1. Home
  2. Recepten
  3. Caesar Salad

Caesar salad recepten (28)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Caesar Salad

Populairste salade in noord amerika

INGREDIENTEN

1 "romaine" sla of andijvie alhoewel andijvie een beetje te bitter is 100 g gesneden champignons 1 citroen 3 el mayonaise(gewoon of "light") 1 -2 el parmesan kaas 2 grote tenen knofl croutons "bacon bits" verkruimelde krokant gebakken spekjes 1 - 2 tl anjovis pasta (hoort wel, maar hoeft niet) zout versgemalen peper.

Voorbereiding

Sla wassen en in stukken van ongeveer 2cm snijden. goed uit laten lekken de bacon bits maken als je ze niet kant en klaar kan kopen. (2 plakjes dungesneden spek is genoeg) croutons maken als je ze niet kan kopen. (croutons: 2 sneetjes witbrood met knoflookboter besmeren, in dobbelsteentjes snijden en vlug goudbruin bakken in de koekepan) champignons wassen en in flinterdunne plakjes snijden.

Bereidingswijze

Eerst met een teentje knoflook je sla-schaal in smeren. de rest van de knoflook heel fijn snipperen of een pers gebruiken. de mayonaise in een kom doen met de ansjovis pasta, knoflook, zout, peper, kaas en knoflook en goed vermengen. dan de citroensap er in doen, per eetlepel en door roeren. de dressing mag niet al te zuur zijn. de sla en champignons in de sla schaal doen en met de dressing goed mengen. de croutons en bacon bits er op strooien en lekker eten.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-12-1998
  •  
  •  10-20 min.

Caesar salad

Trek in Caesar salad? Probeer het zo eens. De lekkerste die ik heb kunnen vinden.

INGREDIENTEN

6 plakken bacon. 1 krop bindsla. (ijsbergsla lukt prima). zeezout. zwarte peper. 25 g parmezaankrullen. 1 dun stokbrood. olijfolie. 1 teen knoflook, gehalveerd. Voor de dressing; 1 eigeel, 2 theelepels dijonmosterd. 1 teen knoflook, fijngehakt. 2 eetlepels citroensap. 3 ansjovisfilets. 25 g fijngeraspte parmezaan. 125 ml zonne-of-olijfolie.

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-09-2004
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Caesar salad

Lekker recept voor de klassieke caesar salad met zelfgemaakte dressing en krokante knoflook croutons

INGREDIENTEN

Krop romeinse sla of 2 little gems, Ongeveer 80 gram Parmezaanse kaas, 8 sneetjes brood naar keuze, 2 tenen knoflook, Olijfolie om in te bakken, Optioneel: 3 extra ansjovisfilets p.p., , Ingrediënten dressing:, 2 eieren, 3 tenen knoflook , sap van ½ citroen, klein bosje peterselie, mespunt mosterd, 4 ansjovisfilets + beetje olie, 1,5 dl olijfolie, 40 gr geraspte Parmezaanse kaas, peper en zout

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-09-2014
  • Frans
  •  20-30 min.

Caesar salad

In de jaren 20 van de vorige eeuw bedacht Caesar Cardini een salade , die wereldberoemd is geworden. Zo maak je deze klaar....

INGREDIENTEN

4 sneetjes witbrood zonder korst, in blokjes van 1 cm, 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd, 4 el olijfolie, naturel, (Ik neem soms ook kant en klare knoflookolie.), 12 st ansjovis filets op olie ( blik of pot), 2 dl magere melk, 10 el mayonaise, 1 tl gladde mosterd, 200 ml zure room, 250 g Parmezaanse kaas ( aan een stuk) of overjarige Hollandse kaas, 2 el bloem, 125 g spekreepjes, 1 grote krop bindsla ( of krop gele krulsla, lolo bianco of little gem), gewassen, Worcestersaus naar smaak

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-11-2003
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Caesar Salad

Overheerlijke vegetarische salade

INGREDIENTEN

Zout, vers gemalen peper, drie tenen knoflook, ansjovis, mosterd, ei, Worcestershiresaus, citroensap, wijnazijn, zonnebloem- of lichte olijfolie, (oud) stokbrood, krop sla, geraspte parmezaanse kaas.

  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-2000
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Caesar Salad

Een heerlijke salade met frisse dressing.

