Bunny chow
Deze is een Zuid-Afrikaanse recept. Zuid-Afrika is een land met een fusion keuken en deze is een gerecht uit Natal met typische Indische invloeden.
30 ml zonnebloemolie 800 g lamsbout in blokjes gesneden (kan ook mager rundvlees zijn) 1 ui, grof gesneden 2 teentjes knoflook, fijn 1 t venkelzaad poeder 2 t komijn poeder 2 t koriander poeder 1 e garam masala 1 t kaneel poeder 3/4 t gember poeder 3 kardemom zaden 1/4 t gedroogde rode peper vlokjes 1 e geelwortel 400 ml tomaten uit blik, fijn 400 ml kokosmelk sap van 1 citroen 250 ml water zout peper 2 casino broden, of zelfgebakken witte broden
1. Braad vlees goudbruin in zonnebloemolie en haal uit pan. 2. Fruit ui tot glazig en voeg knoflook en specerijen bij uien. 3. Bak voor zo 1 min. op middel hoog vuur. (dan komt de geur van specerijen vrij) 4. Voeg water, tomaten, kokosmelk en citroensap erbij en breng aan kook. 5. Breng op smaak met zout en peper en voeg vlees weer erbij. 6. Stoof vlees tot helemaal zacht. (zo 2 - 2+1/2 uur) Als vloeistof te weinig word, vul jij het aan met hete water. 7. Halveer broden en hol ze uit. (brood kan weer voor paneermeel gebruikt worden) 8. Verdeel kerrie over brood helften.
- Afrikaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op09-04-2010Afrikaans Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Bunny chow
4 kaiserbroodjes, 400 gr. rundergehakt, 200 gr. champignons, 400 gr. kidneybonen, 2 dl. runderbouillon, 2 el. tomatenpuree, 1 rode ui, 2 tl. chilipoeder, 1 teentje knoflook, 100 gr. brie, 2 el. gehakte bieslook, 3 el. olie
- Afrikaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-02-2009Afrikaans20-30 min.
Veganistisch Bonen Bunny Chow
Volledig maaltijd.
, 1 heel wit brood, 3 gekookte en geschilde aardappelen, 400 gram kidneybonen, 2 grote tomaten, 1 gesneden ui, 200 ml groentebouillon, 2 eetlepels tomatenpuree, 2 teentjes geperste knoflook, 1 eetlepel gesneden gember, 2 eetlepels currypoeder, 0,5 gesneden groene peper, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel chilipoeder, 1 theelepel koriander, 1 theelepel zout
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-07-2016Afrikaans Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Mijn Bunny Chow Variatie met veel groenten
Bunny chow is een Zuid-Afrikaans fastfoodgerecht. Het bestaat uit een uitgehold stuk brood dat opgevuld wordt met kerrie. Het komt oorspronkelijk uit de Indische gemeenschap rond Durban. Het gerecht bestaat in meerdere varianten, afhankelijk van de curry waarmee gewerkt wordt (schaap, kip, bonen). Hier met een Engelse kruidenmix.
500 g rundergehakt, 1 ui, fijn, 3 knoflookteentjes, fijn, 1/2 t komijn, 1 t kurkuma, 1/4 t gember, mespunt kruidnagelpoeder, 4 kerrie bladeren, 1-2 t chilipoeder, 2 steranijs, 2 kardemom zaden, 2 t garam masala, 3 tomaten, in stukjes, of uit blik, 1/2 winterwortel, in stukjes, 3 middelgrote aardappels in kleine blokjes gesneden, zout, peper, 2 e munt, fijn, 3 e verse koriander, fijn, zonnebloemolie
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-03-2016Afrikaans Hoofdgerecht30-60 min.