Cacik
1 komkommer zout 8 dl volle yoghurt 2 teentjes knoflook (grote) 2 thl gedroogde munt als het te dik is wat water erbij
Komkommer schillen en fijn raspen boven een schaal. zout naar smaak toevoegen. Yoghurt erbij doen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Munt erdoor scheppen. Cacik koud serveren. Persoonlijk vind ik dit erg lekker in de zomer.
- Turks Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-02-2010Turks Bijgerecht0-10 min.
cacik
Staat onder de naam 'Meze' in Turkije; dit zijn allemaal kleinne bordjes met bereide koude groenten.
1, 1, 3, 1, 1, 1, -, -, liter, stuks, teentje, eetlepel, eetlepel, eetlepel, naar smaak, naar smaak, yoghurt (Grieks), komkommer, knoflook, munt, dille (vers), olie (olijf-), zout, paprika (poeder),
- Turks Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-08-2004Turks Bijgerecht10-20 min.
Cacik
YOGHURT EN KOMKOMMER SALADE
, 1 kg. natuurlijke yoghurt (ongezoet), 4 grote komkommers, 1/2 glas water, 1/2 bundeltje verse munt of 1 soeplepel gedroogde munt, 6 teentjes look, 3 soeplepels azijn, 4 soeplepels olijfolie, 6 kleine ijsblokjes, 1 theelepel zout
- Turks Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-09-2000Turks Bijgerecht10-20 min.
cacik
Dit is turks recept die vaak (vooral) in de zomer gegeten wordt.
1 liter yoghurt (volle of halfvolle), 1 komkommer, 1 munt (kruid-groene munt mentholsmaak), 1 klein bosje peterselie klein gesneden, 3 knoflook (niet te grote), 1 eetlepel dille(vers), 1 eetlepel olijfolie, naar smaak zout, naar smaak paprika poeder
- Turks
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-09-2002Turks0-10 min.
Cacik
Een frisse Turkse salade!
500 ml Kwark of dikke Yoghurt, 1 Komkommer, 3 Teentjes Knoflook, 2 goeie eetlepels verse Dille, Zout, , ,
- Turks
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-10-2005Turks10-20 min.
cacik
Turkse komkommersalade met yoghurt
1 liter griekse yoghurt of kwark(geen gewone yoghurt, die is te dun!),1 komkommer, 3 teentjes knoflook(!), 1 eetlepel munt, 1 eetlepel dille, 1 eetlepel olijfolie, zout, paprikapoeder.,
- Turks
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-06-2000Turks10-20 min.
Cacik
Yoghurt en kommersalade
1 komkommer(geschild en gesneden), 3 dl griekse yoghurt, 1 tl zout, 1 tl peper, 1 tn geperste knoflook, 1 el gedroogde munt, 2 el olijfolie
- Afrikaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op29-10-1999Afrikaans0-10 min.
Cacik
Yoghurtsaus met komkommer en knoflook.
2 komkommers geraspt, 4 teenjes knoflook uit de pers, 6 d.l. volle of bulgaarse yoghurt, wat zout, 4 e.l. fijngeknipte dille 1 t.l. oijfolie.
- Turks Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-07-2000Turks Bijgerecht10-20 min.
Cacik
Turkije; (komkommer met yoghurt) (6 personen) van "vifke"
3 komkommers (geschild en in blokjes gesneden), 3/4 l rechtsgedraaide yoghurt, 6 teentjes knoflook uit de knijper, ? tl zout, vers gemalen zwarte peper, 1 el gesmolten boter, 1 el olie, 1 el wijnazijn, 2 el gehakte verse dille (of 1 el gedroogde dille), 2 el gehakte peterselie, ? kop gehakte walnoten, 2 hardgekookte eierdooiers (verkruimeld), ,
- Turks Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-10-2002Turks Hoofdgerecht30-60 min.
cacik
Oftewel tzaziki op z'n grieks
Turkse yoghurt, komkommer, pepermunt, dille, knoflook, scheutje water
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-12-20020-10 min.
cacik
Koude komkommersoep
1 komkommer, zout, 2 teentjes knoflook, turkse yoghurt, 2 el fijngesneden muntblaadjes + extra voor garnering, peper, 1 el olijfolie, cayennepeper,
- Turks
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-12-2005Turks10-20 min.
