie of boter2 tenen knoflook, uitgeperst of geplet

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-2003
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Caesarsalade

Dit recept is voor een persoon. Vermenigvuldig de hoeveelheden met het aantal personen waarvoor u de salade maakt.

INGREDIENTEN

1 stuk scharrelei, 6 blaadjes bindsla, Romeinse, 0.5 el. citroensap, vers geperst, 2 el. olijfolie, extra vergine, 4 stuks ansjovisfilets, 1 stuk kaas, Parmezaanse ongeraspte, Zeezout, Peper, zwarte, grofgemalen, 1 snee brood, wit, knapperig, 2 el. olie, 1 teen knoflook

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-2003
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Caesar-salade

Klassieker: maaltijd salade voor 4 pers. van "vifke"

INGREDIENTEN

Dressing: 2 tenen knoflook, gepeld; 4 ansjovisfilets op olie; 3 eetl. citroensap; 1 eetl. worchestersaus; 1/2 theel. mosterdpoeder; 2 eieren, , Salade: 2 kroppen bindsla, blaadjes losgemaakt gewassen, ijskoud; 1 portie croutons; 50 g versgeraspte Parmezaanse kaas; 16 ansjovisfilets op olie, ,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-03-2002
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Caesarsalade Met Lekkere Kip Van Jamie

Heerlijke variatie op Ceasar Salad van Jamie Oliver.

INGREDIENTEN

4 kippenpoten met vel van vrije uitloop- of biologische kippen, 1 ciabatta (ongeveer 250 g), in stukjes ter grootte van een duim gescheurd, 3 takjes verse rozemarijn, alleen de blaadjes, grof gehakt, olijfolie, zeezout en zwarte peper uit de molen, 12 dunne plakjes pancetta of bacon, een halve toen knoflook, gepeld, 4 ansjovisfilets in olijfolie, uitgelekt, 75 g van het stuk geraspte Parmezaanse kaas, plus een beetje schaafsel ter garnering, 1 volle eetlepel crème fraîche, het sap van 1 citroen, extra vergine olijfolie, 2 of 3 kropjes Romeinse of bindsla, ontdaan van de buitenste blaadjes,

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-07-2008
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Caesarsalade met stokbrood

INGREDIENTEN

, 4 eieren, , , 1 schaaltje kipfilet in blokjes (ca. 350 g), , , 5 eetlepels boter, , , 1 krop ijsbergsla, , , 1 rode paprika, , , 1 doosje cherrytomaten (250 g), , , 2 dozen saladbar Caesar salade (a 114 g), , , bruin stokbrood, ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-06-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Caesarsalade met stokbrood

INGREDIENTEN

? 4 eieren, ? 1 schaaltje kipfilet in blokjes (ca. 350 g), ? 5 eetlepels boter, ? 1 krop ijsbergsla, ? 1 rode paprika, ? 1 doosje cherrytomaten (250 g), ? 2 dozen saladbar Caesar salade (a 114 g), ? bruin stokbrood,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-10-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

caesar-salade met garnalen

INGREDIENTEN

Dressing: 2 teentjes knoflook, 1 hardgekookt ei, 1 el dijon-mosterd, 1/2 el worcestershiresaus, 1 dl olijfolie, 1 el citroensap, peper, sla: 4 sneetjes witbrood zonder korst, 12-16 rauwe grote garnalen, olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1,5 dl droge vermouth, 1 kropje stevige sla (ijsbergsla, romaanse sla, lolo rosso, wilde spinazie, andijvie), 4-5 ansjovisfilets, 75-100 g versgeraspte parmezaanse kaas

  • Mediterraan Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-04-2000
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  10-20 min.

