1. Home
  2. Recepten
  3. Cacao

Cacao recepten (3.324)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Tiramisu

Il vero tiramisu tradizionale, come lo fa la mamma! Hier zit GEEN slagroom in! Je zult in Italie van je lang zal ze leven geen tiramisu vinden met slagroom erin! Hier dus het meest traditionele en ongecompliceerde tiramisu recept. Succes gegarandeerd! Het gaat bij ons in de familie al vele generaties mee, dat zegt al genoeg...

INGREDIENTEN

Geraspte bittere chocola of cacao, lange vingers, 1 kopje hele sterke koffie, 1 klein scheutje Amaretto, 3 hele verse eieren, 3 eetlepels basterdsuiker, 250 gr. Mascarpone

Voorbereiding

Splits de eieren en klop het eiwit stijf. Meng vervolgens het eigeel met de suiker tot een schuimig geheel en roer de mascarpone erdoor. Daarna samenvoegen en voorzichtig met een lepel door elkaar roeren, zodat het mengsel luchtig blijft. Meng de koffie met de amaretto.

Bereidingswijze

Neem een schaal en bedek de bodem 1 laag ei/mascarpone mengsel, leg hier een laag lange vingers op die je eerst heel licht in het koffie/amaretto mengsel hebt gedoopt en strooi er vervolgens een laagje gezeefde cacao op. Dit herhalen. De bovenste laag moet ei/mascarpone mengsel met cacao zijn. Het geheel minimaal 4 uur in de koelkast laten staan, maar beter nog is het 1 dag van tevoren klaar te maken.

  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-12-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

De beste tiramisu

Volgens vrienden de beste tiramisu die ze ooit proefden. Simpel en luchtiger dan de traditionele. Hoe blij kun je worden van tiramisu.

INGREDIENTEN

3 eidooiers, 50 g suiker, 3 eiwitten, 50 g poedersuiker, 100 g mascarpone, 100 g slagroom, 1 pak (Italiaanse) lange vingers, 100 ml espresso, 4-5 el amaretto, 3 el cacao, stuk chocolade, geraspt of geschaafd

  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-08-2005
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Cacao

INGREDIENTEN

Melk

  •  
  •  
  • Geplaatst op15-07-2002
  •  
  •  

Brownies gevuld met witte en bruine chocoladestukjes

Deze super lekkere brownies heb ik afgelopen weekend gebakken. Echt een aanrader. Gemakkelijk te maken en heel snel klaar. Je kunt er echt niet van afblijven!!! Het recept stond in de Volkskrant en is afkomstig uit het boek Chocoladefantasie van Linda Collister.

INGREDIENTEN

140 gram boter -, 4 eieren -, 340 gram lichtbruine basterdsuiker -, flinke snuf zout -, 1 theelepel vanille-essence = vanillearoma in van die kleine flesjes of vanillesuiker, 75 gram cacaopoeder -, 140 gram bloem -, 150 gram grof gehakte stukjes chocolade (je kunt zelf bepalen of je witte en/of pure chocolade gebruikt. Ik gebruik van allebei 75 gram).

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-02-2005
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Jamie Olivers Chocoladetaart met twee soorten noten

Jamie Oliver zei hierover: "Dit is de lekkerste chocoladetaart met noten die er is. Als hij een dag oud is, moet je eens proberen hem op wat ijs te kruimelen, met een beetje espresso erover. Ik bak deze taart altijd in een bak- of springvorm, of ik maak kleintjes, in de vormpjes die voor pasteitjes gebruikt worden. Maar je kunt er elke goed ingevette en met bloem bestrooide taartvorm voor nemen."

INGREDIENTEN

Boter om in te vetten; bloem; 150 g geschaafde amandelen; 150 g fijngemalen walnoten; 300 g chocolade; 1 volle theelepel cacaopoeder; 250 g boter; 100 g kristalsuiker; 6 grote scharreleieren, gesplitst; zout

  • Engels
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-02-2003
  • Engels
  •  60-120 min.

Brownies - de lekkerste-

Recept van Sue Lawrence, Sue schreef; dat ze al haar brownies recepten had weggegooid en alleen nog maar deze brownies maakt! Origineel heb je `Dark unrefined muscovado sugar` nodig maar met de Nederlandse donkerbruine basterd is het ook te proberen. De meeste brownies bevatten noten maar deze niet, simpele reden de kinderen van Sue Lawrence lusten geen noten! Maar je kunt als je wil natuurlijk noten toevoegen.