- Eigen recept
Cacik
Populair mezzegerecht in Turkije voor 4 tot 6 personen
1 teentje knoflook, Zeezout, 500 ml Griekse yoghurt, 1 kleine stevige komkommer, zonder zaad en ongeschild geraspt, Krap 10 gram dille, 2 theelepels gedroogde munt, Scheutje citroensap,
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-04-20090-10 min.
- Eigen recept
Cacik
Turkse yoghurt 5oo ml, 2 a 3 teentjes knoflook, komkommer, scheutje olijfolie, zout, gemalen zwarte peper 2 eetlepels gedroogde munt.
- Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op18-06-2011Bijgerecht0-10 min.
Cacik
Yoghurt met komkommer en knoflook
3 komkommers, 3/4 liter yoghurt, 6 teentjes knoflook, zout en peper, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel wijnazijn, vers gehakte dille,
- Turks Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-06-2001Turks Voorgerecht20-30 min.
Tzatziki / Cacik
Een fris, slank bijgerecht met yoghurt en komkommer. De Grieken noemen het tzatziki, de Turken noemen het cacik. Niet iedereen is het erover eens dat het hetzelfde is, maar in wat voor variatie je het ook maakt: het is lekker en licht!
250 g dikke yoghurt (Turks, Bulgaars), 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 2 komkommers, 2 tl gedroogde munt of dille
- Slanke keuken Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-05-2011Slanke keuken Bijgerecht0-10 min.
Cacik (komkommer/knoflookyoghurt)
Op vakantie in Turkije heb ik genoten van Cacik met brood, als voorgerecht. Nu dan het recept op mijn page..
4oo gr, bulgaarse yoghurt, 2 komkommers, 1/3 kop olijfolie, paar takjes verse dille, 2 teentjes knoflook, mespuntje zout,peper., ,
- Turks Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-11-2003Turks Voorgerecht60-120 min.
Cacik 2
Dit is een variatie op Cacik 1
1 liter yoghurt (bij voorkeur Ciftlikyoghurt: turkse boerenyoghurt, te, koop in bekers van 1 liter), 2 -3 kleine Turkse komkommers (gewone komkommer kan ook, maar de Turkse, zijn wat pittiger en minder waterig), 3 -4 teentjes knoflook, gedroogde muntblaadjes, dille (vers, diepvries of gedroogd), zout, een snufje paprikapoeder, olijfolie,
- Turks
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-06-2000Turks10-20 min.
Cacik 2
1 liter yoghurt (bij voorkeur Ciftlikyoghurt: turkse boerenyoghurt, te koop in bekers van 1 liter), 2-3 kleine Turkse komkommers (gewone komkommer kan ook, maar de Turkse zijn wat pittiger en minder waterig), 3-4 teentjes knoflook, gedroogde muntblaadjes, dille (vers, diepvries of gedroogd), zout, een snufje paprikapoeder, olijfolie
- Turks
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-09-2002Turks0-10 min.
Hassan's cacik
Origineel Turks recept
-1/8 ltr Bulgaarse yoghurt, -3 el melk, -1 el kruidenazijn, -1 knoflookteentje, -1 el olijfolie, -1 komkommer, -1 el gehakte pepermuntblaadjes, -1/2 tl gehakte dille, -vers gemalen (zee)zout, ,
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-04-20000-10 min.
Turkse komkommersalade (Cacik)
1 grote komkommer, 250 ml. yoghurt, uitgelekte, 1 teentje knoflook, 1 el. munt, verse, 1 tl. peper, zwarte, Zout, Peper,
- Turks Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-04-2003Turks Bijgerecht0-10 min.
