Bunuelos
De Argentijnse bunuelos, een soort beignets, het is een populair dessert, maar kunnen ook bij koffie of thee geserveerd worden.
Melk 2 dl - grasboter 100 gr - suiker 4 el - citoenschil (geraspt) 1 st - bloem 200 gr - eieren 3 st - zout naar smaak - frituurolie - poedersuiker - vanillesuiker - slagroom 2 dl.
Klop de slagroom stijf met de suiker, de hoeveel heid suiker naar smaak.
Breng de melk aan de kook. Voeg de suiker, boter, citroenrasp en het zout toe. Roer alles tot een glad papje en voeg, wanneer het goed kookt, alle bloem in een keer toe. Goed blijven roeren totdat de bloem niet meer aan de zijkant van de pan kleeft. Laat het beslag iets afkoelen en voeg dan een voor een de eieren toe. Zorg ervoor dat elk ei geheel in het beslag is opgenomen voordat het volgende wordt toegevoegd. Wanneer alle eieren door het beslag zijn geslagen, de olie goed heet laten worden 175 graden. Het beslag met behulp van 2 lepels afmeten en tot bolletjes vormen. Met een paar tegelijk in de hete olie frituren, totdat ze aan alle kanten goudbruin zijn. Uit laten lekken op keukenpapier. Om te vullen eerst af laten koelen, een opening snijden aan de zijkant en met een slagroomspuit vullen met slagroom. Bestrooien met vanillesuiker of poedersuiker.
- Argentijns Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-10-1999Argentijns Nagerecht30-60 min.
Bunuelos de viento
Deze Cubaansekoekjes worden ook lucht-krullen genoemd
Voor 4 of 6 personen: 1,25 dl water, 1 el boter, ? tl zout, ? tl kaneel, gemalen, anijs of geraspte citroen- of sinaasappelschil, 60 g tarwebloem, 2 eieren, ongeveer 7,5 dl plantaardige olie om in te frituren
- Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-12-2005Nagerecht10-20 min.
Bunuelos met verse aioli
Warme borrelhapjes die snel gemaakt zijn
300 gram Chorizo, 125 gram Bloem, 1,25 dl Aioli, 1 tl Gedroogde gist, 1 Eieren, Zeezout
- Spaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-11-2017Spaans10-20 min.
- Eigen recept
Bunuelos de espinaca y queso (spinazie-kaas soesjes)
Tapas
350 gr spinazie,zonder dikke nerven, zout, 2 eetlepels olijfolie, 1 klein teentje knoflook,fijngehakt, 3 eetlepels geraspte kaas,bij voorkeur manchego of anders Parmezaanse., olie om in te frituren, Voor het bunuelodeeg:, 1 kopwater, 3 eetlepels boter, kwart theelepel versgeraspte nootmuskaat, kwart theellepel zout, 1 kopbloem, 2 eieren.
- Spaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-05-2009Spaans30-60 min.
- Eigen recept
Beignets van courgettes
Buñuelos de calabacin ofwel beignets van courgettes Je kunt ze eten als tapas met een stukje brood, maar ook serveren met een lekkere salade, een tortillapunt of een stukje vlees.
500 gram courgette, 75 gram geraspte Parmezaanse kaas, 2 losgeklopte eieren, 4 eetlepels bloem, zout, peper, arachideolie om in te bakken.
- Spaans Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-03-2015Spaans Bijgerecht10-20 min.
Tapa : spinazie-kaassoesjes
"Bunuelos de espinaca y queso". Voor ongeveer 24 stuks..
350 gr spinazie, zonder dikke nerven - zout - 2 el olijfolie - 1 klein teentje knoflook, fijngehakt - 3 el geraspte kaas, bij voorkeur Manchego anders Parmezaanse - olie om in te frituren. Voor het bunuelodeeg : 1 kop water - 3 el boter - 1/4 tl versgeraspte nootmuskaat - 3/8 tl zout - 1 kop bloem - 2 eieren
- Spaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-10-2000Spaans20-30 min.
Tapa : kabeljauwbeignets met knoflook
"Bunuelos de bacalao con alioli". Het enigszins sterke aroma van kabeljauw wordt in deze tapa afgezwakt door er aardappel aan toe te voegen. Dit is een bijzondere tapa waar de alioli-dip een enorme "knoflookstoot" aan geeft. Maakt u de mayonaise niet zelf (hoewel dat een paar minuten werk is), neem dan een goed merk en voeg wat extra-virgin olijfolie, citroensap en geprakte knoflook naar smaak toe.
450 gr gedroogde kabeljauw zonder graten - 2 tl olijfolie - 3 teentjes knoflook, fijngehakt - 330 gr bakaardappelen, geschild en in vieren gesneden - 12 el bloem - 2 eieren, gescheiden - 1/8 tl bakpoeder - 2 el gehakte peterselie - zout - olie om te frituren, bij voorkeur milde olijfolie - alioli
- Spaans
- > 120 min.
- Geplaatst op26-08-2000Spaans> 120 min.