INGREDIENTEN

350 g pure chocola (60-70% cacao), 250 g ongezouten roomboter, 3 grote eieren, 250 g donkere muscovado suiker of donkerbruine basterd, 50 g bloem* (+30 zie aantekening bij serveertips), 1 flinke theelepel bakpoeder* (ik schrijf flink want een Engelse theelepel is groter dan de Nederlandse = 5 ml), Snufje zout, Soms voeg ik ½ tl vanille-extract toe, heb je dat niet dan neem je wat vanille essence.

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2005
  • Engels
  •  30-60 min.

Arretjescake

Deze ouderwetse Oma cake heb ik voor het eerst in een Grand Cafe in Harderwijk gegeten. Na wat zoeken kwam ik achter dit heerlijke en makkelijke recept. Nu kunnen wij thuis ook genieten van deze cake.

INGREDIENTEN

125 gram boter, 125 gram margarine, 200 gram witte basterdsuiker, 5 eetlepels cacao, 200 gram Maria koekjes, 2 eieren,

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-11-2003
  • Nederlands
  •  > 120 min.

cacao matzerkoek

Een heerlijke koek uit de Joodse keuken,gemaakt zonder oven.

INGREDIENTEN

8 Matzers, 200 gram suiker, 2 geklutste eieren, 2 eetlepels cacao, 1 pakje roomboter.

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-04-1999
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Cacao koekjes

Heerlijke (cacao)koekjes met bloemvorm. Zeer snel te bereiden, vooral de kinderen zijn er dol op. De kleuren kunnen desnoods omgedraaid worden.

INGREDIENTEN

3 glazen meel, 4 eetlepels poedersuiker, 1 pakje margarine, 2 eetlepels cacao

  • Turks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2011
  • Turks
  •  30-60 min.

bonbons met cacao

Bollekes met petit-beurre koekjes

INGREDIENTEN

6 eetlepels poedersuiker-3 eetlepelsmelk-3 eetlepels cacao-2 eetlepels gehakte hazelnoten-125 gr margarine-225 gr petit-beurre koekjes-voor de versiering kokos.

  • Turks
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-06-2004
  • Turks
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

cacao cake

Het is een luchtige cacao taart met heerlijke choco glazuur eroverheen met gemakeln kokos

INGREDIENTEN

4 eiren, 2 kopjes basterd suiker, 1 kopje melk, 1 kopje zonnebloem of soja olie, 2 kopjes bloem, 1 eetlepel vanillesuiker, 1 eetlepel bakpoeder, 2 eetlepels cacao, 1 mespuntje zout, gemalen kokos,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2013
  •  
  •  30-60 min.
Nieuwste cacao recepten

Creamy Cacao

Lekkere cocktail als aperitief voorafgaand aan het diner!

INGREDIENTEN

40 cc creme de cacao (van "Bols", 10 cc cognac,60 cc ijskoude koffie, 10 cc room, wat rietsuiker

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-02-2000
  •  
  •  0-10 min.

7-up cacao

INGREDIENTEN

Frisdrank

  •  
  •  
  • Geplaatst op18-09-2001
  •  
  •  

kaffee cacao

INGREDIENTEN

Koffie

  •  
  •  
  • Geplaatst op30-11-1999
  •  
  •  

Perentaart met cacao

Een lauwwarme taart, als dessert.

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 500 gr. bloem, 200 gr. gezeefde poedersuiker, 1 mespuntje zout, 250 gr. zachte roomboter, 1 ei, 2 eierdooiers, Dit, is een recept voor zoet korstdeeg., Voor de perentaart heeft u niet, meer als 250 gr. nodig., De rest kan bewaard worden in de diepvriezer., , De taart:, 250 gr. zoet korstdeeg, 20 gr cacaopoeder, 80 gr, geraspte, pure chocolade, zonder suiker, 1 ei, 40 gr suiker, 1 dl., slagroom, 3 rijpe peren

  • Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-02-2002
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Bananentaart met cacao

Makkelijk om te bereiden en super lekker

INGREDIENTEN

250 g courgette, 3 bananen (rijp), 1 glutenvrij taartdeeg (versmarkt), 80 g amandelpoeder, 2 eetl. cacaopoeder, 2 eetl. kokosolie, 1 koffiel. kaneel, 1 mespuntje zout

  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-2018
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Rundvleesschotel Met Cacao

Eten in het spoor van de Azteken!