Tzatziki (Cacik)
Grieks/Turkse yoghurtsaus met knoflook en komkommer. Dagelijkse kost voor ons tijdens de vakantie!
1 komkommer, geschild en geraspt, 2 dl yoghurt (koop Griekse yoghurt (Total) of yoghurt bij een Turkse winkel) 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel azijn, 1/2 theelepel zout, 1 theelepel gehakte dille, 1 geperst teentje knoflook
- Grieks
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-08-2001Grieks20-30 min.
Komkommer met yoghurtsaus : Cacik
Turkse huisvrouwen maken zelf yoghurt en ze hebben altijd wat yoghurt in voorraad. Voor de Cacik roeren ze komkommer, uitgeperste teentjes knoflook en veel verse dille door elkaar.
1 liter yoghurt (bij voorkeur Ciftlikyoghurt: turkse boerenyoghurt, te koop in bekers van 1 liter) - 2 -3 kleine Turkse komkommers (gewone komkommer kan ook, maar de Turkse zijn wat pittiger en minder waterig) - 3 -4 teentjes knoflook - gedroogde muntblaadjes - dille (vers, diepvries of gedroogd) - zout - een snuifje paprikapoeder - olijfolie
- Turks
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-05-2001Turks10-20 min.
cacik (salade van komkommer en yoghurt)
Een van de meest verfrissende salades uit de gehele regio. Hij lijkt een beetje op de bekende raita uit India. Dit recept komt uit Turkije; de Libanezen laten de komkommer weg en voegen grote hoeveelheden verse munt toe; in Perzie verruilen ze de munt voor verse dille en voegen ze rozijnen toe; in Irak tenslotte deed onze kok er altijd verse koriander in. Maar elke versie is heerlijk verfrissend.
1 grote komkommer, grof zeezout, gemalen, 3 - 4 teentjes knoflook, 1/2 liter gewone yoghurt, 3 - 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels gedroogde munt,
- Turks
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-08-2002Turks10-20 min.
Turkse cacik (komkommer en knoflook)
* 3 a 4 teentjes knoflook, * 1/2 komkommer, * 5 dl yoghurt, * zout, * versgemalen zwarte peper, * verse dille of peterselie, * enkele druppels olijfolie
- Turks
- 0-10 min.
- Geplaatst op08-01-2006Turks0-10 min.
Hors d'oevre van yoghurt (cacik)
Dit gerecht wordt vaak met vier of vijf andere hapjes aan het begin van een maaltijd geserveerd. In sommige landen wordt het als dipsaus gebruikt, maar in Turkije wordt het in aparte kommen geserveerd en met een lepel gegeten.
4.75 dl yoghurt *2 teentjes knoflook * 1 kleine komkommer * 1 eetlepel gedroogde munt * 1 eetlepel gedroogde dille * 1 theelepel olijfolie.
- Turks
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-10-2004Turks0-10 min.
Turkse komkommersalade (Caçik)
1 grote komkommer, 250 ml. yoghurt, uitgelekte, 1 teentje knoflook, 1 el. munt, verse, 1 tl. peper, zwarte, Zout, Peper
- Turks Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-07-2010Turks Bijgerecht10-20 min.
Cacik (Turkse knoflookyoghurt)
Lekker bijgerecht, lijkt sterk op tzaziki van de Grieken
Bij voorkeur Turkse yoghurt maar Nederlandse kan ook, gedroogde munt (nane), knoflook, zout, olijfolie, komkommer
- Turks Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op08-02-2004Turks Bijgerecht0-10 min.
Turkse komkommersalade (Cacik)
1 grote komkommer, 250 ml. uitgelekte yoghurt, 1 teentje knoflook, 1 el. verse munt(of 1 theel. gedroogde munt), 1 theel. zwarte peper, zout en peper.
- Turks
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-06-2003Turks0-10 min.