INGREDIENTEN

Dressing:, , 2 Teentjes knoflook, 1 Kopje Parmezaanse Kaas, 3 Eieren, 1 Theelepel Dijon Mosterd, Sap van 1 citroen, 3 Ansjovisfilets, 2 Kopjes Olijfolie, Zeezout, , Salade:, , 2 koppen Romeinse Sla (schoongemaakt en in stukjes), 2 Sneetjes ciabatta brood, Olijfolie, 2 Plakjes Pancetta, Ahornsiroop, 4 Ansjovisfilets, 2 Zacht Gepocheerde Eieren, Geschaafde Parmezaanse Kaas

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-05-2011
  • Nederlands
  •  10-20 min.

caesar salad

INGREDIENTEN

60 ml olijfolie, 1 uitgeperst teentje knoflook, 1/2 uitgeprste citroen,1/2 theelepel worcestershiresaus, gemalen zwarte peper, krop romaanse sla, 1 hand croutons, geraspte parmensaanse kaas

  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-04-2001
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Caesar Salad

INGREDIENTEN

Versgemalen peper, 1 teentje knoflook, 1 theelepel Worcestershire-saus, 3 eetlepels rode wijnazijn, 1 zeer zacht gekookt ei (1 minuut), 3/4 theelepel mosterd, 1 krop (medium) Romeinse sla, in stukjes van ongeveer 5 cm. gescheurd, 1/2 kop croutons, 1/2 citroen, parmezaanse kaas,

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-10-2000
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Caesar Salad

Makkelijke variant van deze klassieker

INGREDIENTEN

Twee gekookte eieren, Bakje cherry tomaatjes, Uitgebakken spekjes (kant-en-klaar AH), Geraspte pittige kaas, Caesar dressing van chef's salad, drie-in-een sla (AH), Ui,

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-09-2003
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Caesar salad

INGREDIENTEN

2 eieren(M), 4 little gems(sla), 2 eetlepels pijnboompitten, 1 afbakstokbrood, 2 teentjes knoflook, 1dl olijfolie, zout, peper, 4 ansjovisfilets op olie, 2 eetlepels citroensap, 75g parmezaanse kaas een stuk.

  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-04-2003
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

De originele caesar salad

Lees hier het verhaal over het ontstaan van de enige echte Caesar Salad >>

INGREDIENTEN

- 2 kroppen bindsla (ook bekend als Romeinse sla), - 8-10 druppels Worcestershire sauce, - sap van 2 verse middelgrote citroenen, - 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper, - 1/2 theelepel zout, - 2 zachtgekookte eieren *, - 6-8 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas, - 120 ml olijfolie met knoflookaroma **, - 165 gram croutons ***

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-07-2010
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste caesar salad recepten
  • Eigen recept

Caesar salad bowl met twist

De caesar salade is een echte klassieker. Dit recept voor de caesar salade heeft een twist en wordt geserveerd in een bowl. De lekkere twist zit €m in de crispy maïs en jonge velderwtjes, de salade is minstens zo lekker en ook nog eens in een handomdraai klaar.

INGREDIENTEN

1 Mini Pack Bonduelle Crispy Maïs (1 x 75 g), 1 Mini Pack Bonduelle Jonge Veldertjes (1 x 75 g), 75 g kipfilet, 1 el olijfolie, 1 kropje baby romaine sla, ½ kleine rode ui, in halve ringen, 2 el caesar saladedressing, 15 g Parmezaanse kaas

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-05-2019
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Caesar salad wraps

INGREDIENTEN

4 eieren, 8 plakjes rauwe ham, 100 ml olijfolie, 3 eetlepels rode-wijnazijn, 2 teentjes knoflook, geperst, 5 ansjovisfilets, fijngehakt, 4 wraptortillas, 1 zak ijsbergsla met tuinkruiden (a 200 g), 2 struikjes witlof, blaadjes losgehaald, 2 grote tomaten, in smalle partjes, 75 g geraspte pittige kaas

  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-01-2010
  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Caesar Salad Phylosophy

Succes kent vele vaders, zo ook met de Caesar Salade. De meest succesvolle claim komt van Caesar Cardini uit het begin van de vorige eeuw. Hij zegt met minimale ingredienten een bijzondere salade te hebben bereid die direct in de smaak viel bij de jetset uit Hollywood. Enkele jaren later heeft hij voor de dressing een heel productiebedrijf opgezet (rond 1920): Cardini's dat nog steeds bestaat. Cardini's Caesar dressing is bij veel Nederlandse supers te koop. Maar zelf maken is leuker en leerzamer zeker als je gaat spelen met de ingrediënten.