INGREDIENTEN

75 gram hele walnoten, 1 ui, 1 chilipeper, 3 teentjes knoflook, 2 eetlepels rozijnen, 1,5 theelepel cacaopoeder, 1/2-literblik tomaten, olie, 1 theelepel gemalen kaneel, 4 kruidnagels, 1 wortel, 2 aardappelen, 300 ml bouillon, 1 kg magere runderlappen.

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-03-2001
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gekruide Cacao

Alcoholvrij, 230 Kcal / 963 Kjoules per beker

INGREDIENTEN

1/8 l cacaomelk, 1 kruidnagel, stuk pijpkaneel, 1 theel vanille suiker, 1 theel poederkoffie, 1 eetl slagroom,

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-11-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Cacao Met Broodjes

400 Kcal en vegetarisch. Uitstekend ontbijt voor mensen die 's morgens moeilijk tot eten komen. Begin met de 2 bekers melk, en eet de rest desnoods wat later.

INGREDIENTEN

1 broodje, 2 eetl boter, 1 middelgrote mandarijn, 3 dl magere melk, 2 eetl cacaopoeder, ,

  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-10-1999
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Knackebrood En Cacao

Slank en snel; 400 kcal

INGREDIENTEN

3 sneetjes knackebrood, 1 1/2 eetl boter, 1 ei (50 gr), 1 plak lever (15 gr), 1 eetl magere kwark, zout en peper, 1/4 l melk, 1 eetl cacaopoeder, zoetstof,

  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-10-1999
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Verrukkelijke Cake met appel en cacao

Een cake met appel en cacao, om je vingers bij af te likken!

INGREDIENTEN

1 pak mix voor cake, 1 grote appel, 20 gram cacao, 1 el citroensap, 1 zakje vanillesuiker

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-05-2012
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Oester .... en cacao met veel peper

Dit is eigenlijk nauwelijks een recept. Ik had al een tijdje die smaak in mijn hoofd en heb het dus afgelopen kerst maar eens op het keuze-menu gezet. Van de 5 oester-eters, vonden het er 4 heerlijk en 1 deed gewoon citroen op de oester, dus ik denk dat het goed gelukt is.

INGREDIENTEN

Oesters natuurlijk, hele goede cacao, gemalen peper (wit)

  • Wereld Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2015
  • Wereld Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Swirl koekjes - Zandkoekjes met cacao

Overheerlijke koekjes, gemaakt van zandkoekjes deeg. Te maken in verschillende vormen en allemaal net zo heerlijk.

INGREDIENTEN

250 gram bloem, 200 gram suiker, 200 gram roomboter, 1 zakje vanille suiker (voor zoetere koekjes 2 zakjes), mespunt zout, 3 a 4 theelepels puur cacao poeder, 2 tot 4 eetlepels bloem (voor uitrollen)

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-03-2015
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Chocoladetaart met créme de cacao

Deze taart wordt al heel lang gemaakt met verjaardagen en is een geweldig succes. Hij is wel heel erg machtig, met de margarine en de Klop Klop, maar ook erg lekker. Vooral de combinatie van de verschillende smaken is maakt het erg lekker. Vooral voor de mensen die van alcohol houden in hun gerechten. De taart is zo gemaakt, maar moet daarna wel enkele uren in de koelkast.

INGREDIENTEN

200 gr. Margarine -, 100 gr. witte basterdsuiker -, 3 eierdooiers -, 2 pakken lange vingers -, créme de cacao -, 4 zakjes Klop Klop -, 220 ml melk -, 9 schepjes cacao -, Poedersuiker en chocolade vlokken voor, de garnering

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-12-2006
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pasteles de cacao (Colombia)

Cacaocakejes, 16 stuks

INGREDIENTEN

1/2 kop boter, 1/2 kop suiker, 3 eieren, 1/2 kop cacao, 1 1/2 kop bloem, 3 theel. bakpoeder, snufje zout, 2/3 kop melk, 1 theel. vanille

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-01-2009
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Russische cake met cacao

INGREDIENTEN

Voor het deeg: , 225 g bloem, 40 g cacao poeder, 3 afgestreken theelepels bakpoeder, 2 eieren, 200 g suiker, 2 zakjes vanille suiker, 250 g boter of margarine, , Voor de vulling: , 1000 g magere kwark, 250 g suiker, 2 zakjes vanille suiker, 4 eieren, pakje puddingpoeder

  • Russisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-04-2003
  • Russisch
  •  30-60 min.