Turkse komkommersalade (cacik)
1 grote komkommer, 250 ml. uitgelekte yoghurt, 1 teentje knoflook, 1 el. verse munt(of 1 theel. gedroogde munt), 1 tl. zwarte peper, Zout en Peper.
- Turks
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-04-2002Turks0-10 min.
Cacik I (Komkommer Met Yoghurt)
Turkse hartige lekkernij
3 komkommers (geschild en in blokjes gesneden), 3/4 liter rechtsgedraaide yoghurt, 6 teentjes knoflook uit de knijper, 1/2 theelepel zout, vers gemalen zwarte peper, 1 eetlepel gesmolten boter, 1 eetlepel olie, 1 eetlepel wijnazijn, 2 eetlepels gehakte verse dille (of 1 eetlepels gedroogde dille), 2 eetlepels gehakte peterselie, 1/2 kop gehakte walnoten, 2 hardgekookte eierdooiers (verkruimeld),
- Turks
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-06-2000Turks10-20 min.
Yoghurtsaus met knoflook en komkommer (cacik)
Koude pittige Turkse saus .
450 g volle yoghurt natuur, 1/2 komkommer, klein beetje verse dille, 2 teentjes knoflook, zout
- Turks
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-09-2016Turks10-20 min.
turkse komkommersalade (cacik)
1 grote komkommer, 250 ml. yoghurt, uitgelekte, 1 teentje knoflook, 1 el. munt, verse, 1 tl. peper, zwarte, Zout, Peper
- Turks Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op31-08-2002Turks Voorgerecht0-10 min.
Cacik 1 (komkommer met yoghurt)
3 komkommers (geschild en in blokjes gesneden), ? liter rechtsgedraaide yoghurt, 6 teentjes knoflook uit de knijper, 1/2 theelepel zout, vers gemalen zwarte peper, 1 eetlepel gesmolten boter, 1 eetlepel olie, 1 eetlepel wijnazijn, 2 eetlepels gehakte verse dille (of 1 eetlepels gedroogde dille), 2 eetlepels gehakte peterselie, 1/2 kop gehakte walnoten, 2 hardgekookte eidooiers (verkruimeld)
- Turks
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-09-2002Turks0-10 min.
Cacik (komkommer met yoghurt)
Anders
- Geplaatst op05-07-2000
Komkommer met yoghurtsaus
Cacik
1 grote komkommer, 3teentjes knoflook, 5 dl dikke yoghurt ( verkrijgbaar op de Turkse markt in Beverwijk ), 1 eetl fijngehakte dille.
- Turks Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-02-2002Turks Voorgerecht10-20 min.
Komkommer Met Yoghurtsaus
Cacik
2 komkommers, 4 teentjes knoflook geperst, 6 dl turkse yoghurt, zout, 4 el fijngehakte turkse peterselie, zout, 1 tl olie, eventueel 1 tl fijngehakte munt
- Turks
- 0-10 min.
- Geplaatst op29-01-2000Turks0-10 min.
Turkse yoghurt
, 1 lt yoghurt (Grieks), 1 komkommer, 3 teentjes knoflook, el munt, , , el dille (vers), 1 el olie (olijf-), naar smaak zout, naar smaak paprika (poeder), ,
- Turks Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-02-2004Turks Bijgerecht0-10 min.
Komkommer met yoghurt
Cacik
500 ml yoghurt, 1 komkommer, 4 knoflookteentjes, 1 tl olie, dille, zout, 125 ml water
- Turks
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-07-2001Turks10-20 min.
- Eigen recept
Icli kofte
* 1,5 kopje fijne bulgur, * 500 ml bouillon, * 2 aardappelen, * 3 eetlepels bloem, * 250 gram gehakt, * 1 eetlepel grof gehakte walnoten, * 1 eetlepel tomatenpuree, * 1 ei, * tomatenpuree, * Ui, zout, zwarte peper, komijn, zonnebloemolie
- Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-11-2008Voorgerecht0-10 min.