INGREDIENTEN

DRESSING, Olijfolie 45ml, Franse mosterd - eetlepel, Citroensap of limoensap - 15ml, Vier ansjovisfilets (oorspronkelijk wordt Worchestershiresaus gebruikt, waar ook ansjovis in zit), Teentje knoflook, P&Z, , GROENE SALADE, In het oorspronkelijke recept zat alleen groen. Ik geef een samenstelling die ik vaak gebruik:, IJsberg- of romasla gescheurd - halve krop, Rucola - 2 handjes, Bleekselderij in fijne schijfjes dwars op de nerf - 1 flinke stengel, Venkel in zeer dunne schijfjes dwars op de nerf - 1/3knol, Lente uitje met groen in grove ringen - 2 uitjes, Komkommer in lengte doormidden snijden zaadlijst verwijderen (meteen opsnoepen) - 1/2 komkommer, Halve groene olijven - stuk of 12, Artisjokken (liefst op olie) in vieren delen - 2, Kleine zoetzure kappers - 1 eetlepel, , VOOR DE KLEUR, Halve rode puntpaprika in dunne ringen OF, Stuk of 8 radijzen in dunne plakjes, , FINISHING TOUCH, zacht gekookte eieren in kwarten - 4, Ansjovisfilets - 8, Schilfers Parmezaanse kaas of Pecorino - 50 gr, Liefst verse knoflook croutons - 100 gr,

  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-06-2020
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Caesar salad Fab style

Gedkopere varatie op de orginele romeinse chicken caesar salad.

INGREDIENTEN

1 krop ijsberg sla, 2 dubbele kipfilets ( of restjes gegrilde kip, 4 witte boterhammen ( korst verwijderd en in stukjes gescheurt of gesneden ), 100 gram onbijtspek/ bacon ( plakjes ), komkomer, 4 eieren, zonnebloemolie, knoflookpoeder, pepper, zout, zonnebloemolie, Dressing, , fritessaus, peterselie, water, knoflookpoeder

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-08-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Classic Caesar Salad

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor de dressing:, 125 ml. olie (naar eigen voorkeur; oorspr. 50% koolzaad & 50% extra vierge), 30 gr. parmezaanse kaas, zeer fijn geraspt (zand"- of stof"-formaat), 6 ansjovisfilets uit olie, drooggedept, eventueel geprakt, 4 grote tenen knoflook, geplet en gepeld, 1 groot eigeel (of 2 kleine), 1 tl. (=5 ml. ) citroenrasp, 2 el. citroensap, 2 tl. dijon mosterd, ½ tl. worcestershiresaus, ¼ tl. zout, ¼ tl. versgemalen zwarte peper, , Ingrediënten voor de salade:, 1 grote krop romaine sla (bindsla), 80 gr. parmezaanse kaas, fijn geraspt, knoflookboter-croutons, zie onderaan

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2013
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Caesar salad dressing

INGREDIENTEN

1 ei, 1/2 tl worchestershire sauce, 1 1/2 tl mosterdpoeder, 1 teentje knoflook, 2 anchovis, olie achtergehouden, sap van 1 limoen, 120 ml olijfolie

  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-01-2012
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Caesar salad met gerookte kip

INGREDIENTEN

* 2 kroppen romainsla, * 1 gerookte kipfilet, * 40 gr parmezaanse kaas (stukje), * voor de dressing:, * 2 zachtgekookte eieren, * 2 tenen knoflook, * 6 ansjovisfilets, * sap van 0.5 citroen, * 0.5 theel zwarte peper, * 1 theel worcestershire saus, * 1.5 dl olijfolie, * 1 snufje suiker, * 1 snufje zout,

  • Mediterraan
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2010
  • Mediterraan
  •  20-30 min.

Zomerse Caesar salad Bruschetta

Simpel kan zo lekker zijn. Dit is nu al mijn favoriete zomerrecept. Door de bruschetta in stukken te snijden heb je een lekker voorgerecht en/of hapje bij een aperitief, maar kan als onderstaande versie/hoeveelheid ook zeker dienen als lunch of licht hoofdgerecht. Makkelijk, lekker en snel.

INGREDIENTEN

1 ciabatta brood, 4 tomaten, 2 kropjes mini sla, bijvoorbeeld litte gem of baby romaine), 4 eetlepels olijfolie + wat extra, 1 eetlepel witte wijnazijn, 1 eetlepel milde Franse mosterd, 2 tenen knoflook, wat verse Parmezaanse kaas

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-07-2014
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Caesar salad 3

INGREDIENTEN

2 kroppen cos salade, 75 g knoflookcroutons, 2 eieren, 6 lepels olijfolie, zout, peper, sap van 1 citroen, 1 lepel worcestersaus, 25 g geraspte Parmezaan

  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Caesar Salad 1

INGREDIENTEN

2 tenen knoflook in plakjes, 4 dikke sneden witbrood zonder korst, olijfolie, sla, 1 zachtgekookt ei, 16 ansjovisfilets, peper, 50 g parmezaanse kaas