Caesar-salade met kip

INGREDIENTEN

100 gram Parmezaanse kaas - 1 ei - 1 teentje knoflook - 2 eetlepels citroensap - 1/2 theelepel Dijon mosterd - 10 ansjovisfilets - 180 ml olijfolie - 1 grote stronk Romeinse bindsla - 600 gram gebraden kippenvlees - 170 gram croutons

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-06-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Lekkerbekje met caesarsalade

INGREDIENTEN

2 pakken Saladbar Caesar salade (Knorr), 2 zakken ijsbergsla met, tuinkruiden à 200 g (C1000), 250 g cherrytomaten, gehalveerd, 2 scharreleieren, hardgekookt, 4 lekkerbekjes, ravigotesaus (Calvé),

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2007
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Caesarsalade met brood

Klassiek recept, altijd goed!

INGREDIENTEN

1 krop Romeinse sla, 1 sachet Calvé Caesar Dressing, 75 g Parmezaanse kaas, 4 witte boterhammen, 2 el olie, 1 stokbrood

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-04-2013
  •  
  •  10-20 min.

Caesarsalade ligth

INGREDIENTEN

4 dikke boterhammen - 2 plakjes bacon - 4 ansjovisfilets - 1 grote krop bindsla - 25 gram geraspte Parmezaanse kaas - Magere caesardressing : 100 gram magere cottagecheese - 1/2 theelepel Dijon mosterd - 1 eetlepel citroensap - 60 ml taptemelk,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-07-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Caesarsalade met ansjoviscroutons

Recept op gedaan uit de Volkskeuken (Volkskrant), uitgeprobeerd en goed gekeurd.Valt wat mij betreft onder de maaltijdsalades wanneer je er stevig landbrood bijserveert.

INGREDIENTEN

*1 krop leuk uitziende sla, Voor de saus;*6 el geraspte parmezaanse kas *sap van 1 citroen *1 el worcesterhiresaus *4 ansjovisjs uit de olie *1 losgeklopt ei *peper en zout., Croutons; *3 sneden oud brood *2 tenen knoflok *3 ansjovisjes *olijfolie.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-05-2004
  •  
  •  10-20 min.

Caesarsalade van Rivercafe

INGREDIENTEN

16 ansjovisfilets, -1 el. citroensap, -1 ei, -1 snee focaccia, -4 el. kaas, Parmezaanse, -2 tenen knoflook, -5 el. mierikswortelsaus, -160 dl. olijfolie, extra vergine, -1 krop sla, -1 el. worcestershiresaus, -1 el. balsamicoazijn, -Zeezout, -Peper, zwarte, gemalen, -120 dl. raap-olie, -2 kroppen little gem-sla,

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Caesarsalade met kip

INGREDIENTEN

? oud stokbrood, frituurolie, 3 kipfilets, 1 eetl. dijonmosterd, 1 krop Romaanse sla, 25 g parmezaanse kaassnippers, versgemalen zwarte peper, , Voor de dressing: 80 ml olijfolie, 1-2 tenen knoflook, geperst, 2 eetl. citroensap, 6 ansjovisfilets, gehakt, 1 eierdooier, 3 eetl. room, ,

  • Fusion
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-04-2006
  • Fusion
  •  20-30 min.

Caesarsalade van Rivercafe

INGREDIENTEN

16 ansjovisfilets, 1 el. citroensap, 1 ei, 1 snee focaccia, 4 el. kaas, Parmezaanse, 2 tenen knoflook, 5 el. mierikswortelsaus, 160 dl. olijfolie, extra vergine, 1 krop sla, 1 el. worcestershiresaus, 1 el. balsamicoazijn, Zeezout, Peper, zwarte, gemalen, 120 dl. raap-olie, 2 kroppen little gem-sla

  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Caesarsalade met butterfly garnalen

Een Aziatische twist op dé klassieker onder de salades!