Springbokgebraad met gember en bittere cacao

INGREDIENTEN

1 springbokgebraad van 800 g tot 1 kg, vet spek voor het omwikkelen, boter, arachideolie, 1 glaasje cognac, 1 wortel, 1 ui, 1 lookteentje, gemberwortel, 3 rode pimenten, bloem, mosterd van Dijon, sterke rode wijn, 1 soeplepel bittere cacao, aalbessengelei,

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-05-2005
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

champignonsoep met rauwe cacao

Pittige champignonsoep met cacao. Heerlijk als maaltijdsoep.

INGREDIENTEN

1 grote ui, 4 tenen knoflook, 1 rode paprika, 1 bakje champignons, 5 kleine aardappels ongeschild, i prei, zout, chilipoeder, flinke schep cacao, roomboter, 1 groot laurierblad, 1 klein blikje mais, 1 el honing

  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-09-2013
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Kippenbouten met cacao en amandelen

In Zuid-Amerika wordt cacao vaak gebruikt in of bij hartige gerechten

INGREDIENTEN

4 eetl. geschaafde amandelen2 eetl. zonnebloemolie50 gr. boter4 kippenbouten, 1/4 l. kippenbouillon1 eetl. cacaopoederpeperzout

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-2004
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

*Perzik met Advocaatroom en Cacao*

Toetje van vroeger! SIMPEL-SNEL-SMULLEN!

INGREDIENTEN

*1/2 Perzik p.p.(mag uit blik), *Slagroom.*Advocaat.*Chocolade-krullen/of *Cacao-poeder.

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-07-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Springbokgebraad Met Gember En Bittere Cacao

INGREDIENTEN

1 springbokgebraad van 800 g tot 1 kg, vet spek voor het omwikkelen, boter, arachideolie, 1 glaasje cognac, 1 wortel, 1 ui, 1 lookteentje, gemberwortel, rode pimenten, bloem, mosterd van Dijon, sterke rode wijn, 1 eetlepel bittere cacao, aalbessengelei

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-05-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

creme de cacao

INGREDIENTEN

Wodka

  •  
  •  
  • Geplaatst op01-08-2005
  •  
  •  

Kipfilet met een korstje van cacao en orange

Gastronomisch zondermeer; een verrassend gerecht dat moeilijker lijkt dan het is.

INGREDIENTEN

, 4 kipfilets, 100 g paneermeel, , 1 dl vers sinaasappelsap, 2 cl Mandarine Napol?on, , 2 dl bruine kalfsfond, 5 sinaasappelen, , cacaopoeder, peper en zout, , boter, , ,

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-01-2006
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Kruidig stoofvlees met kidneybonen en cacao

Past helemaal in een koolhydraatarm dieet.

INGREDIENTEN

500 gram magere runderlappen, in blokjes, , €60 milliliter olijfolie, , €1 ui, gesnipperd, , €2 teentjes knoflook, fijngehakt, , €1 theelepel komijnpoeder (djinten), , €1 theelepel korianderpoeder (ketoembar), , €1 theelepel kaneelpoeder, , €1 rode peper, zonder zaadjes, in stukjes, , €1 winterwortel, geschild en in stukken, , €2 grote tomaten, in stukken, , €1 eetlepel cacaopoeder, , €250 milliliter rundvleesbouillon, , €400 gram kidneybonen (blik), uitgelekt en afgespoeld,

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-11-2015
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Kippenbouten met cacao en amandelen

INGREDIENTEN

Zout, 4 eetl. geschaafde amandelen, 2 eetl. zonnebloemolie, 50 g boter, 4 kippenbouten, 1/4 l kippenbouillon (van tabletten), 1 eetl. cacaopoeder, peper,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-06-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

KIPFILET MET EEN KORSTJE VAN CACAO.

KIPFILET MET EEN KOSTJE VAN CACAO 'A L'ORANGE EN MANDARINE NAPOLEON.

INGREDIENTEN

4 kipfilets.100 g paneermeel.1 dl vers sinaasappelsap.2 cl Mandarine Napoleon.2 dl bruine kalfsfond.5 sinaasappelen.Cacaopoeder.Peper en zout.Boter., , , , ,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-08-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kippenbouten met cacao en amandelen

INGREDIENTEN

Zout, 4 eetlepels geschaafde amandelen, 2 eetlepels zonnebloemolie, 50g boter, 4 kippenbouten, 1/4 l kippenbouillon (van tabletten), 1 eetlepel cacaopoeder, peper.

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2004
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pommes Duchesse met cacao

INGREDIENTEN

600 gram kruimige aardappels.zout.100 gram boter of margarine.3 eidooiers.versgemalen peper.3 theelepels cacaopoeder cacaopoeder om te bestrooien.

  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2002
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste cacao recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top