  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Caesar Salad 2

INGREDIENTEN

2 sneetjes witbrood in blokjes, 2 lepels olijfolie, boter, 1 teen knoflook doormidden gesneden, 1 krop Romeinse bindsla, 4 lepels Parmezaanse kaas, peper, mosterdpoeder, 3 a 4 lepels olijfolie, sap van 1 citroen, worcestershiresaus, 4 afgespoelde ansjovisfilets, 1 losgeklopt ei

  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Caesar Salad 4

INGREDIENTEN

2 tenen knoflook, 1 dl olijfolie, 2 eieren, 2 koppen broodcroutons, , 10 ansjovisfilets, 1 eetlepel zout, 2 theelepel Dyon mosterd, ? dl rode-wijnazijn, 4 kroppen bindsla (gewassen en gescheurd), zwarte peper, een paar druppels worcestershiresaus, sap van 1 citroen, 60 g gemalen parmesaanse kaas

  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Caesar salad met kruidige plakjes varkenshaas

Een supercombinatie van varkensvlees, tapenade en caesar salad

INGREDIENTEN

2 eetlepels mayonaise, 1? eetlepel limoensap, 7 eetlepels olijfolie, zout, peper, 3 plakjes witbrood, ontkorst, 3 teentjes knoflook, geperst, 500 gr. varkenshaasjes of varkensfilet, in dunne plakjes, bloem, 100 gr. tapenade van groene olijven, gedroogd broodkruim, 2 kroppen romaanse sla, 40 gr. parmezaanse kaas, grofgeschaafd.,

  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-04-2004
  • Spaans
  •  0-10 min.

Caesar Salade

Caesar Salad, een klassieker, vernoemd naar een Amerikaanse kok van Italiaanse afkomst, Caesar Cardini (dus niet Julius Caesar). De salade wordt vooral in de VS veel gegeten. Deze versie is met een zelfgemaakte mayonaise, even werk maar wel zo lekker. Je kunt daar wel mee smokkelen, als je geen zin hebt om je eigen mayonaise te maken, maar het is de moeite waard om te proberen, geen potje evenaart een zelfgemaakte mayonaise. En schrik niet van het ingrediënt ansjovis, het geeft een onmisbaar smaakaccent, maar is niet overheersend. Croutons zijn zo gemaakt in de pan, maar je kunt natuurlijk ook croutons uit een zakje erop doen, maar ook hier geldt, zelfgemaakt is wel veel lekkerder. Maar dat is aan jou. 

INGREDIENTEN

, Ingrediënten voor de mayonaise:, 2 eidooiers, 1 teentje knoflook gesneden, kwart citroen, halve eetlepel Dijon mosterd, 7,5 cl arachideolie, 2 ansjovisfiletjes in stukjes gesneden, snufje cayennepeper, half theelepel Worcestersaus, halve dl natuuryoghurt, , (wil je niet zelf de mayonaise maken, neem dan mayo uit een potje en voeg daaraan de knoflook, citroen, mosterd, ansjovis, yoghurt, cayenne en Worcestersaus aan toe)., , 2 kropjes Romainesla, 2 sneetjes (desem) brood, 2 kippendijtjes in plakjes gesneden, 50 gram Parmezaanse kaas, boter, olijfolie, , , ,

  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-10-2016
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Houston'S Southwest Ceasar Salad

INGREDIENTEN

Salade, 2 kroppen sla, liefst Romeinse sla, in stukjes, Spicy Caesar Dressing (recept volgt), 1/4 blik van elk: zwarte bonen en mais, 1/2 kopje Pompoenzaadjes (gepeld), 1/2 kopje milde kaas, Julliened tortilla chips, , Spicy Ceasar Dressing, 1 eigeel, 1 el gehakte knoflook, 2 tl Dijon mosterd, 2 ansjovisfilets, gehakt, 1 1/2 tl zwarte peper, versgemalen, 1/4 tl zout, 1/2 tl van elk: gemalen koriander en komijnpoeder, 1 tl worcestershire saus, 2 tl koud water, 0,25 l olie, 1 1/2 el sambal, sap van een halve citroen en limoen, 3 el verse geraspte parmezaanse kaas,

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-10-2000
  • Internationaal
  •  10-20 min.

maaltijdsalade met gerookte kip.

INGREDIENTEN

1 schaaltje cherry tomaten ( ca 200 gram ), 2 schaaltjes kipfilet fume ( a ca 150 gram ), 2 zakken gemengde friseesla ( a 200 gram ), 2 dozen et TU caesar original caesar salad kit ( 120 gram ), 1 meergranen stokbrood, roomboter.,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-06-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste caesar salad recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top