Burek
Eenvoudig en lekker
Voor burek kun je eingelijk verschillende ingredienten gebruiken dus ook gehakt e.d
Je moet b.v spinazie hebben (liefste verse spinazie)anders 1 a 2 pakjes spinazie,en voor de oven schaal moet je a 7 blaadjes bladerdeeg hebben,maar voor de hele bakblik moet je ong 15 a 20 blaadjes hebben,en olie of boter voor het bakblik of schaal. en fetta kaas ongeveel 1 pakje
Verwarm de (elektro oven voor op 200 gr) Vet of olie het bak blik of de schaal in,leg dan de bladerdeeg erin,maar druk deze niet vast op de bodem dit geld voor de hele procedure,doe ook de zijkanten van de schaal of het blik met bladerdeeg. verwarm de spinazie in een pannetje en voeg wel wat zout naar smaak toe als de spinazie klaar is,doe je die in de ovenschaal of blik dus bovn op de bladerdeeg dan doe je de fetta kaas eroverheen brokkelen en dan roer je die heel voozichtig door de spinazie,dan doe je gewoon nog een laagje fetta boven op de spinazie. Dan leg je boven op de spinazie weer bladerdeeg maar wel 2 laagjes en dan bestrijk je die met een beetje ei maar druk het bladerdeeg NIET aan. zet dit in de oven en laat het plus min 20 a 30 min bakken,tot de bladerdeeg goudbruin is
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-08-2001Hoofdgerecht20-30 min.
Vlees Burek
Bosnie staat bekend om haar veelzijdige deegspecialiteiten, dit is er een van en het is absoluut niet moeilijk te maken
DEEG: 500 g meel, 250 g boter (kamertemparatuur), zout, 300 ml lauw water, , VULLING :500 g lamsvlees, 250 g rundvlees, 4 uien, 250 g boter (kamertemparatuur), 2 eigeel, zout en zwarte peper
- Balkan Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-03-2006Balkan Hoofdgerecht30-60 min.
Bosnische Kaasburek
BOSANSKA SIRNICA: Dit aangepaste, streekgerecht kan als voorgerecht of als hoofdgerecht gegeten worden, hangt van de hoeveelheid af, de hoeveelheid van de ingredienten kan ook verdubbeld worden. (wat ik wil zeggen met aangepast is dat men in Bosnie bijna altijd eigen deeg maakt en er zit een klein verschil tussen de kazen) Serveer de Burek meteen als deze uit de oven komt, ik zelf vind dat de Burek de volgend dag ook koud lekker is.
1 pak filodeeg, 1 wit Turks kaasje (blik), 125 ml creme fraiche, 1 bakje huttenkase, 3 eieren, zout en zwarte peper, zonnenbloemolie
- Balkan Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-02-2006Balkan Voorgerecht30-60 min.