INGREDIENTEN

Salade, 20 butterfly garnalen Pure Asia, 1 grote krop Romaanse sla, 2 eieren, hardgekookt, 4 dikke plakken bacon, uitgebakken, 80g Parmezaanse kaas, geschaafd in krullen, 10 cherrytomaatjes, gehalveerd, , Dressing, 1 eidooier, 1 tl Worchestersaus, sap van een halve citroen, 1 el fijne mosterd, 2 tenen gehakte knoflook, 2 ansjovisfilets, 100 ml soja-olie,

  • Fusion
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-06-2016
  • Fusion
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Caesarsalade voor elk jaargetijde

Caesarsalade is en blijft toch wel een van mijn favoriete saladerecepten. Je ziet er ook ontzettend veel varianten van maar de meeste vind ik toch wel hoofdzakelijk zomerse gerechten. Dat is met deze salade dus juist eens een keertje helemaal anders en deze is zelfs prima geschikt voor de winter maar natuurlijk ook voor de lente, zomer en herfst. Je kunt hier dus met recht spreken van een 'all seasons'  salade

INGREDIENTEN

- 2 kropjes Little Gem, doormidden snijden, - 2 eieren, 7 min gekookt, - 300 gram gepaneerde kippenhaasjes (of paneer ze zelf), - 80 gram bacon, gegrild, - Parmezaanse kaas, in grove schilfers, - enkele sneetje stokbrood, gegrild of geroosterd (ander soort croutons kan ook), - olie, , Dressing:, - 4 el mayonaise, - 1 el citroensap, - 1 teentje knoflook, - 20 gram ansjovis, - peper (zout niet), - 1 tl mosterd, - 1 tl worcestersaus,

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-03-2020
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Caesarsalade met zelfgemaakte dressing

Nu de dagen weer wat warmer worden, heb ik vaak behoefte aan wat lichtere gerechten. Ik eet daarom dan ook veel salades. Eén van mijn favorieten is de caesarsalade. Hier maak ik dan zelf een dressing bij. Lekker glaasje wijn van bijvoorbeeld de Grüner Veltliner erbij en mijn avond is compleet.

INGREDIENTEN

Voor de salade:, 2 kipfilets, 120 gram pasta, 1 kleine krop ijsbergsla, 2 gekookte eieren, 50 gram croutons, Parmezaanse kaas, Paprikapoeder, Zwarte peper en zout, , Voor de dressing:, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel mayonaise, 1 eetlepel yoghurt, Scheutje olijfolie, 1 teen geperste knoflook,

  • Europees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-03-2018
  • Europees
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Caesarsalade met croutons en gemarineerde kip

INGREDIENTEN

- 2 kippendijen, - 2 kipfilets, - 1 krop romeinse sla, - 4 oude sneetjes brood, - 2 tenen knoflook, - Parmezaanse kaas, , Marinade voor de kip:, - 3 tenen knoflook, - 1 citroen, - 1 Spaanse peper, - olijfolie, - peper en zout, , Dressing:, - 1 eetlepel mosterd, - 2 blikjes ansjovisfilet, - 2 eidooiers, - 1 teen geperste knoflook, - sap van 1 citroen, - 2-3 eetlepels olijfolie

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-04-2009
  •  
  •  10-20 min.

Caesarsalade met gerookte kip

In deze versie van een klassieke salade is de ansjovis vervangen door gerookte kip. 227 Kcal./persoon.

INGREDIENTEN

125 g oud brood in blokjes, 300 g Romeinse sla in stukjes gescheurd, 200 g gerookte kipfilet in blokjes, 25 g geraspte parmezaanse kaas, Voor de dressing:, 1 middelgroot ei, 1 teentje fijngesneden knoflook, 2 theelepels dijonmosterd,1 eetlepel olijfolie, desgewenst enkele druppels tabasco, 1/2 theelepel worcestersaus, 4 eetlepels magere yoghurt, zout en peper.

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-02-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Caesarsalade met kip en avocado

Bron: http://aladka.ru/3-salata-tsezar-k-novomu-godu-2018.html

INGREDIENTEN

120 gr. - ciabatta, gehakt., 500 gr. - kipfilet (2 stuks), snijd ze elk in 2 stukken., 1 eetl. lepel - knoflookpoeder., 2 el. lepels - gedroogde peterselie., Een snuifje zout., 200 gr. - Bacon, in reepjes gesneden., 2 stks - Gekookt ei, in plakjes gesneden., Jonge sla, spoelen en drogen., 1 stuk - Avocado, in plakjes gesneden., 110 g. - geraspte Parmezaanse kaas., 80 gr. - Griekse yoghurt., 1 eetl. lepel - olijfolie., 2 teentjes knoflook, geplet., 2 filets van ansjovis, fijngehakt (of fijngehakte zwarte olijven zonder pit of 1 eetlepel vissaus)., Sap van een halve citroen., 3 eetlepels - Parmezaanse kaas., Zout en peper.

  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-04-2018
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Caesarsalade met croutons en gemarineerde kip

INGREDIENTEN

- 2 kippendijen, - 2 kipfilets, - 1 krop romeinse sla, - 4 oude sneetjes brood, - 2 tenen knoflook, - Parmezaanse kaas, , Marinade voor de kip:, , - 3 tenen knoflook, - 1 citroen, - 1 Spaanse peper, - olijfolie, - peper en zout, , Dressing:, , - 1 eetlepel mosterd, - 2 blikjes ansjovisfilet, - 2 eidooiers, - 1 teen geperste knoflook, - sap van 1 citroen, - 2-3 eetlepels olijfolie,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-2003
  •  
  •  10-20 min.

Caesarsalade met gerookte kip

Lekker maar wel zout. Leg eventueel de ansjovis in wat melk!!!

INGREDIENTEN

Voorbereidingstijd: 25 minuten, Baktijd: 15 minuten,, , 1 krop ijsbergsla, 2 grote gerookte kipfilets, 1,5 kop grof geraspte parmezaanse kaas (zelf doen!!!), , Dressing, 2 eieren, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 eetlepels citroensap, 2 theelepels Dijonmosterd, 45 gr ansjovis uit blik, uitgelekt, 2,5 dl olijfolie, 1/4 theelepel zout, 1 theelepel versgemalen zwarte peper, Knoflookcrourons, 1 dunne baquette, 45 gr ongezouten boter, 1,25 dl olijfolie, 4 teentjes knoflook, geperst,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Caesarsalade met een eigen twist

INGREDIENTEN

Olijfolie, dragonazijn, potje verse ansjovisfilet, bakje verse parmezaan, ciabatta/stokbrood, romainesla, verse knoflook, rode paprika, pijnboompitten, bacon, italiaanse mayonaise, eendenleverkrullen ongeveer 1 ons, grof zeezout, verse bieslook, bakpapier

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-07-2009
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

****ZOMERSE CAESARSALADE MET VALESS SCHNITZEL****

 Lekker gevarieerd eten ? Valess is een heerlijke variatie op je dagelijkse maaltijd en valt bij iedereen in de smaak.  

INGREDIENTEN

=1 Krop Romainesla, gewassen., =12 Cherry- /Kerstomaatjes, gehalveerd., =1 vocado, in partjes., =1 Kleine rode Ui, in ringen., =2 Eetl. Olijfolie. = 2 Valess - Schnitzels., (1 verpakking), =1 Eetl. Parmezaanse Kaas.,geraspt., VOOR DE DRESSING:, = Eetl.Mayonaise., =4 Eetl.magere Yoghurt. = 1 tl. Franse Mosterd., =1 teentje Knoflook, fijngehakt., =1 tl. Citroensap.,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

veggie caesarsalade met blauwe kaascroutons

Uit een gezond-eten blad

INGREDIENTEN

* 4 eieren, *2 eetlepels pijnboompitten, *1 klein dun stokbroodje, in plakjes van ca. 1 cm. dik, *1 dl knoflookolie, *150 gram blauwschimmelkaas (bijv. roquefort, verkruimeld), * 1 eetlepel citroensap, *zout, peper, *1 krop ijsbergsla, *100 gram met amandelen gevulde olijven, gehalveerd, *3 zongedroogde tomaten in olie, in flinterdunne reepjes

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-2001
  •  
  •  0-10 min.
Nieuwste caesarsalade recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top